Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-10-25 16:43

DN, SvD och Expressen granskar rövhattkulturen på Aftonbladet

"Vi kommer att gå hem ihop och jag kommer att sätta på dig i analen så jävla hårt" - "Reportern" på Aftonbladet till en 20-årig provanställd, citerad av Dagens Nyheter
Efter en dryg vecka sedan den sk "Krönikören" på Aftonbladet namngavs för upprepade misstänkta sexövergrepp har nu DN, SvD och Expressen levererat riktig journalistik under dagen. Det visar sig att avgrunden på Aftonbladet är djupare och ännu mörkare än tidigare anat. Minst tre pekas ut - "Krönikören", "Reportern" och den för två år sedan våldtäktsanmälde "Chefen". Chefredaktörens tomma floskler om nolltolerans ekar tomt på en redaktion där droger och våldtäktskultur blandas.
Kanske mest intressant är Dagens Nyheters omfattande artikel, som inte enbart fokuserar på den så hyllade Aftonbladet-stjärnan "Krönikören".

Det visar sig att även den hyllade Aftonbladet-stjärnan "Reportern" under en lång tid uppvisat ett mycket dåligt beteende mot kvinnor på redaktionen. Dessutom finns den hyllade stjärnan "Chefen" som så sent som för två år sedan ska ha polisanmälts för våldtäkt.

2011 ska också en anställd köpts ut för att tysta ner sexuella trakasserier:
"Hon berättar att Aftonbladet gjorde sig av med en person 2011 efter att han hade fått flera varningar. Till slut köpte man ut honom för att han utsatte flera kvinnor för sexuella trakasserier."
DN:s artikel bygger på ett gediget journalistiskt arbete och intervjuer med ett 20-tal anställda eller tidigare anställda på Aftonbladet.

Kort sagt handlar det än så länge om tre män på Aftonbladet som fått fritt utrymme att agera rövhattar utan att ens ledningen vågat göra något åt dem. En kultur av sex, droger och rövhatteri är helt uppenbar på denna "feministiska vänstertidning". Eller är detta socialdemokrati? Feta äckliga gubbar har ju alltid varit socialdemokratiskt, trots allt.

Det hela rimmar mycket illa med att chefredaktören Sofia Olsson Olsén förra veckan hade mage att prata om att de har nolltolerans mot sexuella trakasserier på tidningen. Det är uppenbarligen en dåres försvarstal.

Nu återstår att se om namn på "Reportern" och "Chefen" dyker upp. Nej, jag har blockat Flashback, då jag inte litar ett dugg på den skit, lögner och förtal som skrivs där baserat på de situationer när jag sitter med facit (dvs den skit som skrivs om mig själv).

SvD har talat med tolv kvinnor som pekar ut "Krönikören" på Aftonbladet för våldtäkter och liknande. Genomgående tema är flera av dem har drogats och sedan utsatts för våldtäktsförsök, eller fullbordad våldtäkt.

"Krönikören" är också dömd för narkotikabrott. Något som Aftonbladet verkar glömt bort när de säger att endast domstolar ska agera domstol.

Första att publicera i morse var Expressen, som namngav "Krönikören" i en omfattande granskning av tysthetskulturen på Aftonbladet. Han ska så sent som 2014 varit hög och grisig mot kvinnor.
"Men andra källor säger att journalistens missbruk fortsatte långt därefter och att tidningsledningen kände till hans ”dåliga attityd” mot kvinnor. Nuvarande publishern Sofia Olsson Olsén ska till och med ha skickat hem honom från en personalfest 2014 när han uppträdde ”aspackad och hög och grisig mot kvinnor”."
Uppenbarligen kände alltså Sofia Olsson Olsén till det hela, inklusive att "Krönikören" fortsatt sitt drogmissbruk.

I en artikel hos Aftonbladet får Krönikören försvara sig utan att ens konfronteras med att han är dömd för narkotikabrott och händelsen från 2014 tas inte heller upp.

Såväl Expressens, DN:s och SvD:s artiklar målar upp en bild av sex, droger, makt, vänskapskorruption, kändisar och pengar, samt en kultur som skyddar Aftonbladets gyllene rövhattar. Till och med Nationella insatsstyrkan är med på ett hörn (fd operatörer utreder nu "Krönikören"). Verkligheten överträffar återigen dikten.

Jag vill tacka reportrarna på Expressen, SvD och DN för ett gediget journalistiskt arbete av en typ man får se allt för sällan i Sverige. Tack för att ni kan leverera och granska även era egna kollegor, trots att mediabubblan i Stockholm är försvinnande liten.

