Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2017-10-13 15:56

Fredagsmys: Frikort till rikspolischef Dan Eliasson - "ingen person har lidit skada"

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad är härligare än att rikspolischef Dan Eliasson fått ännu ett frikort? Åklagaren har lagt ner förundersökningen mot Eliasson för dennes lagbrott mot säkerhetsskyddslagen med motiveringen "ingen person har lidit skada". Hur nu åklagaren kan vara säker på att ingen information kommit på villovägar?
Dan Eliasson - mannen som katter avundar, för han har fler än nio liv.
Åklagaren konstaterar att rikspolischefen Dan Eliasson gjort sig skyldig till brott mot säkerhetsskyddslagen, men lägger ner förundersökningen eftersom Polismyndigheten hävdar att de inte överfört någon information trots att det var jättebråttom att frångå regelverket. 

Då ingen person kom till skada och åklagaren direkt accepterar Polismyndighetens påstående att man inte överfört någon information över den ej godkänt krypterade förbindelsen så lägger man ner förundersökningen.

Åklagare Anders Jakobsson säger i ett pressmeddelande:
"Av det material som jag tagit del av framgår att Polismyndigheten inte har sänt eller röjt några hemliga uppgifter eller annan information ur systemet till den externa leverantören. Ingen person har därmed lidit skada."
Åklagaren ska ha fått en "loggrapport", dvs en enkelt manuellt redigerad textfil som ska ha visat att ingen data överfördes. Åklagaren anser vidare att Dan Eliassons agerande "inte var myndighetsutövning" och därför inte tjänstefel eller annat brott som faller under allmänt åtal.

Tydligen ägnar sig alltså inte Dan Eliasson åt myndighetsutövning, utan vuxendagis.

Varför tog man ett beslut att akut frångå säkerhetsskyddslagen om man sedan inte överförde något data? Textbaserade loggfiler är extremt enkla att redigera, men åklagaren accepterar ändå dessa rakt av.

Ni kan läsa åklagarmyndighetens pressmeddelande och tillhörande bilagor här.

Så kom ihåg det nästa gång ni t ex åker dit för fortkörning. Om ingen person lidit skada så är det bara att låta åklagaren ta hand om det hela. Och hävda att polisen mätt fel och att du inte alls körde bilen trots att du hade jättebråttom. Förslagsvis skaffar man något loggningssystem till bilen, som producerar textfiler man kan redigera som bevis på att man inte har kört för fort.

Det bör för alla vara uppenbart att Dan Eliasson har någon skit på makthavare, inklusive åklagare, för han har fler liv än en katt och är helt oberörbar oavsett vad han tar sig för. Baserat på tidigare uttalanden från regeringen så skulle han redan varit sparkad ett tiotal gånger för att inte levererat det regeringen sagt sig kräva.

I orelaterade nyheter fick de 1 000 poliser som deltog i insatsen under Bokmässan i Göteborg ingen övertidsersättning, utan polisledningen använde en gummiparagraf för att slippa betala.
"För att inte behöva betala ut övertidsersättning till poliserna som arbetade under nazisternas demonstration i Göteborg fick de runt 1 000 poliserna arbeta enligt en så kallad speciallista. Det betyder att de inte får någon övertidsersättning – trots att flera av dem arbetade 12 timmar eller mer på lördagen."
Uppgifter gör gällande att antalet anställda poliser nu har minskat med 400 i år, netto, trots nyrekrytering. Och året är inte slut än. Frågan blir bara när antalet går under 19 000, inte om.

Så riktigt trevligt fredagsmys på er alla. Speciellt Dan Eliasson.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

54 kommentarer:

 1. Så bra att åklagaren prioriterade Dan och inte våldtäkterna och skottlossningarna. Det visar på omdöme... Vissa fall är viktigare än andra men alla är lika värda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå allas lika värde formulerade jag alldeles nyss följande i ett annat forum på nätet:

   Tesen om "allas lika värde" har inte så mycket med verkligheten att göra. Det handlar om en envis svensk felöversättning av ordet "dignity". FN tror inte på allas lika värde. Det är bara svenskar som tror på "allas lika värde" och har gjort det till statsreligion. Det är en pseudoreligiös, ultranivellistisk och ultraglobalistisk dogm på vilken man omöjligt kan bygga något annat än global kommunism.

