Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2017-10-27 07:08

Justitieminister Morgan Johansson (s) bekräftar - vad än Eliasson gör kan han ej sparkas

Efter att det nu visat sig att rikspolischefen Dan Eliasson inte beslutat om en utan två avsteg från lagen, så bekräftar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (s) till SVT att oavsett vad Dan Eliasson tar sig för så kommer han inte få sparken.
Säkrare än döden och skatter.
Det finns alltså tre saker här i världen som är säkert - döden, skatter och Dan Eliasson.

Åtminstone om man tittar på hur justitieminister Morgan Johansson (s) försvarar rikspolischefen Dan Eliassons lagbrott mot säkerhetsskyddslagen - lagbrott som Transportstyrelsens generaldirektör fick sparken och åtalades för (åtalseftergift med fjuttiga böter i ett försök att dölja skandalen).

Morgan Johansson (s) konstaterar till SVT att det viktiga inte är att följa lagen, det viktiga är att komma undan åtal när man bryter mot lagen. Han är ändå justitieminister:
"Ja, som jag förstår det så är det beslutet också granskat av åklagare, och åklagare beslutade att inte ens öppna en förundersökning och konstaterade också att inga uppgifter är röjda. Det är det som är viktigt för mig."
Nu röjdes inga uppgifter i fallet Transportstyrelsen heller, eftersom såväl Säpo som Försvarsmakten var underrättade i god tid och vidtog nödvändiga åtgärder att skydda de kvalificerade skyddsidentiteterna.

Att Eliasson dessutom ljugit för media om sina upprepade lagbrott och att det tagits upprepade beslut om att bryta mot lagen kallas för "olyckligt formulerat".

Så kom ihåg att det inte finns några lagbrott, vare sig i beslut, skrift eller muntligt, utan det handlar bara om "olyckliga formuleringar". Säkert något som vissa personer på Aftonbladet, SVT, TV4 mfl platser tar till sig när det gäller deras egen formuleringskonst kontra det motsatta könet. Och kom ihåg ni som jobbar på myndigheter - det är okej att bryta mot lagen, så länge du kommer undan åtal.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. Då vore det på sin plats att man får bära vapen, kniv eller yxa offentligt. Köra bil eller båt drogpåverkad. Om inget olyckligt sker är det ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bära yxa offentligt tror jag inte är så bra. Däremot att kasta in en handgranat i en pizzeria, det är OK. Inte lagligt men OK. Om pizzerian sedan beslutar sig för att byta försäkring, eller snarare "försäkring", är det ju bara härligt. Och det hade de ju kanske gjort i alla fall?

   Sett mot bakgrund av detta är det enda jag inte riktigt fattar hur jag kunde få böter för att ha kört bil utan bälte?

   Radera
  2. Du menar att pizzerian byter från ett lokalt "försäkringsbolag" mot ett annat lokalt "försäkringsbolag"

   och med "försäkringsbolag" avser jag inte de traditionella som If, länsförsäkringar etc. utan mera lokala förmågor och där kanske försäkringsagenterna gör sina hembesök och skadebesiktningar med motorcykel.. ;-)

   Radera
  3. Försänkningsbolag således.

   Radera
  4. Bengt: nej det avses nog byte från ett traditionellt försäkringsbolag till ett "modernt" med mer "kundservice".

   Att byta mellan "moderna" försäkringsbolag riskerar att resultera i sämre försäkringsskydd...

   Radera
 2. Med detta besked så är det alltså ok att köra hur fort man vill om man inte krockar. Fuska med skatten måste väl också vara ok så länge staten inte vet om att pengarna finns?

  Att sitta i regeringen och förstöra landet vet vi sedan länge är helt ok och ger bara påföljden statsrådspension.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel. Det är helt OK att krocka så länge man se till att inte involvera polisen.

   Radera
 3. Republica de bananas!

  Snälla, Morgan kan väl få stanna i Tokholm efter valet med några andra riktigt komptetenta helårspolitiker från vänstersidan? Jag menar om ändå bostadsmarknaden i Tokholm går mot en episk krash kommer ingen märkar när de lavjar runt i storstaden. Alla kommer vara upptagna med sitt.

  SvaraRadera
 4. Nu får vi bara hoppas att Eliassons inkompetens lyfts fram i valrörelsen av den sk "oppositionen", och att han sänker S i valet nästa år.

  Men med tanke på att vi i Sverige inte har en riktig opposition som faktiskt vill styra landet så kan vi förvänta oss fyra år till av S och Eliasson...

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Nja, J. Edgar Hoover kunde åtminstone leverera resultat; även om FBI avlyssnade ett stort antal människor och trakasserade freds-rörelsen. Efter de legendariska Church-förhören krävs det även av FBI att de har domstolsorder bakom sig om de ska avlyssna någons telefon.

   Radera
 6. Hur kan socialdemokraterna inte inse att det här är ett jättesänke för dem? de måste ju se att hanteringen av eliasson blir ett hårt slag mot dem i valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De vill inte ha regeringsmakten i kommande lågkonjunktur och framför allt inte med V o MP. Inte när de blir beroende av SD eller C+L också för att då majoritet för sina förslag. Trots allt kommer MP hålla sig kvar i riskdagen tror jag.

