Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2017-10-27 12:33

Magnolia: Från 768 sålda lägenheter till 224 - "god tillväxt"

Bostadsutvecklaren Magnolia (OMX:MAG) sålde endast 224 lägenheter under tredje kvartalet mot 768 samma period förra året. VD:n menar dock att bolaget står inför god tillväxt och förbättrat resultat för helåret 2017. Trots att tredje kvartalets resultat blev -22 MSEK mot +78 MSEK förra året.
Dagschart Magnolia Bostad.

"Magnolia Bostad har haft en positiv verksamhetsutveckling under årets första nio månader. Bolagets projektportfölj utvecklas positivt och flera förhandlingar om projektförsäljning pågår. Trots ett svagt resultat för kvartalet förväntas helåret 2017 visa god tillväxt och ett förbättrat resultat."
Man kan ju alltid när marknaden viker hänvisa till tidigare resultat, som att det förbättrar den aktuella situationen.

Magnolia menar att man kan ställa om till att leverera hyresrätter till institutionella investerare och att man är geografiskt diversifierade. Totalt sett gick dock försäljningen av lägenheter, inklusive hyresrättsobjekt ner från 2 092 till 1 024 lägenheter. Bolaget ska under enbart senaste kvartalet förvärvat byggrätter för 5 825 lägenheter. Frågan är om det blir plastmattor i badrummen eller om man kör rätt in i kaklet?

I skrivande stund handlas Magnolia i 61:- SEK mot drygt 127:- SEK som högst i augusti förra året. Uppenbarligen har marknaden en annan uppfattning om framtiden än VD:n.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Förnekelsens makt är stor. Det siste som överger en är hoppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är aldrig för sent att ge upp

   Radera
 2. #ställa om till att leverera hyresrätter till institutionella investerare" = kommunala skattebetalare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror snarast att det handlar om försäkringsbolagen, som är sugna på fastigheter som tillgångsklass.

   Sen kommer kanske kommunerna att hyra dem.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Bara skriva upp värdet på bostäderna som ökat om man väljer rätt tidsperspektiv. Så har man en positiv utveckling att redovisa.

  Det där med kassaflöde är inte så noga för en skrupelfri scammer.

  SvaraRadera
 5. Till syvende och sist så ger ändå magnolior otroligt vackra blommor.

  SvaraRadera
 6. Modellen att bygga rätt usla hyresrätter dyrt och sen sälja till investerare med maxade hyror i utkanten av stan kommer inte heller fungera. Rykten går om tomma lägenheter i utkanten av mellansvenska städer pga hyror över marknadsnivån...

  SvaraRadera