Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-09-13 17:08

Valfläsket är här - socialistregeringen sänker skatten för pensionärer

Det märks att höstbudgeten 2018 är en valfläskbudget. Socialistregeringen gick idag ut med att man avser sänka skatten för pensionärer med över fyra miljarder om året. Större delen av sänkningarna ska dock bara genomföras år 2020 - alltså om man vinner valet 2018 och "ekonomin går stark".
Det är mycket välkommet att socialisterna i regeringen inser att sänkta skatter är något positivt och något svenska folket vill ha. Tanken här är att socialisterna ska få fler röster från pensionärer genom skattesänkningarna, som i princip syftar till att införa jobbskatteavdraget för personer som inte jobbar (=pensionärer).

Jag välkomnar förstås skattesänkningen, men man kan konstatera att större delen är villkorad valseger 2018, med införande först år 2020, och förutsätter att man har "ordning på statens finanser och ekonomin går urstarkt".

Nu vet vi dock att ekonomin inte kommer gå urstarkt framöver och då kan man förstås stryka skattesänkningen. Eller istället höja den för de som arbetar. Man vill nämligen ta bort den "orättvisa skatteklyftan". Och det går att göra på två sätt. Så här inför valet väljer man den rätta vägen - skattesänkningar - men efter valet kan man förstås ta bort denna "orättvisa" genom skattehöjningar istället.

Det kan inte vara orättvist med olika skatt - det förutsätter att skatt är rätt och att alla pengar, allt kapital, och alla inkomster i Sverige egentligen är statens. Det är de inte - skatt är stöld och man ska inte vara tacksam för den "välfärd" vi får - det är trots att vi själva som med hot om våldsmonopolets insats tvingats betala via skatten. Det finns ingen "gratis sjukvård" eller "gratis skola" i Sverige. För den betalas av de som betalar skatt.

Nu återstår att se hur oppositionen kontrar och hur stora skattesänkningar de nu kommer utlova till Sveriges pensionärer. För det är helt otänkbart att sosseriet ska vara de som sänker skatten mest.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

56 kommentarer:

 1. C har gått ut med 4,8 mdr skattesänkning till pensionärerna, men jag minns inte exakt fördelning osv.

  Inte mig emot, och intressant att (s) fått igenom detta. Det är faktiskt inte alls ovanligt, den hårda retoriken till trots, att (s) sänker skatten på arbete. Det gjorde man både under stora delar av 80-talet (kulminerat i skattereformen 90/91) och under 2000-talet (skattereduktionen på allmän pensionsavgift, som jag har för mig är större än till och med jobbskatteavdraget).

  Givetvis hade sossarna inte sänkt skatten för pensionärerna om inte borgarna "gått före" och sänkt skatten för de som arbetar. Att vi får ett utfall där _både_ de som jobbar _och_ de som pensionerat sig får en lägre skattenivå än förr är bara positivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att trots att regeringen (oavsett färg) då och då får ett ryck och sänker skatten så tillkommer det sedan en myriad av mindre skattehöjningar följande år. Alliansens skattesänkningar är idag i princip uppätna och Sverige åtnjuter OECDs högska skattetryck.

   Radera
  2. Jo, det finns ett problem där. En ny stor skattereform vore på sin plats.

   Radera
 2. Sänk skatten dör arbetslösa!

  SvaraRadera
 3. De ideologiskt motiverade identitetshatar-skattehöjningarna med V, börjar få mig att helt tappa det ytterst lilla förtroende jag haft kvar för nuvarande regering.
  Resonemangen som förs hör hemma bland småflickor, på katthärbärgen och liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det värsta var när Vänsterns talesperson Ulla Andersson meddelade att de fått igenom höjd skatt på ISK-konton eftersom det är en alltför gynnad sparform. Ulla Andersson är sinnebilden för vänsterpolitiker som på fullt allvar anser att alla pengar tillhör staten och att den som får lägre skatt på något område är gynnad.

   Radera
  2. https://twitter.com/AnnaAnnasvahn/status/906757895269879809

   Radera
  3. Sparformen är gynnsam i medvind... Absolut inte i motvind.
   Jag ser den som en skapelse för att göra livet enklare för alla oss ARBETARE mm., oavsett vilket av de två könen, ras och vad fan som hellst.
   Ett fint insteg till seriöst sparande.

   De flesta av oss som använt ISK´t som just det insteget har bl.a. pension och personlig trygghet framför ögonen.

