Cornucopia?

Aktuellt

Löfven: Skärp er "tillsammans för Sverige"

Statsministern höll i en oklipp tagning ett tal till nationen i kväll. Beskedet till svenska folket var att vi ska skärpa oss "tillsamm...

2017-09-17 19:00

SVT sprider oemotsagda lögner om Aurora

Den sk "public service"-kanalen SVT, som påstås vara en av de viktigaste delarna i svenskt psykologiskt försvar tillåter stalinister och anti-demokrater att sprida oemotsagda rena lögner om försvarsövningen Aurora.
SVT är tänkt att vara en trovärdig och stabil nyhetskälla i händelse av kris, höjd beredskap eller rent av krig. För varje dag som går är det allt mer uppenbart att SVT inte kommer klara det uppdraget, då man aktivt låter anti-demokrater i den stalinistiskt organiserade Aurora-demonstrationen i Göteborg sprida direkt påvisbara lögner om försvarsövningen Aurora. Dessa motsägs inte, utan får stå oemotsagda.

En av de närvarande anti-demokraterna tillåts uttala sig helt oemotsagt med rena lögner:
"Jag är för fred. Och det funkar inte med den här övningen som Nato håller i, här i vårt neutrala gamla Sverige, fyller Lena Nordberg i."
Nato håller inte i övningen Aurora. Övningen är beslutat av Sveriges demokratiskt tillsatta regering, och är en svensk övning, som hålls i av den svenska myndigheten Försvarsmakten. Nato håller inte i övningen och det är en ren lögn att så skulle vara fallet. Att Sverige skulle vara neutralt är också en ren lögn, då vi via Lissabonfördragets punkt 42.7 alltid ska ställa oss på EU-länders sida. Något vi också ratificerat när vi svarade på Frankrikes begäran enligt 42.7 efter de sk Parisdåden.

Men det räcker att det är en ren lögn att Nato håller i övningen Aurora. Utländsk trupp, som är individuellt inbjudna länder, inklusive icke-Natolandet Finland, står under svenskt befäl i en övning som svenska Försvarsmakten håller i.

Uttalandet är förvisso inte SVT:s eget, men man låter inte någon korrigera lögnen, utan artikeln ligger ute oemotsagd

Man kan bara konstatera att SVT aktivt sprider lögner om svenskt försvar och går den nyfascistiska diktaturen i Kremls ärenden. SVT har förbrukat allt förtroende och bör omgående läggas ner, samtlig personal friställas tillsammans med hela ledningen och ersättas av något nytt. Eller åtminstone fråntas lagstadgad tvingande finansiering ("TV-avgift"). En privat TV-kanal kan få sprida vilka lögner den vill, men inte en offentlig, som ska vara en del av svenskt psykologiskt försvar.

Förutom de organiserande stalinisterna deltog även regeringspartiet Miljöpartiet, regeringens stödparti Vänsterpartiet, samt Feministiskt Initiativ. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

31 kommentarer:

 1. Nu har man lagt upp en "liten" replik https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/forsvarsmakten-om-demonstrationen-mot-aurora-17

  Synd bara att han inte fick lika mycket plats som huvudartikeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här också. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6779679

   Tycker du tar i lite väl mycket. Det är en sak är att vara anti.

   Radera
 2. Det är skrämmande hur svårt det är att få korrekt samt ovinklad information, vare sig det gäller invandring, eu, nato osv. Jag utgår numera från att alla nyheter är vinklade, tyvärr har inte gemene man tid att reda ut vad som är sant eller inte.

  SvaraRadera
 3. Politiska demagoger i Public Service måste rökas ut. Snarast, det är ont om tid.

