Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-10-15 12:20

Bodström nekas bli landshövding - nu finns exitmöjlighet för Eliasson

Advokaten Tomas Bodström (s), mest känd för att ha suttit i styrelsen för bedrägerifondbolaget Allra, samt för att 2010 vägrat ta drogtester, samt förstås Bodströmsamhället från sin tid som övervakningsminister i sosseriets förra regering, fick inte bli landshövding i Stockholm län. Det öppnar nu för möjligheten att sosseriet ska kunna köpa rikspolischefen Dan Eliassons fortsatta tystnad via landshövdingeposten.
Skriver mest det här inlägget för att äntligen få en användning av det här fotot ur bildbanken.
Tomas Bodström (s) fick alltså inte bli landshövding i Stockholm, vilket regeringen hade tänkt sig. Anledningen förmodas vara inblandningen i den sk Allra-skandalen, där advokat Bodström satt i styrelsen för bolaget.

Det öppnas därmed en vakans att sätta antingen Mona Sahlin (s) på eller överlevaren Dan Eliasson, nuvarande rikspolischef (tidigare Säpo och Försäkringskassan). Dan Eliasson måste uppenbarligen hållas nöjd och avlönad för att inte berätta vad det är han har på sosseriet och en landshövdingepost skulle därmed kunna göra två flugor på smällen - polisen blir av med Eliasson och Eliasson fortsätter hålla tyst om vad han vet och kan spendera resten av sitt yrkesliv med representation.

Att sedan landshövdingen är regeringens representant ute i landet och i princip ska ta över rollen som lokal statsminister i händelse av krig om man inte längre kan hålla förbindelserna intakta med regeringen är en annan sak. Trots allt är det inte så svårt att traska över till Rosenbad som landshövding i Stockholms län.

Hur stora skadorna blir av att totalt haverera Stockholms länsstyrelses organisation och verksamhet är en annan fråga - antagligen ganska små, då länsstyrelsen mest ska se till att nedtyngande  frihetsbegränsande lagar och förordningar följs. Att se till att lagen inte kan upprätthållas har redan Eliasson stor erfarenhet av ifrån polisen. Havererad länsstyrelse innebär alltså ökad frihet för stockholmarna.

Tillägg: Enligt uppgift kan Tomas Bodström eventuellt varit fotbollsspelare en gång i tiden, men jag följer inte sport så jag kan inte uttala mig om det.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Perfekt!!!
  Skjuter Danne länet helt i sank. Kan centraliseringen makt gå in i nästa fas.
  Jag menar: Vem vill ha makten över sitt eget liv eller lokala frågor, nära sig själv??? (facepalm)

  SvaraRadera
 2. Intressant scenarie!
  Men hur ser framtiden ut för andra som t ex sparkade Anders Ygeman och Anna Johansson? Vi har också några fd generaldirektörer som väntar på elefantkyrkogården.

  Lars, vad sägs om en läsarundersökning där potentiella S-märkta utmanare till Dan Eliasson, till den nu lediga landshövdingeposten ställs mot varandra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna kan vara ett ämne för en framtida skolminister ! ;-)

   Men först måste hon se till att klara av gymnasiet ... Något som medför att hon aldrig kan komma ifråga!
   *asg*

   Radera
  2. Det bästa som kunde hända var att Anna J. gjorde bort sig (för Stefan vill säga). Han blev av med en kvarnsten och hon bör vara bränd i den politiska sfären - för Sveriges bästa. En totalt oduglig fjälla med noll koll!

   Radera
  3. Snullet för "the golden boy" att ha gjort ett feldrag (styrelseledamot i Allra)och får kanske svårt i framtiden. Men, de finns flera som gjort bort sig ett antal gånger (i sossetoppen) så de finner väl på råd att hitta en reträttplats även för "bollspelar´n.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Eller exitpost för klåparen Peter Hultqvist?

  SvaraRadera