Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2017-10-13 10:31

Sverige förlänger gränskontrollerna - skyller på terrorism

Exakt som bloggen förutspådde så förlängs nu de svenska gränskontrollerna med orsak av terrorhotet. När man inte längre tillåts ha gränserna stängda på grund av asylfesten, så använder man terrorism som anledning och justitieminister Morgan Johansson (s) nämner uttryckligen terrordådet på Drottninggatan som orsak.
"Däremot behöver regeringen ett nytt lagrum för att kunna bibehålla svenska gränskontroller och hindra en upprepning av asylfesten hösten 2015. Detta är helt avgörande för riksdagsvalet 2018, då en ny asylfest kraftigt kommer höja Sverigedemokraternas valresultat mot dagens opinionssiffror.
[...]
Med terrorhot och även vårens terrordåd på Drottninggatan kan regeringen dock göra som Frankrike och stänga gränsen på grund av terrorism, istället för asylfest.
Så regeringen gnuggar nu händerna och har knappast någon anledning att tona ner rykten om ett terrorhot."
Sagt och gjort förlängs nu de svenska gränskontrollerna mot andra EU-länder med sex månader:

Till TT skyller justitieminister Morgan Johansson uttryckligen på terrorism och åberopar terrordådet på Drottninggatan:
"Vi anser ju att säkerhetsläget är sådant i Europa att vi behöver ha kontroll över våra gränser, inte minst mot bakgrund av det terrorbrott som skedde i Sverige den 7 april så är det särskilt angeläget att vi har kontroll och vetskap över vem som kommer in i Sverige."
Så var det med den saken. Kan Frankrike kan Sverige. Rimligtvis kommer gränskontrollerna förlängas ytterligare sex månader för att inte valrörelsen ska störas. För Sverigedemokraterna blir det viss kognitiv dissonans här - de vill ju inte ha några asylsökande till landet, men samtidigt vill de öka i opinionen och för det behöver de ha en ny asylfest. Sedan gränskontrollerna infördes har partiet gått kräftgång i opinionen. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

54 kommentarer:

 1. Hur kommer det sluta/bli med den tyska samt svenska ekonomin när väl konjunkturen viker nedåt med tanke på det stora nettoinflödet av lågutbildade nyanlända dessa tagit emot? Blir intressant att se minst sagt.

  Det är som bäddat för en perfekt storm: Högkonjunktur som är extremt stark, inte minst inom bygg- och anläggningsindustrin samt tillverkningsindustrin. Addera hushållens skulder samt behovet i kommunerna att höja skatterna, vikande bostadspriser, högre arbetslöshet, stigande räntor. Ja man svimmar nästan av på bara blotta tanken..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju i princip redan ett lågintensivt "inbördeskrig" i våra [ valfritt utanförskapsområde ] mellan en lågutbildad kader av "nyanlända" och det svenska medelklassamhällets samhällsbärare, polis, brandkår, ambulans, väktare och ordningsvakter..

   Radera
  2. Konjunkturen vänder inte ner pga detta. Däremot kommer det göra lågkonjunkturerna längre ochvhögkonjunkturerna högre om de beräkningar som gjorts stämmer (av högt asylmottagnande kostnader av BNP)

   En tumregel är att Tyskland nu har uttalat en volym på 200 000 år är hållbart. Det får tydligen inte nämnas officielt däremot. Översatt till Svenska förhållanden landar det runt 25 000 eller nivåer som varit aktuella på tio år eller mer.

   Nu när M börjar tala om volym kommer oundtaget en siffra behövas tas fram.   Radera
  3. Håller med dig @VP. Vi har bara redan i år ca 25000 anhöriga som får uppehållstillstånd och 25000 asylsökare. Och vi har senaste 10 åren gett uppehållstillstånd till ca 100 000/år. Långtifrån hållbart. Speciellt som vi redan har ca 1 miljon människor som av olika skäl står utanför arbetsmarknaden.
   Volymgränser är viktigt. Men man måste vara medveten om att allt över 0 är en kostnad. Handlar bara om att ge skydd.
   Tror själv att vi måste ha hårdare koll på vad som är ekonomiska flyktingar då den delen förmodligen överväger starkt och går ut över de som verkligen behöver skydd.Ser dock ingen ljusning då så många får sin näring av invandring idag.

   Radera
  4. Det enda hållbara är ett negativt tal på migrationen under åtminstone 10 år. Ev. skulle det vara fördelaktigt att "späda" ut alla låg-/outbildade med riktigt välutbildade och efterfrågade yrkespersoner. Absurt att tro att det skulle vara hållbart med 25000 lågutbildade per år.

