Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-09-19 21:12

Zapad-17: Spontan magasinstömning från attackhelikopter

Rysk högteknologi firar nya segrar. Detta genom att genomföra en spontan magasinstömning från attackhelikopter mot ett ryskt ledningsfordon och samlade journalister.


Som vi alla vet är rysk "högteknologi" imponerande på pappret, men i verkligheten är funktionen hos de ryska vapensystemen stokastiskt. Och ibland kan man få spontan magasinstömning, likt ovan drabbade ett ryskt ledningsfordon och samlade journalister.

Det handlar om Rysslands mest moderna attackhelikopter Ka-52 Hokum B. Dålig stämning. Och den verkade trots detta inte kunna göra mer skada på en Lada Niva än hål i en ruta. Två personer ska ha förts till sjukhus.

Den som vill se lite mer exempel på rysk högteknologi kan hitta några videos i ett tidigare inlägg. Annars kan man alltid googla "russian military fails" och klicka på videos.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. En flaska Russian Standard, sedan är det bara att trycka av. Tror nog att det inte gick så bra de som var i närheten. Detta försöktes också tystas ner. Uppenbarligen behöver de jobba igenom säkerhetsavstånd och övningsrutiner. Förmodligen skyller man på ett tekniskt fel när det förmodligen var den mänskliga faktorn.

  "defense Ministry deliberately withhold emergency, erasing all the videos in social networks. "
  "They were flying engaged on target, there was some 500 meters left to it, and weapon chains get locked on the mission’s attack route, they turned on, but there was some kind of a short circuit and missiles were launched without command. Missile fragments projected across a wide area. At least two vehicles were burnt down, two people were seriously injured, now they are at the hospital. It was a training routine before some show-off drill. Most probably, it was journalists who got hit," the source told 66.RU."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framför allt bör man nog se över supandet!

   Radera
 2. Gissningsvis 57mm raketer vilka ser skitcoola ut då det finns jättemånga i kapslarna men dom gör inte särskilt stor skada.
  I Syrien så blev ju Syriska flygvapnet mycket effektivare när dom fick tillgång till grövre raketer.


  Visserligen vådaskott men Satan vad häftigt det såg ut från den vinkeln !

  SvaraRadera
 3. Har sett svenskt flyg spontankrasha och Sisu-vagnar under svenskt befäl sitta fast i gyttja också. Vet inte vad detta bevisar mer än att du helt uppenbart är partisk i hur du rapporterar militärolyckor.

  Ryssland har vad 1000 gånger fler X inom alla områden än Sverige.
  De bör därmed ha mer än 1000 ggr fler olyckor och spontanhändelser än Sverige också.

  till det hör även att Ryssen säger "WOOOOAH RUSSSIAAAA!!" och släpper ut videon på Youtube, säkert medan befälen hejar på.

  I Sverige när liknande händer säger väl befälen "Fy den som rapporterar i Sociala media" och Svensken kissar på sig och raderar videon från sin telefon.

  Hoppas och utgår från att svenska militären, för dess egna skull, inte har samma verklighetsfrämmande åsikt om vad Rysk militär prestanda förväntas vara som herr Wilderäng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. EXAKT! Svenskarna är PK-piskade konflikträdda genuskorrekta bögfjollor som bah "SäkI, skyddsavstånd, civila". Medan riktiga ryska karlar, som gillar andra karlar fast bara på manliga, traditionella sätt helt enkelt hittat ett roligare och smidigare sätt att göra patron ur på.

   Radera
 4. Har ingenting med zapad 17 att göra. Bara en helikopterpilot med downs syndrom som trodde han spelade Nintendo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, så det är så man jobbar i Ryssland alltså? Downisar får inte vara med på skolfoton, men de får gärna bli helikopterpiloter.

   Radera
  2. Angående skolfotot ifråga:

   https://themoscowtimes.com/news/parents-ask-moscow-school-to-remove-girl-with-down-syndrome-from-yearbook-50416

   Radera
  3. Var bor piloten? Down town. Förstår du? Yeah, i'm down with that.

   Radera
  4. Oj, vad PK bloggaren har blivit nu då. Men det är bra att du visar var du står, snart kommer staten klassa skämt om syndrom / åkommor som hatbrott. Kanske skulle jag sagt begåvningsutmannad med gott lynne / stor pung istället.