Jag tillåter nu initialt kommentarer. Nämn inga namn och inga personuppgifter. Diskutera Aftonbladet och media, inte personerna. Kommentarsfältet kan komma att stängas om ni inte följer detta.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

79 kommentarer:

 1. Det värsta är att Aftonbladet och dess ledarredaktion varit sådana hycklare över tid , deras trovärdighet måste närma sig nollpunkten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara nu så står det ett flertal artiklar där man nämner att man har noll tolerans mot bland annat sexuella övergrepp och droger mm. Och här har vi då en person som i många år har hållt på med allting, både sexuella övergrepp och droger. Cheferna har vetat om det men ändå har han fått vara kvar, och tom blivit en av Aftonbladets största namn.

   Radera
  2. Hur har ledarredaktionen varit involverad i detta? (Genuin fråga)

   Radera
  3. "Krönikören" skriver åt ledarredaktionen.

   Radera
  4. Ah, tack så mycketför svar.

   Radera
  5. De är socialdemokrater, hyckleri, översitteri och allmänt rövhatteri sitter i ryggmärgen.

   Radera
  6. Fast när en f d borgerlig finansminister visar kuken och tar på andras kukar är det bara prov på en enskild persons dåliga omdöme, va?

   Radera
  7. Apropå hyckleri förresten så är väl skvallrar väl både stjärtsexfixering och intresset för andra mäns utrustning att det finns en massa kändisar som borde sluta ljuga för sig själva och komma ut ur garderoben.

   Tacka vet jag mammor, jag. Finns inget neurotiskt i det.

   Radera
  8. Det är väl en j*vla skillnad på att visa kuken på en fest och förlöjliga sig själv och att våldta någon? Tramsigt försök att realativisera och blanda bort korten Ben! Två fel blir inte ett rätt.

   Radera
  9. "Hur har ledarredaktionen varit involverad?"

   Nu finns inga konkreta bevis, men enligt flera rykten på FLB så beskivs utförligt hur en person i maktställning, utöver de som figurerar, ägnade sig åt samma sak, dvs satte på unga kvinnliga journalister i utbyte mot anställning. Denna person ska dock ha varit "snäll" mot tjejerna och bjudit ut dem regelbundet på dyra restauranger, tagit in på hotell mm. Om detta stämmer är det inte undra på att det finns så många unga journalistiska stolpskott anställda på AB. Personer som skriver artiklar som språkmässigt ligger på medioker högstadienivå.

   Radera
  10. Det är fan inte löjligt att visa kuken. Det är modigt. Precis som FEMEN.

   Radera
  11. Blir ju spännande om arbetarrörelsen försöker göra damage control genom att skapa den kollektiva mansrörelsen "visa kuken i grupp" framöver - kanske skulle pigga förstamajtågen iofs.

   Radera
  12. @Mnils:

   Ha ha, what? Jag har ju inte sagt nånting av det där, största halmgubbeförsöket sen eldkvarn brann ner.

   Jag påpekade bara hyckleriet i att du var benägen att koppla ihop en del människors dåliga beteende med ideologi och andras inte. Det innebär inte att man jämför handlingarna som sådana.

   Begriper du fortfarande inte får du be nån vuxen förklara.

   Radera
 2. Klarar "Slaskonbladet" detta?

  De klassiska "aftontidnignarna" har ju numera hård konkurrens från andra media och är långt, mycket långt ifrån sina stora upplagor i slutet på 80-talet...

  Själv har jag nog inte på närmare 15 år ens köpt "boulevarden" och det var nog 3 år sedan senast jag var inne på "slakans" weebbsajt...

  Den typiske "Slaskonbladet"-köparen kanske ser ut så här ? ;-)

  https://www.svd.se/dildos-och-spritfester--6-fackskandaler-vi-minns

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dags för ägaren Schibsted att agera tycker jag. Gör de inget lutar jag åt att avsluta firmans samarbeten med alla Schibsted ägda företag både som kund och de rabatter dessa har. Aftonhoran har jag inget att göra med, tar inte i det junket med tång!

   Radera
  2. Men snälla Bengt, det var faktiskt väldigt rökigt inne på den där klubben så att den blivande landshövdingen, byfånen och fackordföranden inte alls kunde se att det var porrklubb utan trodde det var en helt vanlig pub.

   Radera
  3. Mnils;

   Du kanske är fel person att prata etik och moral när du benämner största kvällstidningen som en slags ”aftonhora”. Det är nog ingen som tvingar på dig några rabatter. Längst ner i mejlen klickar du helt enkelt på ”unsubscribe”. Det är nog snarare dags att din pappa agerar och ger dig en lektion i att vårda ditt språk innan du går ut som en moralens profet.