   Det är en horribel tes att Stefan Löfven inte är mer värd än Anders Eklund och att Annie Lööf inte är mer värd än Pol Pot. Man måste vara något märklig som människa om man faktiskt tar den svenska felöversättningen på fullt allvar och försöker bygga politiken på den. Det är i svensk översättning en alldeles orimlig förskolefabel och inget mer.

   "Alla människor är födda med lika människovärdighet" är vad FN har sagt men att ta det som grund för att politiken skall bygga på den mest extrema värdenivellism man kan tänka sig är bara absurt.

   Det är faktiskt inga andra än svenskar som försöker sig på sådana moraliskt upprörande dumheter. Den svenska statsreligionen om allas lika värde är alldeles okänd utanför Sveriges gränser. Utlänningar skakar bara på sina huvuden när de hör någon mer eller mindre korkad svensk tala om "everyones equal value". Det är en moraliskt orimlig lögn som är djupt destruktiv, hur bra den än kan låta i vissa svagsinta svenskars öron.

   Demokratin handlar om alla medborgares lika rösträtt, inte om "alla människors lika värde". Tänk att det skall vara så svårt att begripa.

   Det finns inte heller en enda religion som talar om "allas lika värde" . Kristendomen vill kasta icke-troende i helvetet och tillskriver dem alltså inte samma värde som troende. Precis likadant förhåller det sig med alla andra religioner, som inte alls säger att man är lika mycket värd oavsett vad man gör av sitt liv.

   Radera
  2. Det borde stå att "alla är lika inför lagen", vilket iofs inte heller är sant, men borde vara ett mål.

   Vad gäller "värde" så är värdet olika beroende på kontext och för vem. Exempelvis mina barn spelar i en helt annan division än alla andra för mig. Och man behöver inte vara ett geni för att inse att det är så för alla andra också. Således finns för alla en värdering om mänskligt liv där vissa är mindre värda än andra. Och det inses lätt att det måste vara så, annars skulle det inte fungera.

   Radera
  3. Kuckeliku: ersatte är det EXAKT PRECIS vad FN säger (nåja, skriver iaf). Måhända har Sverige haft ett finger med i spelet, men den översättningen är FNs officiella...

   Radera
  4. Det är knappast FN som översätter konventioner till svenska (och andra språk) utan det gör justitiedepartementet. Därtill är det förstås alldeles orimligt att konventionen ges en annan innebörd på svenska än på andra språk, oavsett vem det är som översätter!

   Värde är inte detsamma som värdighet. I sådana fall kunde man lika gärna tala om pengars, aktiers och bostadsrätters mm värdighet, vilket förstås vore absurt. The Dignity of Money!

   Felöversättningen går inte att försvara!

   Radera
  5. Dogmen om allas lika värde innebär att valfri somalisk bonde av staten värderas lika högt som svenska medborgare och skattebetalare. Självfallet har också flertalet somaliska bönder mer ouppfyllda behov än flertalet svenskar och i enlighet med den marxistiska tesen "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" måste därför den svenska staten generellt sett ge somaliska bönder företräde framför svenska medborgare och skattebetalare.

   Det är fantastiskt att Göran Persson och de andra politikerna gjorde en globalkommunistisk förskolefabel till grundlag för femton år sedan utan att någon fattade eller brydde sig. Det är lite svårt att tro att de borgerliga väljarna gillar globalkommunism. Det gör högst sannolikt inte heller socialdemokraternas arbetarväljare. Så det reella stödet för globalkommunism torde vara högst begränsat i Sverige. Ändå har vi den inskriven i grundlagen. Fantastiskt.