   Ulla Andersson och V repressenterar inte arbetare eller fattigpensionärer i mina ögon. Jag ser bara ambitionen att få diktera villkoren för bidragsberoende och mer än bara ekonomiskt fattiga massor.

   Dock bra att sossarna påstår sig vilja sänka skatten för pensionärer... men med tanke på ISP-bluffen, ser det socialistiska hedersindexet ut att stå väldigt lågt.

   Radera
 4. Jag tycker grundavdraget skulle höjas till 60-100000 kr. Man ska inte behöva betala skatt före man klarar av att försörja sig själv och då landar det väl däromkring.

  SvaraRadera
 5. Så länge en stor del av dagens pensioner bygger på transferingar så får vi nog betrakta sossarnas utspelet som ökad stöld. Är dock inte för att pensionssystemet ska avskaffas över en natt, men vi ska inte heller lura in yngre och invandrare i dagens socialistiska system.

  SvaraRadera
 6. Alla pensionärer som bor i eget hus kommer få höjd fastighetsavgift redan nästa år.
  Stölden fortsätter. Allt annat är en bluff.

  SvaraRadera
 7. De illustrerande bilden ovan visar "Riksgatan" med uppfällda pollare mot "terroristlastbilar" och en av SÄPO:s bilar... ;-)

  SvaraRadera
 8. Vad ska hända 2018? Vi har ingen socialistmajoritet nu, och kommer inte ha det efter valet. Den enda frågan, och den stora, är hur de som kallar sig opposition tänker agera när läget är i princip samma som idag. Själv tror jag Annie lägger sig under samma röda täcke som Stefan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom hela alliansen lämnade ifrån sig makten via decembersveket så består den enda opositionen av SD och dom har färre mandat än S+MP så därmed har vi för närvarande en socialistisk majoritetsregering.

   Radera
 9. Finns ingen pensionärsskatt, däremot ett överuttag på arbete.
  Säg att lönen är 2-tusen miljarder då är den ospecade avgiften i arbetsgivaravgiften på 200-miljarder, den ska återbetalas annars ska den räknas in i den skatt en löntagare slantar.
  Återbetalningen har inte varit ens 100-miljarder, lönearbetarna ska alltså ha ytterligare 100-miljarder i jobbskatteavdrag, vilket visar sig ge återbetalning och inte att arbetsgivaren behåller dessa ospecade pengar vid en återbetalning till arbetsgivaren.
  Den som är fattigpensionär har skattefuskat eller varit en autonom arbetsvägrare.
  Jag utgår från att arbetsskadade o neurosedynbarnen får skadestånd motsvarande lönebortfall +extraordinära kostnader.
  Varför ska en arbetsvägrare få pension, humanitärt sossbidrag på överlevnadsnivå får räcka där, lika med svartjobbare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ”Den som är fattigpensionär har skattefuskat eller varit en autonom arbetsvägrare.”

   Vilken härligt instängd människosyn du verkar ha, bittergök. Förresten, hur kan man beräkna lönebortfall? Tänk om något neurosedynbarn hade gjort raketkarriär och blivit bankdirektör utan sin skada? Det blir många miljoner i månaden att betala ut det. Strunt samma. Nu går vi in på siffror om människor som du kallar ”arbetsvägrare”, vilka främst är de kvinnor som jobbat deltid för att ta hand om barn trots att högern propaganderat för att de skulle fortsatt 100% som hemmafruar. Plus alla som förlitade sig på dåtidens pensionssystem eller som inte fick möjligheten att utbilda sig och göra karriär... bland alla andra arbetsvägrare som byggt detta land.

   ”2015 riskerade 18,2 procent av svenskarna över 65 år att hamna under EU:s gräns för risk för fattigdom, som motsvarar 60 procent av medianinkomsten.

   – Vi arbetar längst upp åldrarna och flest timmar - och så ser det ut så här. För dagens pensionärer, som får betala mer i skatt än löntagarna
   [...]
   Den genomsnittliga fattigdomsrisken pensionärer i alla EU:s 27 medlemsländer låg på 14 procent,[...]
   För tio år sedan [2006] var fattigdomsrisken för svenska pensionärer en av de lägsta i hela EU och låg på under 10 procent.
   Enligt Eurostats beräkningar lever 355 000 svenska pensionärer under EU:s gräns för risk för fattigdom - en ökning med 40 000 personer på ett år.”

   http://www.expressen.se/dinapengar/pension/allt-fler-pensionarer-ar-fattiga-i-sverige-i-dag/

   Radera
  2. Under borgarnas tid ökade antalet fattigpensionärer från under genomsnittet i EU till över genomsnittet i EU. Bland de värsta i EU.