   Radera
 2. Varför inte bara reformera invandrings och flyktingmottagandet så att det ser mer ut som i Kanada och/eller Finland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs en stor, stark mental förändring i "godhetssinnet" och en koll på väljarstödet samt lite allmänna PK-faktorer som måste justeras och inte minst "vad skall MSM tycka". Många bollar i luften - i synnerhet om man saknar bollsinne...

   Radera
  2. Det som är bra, om man nu stöder SD:s asylpolitik. Det kan ju direkt tyckas att lägga en röst på SD är en bortkastad röst. När dom är "utfrysta" av övriga partier. Men Indirekt ger ju högt SD stöd att politikerna driver SD:s politik. Därmed ingen bortkastad röst.

   Radera
  3. Kanada? Menar du inte Australien?

   #WelcomeToCanada

   Radera
 3. Det finns ingen möjlighet att ökad aktivitet från Ryssland har något att göra med detta också? Kanske kan man stoppa någon vilsen Estländare som tappat bort sig själv i skogen...!

  SvaraRadera
 4. OT
  Tydligen har åklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen mot RPC Eliasson. Det är klarlagt enligt åklagaren att Eliasson gjorde fel, men "ingen människa kom till skada". Man kan kanske invända att skadan faktiskt kan vara okänd i detta stadium.
  Antagligen återfinns åklagaren i det kotteri av advokater, åklagare och politiska kommissarier som har formerat sig i Ruben och Hilda för att mer effektivt kunna arbeta för alla vårt bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ruben och Hilda -är det nätverk som inte påverkar vårt rättssystem (?) "bortom allt rimligt tvivel"? Skulle inte tro det.

   Radera
 5. Gränskontroller? Hurdå? Närdå? Vardå? Hur tas personer i förvar som inte har rätt att komma in i Sverige? Det läcker som ett såll mellan Köpenhamn och Malmö. Någon sorts fotolegitimation räcker (traktorkort från Azerbadjan?) som bara fotas av och hamnar bland 100 000-tals andra osorterade foton. Gränskontrollerna är ett skämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kontroller sker väl vid Hyllie och Lernacken och då är det pass eller nationellt ID_kort som gäller? Dvs nej, "vilken fotolegitimation som helst" räcker inte alls.

   Radera
  2. Det läcker inte som ett såll längre. Nästan alla bilar id visiteras och likaså tågpassagerare. Det är tydligt vilka Id handlingar som krävs och det är inte vad som helst. Ni får googla själva.

   Det tog lite tid att manna upp, men det ordnade sig.

   Det gjordes i syfte att visa EU att Sverige inte tänkte ge med sig på denna fronten.
   Antalet direktavisade som fått sätta sig på ett tåg till DK har ökat dramatiskt, det handlar om tusentals i månaden.

   Danskarnas gräns mot Tyskland läcket däremot, eftersom danskarna bara pekar i riktning Sverige. Det är en av orsakerna till att Damberg kör hårt gällande Postnord.

   Radera
  3. Vadå "kör hårt" betr PostNord? Har jag missat något? Lite sent att un-do att ha blivit tagna i tvåan av dansken pga tant Maud..

   Radera
  4. Det skulle bli en enorm förnedring ifall Damberg nu skulle gr efter för danska krav och betala för danska förluster orsakade av lokal politiska beslut

   Radera
  5. OK, jag är med. Att undvika att bli rövkopulerad igen är ju givetvis att föredra, speciellt då dansken givetvis tänkt sig detta upplägg så att svenska skattebetalare ska betala danska avgångsvederlag, pensioner och andra utgifter ad infinitum.

   Maud var en ovanligt dyr centerpartist, hon hann ju med att sänka Vattenfall med. De centerpolitiker som bara "gör guldaffärer" i Afrika är jämförelse billiga.

   Radera
  6. Maud är som alla andra tokliberaler, frikostig med andras pengar o den heliga liberalismens namn. Se vad Lööf sagt om volymer (30 miljoner)

   Liberaler är inte riktigt kloka.

   Radera
  7. Rickard: det stora problemet är ju inte liberalismen utan att man kombinerar det med socialism så vi blir ett globalt socialkontor.

   Hade man varit konsekvent så hade det nog inte dykt upp fullt så mycket MENA-flyktingar. Incitamenten till att välja Sverige hede helt enkelt inte funnits. Ej heller hade där varit några ambitioner att få in väldigt många i något planekonomiskt syfte.

