Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-10-15 11:08

Kraftigt skärpt moderat migrationspolitik

Moderaterna klubbade en ny migrationspolitik på sin årsstämma. Bland annat vill man att rätten att söka asyl inom EU helt ska tas bort och att personer som stoppas vid gränsen ska kunna skickas tillbaka utan utredning om de kom via ett annat EU-land.
En tidigare partikongress för Moderaterna.
Moderaterna klubbade alltså en skärpt migrationspolitik på sin stämma.

Möjligheten att söka asyl i EU ska stoppas och man ska istället söka asyl till EU utanför EU:s gränser och sedan prövas via ett kvotflyktningsystem som också ska prioritera kvinnor och barn istället för män.

Moderaterna vill också införa möjligheten att avvisa asylsökande vid svenska gränsen, om de anlänt via ett annat EU-land. Detta ska dock bara gälla vid kris, dvs regeringsbeslut. Kommer man via Baltikum, Finland, Polen, Tyskland eller Danmark blir det alltså bara att vända om om en sådan lag gäller. Trots allt ska asyl inom EU sökas i första landet man nått enligt Dublinförordningen och kommer man till Sverige från ett annat EU-land har man bevisligen varit i ett annat EU-land tidigare och ska inte söka eller beviljas asyl i Sverige. Tillägg: Detta borde kunna ordnas via ett enkelt regleringsbrev från regeringen till Migrationsverket och Polismyndigheten. EU-lag gäller över svensk lag så det är inget konstigt alls.

Nuvarande tillfälliga åtstramningar som beslutade i samband med asylfesten 2015 ska permanents och det ska alltså inte gå att få permanenta uppehållstillstånd.

Därtill ska språk- och samhällskunskapstest införas, samt inkomstkrav för medborgarskap. Vill du bli medborgare ska du alltså betala för dig och inte leva på bidrag. Medborgarskap ska också kunna återkallas om en person ljugit i samband med asylprocessen eller gjort sig skyldig till terrorbrott.

Det ska i princip inte funnits några invändningar på stämman, utan stödet för den nya politiken ska ha varit massivt.

Nu återstår att se om väljare fortsätter flytta över från SD till M.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

41 kommentarer:

 1. SD överlever säkert valet 2018. Det går inte att lita på att M och S och övriga partiet faktiskt prioriterar medborgare och skattebetalare framför resten av världsbefolkningen. Åtminstone inte innan de också ändrat sina ideologiska resonemang. Politiker som babblar om alla människors lika värde kommer alltid böja sig för egalitetsextremisterna. Dvs öppna gränser för alla som drar en någorlunda trovärdig story om att de har det jobbigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD har dock mest suttit still i båten den senaste tiden då ju alla andra partier gjort deras jobb åt dom.
   Tror det taktiserande kommer straffa sig för läget är allvarligt ute i landet och folk ser inte med blida ögon på taktiserande oavsett parti.

   Nu har Moderaterna brutit med Reinfeldt åren i dom frågor där han gjorde fel och det kommer nog ge utdelning.
   Kindberg Batra var för förknippad med Reinfeldt för att funka, hon skulle aldrig ha stått på presskonferensen för DÖ hon var ju inte ens partiledare. Men han hade Smitit !

   Reinfeldts arv är dock inte helt borta tex att moderaterna prioriterar Arbetare och att det är rätt att en Arbetare ska ha mer pengar än en bidragstagare.
   Så det är inte Gamla Moderaterna som kommit tillbaka utan man har bevarat det som funkade av Reinfeldt's arv och kastat hans misslyckanden över bord.

   Radera
 2. Då har man alltså valt att lägga sig på en nivå som redan existerar i resterande Europa.

  Man ska alltså ställa krav på nyanlända och den enskilde medborgaren. Halleluja!

  SvaraRadera
 3. Men de sa inget om vem de vill regera med.

  Det innebär att efter valet så kommer de återigen att köra DÖ och låta socialisterna regera trots att de är i minoritet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kristersson manövrerar skickligt kring frågan om SD. Håller distansen verbalt och dompterar medierna men efter en valframgång 2018 kommer han att ta stöd från SD. Ord är en sak. Handling en annan.

   Radera
 4. M:s förslag till regler borde införts igår. Det finns i vissa kretsar nu en föreställning om krisen är över och att vi nått normala och acceptabla nivåer på invandringen. Bara hittills i år är vi uppe i enorma 50 000 !. Tex i Danmark som har en mer realistiskt verklighetssyn anser man sig ha alldeles för stor invandring redan. Trots att man emot ca 1/10 av vad Sverige gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fel eller ljuger medvetet.

   Fram till och med den 1 oktober 2017 har det kommit 19 218 asylsökande.

   Radera
  2. Dämpa dig lite, och låt bli anklaga någon för lögn innan du har fakta. Vi har därtill ca 25 000 anhöriginvandrare hittills i år som du gärna "glömmer". Alltså är vi nära 50 000 i år. Eller har du andra siffror än Migrationsverkets, från Mp kanske ?.

   Radera
  3. Ja det märks tydligt att gränserna är stängda, 19200 pers är ju ingenting..
   Det är ju för övrig bara summan inkomna ansökningar om just asyl.

