Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2017-09-17 10:43

Zapad-17: Landstigningsfartygen lastade - gröna gubbar vid gränsen till Litauen

Den ryska anfallsövningen Zapad-17 är igång och bloggen kommer de närmaste dagarna rapportera från Suwalki-gapet och Baltikum. Senaste nytt är att landstigningsfartygen i Königsbergsexklavens Baltijsk är fullastade med trupp och fordon, samtidigt som gröna gubbar utan förbandsbeteckningar dykt upp vid gränsen till Litauen. De svenska protesterna mot Aurora visar sig också vara organiserade av stalinister och SVT har raderat en enkät om SVT:s trovärdighet och opartiskhet.
Det etniskt rensade Ostpreussen.
Bloggen är alltså just nu nere på kontinenten på en reportage- och bokresearchresa i Baltikum och norra Polen. Detta som utlovat istället för att följa Aurora. Jag kommer inte rapportera helt live från egna aktiviteter, då jag inte har något som helst intresse av att någon ska veta exakt var jag befinner mig. De som behöver veta, vet ändå.

Vägen till Suwalkigapet längs gränsen mot Königsbergsexklaven är mycket svårnavigerad, då forna Ostpreussen i mycket är övergivet sedan den sovjetiska och ryska etniska rensningen av regionen. Vi pratar riktigt banjoland här, men vägarna och civilsationen visasr sig bättre om man väljer en sydligare väg, om än längre.

Området bebos numera mestadels av polacker, men är också ett populärt turistmål för framför allt tyskar, som reser och besöker sin forna hembygd och byar, herrgårdar och gårdar där deras familjer bott i generationer innan Stalins etniska rensning. Tidigare har det även varit relativt enkelt att besöka Königsberg för dessa etniskt fördrivna tyskar, men sedan i vintras har Ryssland dragit in de enkla tredagars snabbvisumen till exklaven.
Detalj från totalrenoverat slott i forna Ostpreussen. Numera bed & breakfast.
Det var också i det här området som det för drygt två veckor sedan kraschade en rysk UAV nära Nato-bataljonen i Orzysz, som fått en bataljonstridsgrupp om ca 1 100 man från USA, Storbritannien och Rumänien. Natos Enhanced Forward Presence har tillkommit det senaste året för att bevisa att ett ryskt angrepp mot Baltikum eller mot Suwalkigapet är ett angrepp mot ett Natoland, som dessutom kommer dra in flera andra länder. Närvaron är främst politisk, då de fyra bataljonsstridsgruppernas ca 4 000 man högst kan fördröja en rysk invasion med någon timme. Förvisso är ryskt manskap och materiel uselt, men en mänsklig köttvåg av kanske 200 000 - 250 000 tvångsrekryterade ryska omotiverade värnpliktiga och lite mer motiverade kontraktniki är likväl för mycket för denna snubbeltråd.

Men med Enhanced Forward Presence är signalen till diktaturen i Kreml tydlig och förhoppningsvis krigsavhållande.

Väderleken i Ostpreussen gör det mycket svårt att okulärt hitta några UAV:er. Man oavsett kan förmoda att "haveriet" av den ryska vingdrönaren nära Natoförläggningen har agerat avskräckande.

Samtidigt rapporteras det nu att sk artigt folk, eller som det i väst är känt som: gröna gubbar, har visat upp sig vid gränsen mot Litauen. Det handlar om soldater från de ryska Donkosackerna, som är att betrakta som ett irreguljärt paramilitärt förband.
Då en av soldaterna visar ansiktet är det hela tydligt ett propagandastunt för att förbandet ska kunna identifieras och att man gnuggar in att artigt folk i själva verket är ryska förband och inget annat. Det är dock intressant att man övar just gröna gubbar i Zapad-17. Metoden har visat sig fungera både på Krim och i Sydöstra Ukraina, då den ger västs politiker en möjlighet att låtsas att det inte handlar om krigshandlingar och fördröjer därmed beslut om motåtgärder.

Östersjöflottan ska ha kastat loss igår med fullastat landstigningstonnage och privat signalspaning gör gällande att det pågår luftlandsättningar i Königsbergsexklaven.
På tal om Stalins etniska rensning av Ostpreussen så organiseras "protesterna" mot försvarsövningen Aurora av stalinister. Cirkeln är sluten, och dessa minimala protester ges fullt utrymme hos Sveriges Television, som också skyndsamt ska ha raderat en enkät om SVT:s opartiskhet och trovärdighet. Det är tydligt på vilken sida Public Service står, och det är inte på försvaret av svensk demokrati och frihet.

