Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2017-09-22 11:57

Terrorhot mot Stockholm passar regeringen perfekt

Uppgifter om ett terrorhot mot Stockholm ska ha spridits. Detta passar regeringen perfekt, eftersom man behöver ett nytt lagrum för att behålla de svenska gränskontrollerna nu när EU-kommissionen förbjudit dem och en ny asylfest annars kommer utbryta i vår och sommar, vilket kommer dra upp Sverigedemokraternas resultat i valet nästa höst med kanske tio procentenheter mot dagens opinion.

Vad terrorhotet består i spelar mindre roll - kanske är det uppgifter om en specifik hotbild, men terrorhotnivån ligger kvar på en trea vilket innebär att det inte föreligger underrättelser som något specifikt hot, avgränsat i tid eller plats.

Däremot behöver regeringen ett nytt lagrum för att kunna bibehålla svenska gränskontroller och hindra en upprepning av asylfesten hösten 2015. Detta är helt avgörande för riksdagsvalet 2018, då en ny asylfest kraftigt kommer höja Sverigedemokraternas valresultat mot dagens opinionssiffror.

EU-kommissionen har beordrat de EU-länder, inklusive Sverige, som infört gränskontroller att häva dessa senare i höst. Det innebär för svensk del att hundratusentals asylsökande inom EU, som befinner sig i ett vänteläge, kommer söka sig till Sverige. Asylfesten 2015 kommer därmed att upprepas.

Med terrorhot och även vårens terrordåd på Drottninggatan kan regeringen dock göra som Frankrike och stänga gränsen på grund av terrorism, istället för asylfest.

Så regeringen gnuggar nu händerna och har knappast någon anledning att tona ner rykten om ett terrorhot.

Med en ny asylfest precis inför valet kan vi lätt se Sverigedemokraterna över 30% när vallokalerna stänger - röster de kommer plocka från Socialdemokraterna. Så på ett eller annat sätt kommer regeringen behöva stänga gränserna
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

42 kommentarer:

 1. Bra sanity test: om det är bra för ett land att drabbas av en terrorattack för att reglerna gör gällande att situationen blir ännu värre om man inte drabbas av en terrorattack, så är reglerna orimliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Disclaimer här blir väl att jag själv gärna skulle se i princip öppna gränser och proportionell frihet för systemet i övrigt. Så att folk ogillar mina åsikter på rätt sätt.

   Men nu är det inte jag själv som styr vare sig Sveriges eller EUs politik.

   Radera
 2. Kommer inte hjälpa att ha stängda gränser för att förhindra ett dåd. Terroristerna kommer att vara hemkokta på samma sätt som i Spanien, och då får de resa in som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handlar om att stoppa ny asylfest, inte terror.

   Radera
  2. Ja.. men underföreväningen att man vill ha "kontroll".
   Asylfest, vad är det för töntigt sverigevänner-ord?
   De har väl redan sökt asyl i sitt "första" land, dvs där de befinner sig i "vänteläge".

   Radera
  3. Ingen seriös fest tar slut för att grannen ber om sänkt volym.

   Radera
  4. @least sluta fastna i ordbögeri, precis som Cornucopia säger, tappa inte fokus från vad det handlar om. Även om du såklart har rätt är det glider du på ämnet, vilket är själva anledningen till att politik som denna fungerar. Folk börjar böga ner sig i ord o andra villospår o missar hela härligheten med att de är manipulerade.

   Radera
  5. Hört talas om de missnöjda Irakierna som vandrade över gränsen i Torneo efter att ha sökt asyl i Finland men var missnöjda med behandlingen? De togs emot med öppna armar. Fast det var kanske ett kompetensregn? Eller så var de ensamkommande barn med en upplevd ålder på 17 år. Rymdkram på er.

   Radera
  6. limeout: Förutsätter att gränskontroll och asylsystem fungerar i gr it och sp. Vilket det ej gör. Eller så kan man ju söka asyl i se med ny påstådd identitet.