   Är det förresten Lendo, TV.nu eller kanske mötesplatsen.se din lilla målerifirma (eller vad du nu har för firma) samarbetar med och får såna fantastiska ”rabatter” hos Schibsted?

   Radera
  4. Han menar nog att han ska avsluta prenumerationerna på "Penny" och "Winx club".

   Radera
  5. @Ben Dover:
   Var du också på plats på "klubben" vid tillfället? ;-)

   Radera
  6. Nej, men det var ju den förklaringen personen ifråga själv körde med.

   Sen har jag iofs fått det vidimerat av din morsa som jobbade på klubben ifråga den kvällen.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Tja, jag har blockat Aftonb sen många år. Ren skitpublikation som inte tillför något. "Miljoner idioter kan inte ha fel - läs Aftonbl..."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gjort samma. Kan inte förstå att jag hade den som startsida under många år. Tror något hände runt 2005-2010, för då började jag spontant reagera på vilken skitkvalitet det var på det som publicerades.

   Radera
  2. Det dyker upp intressanta och välgjorda artiklar även på Aftonbladet... Tyvärr är det VÄLDIGT många "naken-chock-attacken mot kändis-Kurt" och "såhär gick Eva ner 53 ton på två timmar"-artiklar emellan de bra. De välgjorda drunknar i all skit.

   Radera
 5. Tja, att man inte hanterar anställdas drog- och attitydproblem händer väl typ varje dag i företagssverige. Det är jobbigt och ger inga inkomster. Men visst är det allvarligt att andra drabbas på olika sätt. Det är oproffsigt och en dålig arbetsgivare och i det här fallet skriver ju Aftonbladet andra på näsan titt som tätt.

  Det som är festligast är ju den f d stjärtgossen, popstjärnan och Elitlistan-grundaren som totalt går i spinn när media kontaktar honom.

  Och sen, vad är grejen med att trycka tjejer i prutten? Jävla porrskada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är medveten om ditt alias?

   Radera
  2. Touché, min gunstig junker!

   Radera
  3. På nätet kan man vara den man vill vara. Men inte vågar.

   Radera
  4. Nu väntar vi på kommentar från Bens kvinnliga alias; Gina Tingles.

   Radera
  5. Nej, det är sant. I verkligheten skulle jag inte röra Rickards mamma med en tång på en lång stång ens, pga infektionsrisken.

   Radera
  6. Vad stolt man skulle vara om man vore förälder till A.B. Inte. Det är inte precis verklighetens folk i de här umgängeskretsarna. Riktigt depraverade människor uppenbarligen.

   Radera
  7. Byter du inte stång mellan mammorna?

   Radera
 6. Upplagesiffror och annonsinkomster. Två datapunkter som så småningom kommer att avslöja hur mycket Aftonbladet går back. Att de själva kommer att stå över publicering det närmaste året kan man väl räkna med - men dessa siffror kanske kommer ut på andra vägar?

  Noterade för övrigt i livsmedelbutiken i dag att anställd som haft virtanenskägg och frissa i åratal plötsligt var slätrakad - kan man hoppas på att detta är ett tecken på att ovårdadtrenden också dör ut i och med detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns väl inget ont som inte även har något gott med sig?

   Radera
  2. Och det finns ju inget gott som inte drar till sig nåt ont.

   Radera
 7. Underbart ! Dom där jävla blaskorna har länge haft monopol på att skriva skit och ösa ut galla över vem dom vill, känns så skönt och rättvist med lite mot-attack tillslut !!

  SvaraRadera
 8. Kommer SVT:s nuvarande chef granskas med? Snart chef över 8.5 miljarder skattekronor...

  SvaraRadera
 9. Håller med, all heder åt de redaktioner som bedrivit seriös journalistik den senaste tiden och som granskar den sunkiga kulturen på Aftonblaskan och dess dubbelmoral när det gäller skampålejournalistik. Det var inte en dag för tidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr får även FV:s familj nu en mycket tuff period och det är bara att beklaga eftersom de inte har någon skuld.

   Radera
  2. Ja, tyvärr. De är som sagt oskyldiga i detta, särskilt barnen.