Niklas "Skipper" Wiklund skriver i en ledarkrönika hos BLT:
"I sammanhanget kan det vara intressant att notera att SVT under den gångna veckan gick ut med en enkät på webben där man ville ha svar på huruvida SVT var opartiska och trovärdiga. Men enkäten försvann lika snabbt som den dök upp, och något resultat publicerades inte. En sådan åtgärd talar tyvärr sitt eget tydliga språk."
Att sedan regeringspartiet Miljöpartiet väljer att göra sak med antidemokratiska stalinister säger återigen en hel del om partiets regeringsduglighet och syn på demokrati och frihet. Ingen förvånas dock över att FI och V är med. Och ingen blir väl förvånad över att SVT ger dessa handfull protesterande mer utrymme än själva övningen Aurora.

Det som borde förvåna är att stalinisterna och deras nyttiga begåvningsutmanade volontärer inte känner till att diktaturen i Kreml är en nyfascistisk diktatur och inte kommunister eller ens socialister. Å andra sidan är det idag årsdagen av Sovjetunionens invasion enligt Molotov-Ribbentripppakten av Polen 1939, så det är väl passande att stalinisterna demonstrerar mot demokrati och frihet och till stöd åt en fascistisk diktatur. 

1939 var väderstrecken för ideologierna bara omvända - fascism i väst och stalinism i öst - nu är det fascism i öst, stödda av stalinism i väst.

25 kommentarer:

 1. Intressant!

  Förutom att bese "Wolfschanze" Rastenburg, något jag antar att du gjort sedan tidigare, så leta efter om du kan hitta en gammal MB 540K som stått undangömd i någon lada sedan 1943...

  MvH

  SvaraRadera
 2. Extremt duktiga "nyttiga idioter" på SR/SVT.
  Känns glädjefyllt att jag inte betalt TV licens sedan 1997.
  Det är ju dock allvarligt att deras vänsterextrema åsikter får fortgå. Alla babblar om SD och rysk påverkan men frågan är om inte denna solklart Putlerpåverkade media är den äkta och riktiga påverkansoperationen inför , på väg till och under valet 2018.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte bara SVT som är infekterat utan även det mesta av MSM, andra mäktiga organisationer tex fackförbund och diverse myndigheter. Det har pågått länge och har dessutom skapat många nyttiga idioter kring sig.

   Radera
  2. På tal om mäktiga infiltrerade organisationer, glöm inte kyrkovalet idag, och hjälp till att befria den Svenska Kyrkan!

   Radera
  3. Trötter, Den glädjen kommer snart försvinna, då samtliga riksdagspartier stödjer förslaget att avskaffa tv-licensen och lägga finansieringen på skatten istället. Så snart måste även vi som inte har tv vara med och betala för extremvänsterpropagandan.

   Radera
 3. För nu mer än 25 år sedan visade faktiskt SVT en hel del intressanta serier... Detta till skillnad från idag när södermalmshipsters totalt har infiltrerat och förstört SVT med rent trams !!

  Exv. denna TV-serie om livet i Ostpreussen under VK2

  https://www.youtube.com/watch?v=9FmIzhG0osw

  https://de.wikipedia.org/wiki/Jokehnen_(Fernsehserie)

  SvaraRadera
 4. Av intresse är att Birger Schlaug attackerar mp från andra hållet och tycker att miljöpartiet skall släppa tillnamnet "de gröna" eftersom de inte längre driver grön ideologi, och lämna utrymme för ett nytt grönt parti.

  "Det är absurt. En ideologisk kastrering. I kritiken mot Aurora finns inga språkrör för det gröna partiet.

  I den kritiska debatten mot Värdlandavtalet med Nato fanns inga språkrör för det gröna partiet. På barrikaderna mot krigsretoriken - vare sig de parlamentariska eller folkliga - finns inte några gröna språkrör. De står inte ens upp för FN-resolutionen om kärnvapen!"

  Birger Schlaug har för länge sedan tagit bort Cornucopia från blog rollen, vilket inte är förvånande med tanke på att ni verkligen i hög grad är motsatser, allra helst i försvarsfrågor. Frågan är varför Cornu fortfarande har Schlaug på blogglistan? Det måste nog Birger också undra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bör nog tilläggas att Schlaug kanske inte har någon blog roll längre. Hans sida laddar inte som den skall för mig, så jag har lite svårt att avgöra om han avskaffat bloglistan.

