Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2017-09-18 10:10

Vänsterpartiet förvägrar folk ostbågar

Vänsterpartiet förvägrar svenska folket ostbågar och använder dessa som metafor för hur mycket skattehöjningen på investeringssparkonton innebär.
"Lenin. Kommuism!" för er som inte läser kyrilliska. I Sovjetunionen fanns det inte ostbågar (men väl sötade majspuffar).
Vänsterpartiets ekonomisk-politiske talesperson Ulla Andersson (v) bortförklarar höjningen av skatten på investeringssparkonton (ISK) med att det bara kostar som två påsar ostkrokar (ostbågar) och menar att dessa två påsar ostbågar i står emellan Sverige och det totala sammanbrottet för civilisationen.
”Det är lika mycket som två påsar ostkrokar [...] Skatten är det vi betalar för att leva i ett civiliserat samhälle.”
Sverige har alltså förärats ytterligare fina citat från vänstern, som vill begränsa svenska folkets matvanor. Tidigare kända citat är Henrik Schyffert, som enligt uppgift är någon slags komiker:
"Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang."
Man får alltså inte längre äta quattro stagioni, dricka fanta eller äta ostkrokar. Och inte titta på Netflix heller. Det finns också ett citat om att rödvinet inte blivit dyrare, men jag minns inte vem som sade det. Fast alkoholskatten har höjts, så rödvinet har faktiskt blivit dyrare.

Det är bara att konstatera att Vänsterpartiets rötter i den massmördande kommunistiska ideologin lever kvar. I Sovjetunionen fanns nämligen inga ostbågar, utan bara sötade majspuffar. Vänsterpartiet vill helt enkelt smyginföra kommunismen och Sovjet i Sverige genom att stoppa konsumtionen av ostbågar, samt antagligen skicka alla ostbågeavfällingar till Gulag. Så det så!

Två påsar ostbågar avser den som har 50 000 kronor på sitt investeringssparkonto. Mediansparkapitalet för svensken ligger mellan 50 000 och 100 000 kronor, och investeringssparkonto är det smartaste sättet att hantera sitt sparande. Med medianen på 50 000 kronor så kommer alltså hälften av svenskarna nu tvingas avstå från två påsar ostbågar. Har man bara 25 000 så får man avstå en påse. Förutom förstås två quattro stagionis, en stor Fanta och Netflixabonnemanget. Och rödvin.

Tillägg: Rödvin fungerar enligt uppgift utmärkt till ostbågar och avnjutes med fördel till Netflix.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

67 kommentarer:

 1. Mera... ;-)

  En riktig medborgare i det kommunistiska "lyckoriket" skall givetvis vara en riktig "proletär" som har ett "riktigt" jobb i en "riktig" fabrik! INTE någon "framtidsfabrik" utan i en tung industrifabrik typ järnverk, stålverk, gruva, cementfabrik mm.

  Från och till det riktiga arbetet - där man blir både skitig och svettig - skall en riktig arbetare givetvis åka "kommunalt" med buss, tåg eller spårvagn. INTE några privatbilar eftersom detta är för den "äckliga bourgouesin" (tack Jan Myrdal för detta begrepp!)

  En riktig arbetare i det kommunistiska "lyckoriket" bor naturligtvis i en "normaltrea" i en "modern förort" som ägs av det kommunala allmän(o)nyttiga bostadsföretaget som leds av särskilt framstående "kamrater" till riktiga arbetare. Dessa är givetvis också ledande i den lokala fackföreningen och på fabrikens arbetarråd. Tyvärr är dessa "kamrater" ofta upptagna med att administrera och skydda kamraterna på "golvet" genom att verka i statens och maktens korridorer.

  På semestern som den riktige arbetaren tar efter att ha överfyllt produktionsmålen så sker denna på fabrikens eget och mycket billiga semesterhotell vid en solig strand där det till skillnad från fabrikens oisande köld och brännande hetta råder ett behagligt klilmat..

  I skrivande stund når mig nyheten om att bensinpriset i Nord-Korea höjts med nästan 50% och att köerna ringlar sig långa vid Pyongyangs bensinstationer...

