Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2017-09-04 13:44

Sitter live i P4 Sjuhärad 16:00 - 16:45 - här är länken

Idag framträder jag live i P4 Sjuhärad mellan ungefär 16:00 och 16:45. För er som inte har FM-radio och bor i Sjuhäradsområdet, så kommer ni kunna hitta en livesändningslänk på Eftermiddag i P4 Sjuhärads sida här.
P4 Radio Sjuhärads studio i Borås.
Jag sitter alltså live i studion i 45 minuter, med avbrott för P4 Sjuhärads målgruppsenliga musik. Vi ska säkert prata om min nya roman Höstsol, det var iaf därför jag blev kontaktad, och därmed även om relaterade ämnen.

Samtidigt kan ni komma ihåg att radio är ett mycket snabbt medium, så det blir korta inslag, snabba frågor, korta förenklade svar och inga komplexa förklaringar. Bara så ni har rätt förväntningar.

12 kommentarer:

 1. Tipsar om lördagsutgåvan av SR P1 Konflikt, där bl.a. chefredaktören för Magasinet Filter, Mattias Göransson, intervjuas om rysslandsbilden i svensk media. Göransson ges där tillfälle att göra reklam för sin kommande bok, Björnen kommer, vilken behandlar myter, vanföreställningar och hysteri kopplade till att ett ensidigt västligt perspektiv präglar vår bild av Ryssland. Göransson menar att sådana som kan uppfattas som auktoriteter (t.ex. bloggaren) genom spridande av myter, vanföreställningar och rena lögner förstärker rädsla och russofobiska strömningar vilka tenderar aktivera mönsterseenden. Detta påstås leda till att det kritiska tänkandet slås ut och att vi endast tar till oss information som bekräftar våra redan etablerade uppfattningar. Rätt intressanta resonemang, faktiskt. Hör Göransson 43:22 min in i programmet.

  Göransson är emellertid en propagandist som skamlöst bidrar till att kolportera ut krigsförbrytardiktaturens i Kreml bisarra narrativ - nu även så i statsradion...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäsp. Göransson kan man helt bortse från.

   Radera
  2. Förvisso. Emellertid sitter han i P1 Konflikt och gör reklam för sin bok och du i P4 Sjuhärad...

   Radera
  3. Kan ju intressera dig att Kremls propagandakanals Greg Simons och en nisse från Kremls Rurik också fick plats i programmet, utan att det nämndes att de är avlönade av Kreml.

   Radera
  4. Rätt hygglig akademisk spännvidd inom Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier vid Uppsala universitet - från Martin Kragh till Greg "Sputnik" Simons.

   Att tänka rätt är större...

   Radera
  5. Härskartekniken klär dig cornu.

   Radera
 2. Det här måste du väl ändå skriva om Cornu?!

  https://www.theverge.com/2017/9/4/16251226/russia-ai-putin-rule-the-world

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Putin noted that Russia did not want to see any one country “monopolize” the field, and said instead: “If we become leaders in this area, we will share this know-how with entire world, the same way we share our nuclear technologies today.”"

   Vilka konsekvenser Putins generositet gentemot särskilt DPRK i detta avseende har medfört är vi alla dessvärre fullt medvetna om...

   Radera
 3. Appropå det så var det ju lite totalförsvarstema på Nordegren och Eppstein i P1 idag

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/945544?programid=4058

  SvaraRadera
 4. Kan man lyssna på det i efterhand?

  SvaraRadera
 5. Kan man få lov att välja musik till nästa gång?

  https://www.youtube.com/watch?v=YSj5RbWtR7c

  eller varför inte: https://www.youtube.com/watch?v=0rAHrHd2lcw

  SvaraRadera