   Givetvis går det att skita i den korkade idén och plocka ut den ur grundlagen när man fattar att den är globalkommunistisk. Den skulle kunna vara borta ur grundlagen om ett år om politikerna fattar vad det är de skrivit in i grundlagen. Tills dess medger man lämpligen bara att formuleringen utgör ett stort misstag som man rätteligen ignorerar.

   Radera
  6. Saxat:
   "Ett lands historia fungerar ofta som en förenande länk mellan människor. Eftersom en stor grupp människor har sitt ursprung i ett annat land saknar den svenska befolkningen en gemensam historia. Den samtida tillhörigheten i Sverige och uppslutningen kring samhällets grundläggande värderingar har därför större betydelse för integrationen än ett gemensamt historiskt ursprung."

   http://www.regeringen.se/.../sverige-framtiden-och...

   Radera
  7. Ovanstående är ett utdrag ur en regeringsproposition som Leif Blomberg och Göran Persson lämnade in 1997. Inte underligt att vi har ett samhälle med de motsättningar som kommer i dagen. Ett rent kommunistsocialistiskt manifest. Stackars kommande generationer, Vart är vi på väg?

   Radera
  8. Kuckeliku: har du källa på att det är Justitiedepartementet som gjorde FNs officiella översättning? Notera att detta är iaf den officiella översättningen, det som Sverige faktiskt har ratificerat.

   Ja det är lite orimligt att ett multilateralt avtal har olika lydelse för olika parter. Tänk om man gjort så när det gäller normala avtal mellan individer.

   Det är dock kanske praktiskt ifall man vill få med sig många på ett sådant avtal. Det är ju bara till att vinkla texten lagom mycket för varje part så att det passar dem. Det blir dock inte samma avtal som parterna accepterar, men det blir i mycket okänt för parterna också.

   Radera
  9. Vad står det i den franska texten? Franska brukade väl på den tiden vara diplomatspråk. Är det det fortfarande?

   Radera
  10. Det finns många andra felöversättningar:
   Hållbart (slitstarkt) istället för uthålligt eller miljövänligt.
   Dela(klyva)istället för att Dela med sig.
   Kredit/credit (anstånd med betalning) i stället för erkännande.

   Radera
  11. # GuDu

   Här har du en blott månadsgammal analys och diskussion:

   https://detgodasamhallet.com/2017/09/09/varde-eller-vardighet/

   Radera
  12. Klickar du på "Older comments" hittar du sammanlagt 114 kommentarer, varav jag har skrivit ett antal. Jag kanske återpostar mina kommentarer i den här tråden, men det finns viss risk att Cornu tycker att det blir för mycket! Vi är ju redan Off Topic! 😀 Det finns förstås också andra bra kommentarer i DGS-tråden.

   Radera
  13. Alla har OLIKA värde men alla kan bemötas med SAMMA värdighet. Stalin hade ett negativt värde för mänskligheten medans moder Teresa hade ett positivt värde. En behandlande läkare kunde dock bemöta dom med SAMMA värdighet.

   "Allas lika värde" är ett psykologiskt vapen för att paralysera och pacificera svenska folket så att koloniseringen av Sverige från främmande kulturer kan fortgå.

   Radera
  14. Mer riktigt och ärligt borden väl vara att säga att.
   "Alla är inte lika inför lagen."

   Ordet "inte" l meningen skulle då stämma mer överens med hur verkligheten ser ut och hur åklagaren i nämnt fall anser att överheter ska särbehandlas.

   Jag antar att an stor del av att vi anses ligga lågt i korruptionsligan är att det är svårt att få myndighetspersoner lagförde i Sverige.

   Man håller varandra om ryggen i toppen och tur är väl det när det saknas allt mer av ryggrad. Tappar dom taget så skulle de säkert falla ihop i en stor ful läskig slemklump.

   Radera
 2. Denne Danielsson måste ha flera kilometrar med hållhakar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det räcker med att vara sosse, "det är OK när vi gör det"

   Radera
  2. Handlar troligen mer om att han är mer inflytande än de flesta andra. Att det finns ett regelverk för allmänheten och ett annat inofficiellt för de med verkligt inflytande

   Radera
  3. Dan Eliasson heter han.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Sorry! Dan Eliasson blir lätt "Danelsson"... ;-)

   Men fanns det inte en riktig just Danielsson, (S)-märkt någonting i någon befattning där denne gjorde bort sig men slapp allt vad orsak och verkan heter ?