   Radera
  7. @Mirco, det var mycket bögeri från dig i ett svar. *rodnar*
   Tack, men jag svänger inte åt det hållet.

   Radera
  8. @livsfarfar Italien har gjort en deal med diverse libyska krigsherrar. Sedan dess har invandringen fallit med 90-95%. (Italien ruttnade på Frankrikes Schweiz österrikes etc stängda gränser och på NGOernas samarbete med flyktingsmugglare och maffiaintressen)

   Radera
 3. EU-kommissionen har väl knappast "förbjudit" gränskontrollerna?
  Här är beslutet:

  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32017D0818&from=EN

  Man säger bara att man tror att det är OK att lyfta dem efter oktober, givet att andra åtgärder i t ex Grekland vidtas OCH att Sverige m fl utvärderar andra metoder innan man väljer att förlänga gränskontrollen.

  SvaraRadera
 4. Men det blir väl "asylfest" iaf? Nu kommer anhöriginvandrarna till de som kom 2015.
  De politiska alternativen som finns anser jag vara 1) vänsterns = expropriera egendom o upprätthåll ett privilegiesamhälle med godtycke.
  2) nyliberalism = avskaffa alla bidrag (inkl ränteavdraget), sänk skatterna, inför terminsavgifter på åtminstone högskolan - o troligtvis även gymnasiet (o kanske grundskolan)
  3) apartheid - endast svenskar får tillgång till välfärdssystemen
  4)tvångsrepatriering.

  Jag tror att Europa kommer att välja 4) inom något decennium. (När man har fått upp koncentrationslägren aka "hot spots") i Afrika)

  I Sverige kan jag tänka mig en kombo av 1 o 2 - dvs skyhöga skatter o ingen service.

  Teodor Koistinen på Svenskt näringsliv twittrade igår att en medelklass familj betalar ca 60 papp i månaden i skatt. Jag skulle gissa att om denne familj istället betalade 15 (till försvar, polis, vägar) så har de råd med skola. Dock inte mycket pensionssparande under skoltiden. (tänk på att sjukförsäkringar är dyra.)
  En undersköterska o en snickare gissar jag betalar inte mer än 30 i skatt. Skola kostar ca 17/månad. Men dagis är dyrt... Å andra sidan, om man inte är tillräckligt produktiv för att kunna betala för dagis, kanske man ska vara hemma i stället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske den där undersköterskan kan vara bihustru åt den därmedelklassmanen och hoppas på att få lite produktiva medelklassgener så kanske ens barnbarn har möjlighet att gå på dagis. Eller så kan det ju vara så att lönen inte nödvändigtvis måste spegla produktivitet, utan lika gärna kan bero på att ens arbete är lågt prissatt.

   Radera
  2. @LT. du glömde alternativet lönedumpning för de 95%en som tillhör medelklass och arbetarklass/prekariat. (Spana in vilka som jobbar som plockare i jordbruket i Spanien och sydItalien för förmånen att sova under en pressening och i bästa fall få några euro)

   Radera
  3. @besserwisser: det ingår väl i 2)?
   Om jag har förstått situationen i Malmö rätt så är det EXAKT det som är orsaken. (alla frisörsalonger, som Malmö-moderaten pratade om, som frontar organiserad brottslighet. löner på 20 kr/timmen, då blir det intressant m extraknäck som knarklangare) Problemet är malmöborna knarkar för lite. Överetablering (och därmed överutbud) på knarkmarknaden leder till gängkrig.

   Radera
  4. Hur ska vi klara välfärden och pensionerna nu när gränsen fortfarande ska hållas hårt övervakad?

   Jag frågar åt Löfven, Fridolin, Reinfeldt, Lööf, Björklund och Kristersson. De är oss svaret skyldiga.

   Radera
 5. Man kommer väl hålla gränserna stängda på det här sättet tills efter valet. Då kan Centern, S och L öppna gränserna igen på vid gavel. Då är det ju 4 år till nästa val. C ska väl få genomslag på sin politik i en ny regering och de andra partierna är ju rätt samstämmiga.