   Radera
 6. Ja, gränskontroller behövs verkligen!

  Vi lever i en omvärld som är "infekterad" av diverse terrorister från alla möjliga och omöjliga håll och "värderingar"/ideologier.

  Vi måste kunna lita på våra grannländer och dessa måste också kunna lita på Svcerige!

  kommer mycket väl ihåg några gränspassager från det sena 80-talets tågluffar..

  De mellan öst / väst låg i en klass för sig.

  Mitt i svarta natten kunde de komma. Hårt upplysta små gränsstationr - som mellan HU / RO - där Kalasjnikov beväpnade vakter med hundar i munkorg och med bister uppsyn vaktade de passerande tågen som rullade över "smörjbryggor". Gränspoliser med skärmmössor stora som kvarnstenar som med uppfordrande min beordrade:

  GRENZKONTROLLE !! PÄSSE u AUSWEISS BITTE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns de där schäferhundarna. Även Schönefeldt hade såna vakter fast nån sorts k-pist. Inte kul att när visumet gick ut innan planet lättade.

   Radera
  2. Berlin Bhf Friedrichstrasse med de gråbruna båsen, "gångarna", de kalla lysrören, det grå golvet och vakternas grå-gröna uniformer...
   ;-)

   Radera
  3. https://www.youtube.com/watch?v=V267PZAo62Q

   Radera
  4. Kolla in denna om ni inte redan gjort det. Stor underhållning.

   https://www.youtube.com/watch?v=R9vfuRgHYf4

   Radera
  5. Glöm inte dofterna!!
   Doften av den sötaktiga brunkolseldningen, tvåtaktsröken, curry-wursten och billiga cigaretter...

   Radera
  6. Varför påminde du mig? Utomhus var ok, men inomhus, mer cigaretter billigare arter shave och öl ur mun och porer. Hade förträngt.

   Radera
  7. Die Partei hat immer recht ! ;-)

   "Ordnung muss sein!"

   https://www.youtube.com/watch?v=CmJmzQbgP5o

   https://www.youtube.com/watch?v=nNkPV4Nbh2s&t=4s

   Radera
 7. Kan vi inte finansiera den numera kostsamma invandringen med alla pengar vi tjänade på den tiden invandringen var lönsam? Eller var det bara snack?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Invandringen var troligen lönsam när främst Finländare kom för att arbeta i svensk industri på 60 och 70-talet.

   Radera
  2. De kunde läsa, de kunde skriva, de kunde räkna...
   De kom från en kultur som inte skiljde sig så mycket..

   Sverige hade ett skriande behov och landets industri var ännu inte så utvecklad som idag...
   De kunde bli "produktiva" från dag 3...

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sommerskor-firar-50-ar-i-sverige

   Radera
  3. Finnarna kom på 50-talet. Också italienarna kom i mångfald (till SKF). Många sjömän från flera nationer seglade på den dåvarande stolta svenska sjöfartens båtar. På 60-talet kom många jugoslaver. Alla välutbildade med yrkeskunskap vilket gjorde att Sverige blomstrade.
   Att sedan den politiska agendan vände och tog till sig andra värden (godhet, pikanta maträtter, folkdanser mm) kom (och kommer) att problematisera för en icke överskådlig framtid för Sverige - som hade allt utom dugliga politiker!

   Radera
  4. Du fantiserar fritt, finländarna kom som flest omkring 1970.

   Sidan 4
   http://www.migrationinstitute.fi/files/pdf/artikkelit/utvandring_fran_finland_till_sverige_genom_tiderna.pdf

   Radera
  5. Det är rätt tyst på alla som pratade om invandringens dynamiska effekter.
   Det finns nog dynamiska effekter av den men det är nog inte i positiv riktning.

   Radera
  6. Jag hade två analfabeter boende hos mig på 70-talet. Nu har de bra inkomster och lever välordnade liv.


   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  7. Dina barn eller, innan de började skolan?

   Radera
  8. GuDu du har rätt och det kan gälla de få analfabeter som kommer hit i vuxen ålder. Riktigt besvärligt är det med de som har efterfrågade kunskaper hos våra företag men får vänta i åratal. Dessa potentiella vinstgenererare som idag saknas i företagen är säkert fler än de få vuxna analfabeterna.

   Ja det är mina barn, som i slutet av 79 var fyra år respektive nyfödd.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 8. "..Sedan gränskontrollerna infördes har partiet gått kräftgång i opinionen. .."