   Jo! Anders danilesson !!
   GD för både MigVerk och SÄPO och senast Generalsekreterare för den svenska delen av Röda Korset..

   Numera visst "sparkad snett uppåt" och blivit LANDSHÖVDING !!

   http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/08/anders-danielsson-ny-landshovding-i-vastra-gotalands-lan/

   Radera
 3. Vad är det för fel på våra myndighetschefer?

  Hur kan man behandla personal på detta sättet och sedan gråta ut över att det är svårt att rekrytera?

  Det måste vara något allvarligt fel i huvudet på de högst upp.

  Det är såklart av detta skälet man försöker förhindra kommunala poliser eftersom det blir huggsexa om dem och lönerna ökar.

  Och i detta fallet förstår man inte förespråkare för en statlig skola? En kommunal skola och stenhård skolinspektion som kan döma ut kännbara viten, miljonnivåer.
  Kan man tvinga en bankrutt kommun som inte får tag på resurser att hantera flyktingar utan stöd borde man kunna lösa detta.
  .jag börjar bli arg nu på inkompetensen i Sverige, det finns alldeles för många som i sin enfald orsakar skada. Det måste vara med avsikt , så dum kan man inte vara och ändå lyckas få på sig kläderna rätt på morgonen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte med dumhet att göra. "need to know basis" heter det. Chefen lämnar bara muntliga order till underställda som sedan får vara syndabockar.

   Radera
  2. Dessutom får de som lön och pension ändå. De bryr sig nog inte på riktigt.

   Radera
 4. Ingen tog skada när jag schabblade till en momsredovisning heller för några år sedan men det var aldrig aktuellt att lägga ner en storskalig utredning om skattebrott för den sakens skull. Trots att momsen då sedan länge var korrigerad och betald.

  Ibland undrar jag hur någon kan bli annat än kallhamrat cynisk. Jag beundrar och avundas faktiskt dem som klarar av det.

  SvaraRadera
 5. Han är snart borta, ett varnande exempel. Jag väntar redan på BRÅs polisstatistik post-Dan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Relativt sett är han givetvis snart borta, på samma sätt som vi alla är mull inom något sekel. Däremot är det nog inget som säger att han försvinner från sin post särskilt snabbt, relativt oss andra; allt han tar i blir skit,polismyndigheten är nerkörd värre än någonsin och han har begått grova fel. Dessutom starkt ogillad inom organisationen.
   Inrikesministern rök men inte vår kompis Dan.

   Föreslår att hans nästa uppdrag blir GD för Havs och Vattenmyndigheten, f d Fiskeriverket, Bengt Westerbergs hatobjekt. En myndighet som har tillräckligt med personal för att kunna ha kafferep samtidigt ombord på alla Sveriges kommersiella fiskebåtar, samtidigt som deras ansvarsområde dikteras av EU-beslut.
   Perfekt domän för Eliasson, han kan göra massa fel, och ingen kommer att märka konsekvenserna. Dessutom sa han under brinnande poliskris att Polisen hade de resurser de behövde, ända tills det att ministrar började säga motsatsen. han är alltså extremt lojal med makten och vägrar begära något som det kan bli nej till eller som kan reta någon eller som inte är i linje med regeringens önskemål. Perfekt för en överflödig myndighet med andra ord.

   Radera
  2. Tror inte det, Dan är alldeles för nyttigt och han gör ett förträffligt jobb. Men hans uppgift är inte att serva samhället

   Radera
  3. Dan Eliasson går till historien som mannen som förstörde det svenska polisväsendet.

   Radera
  4. "..Han är snart borta.."

   Du måste mena att han blivit LANDSHÖVDING !! ,-)

   Radera
  5. Det finns visst en plats i Stockholms län...

   Radera
 6. Förljugenhet är ett bra sätt att slippa cynism.