  SvaraRadera
 4. Det är exakt så politiska journalister arbeterar: de letar upp någon som får säga det journalisten själv önskar, utan korrigering eller motfråga. Alldeles nyss såg jag någon minut av ett inslag i kvällens Rapport (SVTs nyhetsprogram ifall bloggägaren inte tittar på TV) om regeringens förslag att höja bidraget vid sjukdom. Först lät de en moderat kommentera förslaget, med huvudargument att det i samband med borttagen bortre parantes kommer att leda till ökade kostnader och längre sjukskrivningar. Inslaget avslutas med att nyhetsuppläsaren presenterar att "vänstern håller inte med om det" och citerar eller intervjuar en vänsterpartis som får gå i svaromål på moderatens kritik. Jag stängde av eländet, så här går det till hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var därför Vavra Suk fick stort utrymme att vika ut texten:

   https://www.svt.se/kultur/aktuellt-frias-for-intervju-med-nya-tider

   Enligt ditt resonemang är det alltså högerextremister anställda på SVT.

   Radera
  2. Det var väl ändå ett argument mot din egen tes?

   Radera
 5. Nu argumenterar du som en "Svärjevän", Lars. Vi måste värna vårt fina, demokratiska och opartiska SVT. Den är grundbulten i värdegrunden om allas lika värde och rätt att bosätta sig i Sverige. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Dessutom så alla som andas beter sig som Hitler... ALLA PÅ JORDEN ÄR NAZISTER!

   Radera
 6. Protesterna mot anfallsövningen Zapad engagerar hela svenska folket, överallt ordnas det protestaktioner, debatter och annat. Ryska ambassaden är omringad av en tyst fredsdemonstration mot Zapad. Jonas Sjöstedt kräver att regeringen markerar mot Ryssland för att bevara freden i Sverige. (Ironi)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju synd om Ryssland?

   Radera
  2. Det är synd om Ryssland, men inte dess ledning

   Radera
  3. Alltså att detta skulle vara "ryssinspirerat"..kan vi ibte lägga ner de dumheterna?
   Nej anledningen till att "somliga" är så uppretade över detta och att vi har sett en rejäl push från alla håll och kanter är..att NATO numera har ny ledning (Trump). Numera är objektivet att krossa islamistisk terrorism OCH DESS BELACKARE. Man har en instinktiv ovilja dessutom mot att vi har en slagkraftig militär som kan försvara oss. Jag är övertygad om att Trump och Putin har som en långsiktig plan att rädda Europa och det kommer inte var pretty. Det är den pressen som alla PK idioter känner även om de inte förstår bakgrunden, stackarna.

   Radera
 7. Uppfattar inget i inslaget att SVT påstår något, de bara rapporterar. Att demonstranterna ser Aurora, om än felaktigt, som en NATO-övning kan inte SVT hållas ansvarigt för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att låta en sida basunera ut sitt budskap och sin världsbild utan att bli motsagd eller alls få frågor och inte heller höra motparten är en form av ställningstagande och propaganda.

   Radera
 8. Ett par av miljöpartisterna i demonstrationståget tycktes ha mellanmål med sig. Skymtade ett par Coop-påsar fyllda med böngroddar och fallfrukt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag förstår saken rätt så är fruktstund ett bra sätt att få lite lugn och ro, stilla sinnet, och återhämta krafterna.

   Radera
 9. Stig Henriksson, riksdagsledamot och som sitter i Säpos insynsråd och är den som organiserar motståndet mot Aurora har väldigt klara kopplingar till Ryssland och dess underrättelsetjänst. Henriksson är väldigt upprörd över att svenskt kontraspionage agerar mot Rysk underrättelsetjänst i Sverige. Så vi har alltså en folkvald som i princip jobbar för den andra sidan...

  Varje rad är läsvärd i denna artikel.
  http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/stig-henrikssons-v-markliga-omsorg-om-rysk-underrattelsetjanst

  SvaraRadera
 10. I dag när brunskjortorna i Göteborg citerades på olika plattformar angående vilka som skall avrättas som landsförrädare eller nåt om vilka folkgrupper som förtjänar att kokas tvål på så fick detta stå obemött.
  Inga av citaten bemöttes från rapporterande medier med någon som förklarar att det är både okamratligt och dessutom olagligt att godtyckligt avrätta folk för fel åsikt eller koka tvål på folk baserat på nån viss tillhörighet.
  Alla dumheter och lögner ska väl inte behöva bemötas, nån måtta får det vara. Som läsare förväntas man nog kunna ha viss egen tankeförmåga.