   Radera
 5. Ja herregud.

  Humor också med åtminstone en putinistisk kudd-bitare ovanför.

  [sarkasm]Jag ser verkligen varför Sverige behöver stor-satsa inom försvarsområdet![/sarkasm]

  SvaraRadera
 6. Etthundra svenska piloter dog när vi lekte stormakt med J29 Tunnan på femtiotalet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, vi skulle alltså inte flugit flygplan förrän vi framställt ett som var totalt säkert både avseende tekniska fel och operatörsfel, eller vad är din poäng? Också VISS skillnad på "åskådare" och "piloter" i sammanhanget, den ene har betalt för att ta risker.

   100 personer är vad som omkommer i bränder på kanske 1,5 år, vi borde antagligen också sova under bar himmel tills vi kommit på hur man bygger hus som ingen brinner inne i? Är det typ det som är din poäng?

   Radera
  2. Ja, plus att du är tvungen att gräva 60 (sextio!) år bakåt i tiden för att komma med ett enkelt "men HAN då, pilutta dig"-argument.

   Radera
  3. Ett ovanligt cyniskt inlägg. Skäms!

   Radera
  4. Vem är det som ska skämmas menar du? Hoppas inte det är din mamma, hon verkar helt oförmögen att skämmas att döma av hennes beteende på Nobes i fredags.

   Radera
  5. Berätta mer Ben, drabbades du av för tidig magasinstömning?

   Radera
  6. Ben: Det vore trevligt om min mamma gjorde någonting alls. I så fall vore hon återuppstådd från de döda efter flera decennier ...

   Radera
  7. Aödu vilken traderöv. Tunnan??!

   Nulli secundus.

   Radera
  8. Tragga ente, hutta hit en bier istället.

   Radera
  9. Där inte annat än man undrar vau norrlänningarna vill ientlien. Äda ostkrokar å tragga om tunnor? Varfor?

   Nulli secundus

   Radera
  10. Hä löns int förklar för den som inte begrip nåt

   Radera
 7. Videon är gammal och visar en händelse som inträffade under en annan övning. Vid den här tiden utbildade armévapnet attacker mot markmål. En av de involverade helikoptrarna valde fel mål och släppte en odödad raket. Som ett resultat var en lastbil skadad, där det inte fanns några personer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket språk är det här inlägget översatt från?

   Radera
  2. Ja. Undrar om det blir så där konstig Svenska. Om man använder google translate från ryska?

   Radera
  3. Odödad blir detsamma som levande. Och det stämmer, så var det en bestyckad raket som träffade fel mål.

   Radera
 8. Lada NIVA är ett robust fordon anpassat för ryska behov och förhållanden !
  Och lite vodka - водка - gör ALLT roligare! ;-)

  Gotland skall visst åter få permanent försvar..

  https://www.svd.se/ny-forsvarssatsning-gotlands-regemente-ateruppstar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amrisarna har väl gjort det klart för Hultqvist & co att skall Sverige supporteras i någon form så måste vi höja vår egen förmåga ytterligare ett par snäpp.

   Det ser ju käckt ut med ett regemente, men kommer det att bli "på riktigt" tro? Jag menar med ändamålsenligt flygskydd, splitterskyddade åkdon, artilleristöd, lämpligt tung och för ändamålet anpassad beväpning etc. ihop med en för syftet anpassad bemanning?

   Eller är det ett inkomplett team med bara gröna uniformer och handeldvapen tro i ny-klassisk svensk politisk försvarsanda?

   Radera
 9. Kolla P18 återuppstår!!!
  https://www.svd.se/ny-forsvarssatsning-gotlands-regemente-ateruppstar

  SvaraRadera
 10. The difficulty in understanding the Russian is that we do not take cognizance of the fact that he is not a European, but an Asiatic, and therefore thinks deviously. We can no more understand a Russian than a Chinaman or a Japanese, and from what I have seen of them, I have no particular desire to understand them, except to ascertain how much lead or iron it takes to kill them. In addition to his other Asiatic characteristics, the Russian have no regard for human life and is an all out son of bitch, barbarian, and chronic drunk. (Patton)

  SvaraRadera