   Radera
  3. Gillar inte den Sverige bild du målar upp. Att det skulle finnas fattiga pensionärer är bara propaganda eller fake news. Dina uppgifter är inte trovärdiga är du faktaresistent eller bara en gnällkärring. Är så jävla trött på alla Kanariependlande russin som bara gnäller. Vi bor i världens rikaste land som aldrig har varit tryggare men bara en massa jävla gnäll. Usch bortskämmda borgarbrackor väx upp klipp dig och skaffa ett riktigt jobb.

   Radera
  4. Jaha.

   Ogillar den bild du målar upp av dig själv. Det måste vara än värre det. Önskar det hade räckt med att säga att du kunde växt upp och klippt dig. Men.. nej... det är nog lönlöst. Nej, någon chans till riktigt jobb finns nog inte för en sån med denna attityd och denna inställning. Ta och ansök om förtidspensionering du. Det är nog det enda jag kan rekommendera. Tyvärr. Det här är Sverige.

   Annars får du väl emigrera till USA och bli president eller nåt. Där kan vilken misslyckad översittare som helst få ett drömjobb utan att behöva tänka på att förändra sitt beteende. Men så långt har vi inte kommit i Sverige ännu.

   Radera
  5. Ja du kan vara glad att du bor i Sverige för här är vi snälla så att såna som du också kan få anställning.

   Ni får försöka hålla reda på vad de andra skriver.

   Radera
  6. Snälla? Vad har det med jobb och göra. Man får allt kämpa lite om man ska få sig nåt jobb. Arbetsgivare. kommer inte och knackar på dörren och erbjuder dig jobb om du trodde det. Det krävs lite utbildning, aktivt jobbsökande och ett engagemang när man sitter på intervjun.

   Radera
  7. Var det du fick lära dig idag på arbetsförmedlings jobbsökarkurs?

   Radera
 10. Ska bli kul att höra Alliansens valkött efter det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alliansen har viktigare saker att diskutera än valfläsk:

   M: ”Vi har tagit ett kollektivt ansvarsfullt beslut inom partiet om att inte lova någonting förutom att vi kommer hålla ihop alliansen”

   Annie: ”det kan ni inte lova utan att vara överrens med oss först. Vi är ju nästan störst! Jag vill vara statsminister! Jag vet bäst hur man kan mjölka arbetare på deras sista besparingar!”

   M: ”Nee, nu ska vi ha en statsminister och vi kan bara ha en. Men vi behöver bara hitta någon man som kan styra upp i partiet först.”

   Björklund: ”Blir jag avsatt så tar jag gärna över M istället och då vill jag vara statsminister! Se vilket fint cv jag har! Och man är jag ju. Det visade jag i det militära!”

   BuschTok: ”Det är inte upp till oss att avgöra vem som blir nästa statsminister. Det där bestämmer gud... och han... ni vet den där svensken... Åkesson. Det är bara att börja böna och be så vi kan få igenom en lägre spärr för riksdagspartierna, annars kan vi nog hälsa hem allihop. Jag ska snart vara mammaledig igen och jag vill ha ett jobb och komma tillbaka till efter ledigheten.”

   Radera
 11. Den här skattesänkningen var väntad och planterad av alliansen sen lång tid tillbaka. När de började med sina jobbskatteavdrag valde de att utelämna pensionärerna. Efterföljande (S)-regering skulle då få ärva det som nu kallas "pensionärsskatt". Avsikten var att S skulle få jämna ut det hela, istället för att satsa pengar på andra mer "sossiga" reformer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alliansen "väntade" även 8 år med att täppa till det kända, utbredda missbruket av svenska pass. De väntade så länge att de aldrig hann med det.

   Ygeman fixade passen. Löfven fixar pensionerna. Lågt hängande frukter som världens kassaste opposition (numera) inte kunde rätta till.

   Haha, jag håller på att bli sosse? Magdalena är inte alls så tokig heller.

   Radera
 12. " fyra miljarder om året"

  Hur vore det om pengarna istället hade gått till polisen.

  Förstår inte varför det ska vara så svårt att prioritera rättsväsendet? Det är det mest centrala i en stat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lugn. Polisen är ju en av de myndigheter som får allra störst satsning i budgeten.

