Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2017-10-21 13:12

Nu betalar Kreml för reklam på bloggen

En hel del av er har anmärkt via e-post och andra kanaler att någon av Kremls nyttiga volontärer eller avlönade inflytelseagenter börjat göra reklam på bloggen mot det svenska övningsfältet i Norrland. Det är inte så mycket jag kan göra något åt, då all reklam hanteras av tredje part och detta handlats in genom att bjuda över annan reklam i ett auktionsförfarande. Försök att ignorera, och klicka absolut inte på reklamen - det kommer bara kosta mer pengar för annonsören.

Reklamen målar ut en administrativ sammanslagning av övningsfältet Vidsel (3300 km2) med Esrange rymdraketuppskjutningsplats (5500 km2) som "Europas största övningsfält" och att denna konstruktion skulle vara "krigshets mot Ryssland".

Vidsel och Esrange sitter inte ens ihop, utan för att de ska räknas som "störst i Europa" krävs en korridor mellan dem. 

Låt oss då inte slå samman olika ryska övningsfält med korridorer. Enbart Kremldiktaturens övningsfält Asjuluk i Astrakanoblasten (som ligger i Europa) är på 4 560 km2, och alltså större än övningsfältet Vidsel. Esrange är en rymdraketanläggning och inte ett militärt övningsfält. Och låt oss inte heller tala om det helt militära Novaja Semlja på otroliga 79 788 km2, plus avspärrat område över havet runt om. Där kan vi snacka om militärt övningsfält. För kärnvapen.

Som att antalet kvadratkilometer spelar någon roll? De permanenta militära anläggningarna på ryska Asjuluk är enorma och har plats för tiotusentals med personal. Vidsel är en liten by och kan säkert ta emot hundra samtidiga besökare.

Men som sagt, klicka inte på reklamen, då det skulle kosta pengar för annonsören. Pengar som rimligtvis kommer från diktaturen i Kreml.

Fotot på reklamen är för övrigt taget av amerikanska flygvapnet och används i en slovensk artikel om Hellfirerobotar sålda till Irak, vad det nu har med något att göra. Låt oss diskutera bildupphovsrätt i små grupper.

Iaf, jag har noterat reklamen, kan inte göra något åt den, och ni behöver inte påminna mig om den.

Det finns ett enda land vars regim krigshetsar i Europa, och det är Ryska Federationen med diktaturen i Kreml. De har invaderat två länder i Europa sedan 2008, i strid mot internationell rätt och den säkerhetsordning som gällt sedan andra världskrigets slut annekterat ett annat lands territorium, samt ockuperar mark i tre andra europeiska länder, samtidigt om man bryter mot tidigare ingågna nedrustningsavtal efter nedrustningsavtal.

Varför ska Europas demokratier inte få öva att försvara sig mot diktaturer som Kremls Ryssland?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

27 kommentarer:

 1. Du har varit väldigt nyttig för Kreml. Klart att de belönar sin nyttiga idiot med 30 silvermynt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyttig? Lust att utveckla?

   Radera
  2. Wilderäng har gjort det till sin mission att rysshetsa i tid och otid (för att sälja böcker och hålla sig relevant). Det går till slut inte att ta hotet på allvar. Perfekt om man vill invadera.

   Radera
  3. Så man skall hålla tyst om eventuella hot enligt dig?

   Radera
  4. Isak är en sk Svärjevän.

   Radera
  5. Man ska inte hålla på som Wilderäng och överdriva samt slå mynt av eventuella hot. Är inte Svärjevän, dock vän av ordning.

   Radera
  6. @Isak: Tur att du inte har ett utländskt namn för isåfall hade det funnits folk på denna bloggen som gått till personangrepp mot dig för att dom anser att du skriver ngt idiotiskt. Nu är tonen mer vänskaplig.

   Radera
  7. Jaha,menar du Nato-älskarna då eller? Som sätter likhetstecken mellan utländskt namn och rysk trollarmé/"påverkansoperatör". I övrigt kan jag inte minnas att jag har sett något personangrepp grundat på nationalitet på den här sidan. Inte bland kommentarerna iallafall.

   Iofs har vi ju Lars Svärjevän-trams som skulle kunna tolkas som ett personangrepp. Det bekommer mig inte överhuvudtaget, även om jag tycker att det är ganska respektlöst att medvetet stava Sverige som "Svärje".

