Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2017-10-05 19:21

EU- och handelsminister Ann Linde vägrar svara på frågor om Transportstyrelsen

I ett utfall av maktfullkomlighet, arrogans och direkt förakt för skattebetalarna, väljarkåren och media vägrar EU- och handelsminister Ann Linde (s) svara på Dagens Nyheters frågor om hennes roll i Transportstyrelsens säkerhetsskandal. Hon har i två månader duckat tidningen och ursäkten är att "Transportstyrelsen [inte] är något som folk vill läsa om".
Maktens boning.
Beskedet från Ann Linde(s) pres(s)ekreterare Darina Agha till Dagens Nyheter är följande:
"Just nu känns det inte som att Transportstyrelsen är något som folk vill läsa om. Känner ni verkligen att era läsare har det intresset och behovet? [...] Vi känner inte att det är aktuellt att prata om det just nu. Vi väntar tills det blir mer aktuellt."
Jag tänker att man kanske som skattebetalare och väljare bör höra av sig till Ann Linde och hennes pressekreterare och informera dem om att man är "folk" och vill läsa om Ann Lindes förklaringar till hennes inblandning i Transportstyrelsens säkerhetsläcka.

Det går säkert att höra av sig till UD, dit Ann Linde (s) hör på e-postadressen [email protected] och berätta att ni som "folk" är väldigt intresserad av att höra Ann Linde berätta om inblandningen i Transportstyrelsens säkerhetsläcka. Ange "Till Ann Linde" i rubriken. Hon ska ju varit den första som fick reda på det hela sägs det...

Annars ger en enkel googling Darina Aghas e-postadress på regeringenskansliet.se och hennes mobiltelefonnummer, men det vore taskigt att lägga ut det här.

Kom ihåg att vara artig när du hör av dig, du är ju ändå "folk". Berätta gärna hur mycket du betalar i skatt när du ändå ändå kontaktar dem. Inte för att de bryr sig - kanske bättre säga att du är en socialdemokratisk väljare och bidragstagare?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Konstigt, vägrar sanningsministeriet svara på frågor? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det väl klart. Att svara på frågor går bara om man ljuger!

   Radera
 2. eller den socialdemokratiska 'dementimaskinen' som Tage G Petterson elegant benämnde den, när de inte uppskattade att han refererade till sina faktiska mötesanteckningar...

  SvaraRadera
 3. Ja dessa socialdemokrater, de förnekar sig då aldrig!

  Otroligt att de 30% hösäckar som röstar på dem ens klarar av att gå till rätt vallokal på rätt dag och dessutom kommit håg att ta med röstkortet! Jag menar någon större intellektuell kapacitet kan de ju omöjligt ligga inne med...

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Man har redan börjat med valkampanjen, och i det arbetet ingår att lista de 20 viktigaste frågorna för väljarna. Det som inte finns på listan pratar men inte om och de tre viktigaste frågorna måste nämnas vid varje tillfälle i radio och TV. Enkelt för den obegåvade att alltid ha en lista med argument framför sig. Behövs ingen talang längre.

   Radera
  2. Längst upp på listan "Don't mention the war."

   Radera
  3. Och så får man ständigt importera nya analfabeter så det finns tillräckligt med valboskap att lura.

   Radera
 5. Så nu är det upp till ministrar att avgöra vad folk är intresserade av att läsa om.

  SvaraRadera
 6. Kan det att ha göra med den andra IT-skandalen (Polisen) som pågår nu?
  Den verkade försvinna först men har dykt upp igen nu. SVT rapporterar om det. Även om jag inte riktigt fått grepp vad den handlar om mer än för svagt krypto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Primärt handlar det om att RPC (Dan Eliasson) har fattat ett beslut om undantag från offentlighets- och sekretessförordningen (2009:641). Detta utan särskilt bemyndigande från regeringen. En gärning Statens ansvarsnämnd bedömde så allvarlig att Maria Ågren (fd GD TS) avskedades från sin anställning.

   På ett högre plan handlar det om att staten Sverige har ett politiserat rättsystem och därav följande allvarliga brister i rättssäkerheten.

   Radera
  2. Likhet inför lagen är en mänsklig rättighet stadgad i folkrätten och utgör ett grundläggande fundament i ett demokratiskt styrelseskick. I denna fråga är det upp till bevis - till vilken nivå är rättsstatens principer giltiga i staten Sverige...

   Radera
 7. Intressant att ministern har så djupa kunskaper i journalistik och nyhetsvärde. Härligt också att hon har en sådan fantastisk kontakt med sina väljare att hon ensam kan avgöra vad de anser vara läsvärda nyheter. Kanske slösar hon bort sin talang i Regeringen? Jag menar, uppenbarligen borde hon praktisera sina siarförmågor på en redaktion.
  Detta har jag naturligtvis också upplyst bästa fru Linde om.

  SvaraRadera
 8. Haha, kommentarerna här på bloggen är lika bra som inläggen ibland. "Makten" använder sig av PR-byrå-strategin "Förringa frågan". De betalade säkert dyrt med skattemedel för att få just det rådet.

  SvaraRadera
 9. Hon förstår inte frågan. Den når henne via Eliassons krypto.

  SvaraRadera
 10. Lars, är det inte lämpligt att begära att få svar med diarienummer så man vet att mailet är registrerat ordentligt?

  SvaraRadera