Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2017-10-02 09:39

Åter från bokmässan - bloggen återupptas strax

Jag har nu åtgärdat sömnskulden efter bokmässan och återkommer inom kort med ett riktigt blogginlägg. 
Gårdagen var annars den tredje dagen på nio år, som jag inte postade ett enda blogginlägg. Ber om ursäkt för detta, men jag var helt enkelt helt mentalt slut efter fyra dagar och nätter bokmässa.

Nu ska jag träna och sedan blir det ett inlägg om bostadsbubblan, som tydligen ska spricka nu enligt media. Ni kan diskutera i små grupper så länge.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Ja, man kan bli lite orolig när du tystnar i nästan ett dygn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man börjar genast misstänka ryssen.. :)

   Radera
 2. Enligt säkra källor rörde sig Cornu i det s k svarta blocket under demonstrationen och kunde så klart inte göra nya inlägg då han satt frihetsberövad.

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot kommande inlägg!

  SvaraRadera
 4. Välkommen tillbaka! :-)
  Vi kan ju börja diskutera detta med låga grundvattennivåer och vattenbrist.. ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag tror att det behövs ett nytt begrepp för det som benämns som bubbla. En traditionell bubbla som beror på spekulation.
  I Sverige så är det inte främst spekulation bland privatpersoner som driver priset utan kombinationen att man måste ha en bostad, no-go områden som ingen vill bo i med resultatet att priserna drivs uppåt i lugnare områden i kombination att det finns lätt tillgängligt kapital.
  Bankerna har börjat tillämpa amorteringskrav och bolånetak för att minska sin risk samtidigt som en rätt dyr nyproduktion sker vilket leder till att tillflödet av unga bostadsköpare minskar kraftigt då det är i princip omöjligt för de flesta att köpa en bostad före 35 års ålder i en storstadsregion, vilket leder till att bankerna vill minska sin risk ännu mer, spännade tider.

  SvaraRadera
 6. Apropå bokmässan och "nattsuddande"..

  Du har inte några "saftiga" skandaler att redovisa om diverse kultur(politiska) mediala (elit)"tjändisar" och ett för stort intag av billigt rött vin ?
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som händer på bokmässan stannar på bokmässan.

   Radera
  2. Bara om du kommmer ihåg att skydda dig.

   Radera
 7. Det känns lite som det är mer eller mindre tvärnit för bostäder som inte har bra eller halvbra läge, fler samverkande faktorer infaller som får negativ effekt på priserna

  SvaraRadera
 8. Japp. Efterlyser inlägg om Ingves förlängda mandat och anledningen till varför DI skriver X antal artiklar om dagen om bostadsbubblan och den högre räntan som aldrig kommer trots att man år ut år in pratar om den.

  SvaraRadera