   Radera
  3. Synd om barnen, absolut! Sen kan man tänka på alla som drabbats av AB, förvisso många bra artiklar, men läser i princip aldrig AB längre. Deras agenda blev alltför uppenbar för mig för några år sedan. Det ända AB förstår är om vi slutar läsa dom

   Radera
  4. Blanda inte in barnen i ert offer-tyckande. Det är inte synd om någon annan än ett ev. våldtäktsoffer. Det är i så fall kvinnan ni ska tycka synd om. Barnen kommer få mat på bordet. Ingen människa är en perfekt ö, så ej en förälder om personen nu är skyldig till anklagelserna (sånt som tidigare brukade avgöras i domstol). Barn mår förresten bara bra av att veta att deras föräldrar inte är några ofelbara, perfekta gudar.

   Radera
  5. Självklart drabbas barnen. Sen bara radera AB ur medvetandet, tror Sverige skulle må bättre

   Radera
  6. What goes around, comes around.
   Den anhöriga på Aftonbladet arbetade heltid med att driva just mediadrev.
   Jag tror personligen att den jobbiga upplevelsen mest kommer inifrån. Så några veckors media-time out är väll att rekommendera för dem.

   Radera
  7. "Oh, please, will someone think of the children"

   Bah, det var fan det fjantigaste jag hört, att frikänna en våldtäktsman för att han har barn. Ni inser väl att ni inderekt propagerar för att det ska vara ok att idka pedofili med sitt barn?

   Radera
 10. Nu så gott folk. Jag försvarar inga höginkomsttagare (som journalister är). Men ni är minsann inte helt oskyldiga ni heller. Se nu till att dra upp gylfen och sluta för fan ta selfies på satyget. Mobilkameror är inte på 0,2 megapixel längre och det är inte lika oskyldigt och roligt som när ni fick er första nokia-mobil. Vad ni ska använda den där till lärde ni er förhoppningsvis i biologin på högstadiet och det handlade inte om att skicka upp den i nån annans mobil.

  Tanke-experiment: Blir du mer sugen på att ligga med nån skäggig karl med håriga ben bara för att den skickar ett sms med en snusktext eller bild på dennes kuk? Nej, antagligen inte. Och om inte du blir mer sugen på det så lär väl ingen kvinna bli det heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det du säger är att man ska vaxa benen innan man skickar dick pics?

   Radera
  2. Ja, bonusen är att le dick ser maffigare ut då.

   Radera
  3. Fast I ditt fall hjälper nog inte ens det.

   Radera
  4. Du var mer än nöjd sist i alla fall hörde jag...

   Radera
  5. Jo det är ju sällan man får se så många sjukdomar samlade på samma ställe. Fullt hus, kan man säga.

   Radera
  6. Ben Dover;

   Om du vaxar bort allt hår, både på och mellan benen så kan man nog inte kalla det för ”dic pics” längre. Risken är istället att om de förstår vad det föreställer så riskerar du åtal för barnpornografibrott om du inte tar kort på hela kroppen så det är knappast att rekommendera. Det kan ju bli så illa att du måste dra ner dina byxor inför rätten för att slippa ett hårt liv i fängelset.

   Radera
  7. Fast man kan ju undra var gränsen går. Zappandes hemma i soffan råka få se en Naken-Janne stoltsera i TV:n på bästa sändningstid eller få se en oönskad kollegas Petter Nicklas dyka upp i mobilskärmen mitt under löneförhandlingen? Vad är egentligen skillnaden?

   Radera
  8. Skillnaden är väl faktiskt att den senare är riktad specifikt till dig, av en person i din närhet. Naken-Janne kan man zappa bort.

   Jag tror de flesta vuxna kvinnor faktiskt sett en snale förut, åtminstone på bild. Det är väl vetskapen om att det är människor i ens närhet som skickar bilderna som är jobbig.

   Det viktigaste avseende sådana bilder är naturligtvis att skippa leg day. Har man smala lårmuskler ser övrigt större ut.

   Radera
  9. Då kan lösningen vara att offret ska lägga ut bilden på facebook eller instagram till allas betraktelse så att blir mindre av en personlig angelägenhet? Men det kanske inte tillåts av facebook/instagram?

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. SvD-länken går till fel artikel.

  SvaraRadera
 13. Det är ju inte så konstigt att konkurrenterna tar tillfället i akt att lägga massor med resurser på att tvåla till AB. Att det tagit lite tid kanske beror på att de först måste kolla om de själva har rent mjöl i påsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast just i fallet SVD så är det ju samma koncern?

   Radera
 14. Så nu är alltså Schibsted i form av SvD i ”drevet” mot Schibsted i form av Aftonbladet..

  Måste vara jobbigt att hänga vid kaffeautomaten i fikarummet i det gemensamma kontoret..

