Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2017-10-22 16:56

Himmelskors i OMXS30 i morgon?

Allt pekar på att det falska dödskorset i OMXS30 i morgon byts ut mot ett himmelskors, då MA50 förväntas bryta igenom upp genom MA200. Det blir ett äkta himmelskors eftersom både MA50 och MA200 är stigande.
Dagschart OMXS30.
Det tidigare falska dödskorset (ja, jag poängterade från början att det klassades som falskt eftersom MA200 var stigande) ser alltså ut att i morgon bytas ut mot ett äkta himmelskors, där MA50 bryter upp genom en stigande MA200.

Är man konspiratoriskt lagd så kördes börserna avsiktligt ner/eller upp för att arrangera en björnfälla och skölja ur de negativa ur marknaden, då börsen har såg en av sina kraftigaste kontinuerliga uppgångar (gröna dagar) på länge med start dödsorset i september.

Trots allt är MA50/MA200-dödskors vedertagna av marknaden vid det här laget och kan förstås därmed förlorat sin innebörd och används istället mot de som följer detta. Eller så var det som sagt bara ett falskt dödskors. Ett äkta dödskors inträffar när MA200 är fallande.

Sedan har ingenting hänt fundamentalt som kan motivera en börsuppgång. Men det är en annan fråga. Marknaden kan förbli irrationell längre än du kan hålla huvudet över vattnet. Av just sådana här anledningar ska man aldrig ta negativa positioner på dödskors, utan bara gå likvid. Det enda man "riskerar" är att inte "tjäna pengar". 

Nu ser vi fram emot att man kör ner börsen på himmelskorset. Det bredare indexet OMXSPI gav ett himmelskors redan för en vecka sedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Ja, det här visar hur bräcklig TA/siffermagi är. Börsen rasar säkert när vi triggar "himmelskorset" / "guldkorset" imorgon bara för att bevisa att sådana signaler inte är värda ett skit.

  Fundamentalt såg ju verkstadsindustrin (Volvo, Atlas Copco, ...) stark ut i veckan som gick, till exempel. Men visst, inget säger att vinsterna kan hållas uppe in i 2018, 2019, 2020 förstås om nu krisen kommer. Är nog inte dumt att ligga lite likvid nu ändå säkert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycket TA fungerar rätt bra. En av mina strategier vid placering.
   Människors beteenden, psykologi och att historien upprepar sig. Detta är rätt vanligt ex konjunkturer. Ett sätt att hitta när bara.

   Radera
  2. Det är dock svårt att veta just på vilket sätt som historien upprepar sig, och prismönster verkar inte ge någon vägledning vilket vi ser med MA50/MA200.

   Radera
 2. ... och "falskt dödskors", det var det ju 2000 och 2007 också. MA200 steg både år 2000 och 2007 när MA50 bröt igenom ovanifrån.

  SvaraRadera
 3. Var det 7/3 2000 som börsen "peakade" i IT-yran .. ?
  Innan allt bara rasade...

  SvaraRadera
 4. Vi på bloggen är alltid konspiratoriskt lagda! Detta är bara fasen "tillbaka till normal".

  Jag tror att både börs och bostadsmarknad alltid överraskar en, vare sig det är riktning neråt eller uppåt.

  SvaraRadera
 5. Tjurmarknaden som alla hatar bara fortsätter uppåt. Vill minnas att det är den näst längsta och den med näst mest procentuella uppgång genom alla tider (iaf over there). Kommer båda rekorden slås innan vi vänder neråt? Skulle inte förvåna alls. Den sista pessimisten har kanske inte blivit optimist ännu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh vafan, när vi ändå är halvvägs kan vi väl lika gärna skippa hela lågkonjunkturen, skita i alla "ekonomicyklar" och fortsätta upp till månen...

   Jag kör ett DI/mäklarcitat

   Antingen fortsätter vi på samma sätt som vi gjort, upp 10 - 15% årligen eller så blir det en jävla överraskning, en totalchock som 2008 och allt går åt helvete :D

   Radera
 6. "Trots allt är MA50/MA200-dödskors vedertagna av marknaden vid det här laget och kan förstås därmed förlorat sin innebörd och används istället mot de som följer detta. Eller så var det som sagt bara ett falskt dödskors. Ett äkta dödskors inträffar när MA200 är fallande."

  Har du någon källa på att det här är vedertaget? Det ser ju snarare ut som att marknaden förkastat det som humbug - för rimligen borde ju börsen tokkraschat ifall marknaden trott på detta. Istället steg börsen...

  För de som inte förstår vad stigande MA200 betyder så är det att kursen idag är högre än för 200 dagar sen. MA50 och MA200 beror ju lika mycket vad som hände för 50 respektive 200 dagar sedan som idag. Och skillnaden påverkas MER på vad som hände 10 veckor sedan än vad som händer idag.

  SvaraRadera
 7. Om det inte går upp så står det still eller så kan det gå ned. ;)

  SvaraRadera