   Radera
  2. Reinfeldt hade i alla fall råd att sänka skatten med 140 miljarder. Det var den mest extrema skattesänkningen i hela västvärlden. Arbetslösheten gick upp. Antalet sjukskrivna började åter att öka (efter att ha sjunkit sedan Perssons regering, år 2004). Den s.k. ”arbetslinjen” avslöjades snart som ”arbetslöshetslinjen” och ”sjukskrivningslinjen”. Där arbetslösa och sjukskrivna skulle ”coachas” fram till ett billigt jobb i form av att ljuga fram ett bättre cv. Då löser sig arbetsmarknaden, trodde de. Det visade sig vara fel.

   Hur vore det om pengarna istället gått till polisen.

   Förstår inte varför det sk vara så svårt att prioritera rättsväsendet? Det är det mest centrala i en stat.

   Radera
  3. Extrem skattesänkning av extremt högskatter ja du är rolig du.

   Radera
  4. "Lugn. Polisen är ju en av de myndigheter som får allra störst satsning i budgeten."

   Men det behövs radikalt mycket mer. Rättsväsendet kostar runt 40 miljarder och det blir 2 miljarder extra nästa år. Det är ju bara en femprocentig ökning. Det är ju knappt tillväxt och inflation. Lägg sen till befolkningsökning, gränskontroller och att rättsväsendet är eftersatt sedan årtionden.

   Tio miljarder hade varit mer rimligt och tio miljarder till när man utbildat och anställt fler.

   Radera
  5. Skatt innebär ökad rättvisa;

   Ja, nu var ju blrdet länsat. Man kan inte finansiera polisen med mer pengar man inte har. Plus och minus måste gå ihop sp att säga.

   Utan alliansen kunde man satsat 140 miljarder och det hade väl varit det mest rimliga. På både polis och försvar. Räcker 70 miljarder vardera? Då tänker jag att de där odågorna får göra lumpen, vilket också borde avlasta polisen en hel del. Djävlar vilken ordning det kunnat bli. Inte en kotte kommer undan.

   Men nej, nu behövde Wallenbergarna behövde höja inkomsten med några miljoners miljoner så de har råd med den dyra driften av sina privatjet, ungarna måste ha råd med snabbmat till middag, lyxbbilsförsäljningen måste överträffa alla rekord och de där strumporna för 6000 kronor styck måste ju införskaffas så alla sjuka känner vad de kan gå miste om ifall de inte tar sig i kragen och går iväg till cafébiträdes-vikariatet som alliansen gjort så billigt för arbetsgivaren att anställa dom till.

   Radera
 13. Kan du nämna ett enda land som är framgångsrikt utan skatter? Vi socialister kan ju åtminstone hävda Sverige som ett välfungerande exempel när det gäller att kombinera hög skatt med drägliga levnadsvillkor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Singapore kanske? Inte utan skatter men betydligt lägre än Sverige. Och ändå med en välfärd och levnadsstandard som i många avseenden är drägligare än Sverige.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Drägliga levnadsvillkor? Tänker du på de sk öppna/stäng-operationerna av 40-åringar som fått vänta så länge på canceroperationer att metastaserna garanterat tar dem?

   Alltid mer, aldrig nog.

   Radera
  4. Tror det är tekniskt möjligt att ha rättsväsende, parlament och regering utan skatt. Medborgarna får betala en avgift på säg 3000:- om året om de vill ha rättsstatens beskydd och kunna rösta. Vill de inte så klipper de och får leva med konsekvenserna. Tror över 90% skulle betala så det är närmare 30 miljarder. När ett brott sker så får man betala en självrisk på 1500:- för att få det utrett och de som döms får i viss mån betala för utredning mm. Fängelserna privatiseras eller läggs ut på entreprenad i ett låglöneland. Utan skattebrottslingar, lagligt att bruka narkotika och få regleringar så skulle polis och rättsväsende ha mindre att göra. Idag kostar rättsväsendet i storleksordningen 40 miljarder. Betala för försvar är dock knepigare.

   För 150 år sedan var skattetrycket i Sverige ca 5% av BNP. Då blomstrade svensk ekonomi och vi fick alla snilleindustrier. Jag skulle säga att det var en ganska framgångsrikt period och där lades grunden till det välstånd vi har idag.

   Radera
  5. Exakt, vid en platt skatt på 10-15% orkar ingen skattefuska, det känns "fair" och sk upplägg kostar oftast mer.