  SvaraRadera
 11. Det blir ofta lite svart eller vitt,

  Men...

  De som säger sig jobba för sveriges bästa, och det kan man väl iallafall förvänta sig att SVT och ett regeringsparti skall göra, skall fanken inte smygstödja Ryssland och kritisera det lilla vi gör för att kunna försvara oss vid angrepp.

  Jag tycker dom har förbrukat sin trovärdighet, och värdighet, och kan förtjänar inget annat än att vuxenmobbas resten av sina miserable liv.

  Den absolut viktigaste punkten är att vi i Sverige har det rätt bra under USA herravälde och skulle ligga riktigt dåligt till om Kina, Ryssland eller MENA plötsligt blev världsledande.

  Lite av en lyx att kunna kritisera dom som garanterar oss vår säkerhet...

  SvaraRadera
 12. Fejknews är den nya normen. Sanningen är oväsentlig för politiska "spelare". Spelet kring hur man lurar den som inte gör egen research är nyckeln till makt. Den som inte lyckas ta sin universitetsexamen måste tjäna extra som politiker. Att vara nära grytorna och makten är viktigast av allt.....

  SvaraRadera
 13. Inte grytorna. Utfodringstråget ...

  SvaraRadera
 14. Vore det inte bättre att öva mot ryssarna istället?

  SvaraRadera
 15. Det mest upprörande är inte att nyttiga idioter och andra demonstrerar mot Zapad, det är deras fulla rättighet att ha fel i sak. Det sjuka är att ett regeringsparti har medlemmar som stödjer detta.

  I vilket land som helst hade tv/radio/tidningar mm plågat sagda partis företrädare på var de står i frågan. Nu kommer partiet undan gång på gång med sina svammelrier.

  Även om man tycker sig orättvisst behandlade av media måste man inse att som regeringsparti granskas man.

  Men svenska media är mesiga, dåligt pålästa och ointresserade av annat än ytan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte svenska journalister mestadels mp-sympatisörer? I deras värld är väl detta fullt logiskt och naturligt. Oerhört beklämmande att dessa pajaser har kidnappat den oerhört viktiga miljöfrågan och tillåts komma undan med en massa andra stolligheter.

   Radera
  2. Jag vet inte vilka sympatier journalistkåren har. Det hänvisas ofta till en gammal undersökning där majoriteten stödde en MP politil osv, men är den aktuell och relevant? Att det finns en åsiktsvridning, ja, det är möjligt.

   Men att majoriteten av journalisterna på DN, SVD etc är vänstergröna? Det sy syns inte. SR/SVT är inte ensamma idag att informera allmänheten(i fredstid)

   De brister jg tänker på har mera att göra med att de flesta journalister helt enkelt är jävligt kassa på sina jobb, hela vägen upp till ledarredaktionen. Skitin, skit ut..

   Det finns undantag, några vassa med intigritet men överlag så...

   Radera
 16. SVT är väl värst på att klippa och klistra i nyhetsflödet, men de är inte de enda som avstår från att publicera sådant som inte motsvarar den personliga agendan. Att lyssna och ta kritik var nog Sverige bättre på förr när inte den vann som skriker högst, och personliga prestigen står över faktagranskning och omnipotens.

  SvaraRadera
 17. Efter att Kreml slutade vara kommunistiskt så har vänstern gått över till att hata Ryssland. Vänstern håller fortfarande kvar sitt hat mot USA eftersom Trump är president men har växlat från att hata den muslimska världen till att älska den.

  Detta är helt logiskt.

  SvaraRadera
 18. Håller med om att SVT bör upplösas. Man blir uppgiven av att inget ändras trots att övertrampen påtalats i åratal. Fake News anses officiellt inte bra men ändå sprider de Fake News. SVT bara fortsätter sprida åsikter som genomsyrar organisationen som om inget hänt. Undrar förresten varför Göteborg är en så stark bas för extremvänstern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koda svt så är problemet löst på ett äkta demokratisk sätt.
   Men nu får vi skiten på skatten istället,men vem sänder svt för?
   Yngre vet ofta inte vad cd skiva eller svt är.

   Radera