   49085 stycken invandrade anhöriga fick uppehållstillstånd 2016, statistiken för 2017 är inte klar såvitt jag kan se.
   Men man kan få en vink här http://statistik.migri.fi/#decisions?start=564
   ser faktiskt ut som ca 50000 invandrade på ett eller annat sätt.

   Radera
  4. Efter gränsövergången mellan DK och SE stängdes för personer utan giltig ID har antalet direktavisade ökad med ca 500/vecka, det blir ca 25000 per år.

   Dessa har såklart inte sökt asyl ännu i Sverige även om de vistas här.

   Så i verkligheten har Sverige tagit emot någonstans mellan 20 och 40000 migranter hittintils i år, utöver anhöriginvandring. En del av dessa har inte sökt asyl ännu.

   Radera
  5. Mestadels gamla ansökningar som först nu blivit prövade. Men självklart blir det en hel del inkluderat all anhöriginvandring. Hur som är vi långt ifrån nivåerna under Reinfeldts styre.

   Radera
 5. Mycket glädjande besked att en tillnyktring äntligen håller på att ske inom M och att vi är på väg att äntligen få ett konservativt parti i Sverige! Men.

  1. Hur ska M kunna driva denna linje gentemot L och C? C har dock öppnat för att migranter ska ta lån istället för att få bidrag så den biten kan nog lösas, men hur blir det med asylfrågan? Kommer 6%-enheter då gå till MP från C om C faller in på M:s linje och pss balansera ut de väljare som nu går tillbaka till M från SD?

  2. M och övriga har då blåljugit de svenska väljarna rakt upp i ansiktet under flera års tid när de påstått att vi inte kan göra så här eftersom vi är bundna av internationella konventioner. Fräscht att ljuga för väljarna när de står i valbåset, med reservation för att de internationella konventionerna har ändrats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommunikationschefen för C Ola Spännar säger på Twitter att "C värnar asylrätten". Exakt vad det innebär framgår inte, men det är i en diskussion med Hanif Bali om kvotsystemet så var Alliansen står i frågan är oklart. Jag tror inte C är det minsta intresserade av att ge upp sin nyfunna latteliberaler och bli ett 6%-parti igen. Så med vilka ska M genomföra dessa förslag?

   Radera
  2. Det blir förstås en kompromiss ("kohandel") som med allt annat när man är flera partier som samsas. Skulle (C) blir större än (M) så får vi öppnare gränser än om det motsatta gäller.

   Eftersom inget parti är ens i närheten av en majoritet kommer det ju bli så här, precis som vanligt.

   Radera
  3. JP

   Jo det är det mest troliga så klart, och detta sker efter valet och inte innan. Man kommer inte kunna enas om detta innan valet.

   Mer från Spännar:

   *Utvidga rätten till familjeåterförening

   *Återinföra "särskilt ömmande omständigheter"

   Radera
  4. SIWOTI: Nej, och det finns ingen riktig anledning att enas heller. Kör på som egna partier och låt mandatfördelningen tala i regeringsförhandlingarna.

   En borgerlig allians måste inte vara 100% enade innan valet, jag tror de flesta som röstar borgerligt är nöjda om man är eniga om huvuddragen i den ekonomiska politiken, till exempel.

   Radera
  5. Jag tror att många M och SD-väljare ryser inför tanken på att låta C:s linje få ett stort inflytande, vilket den kommer att få om M landar på 20% och C och L på 18% tillsammans.

   Radera
  6. Nej för det innebär att Sd växer igen och M minskar om man ger efter för C krav i den omfattningen.

   Det är kanske 25-30% av befolkningen som kan tänka sig öppna hjärtan och inte kan räkna (liberal asylpolitik och generella välfärdsfunktioner adderar inte bra, inte ens med Fi nivåer på skattehöjningarna, men C o MP har inte en kompatibel ekonomisk politik)

   De 25-30% hoppar mellan den som verkar vara "mest god" för stunden.
   Med övervikt för socialism.

   Radera
  7. Vi får väl se. (C)-linjen är förstås att sänka standarden för generella välfärdsfunktioner generellt i utbyte mot lägre skattetryck, vilket är en möjlig lösning på ekvationen.

   Radera
  8. M:s nya linje liknar SD:s med avskaffad asylrätt och direktavvisning i alla lägen där någon kommer från säg Danmark. Tufft av M att lansera den nu. Tyst faktiskt nu i medierna vilket säger något. Övriga partier känner säkert vartåt det blåser och anpassar sig. Främst nog S. Men även C hamnar under tryck.

   Radera
  9. M tänker inte genomföra de där sakerna.

   De lovar bara det som kan ge dem röster från SD, inget annat.
   Annars kan de ju börja förändra nu med en gång, vilket inte kommer hända.

   Lita inte på dem!

   Radera
 6. Återstår som ovan konstaterats att se vad som blir kvar efter Alliansfiltrering!
  Intressantare dock vad reaktion kan tänkas komma från S. För att en reaktion kommer ... Tro inte annat!