  SvaraRadera
 6. Det där terrorhotet klassar jag som "cry wolf" för att öka anslagen till Säpo utan att grinvänstern och godhögern grinar för mycket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inget riksdagsparti som motsätter sig mera pengar till SÄPO.

   Radera
 7. Centern vill ju ha 30 miljoner nybyggare för att kolonisera Sverige. Tror de sätter säkerheten i andra hand för att uppnå det målet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte deras egen säkerhet då, de bor ju i kraftigt segregerade områden och har säkert en Exit-Sverige-plan klar sen länge. Det är bara vår säkerhet de säljer.

   Radera
  2. Fan också, nu har du kommit på oss! Planen var ju hela tiden att SABBA SVERIGE så att vi kan flytta utomlands, för då kommer vi ju att... hmm... vad var det nu vi skulle tjäna på det?

   Radera
  3. Ja, visst tror man att de medvetet går in för att sabba landet?

   Men det gör nog inte de flesta, de försöker bara tjäna en massa pengar samtidigt som de framstår som goda med hjälp av våra skattepengar.

   Dvs nyttiga idioter åt destabiliserande krafter som infiltrerat bla media och viktiga myndigheter, du vet de som bla driver på Islamsk utbredning i samhället fastän alla med ögon och 2 hjärnceller kvar kan se hur jävla dåligt det gått för länder där den ideologin fått ta över.

   Varför gör de så? vilka fördela kan man nå genom att sabba vårt rättsväsende, skola sjukvård, militär?

   Hm.. sa du Militär? Ja, såklart, även militären får sin del av den där skiten och mindre pengar när ännu mer av all annan kontraproduktiv smörja ska betalas med våra skattepengar, nu när man ÄNTLIGEN slutat avrusta landet..

   Och vem tjänar på att vi bla har ett riktigt svagt försvar?...

   Viktigt på listan över saker som behövs för en trygg framtid är att ducka alla dreven som sätter efter de som säger emot ovanstående agenda.

   Radera
  4. Ja precis! Bilderbergarna ser dig och äter upp dig!

   Radera
  5. Nåja, nu ska jag sluta tramsa.

   Kallle7: Men nu rustar Sverige upp försvaret och rättsväsendet? Hur hänger det ihop med att "eliten" har en "Exit-Sverige-plan"? Skulle man inte i så fall satsa minimalt på just rättsväsendet och den tunna blåa linjen mellan schyssta medborgare och "pöbeln"?

   Hur mycket "Islamsk utbredning" har du i din kommun, för övrigt?

   Radera
  6. De nyttiga idioterna förstod nyss att de på allvar behövde låtsas förstå vartåt det lutade, (vilket de flesta normalbegåvade redan fattat för typ 15 år sedan).

   De insåg att de måste låtsas ta tag i det de försummat i åratal och satsa lite resurser där också, annars minskar chanserna att hålla sig kvar vid makten efter nästa val och kunna maximera sina bostäders värdeökning samt sälja innan bubblan brister.

   Men de satsar inte tillräckligt och de sänker såklart kraven för att kunna bli polis för att få in ännu en spik i kistan på det tidigare väl fungerande samhället.

   Men snälla du, jag flyttar alltid runt så att jag har ett säkerhetsavstånd på ca 3 mil till närmaste moské. Och jag väljer bostadsområde med omsorg, kollar vilka grannar som bor inom 500 meter och finns det för många namn jag inte kan uttala så letar jag efter en annan bostad. Är inte det normalt förfarande?

   Radera
  7. Kalle: OK, så när man försummar försvar och polis så vill man Sverige illa, och när man höjer anslagen till försvar och polis så låtsas man bara, för egentligen vill man bara maxa värdet på sina bostäder, innan man sedan ska sälja (lyckas pricka toppen på bostadsbubblan) och sen fly landet av någon anledning. Visst.

   Du måste vara oerhört känslig eller ha mänsklighetens skarpaste öron och ögon, om det krävs tre mil innan du känner dig immun från muslimernas predikande. Men visst, det är ju kul att veta vilka grannar man har, det tycker jag med.

