Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-09-11 09:45

Uppgifter: von Sydow tar över om Hultqvist röstas bort

Enligt uppgifter till bloggen inifrån regeringskansliet ser det ut som att Björn von Sydow (s) tar över som försvarsminister om oppositionen röstar bort försvarsminister Peter Hultqvist (s) i ett misstroendevotum. Hultqvist kommer i så fall ta över ordförandeposten i den framåtblickande försvarsberedningen, som idag innehas av von Sydow.
Försvarsminister Peter Hultqvist (s).
Oppositionen har ännu inte lagt fram ett misstroendevotum mot försvarsminister Hultqvist (s), men även om det sker framöver och Hultqvist avsätts av riksdagen kommer han fortsätta spela en mycket central roll i svensk försvarspolitik.

Uppgifter till bloggen inifrån regeringskansliet gör gällande att ny försvarsminister skulle bli gamle försvarsminister Björn von Sydow (s), som idag är riksdagsledamot och ordförande i den framåtblickande försvarsberedningen. Hultqvist sägs då byta post med von Sydow och ta över ordförandeklubban i försvarsberedningen.

En avsatt Hultqvist kommer därmed alltså att arbeta närmare oppositionen i riksdagen, och i praktiken leda det politiska arbetet med hur svensk försvarspolitik långsiktigt ska utformas och hur Sveriges försvar ska se ut i framtiden. Frågan är om det är vad oppositionen vill, eller om man istället låter Hultqvist sitta kvar på ministerposten, så man kan fortsätta kritisera honom för Transportstyrelsens IT-läcka, trots att den inte drabbade Försvarsmakten, som tog proaktiva åtgärder i förväg.

Efter att ha lett återtagandet av svensk militär försvarsförmåga sedan valet 2014 är förstås Peter Hultqvist mycket lämpad att leda det politiska arbetet med det framtida svenska försvaret som ordförande i försvarsberedningen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Förtroendet är borta efter en misstroendeförklaring. Det enda rätta är att lämna politiken. Punkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ditt förtroende, men inte alla andras. Verkar vettigt av regeringen att utnyttja hans kompetens och inte fördröja det fortsatta arbetet med en nybörjare - även om det retar någon.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec
   Vänliga hälsningar

   Radera
  2. Björn von Sydow är knappast en nybörjare.

   Radera
  3. Booskar, menar du att Björn ska vara både försvarsminister och ordförande i försvarsberedningen?

   Radera
 2. Hade det inte ryktats om Åsa Lindestam?
  Du får kanske göra en bloggenkät?

  SvaraRadera
 3. Som sagt, Hultqvist skulle vara bra som försvarsminister även i en Alliansregering...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Alliansen gör bort sig grundligt här. Den här karln är ju kompetent och rakryggad. Det snarare spär på politikerföraktet. Förutom Hultqvist så är det väl bara Anna Ekström som duger något till i den här regeringen.

   Radera
 4. Mannen som var försvarsminister, vid försvarsslakten i FB-00.
  Låter ju väldigt förtroendeingivande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fb-00 berodde på att Åsbrink kom överens med v och mp bakom GPs rygg, inte på von Sydow

   Radera
  2. Han var likt förbaskat försvarsminister då och lik förbaskat, så står BvS namn på propositionen
   Och att inte GP hade koll, tror jag inte ett dugg på.
   http://www.regeringen.se/49bb68/contentassets/4fd213f477fa4e41a8e3e31e1b7b10e7/det-nya-forsvaret

   Radera
  3. http://wisemanswisdoms.blogspot.se/2013/01/prolog-del-1.html?m=1

   Radera
  4. Wisemans beskrivning, pekar endast på, att även FB-00 var underfinansierat. Nerdragningarna var planerade långt tidigare. En proposition av det omfattningen, snyter man inte fram på ett par dagar.

   Radera
 5. Mmm BvS har ju viss erfarenhet så...Sen så har han observerats under en veckolång ridkurs för en par år sen av en mig närstående. Vid hemkomst lät hon berätta att han upprepade gånger utmärkte sig genom fadäser som att exempelvis ställa upp med hästen i fel riktning på medellinjen utan att verka tycka att det var nåt konstigt med det( kavallerister och hästfolk förstår). Kanske bättre att förlåta Hultqvist!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behovet av hästkunskap för en modern försvarsminister är obetydligt. Fast visst anser jag att Hultqvist bör få fortsätta med sitt arbete och att borgarna just nu verkar klart skadliga för det svenska försvaret. Kan några anställda där ha ersättning från Puttin?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Nä, menade inte att FM behöver kunna nåt om oldschoolkavalleriet. Dock lika frapperande att inte längre kunna ställa upp en häst på rätt sätt - eller ens förstå att man gör det fel - som om en gammal hockeyspelare håller klubban upp och ner. XemenXXarning

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera