Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2017-10-13 10:20

Climeon öppnar starkt första handelsdagen

Energiteknikbolaget Climeon öppnar starkt på första handelsdagen. Både omsättning och aktiekurs är anmärkningsvärd.

Climeon övertecknades som bekant. Min egen ovetenskapliga uträkning av personöverteckningen var att endast var sjätte som ville teckna aktien fick tilldelning.

Nyemissionen var på 31:- SEK, aktiehandeln öppnade på exakt +50% och kursen 46:50. Som högst var aktien uppe och nosade på 48:90, men handlas i skrivande stund i 42:60, med dagslägsta på 42:- SEK.

Mer spektakulärt kanske omsättningen kan sägas vara. Cirka 1.4 miljoner aktier har omsatts vilket med ett snitt på 45:- SEK motsvarar 63 MSEK. Det är rätt bra likviditet i aktiehandeln kan man nog säga.

Nu återstår det dock för bolaget att börja leverera pressreleaser och ytterligare kunder för att svara upp mot förväntningarna.

Jag är aktieägare i Climeon.

Tillägg: Dagsomsättningen är nu uppe i knappt 80 MSEK när klockan är 11:21.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Grattis till de få utvalda. Som småsparare får man ju alltid full tilldelning i alla skräp-IPOs man råkar teckna sig för, och det här en uppenbart helt felprissatt IPO i andra spektrat av skalan.

    SvaraRadera
  2. Det är fruktansvärt irriterande när man tecknar och inte får något. Det har hänt alla gånger jag tecknat (har bara tecknat på större och "kändare" bolag).

    Jag fattar inte hur det kassa utdelningssystemet fungerar. Varför fördelas inte alla aktier lika på alla som tecknat, vore det inte mer rättvist?

    SvaraRadera