   Radera
  2. Eller så sätter man värde på en del av innehållet men kanske inte den övervintrade VPK-propagandan? Man måste inte uppskatta eller hålla med om allt på en blogg.

   Radera
  3. En del tycker det är viktigt att vi har fiender i öst. Andra hade hellre sett att något nytt kunde växa fram som inte påminner lika mycket om 1900-talet.

   Radera
 5. "Watch out". De "gröna gubbarna" är nu etablerade som "eye catcher". Det är andra, mer ljusskygga företeelser, som man nu skall hålla ögon och öron öppna för. Vad vet jag inte, men man kan börja med det som avviker.
  Självfallet är "konceptet" utvecklat.

  SR/SVT som någon form av försvarslinje mot desinformation kan vi glömma. Infiltreringen är i det närmaste 80%-ig. Därutöver bekostad av de som skall försvaras. Det är bedrövligt.

  Har MUSTs IT-säkerhetschef tagits i upptuktelse efter att hon haft synpunkter på Eliassons outsourcing-bravader? Det råder en bedövande tystnad i ärendet.

  SvaraRadera
 6. Det har på senare tid skrivits spaltkilometer om splittringen inom Alliansen, vilket är fullt förståeligt.

  Vad jag däremot inte förstår är att det inte skrivs någonting om splittringen inom regeringen, t ex inom försvars- och migrationsfrågan. Anses detta inte ha ett nyhetsvärde längre eller är journalistkåren nöjda med splittringen?

  SvaraRadera
 7. Det är väl klart att Mp är för gröna gubbar!

  SvaraRadera
 8. Lite kul när man riktar lampan mot "fredsrörelsen". Det är liksom inte direkt pacifisterna som finns där (vilket man ju skulle kunna tro) utan snarare anhängare av kommunism och statlig terror.
  Fast det skulle se märkligt ut på banderollerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Längst fram i ledet i går gick Schyman och Wollter, och en intervjuad talade om "krigsövning" och inte försvarsövning. Hata slumpen.

   Radera
  2. Och de är ändå de moderata i sammanhanget, eftersom ett bindgalet gammalt leninistparti är arrangör och då sätter nivån för vilka som kan tänkas få delta.

   Radera
  3. Det är nog för att det kan det där med att infiltrera organisationer

   Radera
 9. Till Svt försvar så vägrar man sända "Reagans hemliga krig" eftersom det är för mycket spekulation och ett klart anti Nato budskap. Anders Björnsson, Anders Hasselbohm, Mathias Mossberg och Sune Olofson är de som vill att detta ska visas i samband med Aurora. Undra varför...

  https://www.svd.se/varfor-morklagger-svt-om-ubatarna

  SvaraRadera
 10. Intressant. I kommande inlägg så skulle det vara givande att höra befolkningens (som talar olika språk) tankar om detta.

  SvaraRadera
 11. Vissa inom MP börjar nog förstå att det kanske blir en "exit" från riksdagens frynsegoder och börjar jaga röster...
  ;-)

  "..Motståndet mot Aurora infiltrerat av kommunister
  Debatt På samma sätt som vi kan kräva av den anständiga högern att motarbeta extremism kan vi begära att vänstersidan inte legitimerar ytterkantsvänstern som nu är fallet med demonstrationen mot försvarsövningen Aurora, skriver Rasmus Ling (MP). .."

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/motst%C3%A5ndet-mot-aurora-infiltrerat-av-kommunister-1.4637573

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så lyckades Mp än en gång vara i opposition mot sig själva!
   Valter Mutt (Mupp?) Mp rikdagsman och fd utrikespolitisk talesperson för Mp är en av arrangörerna till manifestationen!

   Men att Mp är infiltrerat av allt annat än miljörörelse kan väl inte anses vara en nyhet längre, det är snarare någon form av normaltillstånd.

   Radera
  2. Får väl säga att Lings inlägg är glasklart och ganska svårt att på ett trovärdigt sätt attackera för motståndarsidan. Alltså, om man inte tycker att Sverige ska ha ett försvar är man möjligen pacifist. Om man tycker att Sveriges försvar, som ju nu finns, inte ska öva är man en kapitalförstörare eller värre.

   Radera
 12. Privat signalspaning, en twitter-källa med andra ord. :)

  SvaraRadera
 13. Blir det nåt Möp-måndag om zapad?

  SvaraRadera
 14. Vad är detta för trams ni håller på med!

  SvaraRadera