  Lite som när Expressen går på djupet med TV4-snickarn. Bonnier som granskar Bonnier...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så har ett fåtal journalister, för en gångs skull, börjat agera som *gaah!* journalister! Oavsett ägarstruktur och bolagsformationer. Eller vad vet jag, allt kanske bara är ett välregisserat skådespeleri för att vi ska hålla ögonen borta från något annat, a.la. "The tail wags the dog". Foliehatt åsidan tycker jag det är positivt att offentliga rövhattar på höga hästar granskas, oaktat juridiskt fällande domar eller ej.

   Radera
 15. Fi:s ledare och kommunisten/entreprenören Schyman har tydligen missat viktiga världshändelser de senaste åren. Hen avslutade sin debattartikel med:

  ”Vi menar också på fullt allvar [tack för förtydligandet], och i enlighet med FN:s rekommendationer [var nämner FN att Sverige ska göra detta?], att Sverige ska omrusta – från militär territoriell säkerhet [hur omrustar man från att ha avrustat?], till mänsklig säkerhet. [män...sklig säkerhet... ursäkta men vad är det?]

  Vi behöver trygghet mot det sexualiserade våldet [vem kan säga nej till det? Och hur skapar vi detta?] – inte stridsvagnar på Gotland! [bara genom att ta bort stridsvagnar på Gotland? Vi tog ju bort stridsvagnarna på Gotland under några år och inte försvann det sexualiserade våldet för det]”

  Ja, man håller med om alla ska ha trygghet mot det sexualiserade våldet. Man häpnar över folks sexualiseringsiver överlag och i synnerhet de som våldför sig på andra människor. Men vad har nu detta plötsligt med stridsvagnar och militär på Gotland att göra? Nån vettig som kan förklara för mig som varken är leninist eller feminist?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Källa: https://www.svt.se/opinion/gudrun-schyman-om-metoo

   Radera
  2. Gudrun leder Kommunistiskt Initiativ. Allt annat är falsk marknadsföring. Lyssna på P1 dokumentären om hennes parti så inser du att feminism är en rätt liten fråga. Ungefär som miljö för det som kallas MP...

   Radera
 16. FI's datorer bör förses med alkolås, skulle minska förvirringen.

  SvaraRadera
 17. 'Krönikören' är en KGB spion av franskt ursprung, 'Reportern' en iranier, och 'Chefen' en finne. Så mycket för myten att invandrare inte våldtar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Krönikören" har väl på sin höjd en fransk pappa? Hans franska medborgarskap fick ju ut honom ur lumpen iofs.

   Radera
  2. Niklas H ärväl den typen som om Christer Sandelin åkte dit för nåt skulle hävda att det var hans iranska ursprung som orsakade det.

   Radera
 18. Bör inte affärer ta bort denna tidning från sina hyllor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett kreativt förslag faktiskt! Bojkotta affärer som säljer Aftonbladet. Nu gör ju iofs alla det - vet inte vart jag skulle börja gå.

   Radera
 19. Ord står mot ord. Det finns ingen person som är inblandad som förtjänar något som helst förtroende. Aftonbladet har varit lögn- och hatmedia i decennier. Hoppas tidningen konkar.

  SvaraRadera
 20. Brott ska anmälas, utredas och dömas i de fall det finns grund
  I övrigt får var och en ansvara för sig själv och sitt agerande
  Det finns oändligt av skit och mänskliga tillkortakommanden att gräva i, från båda könen.
  Intressant dock att den ack så framgångsrike och av kvinnor ofta bekräftade Alfahannen nu tydligen ska vara övriga mäns ansvar att vägleda och/eller be om ursäkt för
  Som om de någonsin lyssnat på sina mindre framgångsrika könsfränder
  Enklare vore att kvinnor slutade bekräfta och därmed belöna deras beteende
  I slutet av dagen är det mer det än något annat som styr världen

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att sammanfatta det viktigaste: Var och en ska ansvara för sig själv och sitt agerande. Samtidigt ska alla kvinnor tillsammans sluta bekräfta och belöna varenda mans s.k. ”alfahanne”-beteende.

   Radera
 21. "Krönikören" har lämnat landet ...

  Ingen är skyldig förrän motsatsen har bevisats!

  http://www.gp.se/n%C3%B6je/aftonbladetprofilen-fredrik-virtanen-om-v%C3%A5ldt%C3%A4ktsanklagelserna-1.4766834

  SvaraRadera
 22. Intressant, dagen efter att Angry Foreigner gjort en video angående Aftonbladet så öppnas dammdörrarna på de andra stora tidningarna efter att det varit dödstyst. Störande dock att de inte anger namnet på de misstänkta men de kan namnge andra som tex martin timell eller harvey weinstein. Smått irriterande..

  SvaraRadera