   Radera
  8. @Joakim
   Ja sedär, du börja få kläm på det! Som sagt så menar de flesta inget illa, de är bara inkompetenta, giriga, arroganta och lättstyrda.
   Jag däremot, är väldigt cynisk.

   Det där med 3 mil från moskéer var såklart en överdrift, men jag flyttar om det blir för mycket mångkulturella inslag. Sist jag flyttade så kändes som att komma hem igen efter en dålig semester..

   Radera
 8. Eftersom regeringen och framförallt Löfven fick beröm för "insatsen" efter lastbilsterroristen så passar det bra att komma med ett hot så man kan visa att man är handlingskraftig även denna gång. Foliehatt på? Ja det är möjligt, men våra politiker är så pass cyniska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade han gjort sitt jobb så hade vi sannolikt inte haft nån lastbilsattack till att börja med. Hade han stängt gränsen 2015, drivit på REVA, anställt fler poliser och varit aggressivare med utvisningarna så kanske den där Akilov aldrig fått chansen att begå sitt dåd. Men nu var samhället överbelastat, och SÄPO hade bara 1000 man för att hålla koll på tiotusen suspekta islamister och man hade helt enkelt inte resurser för att klara av jobbet.

   Så folks beröm åt Löfven är rätt obegripligt för mig. Men folk tycks ha en alldeles egen speciell logik som jag inte begriper mig på.

   Radera
  2. +1 där Balrog

   Och i nästa val så röstar alla röstberättigade på ett annat gäng än de som styrt in oss i en vardag med terrordåd? Nej..de kommer rösta på dem igen, antar att de gillar terrordåd.

   Radera
 9. Det borde nu vara uppenbart för alla någolunda begåvade att asylrätten och systemet med att söka asyl är föråldrat. Det funkar bevisligen inte för att hjälpa dom som bäst behöver det.
  Som vanligt har Jimmi gjort analysen för länge sedan och konstaterat att vi borde gå över till enbart kvotflyktingsystem.
  Löven o co har såklart fattat detta men vågar inget säga. Ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löfven väntar och hoppas på att Tyskland ska rädda honom ur knipan, själv är han bara en kappvändare. Det såg vi hösten 2015 när han bytte åsikt snabbt som attan.

   Radera
  2. Tror det är ännu värre än så. Jag tror han accepterat att Jimmi får vinna valet och sen ta de jobbiga besluten som krävs för att bevara välfärdsstaten.

   Radera
  3. @Spakryckarn. Vilket isf kommer att ske under högljudd klagan, fällande av krokodiltårar och till priset av civila oroligheter orkestrerade av det goda hatet som tycker att våld är självförsvar.

   Radera
 10. Alltså om folk behöver en NY "asylfest" för att fatta läget så är de bra jävla lobotomerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk har fattat. Problemet är avståndet mellan folk och mediaelit/politisk elit

   Radera
 11. Hårsmån från foliehatt Lars.

  SvaraRadera
 12. ,"stängda gränser" du menar väl halvhjärtade gränskontroller? Denna åtgärd är den mest överskattade åtgärden i modern tid. Att inflödet av migranter minskade berodde och beror uteslutande på att div länder längs balkanrutten de facto stängde sina gränser. Sveriges regering borde skicka tackbrev till Ungern mfl
  Och nu borde vi tacka Österrike för att de inte släpper vidare afrikanerna.
  Nej jag tror inte på Cornus teori

  SvaraRadera
 13. Varför en grek eller en tysk skall få bestämma över Sveriges gränser är betydligt svårare att begripa än varför gränserna är i akut behov av att behöva stängas helt. Om detta inte är möjlig har Sverige inte längre full suveränitet, eller med andra ord, står under ockupation.

  SvaraRadera
 14. Självklart skall Sverige stänga gränserna oavsett vad EU tycker. Bara att peka på den ofattbara börda vi reda n bär om någon gnäller. Vi kan även hålla inne vårt bidrag till EU.

  SvaraRadera