  INTE någonstans i nyhetsmeddelandet nämns att vanliga människor i Nord-Korea bara kan knappt kan drömma om egen bil eftersom denna börgerliga dekadens enbart är förbehållen extra förtjänta kamrater i statsappraten och att man även av miljöskäl (?) förbjudit vanliga människor i Nord-Korea att äga bil...
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För tankarna till Weiron i ottan.

   Radera
  2. https://youtu.be/ySC5ro-GMYE

   Radera
 2. Vart skickar jag mina ostbågar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till skatteverket!
   Det vore faktiskt roligt.

   Min son fick restskatt första gången för några år sedan. han ba: "va? ska jag betala skatt? på vaddå? min veckopeng?"

   Radera
  2. Till Rosenbad dvs "ansvariga politiker".
   Jämför med jordnötterna i den framgångsrika kampanjen "Nuts for Jericho", det kom tonvis.

   Radera
 3. Vem fan säger "ostkrokar"? Är det dialektalt?

  Nej, med hänsyn till deras stalinistiska bakgrund tror jag det var en felhörning. Det kostar två Olskrokar, dvs ca 12 000 personer. Avrättade, alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samt naturligtvis - i Sovjetunionen är det ostkrokarna som äter dig.

   Radera
  2. http://lingvistbloggen.ling.su.se/?p=705

   Radera
  3. Med krokar minns man bättre, det är det bästa och billigaste botemedlet mot Alzeimers. Ostkrokarna är en hyllning till de sovjetiska vetenskapsmän som utvecklade krokarna man använde i Lubjankas källare för att förbättra minnet hos statsfienderna. Alla mindes jättebra, och dessutom främjade krokarna ärligheten, eftersom de gemena sveken utan vidare erkändes av de tilltalade.

   Radera
  4. Krokar är ju dessutom mer metal
   https://www.youtube.com/watch?v=6YmfOjKWguw

   Radera
  5. Noshörning och Enhörning har jag hört talas om, men "felhörning"?

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Skulle Ingemar Johansson haft en högerbåge? MC:n = krok?

   Radera
  8. Definitivt ostkrokar i norrland, så kartan stämmer.
   Personligen räknar jag OLW-s cheez doodles som ostkrokar och Estrella som ostbågar.

   Radera
  9. Men, va? Om det är dialektalt (vilket jag helt missat f ö, tack för kartan) så borde väl båda heta samma i samma landsända?

   Radera
  10. Olskroken är en stadsdel i Göteborg !!

   Radera
  11. Nä, nu tror jag du tänker på Olskorken. Den döptes så därför att den liksom resten av Göteborg inte direkt är belägen i Göteborg, utan mer som ligger och flyter som en kork i lersörjan som kallas "västkusten".

   Radera
  12. Olsbågen - i Göteborg?

   Radera
  13. Jag är uppvuxen med "ostkrokar" :-)
   Nyttjar ofta ordet idag med glesbyggds-s(lite lätt vissligt med inslag sche-ljud), oftast för att störa folk.

   Radera
 4. Med all respekt för den goda saken: Blev det inte litet väl flummigt nu?

  SvaraRadera
 5. Det är rätt fascinerande att man i ett land med världens högsta skattetryck motiverar nya skatter med att det är så lite pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För en gångs skull håller jag med om det.
   Retoriken har liksom fått alldeles för mycket utrymme jämfört med vad man faktiskt säger. Eller gör.

   Radera
 6. 1.Sötade majspuffar, är det sådana där finska majskrokar som man brukar ge snorungar innan deras njurar är utvecklade?
  2.Två Quattro Stagioni = en Octo Stagioni?
  3. Fanta utvecklades I Nazi-Tyskland. En sann kommunist dricker väl Pepsi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 3. En svensk kommunist dricker naturligtvis Kuba-cola.

   Radera
  2. Jag trodde man drack blandsaft.

   Radera
  3. Leninad. Som lemonad, fast mer solidariskt.

   Radera
  4. Mmm... läskande Leninad efter en produktiv dag i saltgruvan.

   Radera
  5. Asså, ni har sådana förutfattade meningar om kommunister och deras dryckesvanor. Alla kommunister är inte fattiga och solidariska om ni nu trodde det. Det finns kommunister som dricker dyr Champagne och äter skaldjursplateau på regelbunden basis, som t.ex. Jan Guillou, Sven Wollter och Åsa Linderborg.