  SvaraRadera
 7. "Lån istället för bidrag"

  Tror många invandrare inte ser någon skillnad, har man inte för avsikt att jobba så är det hugget som stucket. Jobba svart framstår som mer attraktivt dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra i många väljares öron ja men resultatet blir det samma. Har man inte råd att betala av lånen p.g.a. att man aldrig får ett jobb så får givetvis någon annan ta den kostnaden. Mycket listigt av politikerna.

   Radera
  2. Det finns säkert de som aldrig kommer betala tillbaka, men jag skulle bli förvånad om staten inte får tillbaka hälften. Dessutom tror jag att en del invandrare kommer avstå från lån (eller inte ens komma hit) då de har pengar privat (genom familj, svartjobb eller förmögenhet sen tidigare).

   Bidragskostnaden borde minska med iaf. 2/3 sett över 20 år.

   Radera
 8. Mycket välkommet för Sverige.
  Men, förut sa man att Sverige är det enda land där avundsjukan är starkare än sexualdriften.
  Man kanske ska lägga till att Sverige är det enda land där en kappa går att vända 768 gånger och att det är en nationalsport att håna de som har en kappa med bara en utsida och en insida.

  SvaraRadera
 9. Det kanske egentligen är för uppenbart för att sägas, men det är i stort sett samma människor inom moderaterna som nu stämmer in i halleluja-kören som en gång inte vågade öppna munnen när Reinfeldt fick hjärnblödning och ingick migrationsavtalet med MP 2011.

  Jag var lokalpolitiskt aktiv inom M på den tiden och vet mycket väl hur stämningarna var inom partiet men ju högre upp man kom, ju tystare blev det.

  Hur man kan skapa någon trovärdighet utifrån detta undgår mig. Det kanske går, på något sätt, men jag kan inte föreställa mig det.

  SvaraRadera
 10. Vi får väl se vad det blir av det hela. Kanske blir som med Moderaternas manifest "Land för hoppfulla" i slutet av 90-talet. Det skrotades ju helt. Man minns ju också Folkpartiets krav på språktest i valrörelsen 2002. Rann ut i sanden, även det.

  SvaraRadera
 11. Moderaterna byter partiledare. Moderaterna aviserar ny invandringspolitik. Moderaterna ökar i en opinionsundersökning och SD minskar. SD kommer att dö sotdöden och alla sveriges problem är lösta. Allvarligt talat. Det var en riktigt dålig analys. Är det någon som tror på den?
  Exakt vilket av alla sveriges problem har nu blivit löst? Vilket? När Moderaterna nu anammat SDs bruna invandringspolitik så blir SDs åsikter implicit rumsrena. Det blir i fortsättningen omöjligt för Moderaterna att hävda att SD för en brun invandringspolitik när man anammar den rakt av. Vi kommer att få se förskjutning mot en mer restriktiv invandringspolitik även från Socialdemokraterna. De kommer ju knappast att sitta still i båten och ge upp den åtråvärda makten utan strid. Och i takt med att problemen som en konsekvens av den ansvarslösa invandringen växer kommer kraven på ännu hårdare åtgärder. Jag tror att vi bara sett början på en kapplöpning.
  Vem skall Moderaterna få igenom sin nya politik tillsammans med? C + L + M blir bara 30% och det kan man inte regera (förutsatt att C + L köper den nya politiken vilket de inte kommer att göra)

  SvaraRadera
 12. Jordskredsseger för de konservativa i Österrike. De kommer att strama åt invandringspolitiken ordentligt och sannolikt låta välfärdssystemet enbart vara förbehållet österrikare. Inom 2 år går Sverige den vägen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja enogh is enough. För Sveriges del får det räcka med alla anknytningsärenden som kommer. Det blir stopp för nya asylansökningar. Sanna mina ord.

   Radera
  2. Det var på tiden. Man ska komma ihåg att konservativa är de enda som kan styra ett samhälle med bibehållen funktion och harmoni. När socialister eller liberaler får styrspakarna går det åt helvete.

   Radera
 13. Jättebra att M nyktrat till, men tills dess att man presterat något i praktiken är det bara snack. Som skall gå via Annie Lööf först...

  SD är ingalunda passé, utan kan snarare vinna på att tuffa till sig lite.

  SvaraRadera
 14. Och därefter kommer man att börja prata repatriering när man slutligen insett att varken integration eller assimilation är möjlig pga de etniskt baserade parallellsamhällen som uppstått. Det är mitt stalltips men vi har några år kvar dit.

  SvaraRadera
 15. Det vart ännu mera verklighetsförankrad politik spikad under stämman. Under veckan skall jag läsa det som beslutades och göra min egen analys, har en känsla av att det är så bra att det behöver firas med bubbel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 600 000 svenskar är bosatta utomlands..bland dom finns första, andra och tredje generationens invandrare

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 16. Låter bra. Att ändra hela EUs asylpolitik lär ju dock ta lite tid, typ ett decennium. Att vända asylsökande vid gränsen är emot EUs "Dublin regler" och är inte något Sverige ensamt kan bestämma om.

  SvaraRadera
 17. Finns någon garanti för att det inte blir ett nytt DÖ-svek?

  SvaraRadera