Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-09-26 12:31

Rödgröna i Skåne vill införa norsk nazistflagga som officiell skånsk flagga

De rödgröna i Skåne vill göra en röd flagga med gult kors till officiell flagga för regionen. I sin historielöshet har de missat att röd flagga med gult kors var den norska nazistflaggan under Quisling-diktaturen och den nazistiska ockupationen av Norge.
Den föreslagna officiella skånska flaggan till vänster.
Göran Persson(s) svenska skolreform slår alltså till igen, denna gång i form av att Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna i Skåne vill införa en röd flagga med gult kors som region Skånes officiella flagga.

Flaggan är mest känd som den norska Quisling-diktaturens flagga under den nazityska ockupationen av Norge, vilket förstås inte borde gå någon som gått i skolan före Göran Persson(s) tid som skolminister förbi. Fast kanske speglar en norsk nazistflagga den skånska folksjälen extra väl? SVT citerar socialdemokraten Henrik Fritzon (vars frisyr för övrigt också skickar tankarna tillbaka till vissa politiska strömningar på 40-talet):
"Den står för en skånsk politisk identitet och bidrar till att sätta fokus på Skåne och den skånska folksjälen, därför tycker jag att den borde få officiell status och inte bara förekomma vid inofficiella tillfällen."
Så enligt Henrik Fritzon (s) är alltså den skånska politiska identiteten norsk nazism? Kanske inte så underligt att Sverigedemokraterna är som starkast där nere i Skåne?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

87 kommentarer:

 1. Jag vill minnas att det var Kristoffer Appelquist som hävdade att man inte fick lämna fler än tre skåningar ensamma i grupp, för då började de genast planera en massa folkfördrivningar och läger och sånt.

  Skämt åsido så är ju den skånska flaggan med gult kors på röd bakgrund framtagen under 1800-talet, alltså långt innan nazismen fanns eller hade nått Norge. Och man ska ju som bekant inte låta nazisterna lägga beslag på sympbolerna. Så, meh.

  Sen förtjänar det ju att framhållas att Skåne är och förblir ett landskap med speciell folksjäl, som utan tvivel kvalificerar som nationell minoritet enligt ILO:s kriterier (långvarig språk- och kulturgemenskap utanför den nationella sfären). Därmed borde skåningar ges samma rättigheter som t ex samer har enligt svensk lagstiftning, dvs skattepengar till skolundervisning och mediautsändningar på skånska, mm etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är någon tröst så är materialet för logopeder olika om man är från skåne eller från resten av Sverige. För att se till att bevara det skånska uttalet hos barn som har talutmaningar.

   Radera
  2. I övrigt är du förstås välkommen att använda det sk solkorset (hakkorset) på din klädsel med argumentationen att det är en gammal solsymbol och inte alls en nazistisk symbol. Jag är säker på att tingsrätt och hovrätt kommer gå på din linje.

   Radera
  3. Är det okej om jag andas luft? Jag har läst att Nazisterna gjorde det i sina glansdagar?

   Radera
  4. Mediautsändningar på skånska? Du menar kulturradion? (Dessutom har Sverige inte skrivit på ILO 169)

   Radera
  5. @Cornu:

   Nja, snarare är det väl du som är välkommen att polisanmäla random skåning som flaggar med gulröda korsflaggan. Jag ser fram emot rättegången!

   @gbd crvx:

   Vem fan syftar du då på? Gunnar Bolin och Karsten Thurfjell pratar inte skånska.

   Radera
  6. Skillnaden mot solkorset är väl främst att det är en återupplivad bronsålderssymbol som ingen av naturliga orsaker vet riktigt vad den symboliserade. Det är skillnad på en symbol från 1800 e kr och en symbol från 1800 e kr. Det finns liksom ingen bronsåldersgubbe som kan träda fram och ha ett legitimt skäl att svänga sig med lite solkors här och där.

   Radera
  7. Alltså, jag bryr mig inte hur ni flaggar, men finner det kul att vänstern kör "politisk identitet" på en flagga som används politiskt av nazister i Norge.

   Radera
  8. Vill nu bara krydda Mr Dover och Wilderängs diskussion med Asea´s gamla företagslogga ...

