Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2017-10-02

Åter från bokmässan - bloggen återupptas strax

Jag har nu åtgärdat sömnskulden efter bokmässan och återkommer inom kort med ett riktigt blogginlägg. 
Gårdagen var annars den tredje dagen på nio år, som jag inte postade ett enda blogginlägg. Ber om ursäkt för detta, men jag var helt enkelt helt mentalt slut efter fyra dagar och nätter bokmässa.

Nu ska jag träna och sedan blir det ett inlägg om bostadsbubblan, som tydligen ska spricka nu enligt media. Ni kan diskutera i små grupper så länge.

11 kommentarer:

 1. Ja, man kan bli lite orolig när du tystnar i nästan ett dygn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man börjar genast misstänka ryssen.. :)

   Radera
 2. Enligt säkra källor rörde sig Cornu i det s k svarta blocket under demonstrationen och kunde så klart inte göra nya inlägg då han satt frihetsberövad.

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot kommande inlägg!

  SvaraRadera
 4. Välkommen tillbaka! :-)
  Vi kan ju börja diskutera detta med låga grundvattennivåer och vattenbrist.. ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag tror att det behövs ett nytt begrepp för det som benämns som bubbla. En traditionell bubbla som beror på spekulation.
  I Sverige så är det inte främst spekulation bland privatpersoner som driver priset utan kombinationen att man måste ha en bostad, no-go områden som ingen vill bo i med resultatet att priserna drivs uppåt i lugnare områden i kombination att det finns lätt tillgängligt kapital.
  Bankerna har börjat tillämpa amorteringskrav och bolånetak för att minska sin risk samtidigt som en rätt dyr nyproduktion sker vilket leder till att tillflödet av unga bostadsköpare minskar kraftigt då det är i princip omöjligt för de flesta att köpa en bostad före 35 års ålder i en storstadsregion, vilket leder till att bankerna vill minska sin risk ännu mer, spännade tider.

  SvaraRadera
 6. Apropå bokmässan och "nattsuddande"..

  Du har inte några "saftiga" skandaler att redovisa om diverse kultur(politiska) mediala (elit)"tjändisar" och ett för stort intag av billigt rött vin ?
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som händer på bokmässan stannar på bokmässan.

   Radera
  2. Bara om du kommmer ihåg att skydda dig.

   Radera
 7. Det känns lite som det är mer eller mindre tvärnit för bostäder som inte har bra eller halvbra läge, fler samverkande faktorer infaller som får negativ effekt på priserna

  SvaraRadera
 8. Japp. Efterlyser inlägg om Ingves förlängda mandat och anledningen till varför DI skriver X antal artiklar om dagen om bostadsbubblan och den högre räntan som aldrig kommer trots att man år ut år in pratar om den.

  SvaraRadera