  SvaraRadera
 7. Fast att lita på loggar är ju inget märkligt i sig. Det är ju då inte själva loggen utan personen som tar fram den som är den egentliga källan/vittnet och det stärks på ungefär samma sätt som ditt vittnesmål blir starkare om du för dagbok

  SvaraRadera
 8. Tror en stor del av förklaringen finns här, Hilda o Rubennätverken.
  "Domarnämnden blir nu starkare och starkare. De som ingår i nätverken har dessutom på senare tid blivit allt mer politiska i sina befattningar i statens tjänst. Dan Eliasson är ett exempel, Anders Danielsson ett annat. Politiker kommer och går, Ruben och Hilda består."
  https://ledarsidorna.se/2016/09/hilda-ruben-sant/

  Undrar vad de nätverken har för syfte? Vad främjar deras intressen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Makt! Att hålla det politiska systemet flytande. Tala om korrupta människor. De får toppjobb med goda pensioner, har haft bra löner (i många fall på skattebetalarnas bekostnad). Se bara på de ohemula advokatkostnaderna inom rättsväsendet som också skattebetalarna står för. "Smarta" individer som räknat ut sin livsresa.

   Radera
 9. Det ska kanske tilläggas att det är kompetenta och bra poliser som lämnar. De står inte ut.

  Visst har han skit på andra makthavare. Jag tror det är personliga saker. Det är nämligen det enda man är tillräckligt rädd ska komma ut. Förstörd karriär och förstörd familj = social utfryst. Tänk Kapten Klänning. Vad jag vet är att flera åklagare och polischefer i Stockholm köper sex av prostituerade. På kontoret. På arbetstid. Frun hemma intet ont anande. Han är ju på jobbet...

  SvaraRadera
 10. Det kanske också innebär att om Dan Eliasson skulle ha hotats av någon som är missnöjd med beslutet, då kan kanske personen som hotat honom inte heller kan dömas för hot mot tjänsteman (eftersom sådana här säkerhetsbeslut då inte skulle vara myndighetsutövning, vilket är ett rekvisit för hot mot tjänsteman). Likaså om annan polischef fattat internt beslut om särskilda säkerhetsåtgärder kring information i vissa fall (ex. hur bevisning ska förvaras och hanteras) kanske det inte heller är hot mot tjänsteman att försöka hota för att få ändring på beslutet?

  SvaraRadera
 11. Är det någon som är förvånad?
  En förundersökning med ett därpå rätt sannolikt följande åtal mot Dan Eliasson ligger lika mycket i Löfvenregeringens intresse som ett åtal mot Paolo Macchiarini. Föreställ er den potentiella skada detta skulle kunna orsaka den socialistiska monarkin. Åklagarmyndigheten är en myndighet under regeringen. Rätt smidigt - eller hur...

  SvaraRadera
 12. Det här är den här typen av saker som kommer sänka socialdemokraterna, och ge sverigedemokraterna segern. Att saker som gränskontroller osv. inrättas spelar inte så stor roll som den här typen av maktmissbruk, likaså transportstyrelsens IT-haveri, och hur de försökte gå helt fria från konsekvenser från det. Det är det här som spär på politikerföraktet och establissemangsmisstron, och det är uppseendeväckande att socialdemokraterna inte "gör rent hus" inför valet. Har de inte förstått vad som hände i USA, Frankrike, mm? De borde ju göra allt för att uppträda korrekt och ansvarstagande, när man ser vad som händer med socialdemokratiska partier i resten av väst.

  SvaraRadera
 13. Jag börjar ana att du inte är helt seriös när du säger "Fredagsmys"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad får dig att tro det?

   Radera
  2. Alltså, tror att ironi är överskattat. Mesta fåren går dit man vil ändå.

   Radera
 14. Ingen tog skada när jag körde för fort för en del år sedan och blev av med körkortet i ett par månader och fick betala böter. Utom jag som blev tvungen att åka buss till jobbet. Kan jag stämma staten för det månne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej fan, myndigheternas brott mot mig är preskiberat nu :(

   Radera
  2. Har liksom du råkat ut för detta övergrepp, men inser sedan dess att man inte kommer fram mycket fortare ändå.