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Asea#/media/File:Svenska_J%C3%A4rnv%C3%A4gsmuseet,_ASEA_typskylt_p%C3%A5_ellok_nr_101_(1925).jpg

   Radera
  9. Sveriges Flagga liknar Grevskapet Pembrokshire I Wales. Grevskapet är bl.a. berömt för att den man som skulle bli Henry VII växte upp där. Han var far till Henry VIII, som lät halshugga två av sina fruar. Betyder det att alla som är för den Svenska flaggan är hustrumisshandlare? Jag tycker du drar det lite lågt Cornu.

   Radera
  10. Det är väl världens enklaste sak att vara logoped i Skåne. Det räcker att ha en golfboll.

   Radera
  11. Så invasion av västra Wales är uteslutet då? (Btw det är inte livmodermun)

   Radera
  12. Ja, det är ju märkligt nu när du nämner det Cornu. I den mån skånska flaggan har en politisk identitet är den ju inte direkt vänster, nej. Just i och med att den är inofficiell har den ju mer använts av högerpopulister, gamle härligt Carl P Herslow och så där.

   Men jag väljer att se det som en början på att skåningar erkänns som nationell minoritet. Håll i hatten samejävlar, om ni tyckte ni var tuffa när ni sprängde kraftledningar och skit ska ni bara se vad vi kan ställa till med när vi äntligen återstartar Barsebäck efter 20 år i malpåse.

   Radera
  13. För den som är intresserad att fördjupa sig i flaggans historia kanske denna länk kan vara av intresse: http://www.scania.org/flaggan/index.html.

   I korthet så är flaggans ursprung från biskopen av Lund på 1100-talet och de skånska färgerna rött och gult är belagt sedan Karl X:s begravning 1660. Som ytterligare pikant detalj kan jag även berätta att skånska språkets särart kommer inte från släktskap med danskan utan från franska influenser, se brödernas Lindströms bok "Svithiods undergång och Sveriges födelse".

   Radera
  14. Självklart är skånskan ett kontinentalt språk. "Haur du sitt Malmö, så haur du sitt varlden" som det hette på 80-talet. Numera ser ju Herrgården ut som Aleppo, så det är ju sannare än nånsin, he he.

   Radera
  15. Återstarta Barsebäck? Det blir väl som med vattenkraften, den fjärrstyrs från Stockholm. Same same but different skulle man lite skämtsamt kunna säga.

   Radera
  16. Vattenkraften i Luleälven fjärrstyrs ifrån Vuollerim!
   Ett attentat där och du slår ut några 1000 MW

   Sedan så heter det [baa:sebaek] med lå-å-ångt a: och ingenting annat!

   Radera
  17. Bengt: var har du fått det ifrån. Jag har aldrig hört någon uttala det så...

   Radera
  18. Mina urskånska släktingar uttalade Barsebäck just så!

   r-et skall inte höras och a:et skall vara långt. Dessutom hette det inte "kärnkraftverk" utan "atomkraftverk"

   Radera
  19. Skall man vara petig så tweakade nationalsocialisterna solkorset. De lutade det på högkant och vips blev det ett hakkors.

   Den icke-nationalsocialistiska swastika-varianten står platt. Såg den senast i tex Indien på hus här och var till allmänt beskådande.

   Finland hade ju otacksamt nog just denna variant som symbol i fram till fram till andra världskrigets slut. Det blev för mycket oönskad sammanblandning så Sovjet och UK ombad Finland att ta bort den i mellanfreden. Den är äldre än nationalsocialisternas variant. Dock finns den kvar i en och annan försvarssymbol i heraldisk form och på förtjänstmedalj. Svenske greven Erik von Rosén var inblandad i swastikatillkomsten.

   Skånska flaggan är egentligen tänkt för Skåneland, dvs Halland, Blekinge och Skåne (Bornholm och Anholt är de enda kvarvarande resterna av danska Skåneland, där skånelagen en gång tillämpades).

   De facto har svenskar lite koll på Skåneland som begrepp som ju mer är att hänföra till typ begrepp som Svealand och Götaland. I sann erövrarna har Sverige omdefinierat att de sydliga provinserna utgör en del av Götaland och Skåningarna har fått för sig att flaggan bara representerar dem. Hallänningar har ju även sett det så i och med det allmänna omfamnandet av lejonet mot blå bakgrund som egen flagga.

