Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2017-10-14 10:39

Aktier för 116 MSEK omsatta på Climeons första handelsdag

Energiteknikbolaget (eller cleantech som det så populärt kallas) Climeon stängde dagen +44% mot teckningskurs och aktier för smått otroliga 116 MSEK bytte ägare under dagen.

Man kan väl lugnt säga att nyemissionen var felprissatt eller kunde tagit in mer pengar.

Nettoköpte gjorde främst kunder till småspararbanken Avanza med ett netto på 18 623 211 aktier, samt Pareto med 11 471 542. Småspararnas Nordnet stod för 4 178 125 aktier netto. Största nettosäljare var Carnegie med -20 708 018 aktier, följt av Neonet med -5 166 533 aktier.

Pareto är instititutionell, och hade hand om nyemissionen. Andra institutionella mäklare var t ex Erik Penser med ett nettoköp på 1 993 728, medan exempelvis Goldman Sachs nettosålde med -1 168 502 aktier.

Vad jag blir överraskad av är var tusan kommer dessa aktier från? Tidigare aktieägare omfattas av en lock-in om man hade över en viss gräns i antal aktier, och får inte sälja. Att Goldman Sachs nettosålde miljonen aktier kan bara förklaras med att kunder till GS fick omfattande tilldelning i nyemissionen och sålde. 

Nyemissionen drog in 230 MSEK och aktier till ett värde av ganska exakt hälften av detta bytt ägare under gårdagen. Visserligen till en högre kurs än vid nyemissionen och säkerligen pågick en hel del trading under dagen. Intressant oavsett.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Ja, det gäller ju att "casha in" medan det går... ;-)

  Själv är jag som du skriver mest förundrad över VARIFRÅN alla dessa aktier kom som såldes "utanför" lock-in:en
  Exv. Carnegie som ju sålde mer än 20 miljoner aktier..
  Carnegie som ju förekommit i mindre "smickrande" sammanhang tidigare...

  SvaraRadera
 2. Så mycket var det värt att tilldela fler aktier till "starka institutionella investerare". De sålde vid första chans de fick.

  SvaraRadera
 3. Fort in, fort ut. Tjäna fina pengar.

  SvaraRadera
 4. Tja med ett bolag där förlusterna ökar snabbare än omsättningen kan man undra vem som köper på denna kurs. Mest småsparare, som vanligt. Går nog att köpa klart under teckningskurs så småningom.

  SvaraRadera
 5. 115 mkr i omsättning är inget märkvärdigt då aktierna snurrade runt bland "fyndköpare" hos Avanza och Nordnet som läst RikaTillsammans och Cornucopia?
  Börsvärdet är 1 miljard 915 miljoner exklusive optioner. Inte för att jag tror att någon bryr sig eller ens räknat på det bland spekulanterna.

  SvaraRadera
 6. Det är inte ofta LaBull sågar ett bolag så som han gör med Climeon.

  SvaraRadera