   Tror S börjar bli regeringströtta och när det börjar samlas mörka moln vid horisonten så...
   Det är många problem som rullats vidare och större som börjar mullra..

   Då behöver man få fria händer och det går inte med V o MP som sänken eftersom de partierna inte kan acceptera verkligheten som den är.

   Radera
  2. @Richard: Snarare vill de inte att något hander innan valet. Att grejer hander efter valet kan de nog hantera, men just nu vill de nog sitta still I båten.

   Radera
  3. Socialdemokraterna har precis som Trump sin trogna väljarbas. Oavsett den inkompetens (s) uppvisar i sin exekutiva maktutövning kommer de, i åtminstone de närmast kommande riksdagsvalen, inte att underskrida 25 % av rösterna. Men liksom Trumps kärnväljare är (s) kärnväljare på sikt ett utdöende släkte. Det finns ändå ett ljus vid tunnelns slut - håll ut...

   Radera
  4. Oberon: vad har du för belägg för att idioter är ett utdöende släkte?

   Radera
  5. (S) väljar(bas) har karaktäriserats såsom varande "sistagångsväljare".. ;-)

   Radera
  6. Alternativet, att Eliasson sparkas och värre snaskigheter kanske kommer fram, skulle ju kunna bli ett ännu större sänke för S. Bättre då att spela(?)! dumma och låta honom sitta kvar. Som jag sagt förut, så har Eliasson med stor sannolikhet personliga hållhakar på en eller flera toppar i Regeringen. Kan vara så att det kan specificeras till manliga toppar. Vem vet.

   Radera
  7. @Anonym

   Allt färre diar sina barn. Därmed får dom inte sin politiska uppfattning med modersmjölken!

   http://www.arbetarbladet.se/gavleborg/gavle/allt-farre-ammar-sina-barn

   Radera
 7. När apolalypsen kommer överlever bara kackerlackorna, Keith Richards och Dan Eliasson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske Putin och Erdogan också.

   Radera
  2. Ja, Keith Richards ser visserligen ut som en 90-årig kärring med hål i schaletten, men att hans inälvor är välskyddade för att inte säga totalimpregnerade och balsameringen redan utförd till 90%, det är ju oomtvistligt. För att nämnvärt påverka statusen medelst strålning skulle det behövas en direkkträff med en neutronbomb.
   I Dan Eliassons fall är det mer osäkert vad som orsakat den totala vaccineringen mot allt, men jag gissar på någon tidigare okänd tvåleffekt, där allting bara glider av och till slut inte ens gör ett försök att fastna. Att knyta ihop honom med ett tydligt ansvarstagande eller ens en åsikt är som att häfta fast en 10-kilos hantel i en manet.

   Radera
 8. Eliasson måste ha feta, MYCKET FETA "hållhakar" på många i beslutande och "ansvarig" ställning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur motiverar du citationstecken i detta stycke?

   Radera
  2. Idag är det ju tyvärr så att den/de som formellt har ansvar när det gäller och bränner till på något konstigt sätt inte längre har detta ansvar... Därför skrev jag "ansvar"

   "Hållhakar" kan vara både formella och mer informella eller av typen - kliar jag dig på ryggen så kliar du mig ... ;-)

   Radera
  3. Så bra kliar ingen att han lyckas komma undan med sånt här. Eller det ska väl då vara möjligen om han brukar klia prostatan åt Löfven?

   Radera
 9. Lagtillämpning enligt "Malmö" - Lex Malmö - Den laglösa staden där "gängen" på Roseng.. f-låt [ valfritt utanförskapsområde ] har tagit över den lokala lagtillämpningen, infört nya "berikande" - Lex Sharia - och ser till att lagarna efterlevs och "rättvisa" skipas..
  Mot en extra liten "symbolisk" skatt för medborgarna bara...
  ;-)

  SvaraRadera
 10. Lagbrott kan snart sagt alltid ursäktas med tillräckligt starka skäl. Överdriven legalism kan ibland leda till orimligheter. Bryter man mot lagen vill det dock till att man kan ange goda skäl för det.

  SvaraRadera
 11. Dan Eliasson har mina sympatier, han har rundat byråkratin.

  Jag hade velat veta exakt vad för kryptering eller protokoll polisen använda jmf. med vad de skulle ha använt, för att kunna göra en helt säker bedömning, men om man nu inte vill gå ut med det av säkerhetsskäl, så kan jag köpa det.

  Sossar hittar på dumheter varje dag, men det här är inget att göra affär av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju ändå lagar som man måste hålla sig till. Sen kan man ju ibland tycka att de är konstiga eller felaktiga. Men om inte de som har makten följer lagen varför ska då vi andra efterfölja den. Sluttande plan.

   Radera
  2. Låt säga att försvaret rekommenderade AES med 192-bitar medan polisen använde 256 bitar. Dan Eliasson hör med säkerhetsexperter på polismyndigheten och de säger att 256-bitar är säkrare.

   Ska han avgå för detta?

   Det är trams.

   Radera
  3. Men tänk om det blev rot13 istället?

   Radera