Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-10-23 13:41

Ryssland Interpolefterlyser utländska Putinkritiker

Diktaturen i Kreml har nu börjat lägga Interpolefterlysningar mot utländska Putinkritiker, som britten Bill Browder.
Ryska presidentens inrikestrupper Omon väntar på Bill Browder.
Britten Bill Browder är en uttalad kritiker av den ryske diktatorn i Kreml, Valdimir Putin. Ryssland har därför nu skickat ut en arresteringsorder till Interpol för att få Putinkritkern gripen och utlämnad till Ryssland rapporterar brittiska The Guardian.
"Browder said he was alerted to the move by an email from the US department of homeland security, stating his “global entry status” had been revoked. Further calls confirmed he had been added to Interpol’s list via an arrest demand, known as a “diffusion”."
Effekten ser ut att bli ett globalt de facto reseförbud, samt förstås att det blir omöjligt att besöka Putinvänliga länder som exempelvis Kuba, Venezuela, Nordkorea, Syrien och Vitryssland, där man kan bli gripen och sedan utlämnad till diktaturen i Ryssland. Inte osannolikt även Turkiet, som själva skickar ut motsvarande Interpolarresteringsorder mot kritiker mot den turkiske diktatorn Erdogan och som dessutom knyter allt tätare band till diktaturen i Kreml. Senast genom att lägga en order på ryskt luftvärn.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Börjar de få slut på Polonium?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.theguardian.com/media/2017/oct/23/russian-radio-journalist-tatyana-felgenhauer-stabbed-in-neck-at-her-moscow-office

   Radera
  2. Risken för Browder att - i likhet med åtskilliga Putinkritiker, oppositionella och illojala - plötsligt smittas av epidemisk hjärtattack med dödlig utgång är dessvärre överhängande.

   Browders idoga kamp för att såväl enskilda stater som EU ska godkänna The Global Magnitsky Act uppfattas av krigsförbrytardiktaturen i Kreml som ett av de allra största hoten mot dess fortsatta existens.

   Radera
 2. Varför ansluter sig inte alla stater till den liberala ideologin? Förstår de inte att Peter Wolodarski och Birgitta Ohlsson representerar ljuset i vår värld?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är märkligt!

   Radera
  2. Bara jag som misslyckas se relevansen av detta?

   Radera
  3. Till att börja med hoppas jag du förstår sarkasmen i yttrandet. Jag kanske kunde valt ett bättre tillfälle att hacka på våra fina "liberaler", men jag råkade vara på humör för L-bashing. De inbillar sig kanske att de är bra för världen, men då skulle de nog ha lite större förmåga att övertyga om detta. Istället drar de en massa lögner och ignorerar den fysiska verkligheten. Allt för de politiska fablerna.

   Radera
  4. Jag kunde räkna ut att det var ironi. Men jag förstår fortfarande inte vad liberaler har med detta att göra. Jag kanske är trög idag. Brukar annars röka ut (ny)liberaler varhelst de stryker.

   Radera
 3. Vi ser allt mer politiskt missbruk av internationella institutioner.

  I vissa fall t.o.m. påhejade av förment "demokratiska" länder då det passar deras agenda.

  Men jag tror detta är de första tecknen på att dessa organisationers dagar är räknade. Förr eller senare har de missbrukats så pass att de helt enkelt blir irrelevanta och självdör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som Saudis styrelsemdlemskap i kvinnorätts råd och mänskliga rättighets råd i FN Och Att diktatorn Mugabe, som fått sin ställning med hjälp av svenska skattemedel, ska representera WHO. Helt naturligt eftersom ju FN är en organsiation med en majoritet av korrupta diktaturer. De är därför Sverige satsar så mycket på just FN. FN behöver både svenska pengar och servila tillbedjare.

   Radera
  2. Som Saudis styrelsemdlemskap i kvinnorätts råd och mänskliga-ättighets-råd i FN Och Att diktatorn Mugabe, som fått sin ställning med hjälp av svenska skattemedel, ska representera WHO. Helt naturligt eftersom ju FN är en organsiation med en majoritet av korrupta diktaturer. De är därför Sverige satsar så mycket på just FN. FN behöver både svenska pengar och servila tillbedjare.

   Radera
  3. Ja, nu blev ju inte diktatorn Mugabe WHO:s "good-will-ambassadör" ...
   Något som visar att det faktiskt finns vuxna människor och inte enbart naiva, godtrogna och okritiskt oreserverade unga "post-marxister" som inte ens vet vad en "öststat" var för något eftersom de inte var navlade då..

   Radera
 4. Förutom Ryssland...
  Vad kan det finnas för intresse av att besöka Kuba, Venezuela, Nordkorea, Syrien och Vitryssland ?

  SvaraRadera
 5. Arresteringsorder mot västmedborgare pga att vederbörande är "uttalad kritiker av den ryske diktatorn i Kreml, Vladimir Putin". Otäck utveckling. Med det kriteriet riskerar ju många svenska debattörer, bloggare osv. att bli utsatta för arresteringsorder från Kreml. Om jag inte missminner mig skrev väl bloggredaktören för Cornucopia att han personligen, relativt nyligen, undvek att besöka St. Petersburg i samband med någon flottuppvisning där. Och i stället hade en kontakt som rapporterade till bloggen. Kanske av ungefär de skäl som tas upp i bloggposten?

  Jag har själv, mellan 2004 och 2010 gjort ett 30-tal tjänsteresor till Ryssland. Man känner sig inte så stor på jorden när man tvingas lämna ifrån sig passet under hela besöket till FSB-avdelningen på större ryska statsägda företag. När man befinner sig i en stad 1000 km från närmsta svenska beskickning. Har styrt om verksamheten sedan dess, undviker Ryssland till varje pris.

  Nåväl, en eloge till bloggredaktören för alla informationer om vilken fara för demokratiska länder som Kreml utgör. En fara som dessutom synes accelerera år för år.

  SvaraRadera
 6. VAD händer när Putin får ett muslimskt uppror i Tatarstan, i Kazan vid "moder Ryssland" Volga i knät.. ?

  Glöm inte bort att Putins store idol är "Ivan den förskräcklige" som på 1500-talet kväste det muslimska Kazankhanatet mycket brutalt..
  Samma krig förs än idag "by proxy" i Syrien...

  Imploderar Ryssland i den "stora oredan 2.0"?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Kazan

  https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Tatarstan

  SvaraRadera
 7. Sjuka tider vi lever i. Förhoppningsvis kastas Turkiet ut ur NATO snart. Å andra sidan kanske de då allierar sig med Kreml.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får nog alla med turkiskt medborgarskap flytta tillbaka från Europa då dom kan räknas som spioner

   Radera
 8. Det första alla med spionambitioner gör är att skaffa sig medborgarskap i det nya landet. Då blir man/vi aldrig av med dem ...

  SvaraRadera
 9. Jag tror i alla fall att Ryssland behöver en stark ledare. Nu finns en klick oligarker som får fria händer men en "liberal demokrati" skulle aldrig fungera i Ryssland eftersom oligarkerna skulle bli för många och de skulle plundra landet totalt och kanske även sälja ut det till utländska finansmagnater.

  SvaraRadera