   Viktigt att notera som du skriver att Sverige varit ett lågskatteland den allra största delen av välståndsperioden (Sverige gick tex om UK i BNP/capita redan ca 1932 om jag minns rätt). Vi hade alltså länge lägre skattetryck än våra viktigaste konkurrentländer, och rätt förmånliga villkor. De fria avskrivningarna avskaffades först -55. Det är egentligen bara de senaste 50 åren som Sverige haft högre skattetryck, vilket ju avspeglat sig i en tidvis kass tillväxt. Vi hade lätt kunnat vara uppe tillsammans med Schweiz när det gäller BNP om vi inte haft socialistisk konfiskation.

   Radera
  6. Skatt är stöld;

   Det var en rolig uträkning och märkliga tankar. Du tycks leva väldigt isolerat när du har spårat ur så. Vad hindrar dig då från att lämna samhället helt och bli eremit i en extremistisk nyliberal låtssastat i en skog avskilt helt från samhället? Kapa alla dina band med omvärlden och lev ditt liv ute i nån stor norrländsk skog. Det är väl inget som hindrar? När magen börjar hungra så blir du säkert så extremt kreativ att du skapar något jättebra företag som drar in miljarder om 100 år. Lycka till!

   Radera
  7. Då skulle ju ni bli grannar tänk så kul.

   Radera
  8. Äh. Häng på du med. Du kan väl få bli en militär-polis i vår ny högerstat. Både militär och polis så sparar vi in och effektiviserar. Det är det enda man behöver ha för att ha en statsmakt. Jag blir både domare och bödel. Resten lämnar vi över åt marknaden. Du får ingen lön och därmed slipper du all form av skatt. Bra va?

   Radera
  9. Men... det blir förstås en avgift på luften du andas. Ingenting är gratis. Du får se till att skaffa in pengar vid sidan om.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. "Det var en rolig uträkning och märkliga tankar. Du tycks leva väldigt isolerat när du har spårat ur så. Vad hindrar dig då från att lämna samhället helt och bli eremit i en extremistisk nyliberal låtssastat i en skog avskilt helt från samhället? Kapa alla dina band med omvärlden och lev ditt liv ute i nån stor norrländsk skog. Det är väl inget som hindrar?"

   Skämtar du? Staten skulle vara där inom en vecka och stänga ner det hela.

   Vi skulle tillåta försäljning av droger, låta folk få köpa vilka mediciner de vill, starta företag som inte betalar skatt osv.

   Det bästa hoppet hittills är Liberland, ett ingenmansland mellan Serbien och Kroatien, som vi nyliberaler försökt ta över, men staten är där och jagar bort oss.
   https://www.youtube.com/watch?v=dO3W7h-WNWQ


   Radera
  12. Du verkar också tro att nyliberalism handlar om isolering, inget kan vara mer fel. Det är ju skatter som hindrar samarbete och bidrag som möjliggör isolerat leverne utan interaktion med andra människor. Det är statliga monopol och organisationer som slår ut civilsamhället.

   Det var i slutet av 1800-talet som folkrörelserna föddes, civilsamhällets alternativ till den gamla överhetens organisation. Kooperativen, arbetarrörelsen, folkbildningsgrupperna, nykterhetsrörelsen och frikyrkorna blev den folkliga vägen att på frivillig basis organisera sig kring det man tyckte var viktigt.

   Radera
  13. Skatt är inte stöld;

   Jojo, att tillåta droger och annan kriminell verksamhet är väl något att sukta efter. Inte ska väl någon polis eller social myndighet lägga sig i när din 10-år gamla son erbjuds en fin drog. Får du gifta dig med dina minderåriga syskon också då i detta Liberland eller? Måste ju vara fritt att göra vad fan man vill.

   Jaha, ville de inte ha knarkande självmedicinerande pedofiler i ett nyliberalt tältläger? Kanske var de boende i området som klagade hos myndigheterna? De ville väl ha friheten att kunna ha ett skapligt normalt liv till skillnad mot alla nyliberala hippies där ute som aldrig fått mogna in i vuxenvärlden.

   Prova med Somalia istället. Där är det nog lättare att dra igång en nyliberal extremiststat. Det kommer nog ingen statsmakt och driver bort er. Starta ett företag, där finns det rätt mycket bristvaror som behöver produceras fram till skillnad från Europa. Bara ett förslag.