   Och kör man enligt hastighetsbegränsningen så behöver man inte koncentrera sig på att köra.

   Man kan slå på farthållaren, titta på utsikten och njuta, etc. Ja, det finns faktiskt så mycket att se, om man bara tillåter sig det.

   Häromdagen observerade jag en motorcykelpolis med radarpistol strax innan han rusade åstad för att fullgöra sitt värv. Jag log i mjugg i högraste filen
   .

   Radera
 15. Det riktigt tragiska är att han är bland de högsta hönsen när det gäller att upprätthålla lag och ordning. Det borde ju vara extra viktigt att man ser till att de i ledningen ställs inför rätta när de gör fel. Och framförallt att de avlägsnas från posten om de bryter mot lagen i sitt arbete (och här kan man nog inte köra med mjukisvarianten som domstolen där man ställer så höga beviskrav osv).

  SvaraRadera
 16. Socialdemokraterna gödslar jordmånen för en svensk Trump. Kombinerat med asylfest, lågkonjuktur, att "anmälningsbenägenhet" för brott ökat och bostadskrasch blir jordmånen mycket bördig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyrtiotalisterna och många andra har det för bra. De tror på de etablerade partierna och har inga barnbarn som blivit våldtagna, än. Det är fascinerande att se hur de går runt och handlar tex trädgårdspynt, upptagna i sin egen lilla värld. Kärringen går före gubben. En idyll på utmätt tid?

   Radera
 17. Tja, du ville ju att Peter Hultqvist skulle sitta kvar trots sitt grova klavertramp i TS-gate. Då ska väl inte Dan Eliasson bli sämre behandlad?

  Fast glömde, Peter Hultqvist är ju Nato-älskare och då har man frikort från Cornu till allt.

  SvaraRadera
 18. Är nog lite rädd att en viss Lars W. kommer sluta prata om Eliasson om ett tag... ;)
  Att det är något fuffens med Dan är inte så svårt att se. Frågan är hur många kommer han ta med sig? Gärna alla om man frågar mig. Men han sitter till nästa val och fyra till, så han passar in med människor som vill ha mer än de som de styr över...

  Efter perfektion existerar bara kaos. :)

  SvaraRadera
 19. S fick i alla fall idag fem i tolv och under galgen dra tillbaka sin utnämning av Thomas Bodström till ny lanshövding. Han visade sig imte lämplig då han saknar förtroende till detta uppdrag som mycket liknar ett förtroendeuppdrag. Synd att S inte insåg detta själva.

  En förhoppning nu är att S inser olämpligheten i att andra som saknar förtroende sitter kvar på viktiga poster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då han har sysselsättning som advokat/författare utgår inget avgångsvederlag. Hade det gjort det annars undrar jag i mitt stilla sinne??

   Radera
  2. Var förresten hans vägran att ta drogtest glömt när han utsågs till LH? Vore kul om ngn kan länka till det klippet.

   Radera
 20. Herre satans jävlar! Rättsstaten är definitivt i sank! Svärje är verkligen en korrupt bananrepublik! Kan ingen ha ihjäl fanskapet innan skeppet ligger på botten?

  I andra nyheter blev ett par chockade efter att polisens insatsstyrka gått in i fel hus. https://www.sydsvenskan.se/2017-10-15/insatsstyrkan-gick-in-fel-i-fel-radhus-stormade-christoffer-och-zarahs-bostad-i-malmo
  Nu sa de visserligen inte "Polis", men kan man inte räkna ut sådant själv kanske? Eller på annat vis upplysa sig om situationen?

  Min tanke är att det måste vara såna aningslösa konflikträdda BLT-zombier som inte bryr sig om att Svärje blir allt mer korrupt i allt snabbare takt, aldrig opponerar sig mot något annat än möjligen näz-isster eller tiggare och röstar på samma skit hela tiden. Såna som möjliggör Dan Eliasson.

  SvaraRadera