  Ja, sedan (S) infört de krav som (SD) propagerat för så finns ju inte så stor anlending att rösta på (SD)

  Lite OT: I somras upplevde jag gränskontrollen MOT DE från SE som mer rigorös än gränskontrollen tvärtom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många tycker att en röst på SD är en liten påminnelse och försäkring mot att dom övriga partierna inte ska förlora förståndet igen som under Reinfeldts tid.

   Radera
  2. De övriga partierna visar inga tecken på att ha återfått något förstånd.

   Vi kan inte lita på något av dem, de spelar bara just nu, villiga att låtsas göra vad som helst för att få tillräckligt med röster nästa val.

   Om de vinner så fortsätter vi bara färden nedåt då de åtgärder som behövs inte kommer genomföras.

   Radera
 9. Socialdemokraterna @socialdemokrat
  [email protected] "Vi har lagt om flyktingpolitiken som blev ohållbar under de borgerliga åren."
  9:48 fm · 11 okt. 2017 från Stockholm, Sverige

  SvaraRadera
 10. Antagligen tycker sossarna att det räcker att det står 300.000 'anhöriga' och väntar på att komma in i välfärdssystemet för att bli lojala S-röstare i framtiden. Sen kommer anhöriginvandringen när barnen ska gifta sig i generation efter generation sköta kontinuiteten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Annie Lööf och troligen Björklund tycker att det inte räcker.

   Radera
 11. Det har svängt fort. Om man för två år sedan hade föreslagit skärpta gränskontroller pga invandrande terrorister så hade man blivit kallad rasist.

  Nu är det S officiella policy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju (M) övertagit (SD) politiken i frågan..

   http://www.gp.se/nyheter/sverige/m-vill-s%C3%A4tta-tak-f%C3%B6r-antalet-flyktingar-1.4728540

   Radera
  2. Reality is a bitch.sedan har detta absolut inget med terrorism att göra, då hade vi redan tvångsförvarat de 100-200 återvändare som sitter i förorter och runkar till IS videos på nätet.

   Eller sett till att bura in ett antal lågpannade vit makttyper som har fått militär utbildning av pseudostatliga ryska fascistorganisationer.

   Radera
  3. 100-200? Pröva ca 2000 islamister. Enligt säpo iaf.

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6731295

   Radera
 12. ...men vem litar på en moderat?

  Kapporna svänger vilt och vad är munväder och vad är möjlig verkstad på riktigt?

  Under åtta år gjorde Alliansen absolut ingenting åt exempelvis missbruket av pass samtidigt som de övergav statens kärnvärden i form av inre och yttre säkerhet. Brydde sig inte. Fanns annat som var mycket roligare.

  Kristersson var med precis hela tiden och sa, vad jag känner till, inte flaska. Han gick glatt med Reinfeldt och säger NU att migrationsuppgörelsen med MP var ett "misslyckande". När det skedde så sken han lyckligt ikapp med alla andra godhetsapostlar utan att göra någon som helst konsekvensanalys.

  Och nu skall det plötsligt bli verkstad?

  Lita aldrig på en allianspartist. De hade chansen men brydde sig inte. Skulle istället posera som Humanitär Stormakt™, blickandes ner från de moraliska kommandohöjderna. Var så uppfyllda av sin roll som föredöme för övriga världen.

  Högmod på styltor.

  Tvi vale.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kristersson har öppnat starkt och kan nog lyfta M, men visst är han en del av de lögner och det hyckleri som rådde i migrationsfrågan under lång tid i Sverige. Han är definitivt inte sämre än Löfven, men man blir lätt illamående när man tänker på lögnerna om hur vi var bundna vid internationella konventioner och inte kunde göra någonting men nu kan göra väldigt mycket. Billström hade åtminstone ryggrad att säga emot för en timme eller två.

   Radera
  2. Precis, Alliansen har inte heller gjort sig förtjänta av något förtroende alls då de grovt missbrukat sin position tidigare.

   Radera
 13. Varför behövs terrorhot som ursäkt, egentligen? Skapa en asylpolitik man kan stå för, så bör det inte vara svårare än så....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gränskontroller är i min värld en självklarhet, lite koll på vad som går in och ut, allt tjafs om handelsfördelar bleknar vid en jämförelse av alla tomtar som väller in, i lagens namn. TIR lastbilar och masdmördare klarar ändå sina uppdrag.

   Radera
 14. Jävla satjävlar! Flytta gränsen! Separatism nu!

  SvaraRadera