   Radera
  14. Libroland eller Limboland, vore nog ett mer passande namn på ett nyliberal extremiststat. Flummiga arbetslösa kapitalistbejakande hippies som utan att någon kan får ha åsikter om det springer runt i blöjor hela dagarna bara för att det är förbjudet och omoraliskt överallt utom just där. De slipper ha någon som tjatar om att de har nedkissade byxor, luktar för illa och måste antingen gå i skola eller skaffa sig en anställning. En fristad där de kan snedtända i fred medan de försökt tjäna sig en obetydlig oskattad inkomst i World of Warcraft. En stat vars enda riktiga statsinkomst är bidrag från nyliberala tankesmedjor, sponsring av redbull och deras stackars föräldrars curlande med ett mål snabblagad mat om dagen. Ingen som kan gripa in och säga att ”NU FÅR DET MINSANN VARA NOG - nu får den sociala myndigheten överta ansvaret om dig!”

   Radera
 14. Men mördaren och arlandarånaren gick ju nyss ut i Aftonbladet debatt och berättade att skattesänkningar leder till utanförskapsområden och våld?

  SvaraRadera
 15. Ja, så här är det ju. Upprörda tongångar och ett evigt klagande när sossarna sänker skatten för pensionärer.

  Aldrig nöjda. Aldrig glada. Alltid bittra. Alltid nåt frl. Gnäll om man sänker skatten för många med låga inkomster. Gnäll om man höjer skatten en aning för fåtalet rika för att placera pengarna där de bättre hör hemma.

  Gnäll, gnäll, gnäll... ja, gnäll borde börja beskattas. Det kostar samhället stora summor och ställer till med stort lidande åt alla som tvingas lyssna.

  Nej! Nu är det dags att du själv tar ansvar för din egen misär. Upp ur sursoffan! KASTA AV ER OFFERKOFTAN! Sudda bort den där sura grinigs minen! Gläds nu med dem som faktiskt gjort sig förtjänta av en skattesänkning - alla dom som byggt och kämpat för den välfärd som ni gnällkärringar tar alldeles för givet. De som vackert satt och höll käft under åtta år när hela alliansen (och sverigedemokraterna) hånflinande sänkte skatten för dem som hade bra mycket mer än tillräckligt men inte för alla dem som faktiskt förtjänade det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad får man för att ta ansvar för sin ekonomi? Jaha då straffbeskattas man så att de som inte tar ansvar kan belönas.

   För de som tar ansvar och pensionsparar får inte skattesänkning på det beloppet, däremot straffbeskattas man.

   Det är ju som att sossarna inte vill att folk skall ta ansvar för sin ekonomi...

   Radera
  2. Fråga dig inte vad Sverige kan ge dig. Fråga vad du har att ge istället.

   Fråga dig istället vad som händer om du INTE tar ansvar för din ekonomi. Då kommer kronofogden, lyxfällan, och morsan (som du lånade av) och hämtar eller lämnar tillbaka det du är skyldig. Sen är du körd för minst fem år framöver. Är det värt att vara oansvarig?

   Radera
  3. Jag behöver tydligen inte fråga det heller. Maggan kommer ju och tar mina surt förvärvade pengar helt enkelt.

   Det låter på dig som att betala sina skulder räcker för att betraktas som att ta ansvar för sin ekonomi. Då tycker jag du lägger ribban lågt. Man bör även se till att ta höjd för oförutsedda utgifter. Ha framförhållning osv. Men nöjer man sig med att betala sina skulder kan man ju springa till soc så fort ens "ansvar" inte räcker längre.

   Radera
 16. 2014 lovade Alliansen med Borg i spets att det skulle vara slut med skattesänkningar under kommande mandatperiod, att man skulle börja ta ansvar för Sveriges ekonomi. Nu har socialisterna sänkt en skatt som aldrig hade sänkts om Alliansen kommit till makten. Vill ni ha sänkt skatt? Rösta rött!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vafalls sänkt skatte då kommer det bara flygas mer och köpas mer skit och svenskarna kommer att öka sin utsläpp och de förtryckta kommer råka ur för fler miljökatastrofer. Tur att ni har mig som kan hålla reda på alla stoligheter som skrivs på den här högersidan och alla finansvalpar som bara sorterar navelludd om dagarna. Nu är det dax stämpla in.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Njaee, inte sänkt skatt, dom omfördelar genom att ta in skatter på annat håll, ex.v. så ska ISK-skatten ge 790-miljoner.
   Vad jag förstår så har ingen socialistregering sänkt levnadsomkostnaderna för folk.
   Betänk att lönearbete är överbeskattat med runt 200-miljarder, dom 10% i arbetsgivaravgiften som ingen vill berätta om.
   Det är alltså lönearbetarna som är straffbeskattade.

   Radera