   Radera
  6. Har aldrig sett en kommunist som varit solidarisk, det är något de tycker andra skall vara. Solidaritet för en kommunist är på sin höjd att get bort någon annans pengar istället för att stjäla dem själv.

   Radera
  7. Ja FANTA som i "FANTAstisch" utvecklades i just 40-talets Nazi-Tyskland eftersom coca-cola extraktet kostade dyra $ och i början på VK2 innan USA gått med så ville man inte exportera till Adolfs Tyskland...

   Radera
  8. Leninad är solidarisk på så sätt att den späs ut tillräckligt mycket för att räcka till din granne också.

   När det gäller s k salongskommunister så ska man inte förglömma att dramatikern Lars Norén tydligen var väldigt revolutionär i sin ungdom och numera äter gåslever etc mer som regel än undantag, det har jag hört via ombud.

   Radera
 7. Det hade varit intressant att räkna ut hur många/mycket ostbågar/rödvin/pizzor vi redan betalar i skatt tot. sett?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räknade lite grovt på det och kom fram till en medelinkomstagare redan skickar in runt 20 000 påsar ostbågar om året till politikerna.
   Borde inte Ulla i så fall klara sig utan 2 till?

   Radera
 8. Hur många påsar ostkrokar får man för 34 miljarder?
  Alltså motsvarande regeringens felsökning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Felräkning inte felsökning, jäkla autokorrigering.

   Radera
  2. http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9Pw4M/regeringen-raknade-fel-pa-34-miljarder

   "Det oväntade överskottet är större än Polismyndighetens, Migrationsverkets, Kronofogdens och Säkerhetspolisens sammanlagda årsbudgetar.
   Pengarna skulle bland annat ha gått till sjukersättningar och traineejobb. Miljarderna återgår nu till statskassan. Det innebär att de tilltänkta satsningarna i de flesta fall inte blir av."
   Så var det en felräkning?

   Radera
  3. Ge degen till försvaret!

   Radera
  4. Alltså 34Mdr i överbeskattning förra året, är det därför de måste höja skatterna nu?

   Radera
  5. Felräkning, jag tror nog S+V+Mp väljare borde kalla anledningen till överskottet för svek eftersom orsaken är att utlovade satsningar på nyanlända, sjuka och studenter inte blev av.
   Verkar som man missat detta eller tonat ner i rapporteringen.

   Radera
 9. I fall det är så lite pengar så kunde ju regeringen likaväl strunta i att höja den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man väl inte resonera? Det är alltid läge att höja en skatt om du frågar vänsterpartiet.

   Radera
 10. Och om vänsterpartiet inte får cash till ett par påsar ostbågar så kommer de med våld bryta sig in i mitt hem och ta pengarna, eventuellt även kasta mig i fängelse.

  Så mycket för civilisation.

  SvaraRadera
 11. Det kuliga med Vänsterpartiet är att man föreställer sig att stå på den genuina arbetarklassens sida. Men en vänsterpartist är ofta en ambitionslös person som avskyr arbete, lever på bidrag och skyller sitt tragiska livsöde på på kapitalisterna.Och emellanåt kastar en och annan gatsten på polisen. De måste äta mycket ostbågar eftersom detta tycks vara en viktigt komponent i partiets matcirkel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den genomsnittliga V-väljaren bor i storstad, är tjänsteman och tillhör övre medelklassen (men skäms kanske för det). Det där med "arbetare" var det länge sedan dom gick ifrån.

   Radera
  2. @Kristian, så kan man också framställa statistiken om man rycker ut en enda grupp.Men verkligheten är att den väljare som du nämner som genomsnittlig representerar bara några få procent av V:s väljare. Men "arbetare" har dom som sagt gått ifrån.

   Radera
  3. Träffade en gammal klasskamrat som är målare. Han tyckte det var en perfekt kombination att rösta på Vänsterpartiet och jobba svart.

   Radera
 12. Med tanke på hur tidigare företrädare för "partiet" uppträdde så hade det varit bättre att räkna om det till öl och brännvin i stället. Kostnaden motsvarar en flaska vin och två öl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Du måste räkna på okolat hemkört och även hemgjort vin. Du får inte jämföra med findricka.