   Radera
  8. Nej. Att sätta ett likhetstecken mellan ett icke-svenskt namn och rysk trollarmé är ju bara ett bevis på brist på intelligens då NATO inte är en svensk organisation samt att Sverige inte ens är med i organisationen. Jag syftar till kommentarer i övrigt men tyckte det var roligt att påpeka att du inte blir påhoppad på samma sätt p.g.a. ditt alias som inte är utlandsklingande.

   Radera
 2. Det där ryska "övningsområdet" vid Astrachan är väl Sovjetrysslands svar på USA:s "Area 51"... ;-)

  Sedan så är ju svenska "Nausta" också ett "müsigt" område där ju bl.a en svensk "atombomb" var avsedd att testas.. Avlyst än idag.. ;-)

  SvaraRadera
 3. Icke att förglömma krigsförbrytardiktaturens i Kreml 185 180 kvadratkilometer stora övningsfält vilket går under benämningen Syriska arabiska republiken. Där Ryska Federationens flygstridskrafter regelbundet och systematiskt med skarp ammunition attackerar skolor, sjukhus, annan vital infrastruktur och civilbefolkning (gärna barn). Ibland utan sarinliknande substanser i bomberna. Detta anses av den ryska generalstaben med sociopaten Gerasimov i spetsen som värdefull och oundgänglig övning och erfarenhetsinsamling inför den stundande geopolitiska uppgörelsen med det depraverade väst.

  SvaraRadera
 4. Det är enkelt att blocka specifika annonser i AdSense, tar kanske två minuter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder en annonsmäklare/säljare och det är inte mina Adsense, utan de kommer bara in och är tredje parts, om de bjuder över andra mäklade annonser eller direktinsålda dito. Så inget jag kan kontrollera.

   Radera
  2. Det låter bekvämt. Ett sätt att hålla reklam på en rimlig nivå är annars att den som tillgängliggör reklamen tar ansvar för vad som förmedlas. När du har gjort det omöjligt för dig, tar du bort ett viktigt fundament för fungerande marknadsekonomi. Något vi fått vänja oss vid.

   Det går nu att påstå vad som helst i reklam utan att någon reagerar eller tar ansvar för det. Detta bäddar för att reklam kommer att regleras mer av lagar framöver.

   Radera
 5. Jag får bara upp reklam för cykelsadlar och en investering som skall ge -7% i avkastning, vad gör jag för fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här: "Gusti Läder" (cykelsadel) och mäklarannons "Mäklarhuset" !
   ;-))

   Radera
 6. Du glömde att finns ett land till vid utkanten av Europa som krigshetsar och det är Erdogans Turkiet. De kommer att ta för sig om de får chansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Senaste gången "Europas sjuke man" fick för sig att vara kaxig fick han se sitt "imperium" falla sönder och samman till dagens storlek...

   Och i Polen glömmer man INTE Wien 1683...

   Radera
 7. En korridor genom 5 kommuner...

  SvaraRadera
 8. Uppenbarligen en påverkansoperation. Rätt så fiffigt ändå, köpa reklamutrymme för att synas på rätt ställe.

  SvaraRadera
 9. Jag ser reklam från vivus.se om snabblån till 448% effektiv ränta...!

  SvaraRadera
 10. Synd att man inte kan kommentera på.

  http://cornucopia.cornubot.se/2017/10/sociala-straff-har-alltid-funnits.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mest titt ordspråk som jag hakar upp mig på. Får och vill t.ex.

   Radera
  2. Om man säger "Får inte" så betyder det att något negativ kommer hända om gör det som man inte får. Om man vill vara seriös så måste man kunna backa det påståendet. Jag skulle kunna skriva flera A4-blad om det ordet. det är mycklet bättre att skriva vill om du är osäker.

   Radera
 11. Men, är det inte bra om en oönskad annonsör får betala mer? Då kanske gränsen i budgeten uppnås och annonsen försvinner?
  Dessutom får väl bloggens ägare betalt för varje klick som görs på annonser?

  SvaraRadera
 12. I Sverige bör vi förstå att varje ansats till att i Sverige försvara svenskt territorium mot en part som rättsvidrigt angriper oss här i Sverige är helt oryskt och stör Kremls planalternativ.

  Att istället se försvar av eget territorium på eget territorium som direkt krigshetsande mot Kreml är det korrekta sättet att se på det, så som stoppa Aurora rörelsen förde fram.

  För om Kreml utifrån sin planering ser att ett kraftfull militär attack mot Sverige är nödvändig så skall ju inte Sverige försvara sig. Det skulle ju i Sverige leda till konfrontation med attackerande rysk trupp, tala om svensk krigshets! :)

  SvaraRadera