   Radera
 13. Ju längre norr ut i Sverige man kommer desto mer vanligt att ostbågar benämns ostkrokar. Oklart om det finns någon ostkroksficka i det ostbågsdominerade södra Sverige.

  Troligtvis har denna situation uppstått på grund av att OLW:s originalpåse benämns Cheez-Doodles.

  SvaraRadera
 14. Fredrik Virtanen på Aftonbladet står för rödvins-argumentet.

  "Har ditt liv påverkats av flykting­krisen? Tvingades du köpa ett mindre gott rödvin i går?"

  SvaraRadera
 15. Ska vi skicka ostbågar ska vi skicka till Ulla på Vänsterpartiet. Bra även för Postnord med lite riktig core business....

  SvaraRadera
 16. Politisk vänsterstrategi: Höj skatten med ett par påsar ostkrokar lite då och då, och förklara pedagogiskt med insinuation om att den totala skatten bara motsvarar ett par påsar ostkrokar.

  När momsen infördes år 1960 var den på 4,2 % och skulle vara tillfällig. Nu permanent på 25%.

  SvaraRadera
 17. Har aldrig någonsin i hela mitt liv hört någon säga ostkrokar. Vad fan betyder det? Från Norrland läser jag ovan. Mycket märkligt.

  nulli secundus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Det heter ostbågar. Och till det dricker man inte "Cola" utan "coca"; med kort vokal, "Kokka".

   Radera
  2. Ostbågar och kokka. Civiliserat. Trevligt. Lite folkligt kanske men okomplicerat. Framför Netflix. Vad är dom vill norrlänningarna? Att vi inte skall få äta ostbågar och få se på kvalitetstv? Att det skulle vra bra möed better me Ostkrokar och hembränt framför RussiaToday. Aödu!

   Nulli secundus

   Radera
  3. Hembränt, det kommer att finnas alkoholfria alternativ som Trocadero och bordsdricka, när vi tagit över. Russia today, vilken fötolämpning. Det kommer aty bli ett maraton av Sant å sånt, Ormens väg på Hälleberget och Plus.

   Radera
  4. Mm, bara så du vet så är ju Trocadero också skånskt från början.

   Fast numera bryggs ju inga konsumentvaror på gamla Saturnus som inte ens heter Saturnus längre, och är danskägt. Tror bara de gör essenser och sånt åt andra bryggerier.

   Radera
  5. Det gör ingenting, förmår ni inte uppskatta det så tar nån annan det. Kulturell appropriering är så 2016 ändå.

   Radera
 18. Med tanke på hur bra statens budgetberäkning gick och hur hanteringen av skattemedel sköts, så får jag väl börja förbereda mig på att även sluta äta naturgodis till mellanmål, tonfisk efter gym och tacos på fredagar...

  SvaraRadera
 19. Vad hon inte nämner är den effekt skatter och avgifter har på längre sikt (samma trick som bankerna använder för att lura av folk deras pensionsparar). ISK har ju sålts in som alternativet för pensionssparande. Räknar man blir det för pensionären betydligt mer än två påsar snacks om året. Vi kan då snarare säga att det rör sig om ett par middagar per månad istället.

  Men ambitionen är kanske att folk inte alls skall spara till sin pension och istället stå med mössan i hand på ålderns höst och stilla undra ifall men får mat idag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att man behöver höja skatten rejält framöver eftersom man är helt usel på att köpa in (eller får någon en kickback?)

   1.2 miljoner kr för att byta en dörr, sätta upp ett hyllplan 93000 kr osv,
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/amnn7/kostnaden-for-ett-dorrbyte-pa-nya-karolinska-12-miljoner

   Politiker stirrar sig blinda på skatteintäkter men gör inget åt slöseriet,ineffektivitet och radikala reformer.

   Radera
  2. Äh vadå, bara höja skatten med en burk störrom i månaden. Vem fan mår sämre av att äta mindre störrom? Det är inte så mycket! Bara rika som äter det ändå.

   Radera
 20. Vänsterpartiet kan väl inte tycka att det är bättre om folk skaffar Harley Davidson?! Vad anser de om de japanska bågarna?

  SvaraRadera
 21. Gärna Godhetsmedalj men först två rejäla påsar ostbågar !

  SvaraRadera