   Hursom att Nasjonal Samling kapat Skånelands flagga under några år i mitten på förra seklet är ju inte så prekärt.

   Vill man så är ju Skånelands flagga Kalmarunionens flagga inverterad.

   Radera
  20. Guilt by association, much?

   Radera
  21. Tack Ben. Med plutonium ska vi tygla själlänningarna och svearna. (populärkulturell referens) Dock var slagfrasen du nämner från 90-talet.

   Bra observerat av Ian. En dansk som pratar svenska låter inte alls som skånska.

   Radera
  22. Swastikan är en uråldrig indoeuropeisk. Ibland ser man förklaringar om att Hitlerregimen "gjorde om den". Det skulle jag vilja säga är nonsens.
   Reser man runt i Asien ser man swastikas på kant och även både fram och bakåtroterande.
   Uråldriga swastiskas har blivit funna i Europa lika gamla som de i Indien.

   Radera
  23. Det äldsta solkors man hittat har hittats på en lerskärva i södra Danmark och är 6000 år gammal, germansk bronsålder är helt nedlusad med dem. Den asiatiska svastikan (sanskrit) är yngre och oftast vänd åt andra hållet (90 % om jag inte missminner mig). Samma källa som ovan.

   Symbolen har uppstått spontant hos flera kulturer, jag tänker mig hur ett barn ritar en sol anpassat till att ristas i sten (raka streck) och även visa solens vandring.

   Radera
 2. Nu kan man ju inte ta hänsyn till hur en tillfällig politisk ideologi sölat ner någon(s) symbol. Fanns flaggan innan så går den naturligtvis att använda och återtas. Jämför med mångtusenåriga hakkorset, en religiös symbol som fortfarande finns lite överallt, speciellt i Asien, trots att den blev svårt nedsölad av nazzarna. Den förekom även i exempelvis ASEAs logga, innan den fick för negativ konnotation.

  SvaraRadera
 3. En landsdel som historiskt vandrat mellan två nationer och markerar detta med röd botten och gult kors - inte så konstigt egentligen. Skall väl markera någon skånsk "självständighet" och som påpekats - starka yttringar är ju inte ovanliga från vårt södra landskap; Sven-Olle Olsson från Sjöbo var ju den förste att reagera på invandringen 1988.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alsace-Lorraine/Elsass-Lothringen är väl en ganska bra jämförelse. Fantastisk mat (Flammkuchen, mm..!) och med den gamla tyskstaden Strasbourg som en del av republiken likt hur Lund drogs över i en ny nationalitet (större delen av stans historia har varit dansk än svensk ännu). Invånarna i Alsace-Lorraine är t.o.m. sådana överdängande patrioter/"frankrikevänner" att FN har sitt starkaste fäste där i hela landet trots att de bor i städer som "Reichstett" och "Schiltigheim".


   Tyvärr har tyskkunskaperna gått ned ganska kraftigt på ett par årtionden där, likt hur danskkunskaperna försämrats i Skåne och Sverige, så nationalstatens territoriella överhöghet har snarare förstärkts på sina håll. Man tvingades in i en nationalitet som sedan inte ville veta av dem och nu känner sig svikna, så då tar man till SD/FN i röstbåset. "Ni tvingade oss in i er och nu vill ni inte veta av mig! Då så, då är jag er mesta patriot!"

   Radera
 4. Tramseri, alla skåningar känner mycket väl till den rödgula flaggan och den har ingen som helst nassekoppling. Du har säkert kört runt och sett den själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag har. Det roliga är att vänstern förespråkar denna flagga och talar om politisk identitet. Det finns en politisk identitet på flaggan, och den är inte vänster.

   Radera
  2. Beskyll inte oss skåningar för trams och skit från skånsk vänster.

   Rensa först upp i arbetarträsken i Götlaborg, där är många felinformerade sk jobb Volvo puckon. Hela Väsgergötland orbiterar ju runt Göteborg, noll självständighet.

   Upproret mot Tokholm startar i Skåne!

   Radera
  3. En totalitär stat, folkmord och protektionism; nazismen är väl en vänsterrörelse om något?

   Radera
  4. Nej. Vänstern i allmänhet indelar människor efter samhällsposition och klasser. Motsättningen mellan klasserna är helt central för ideologin. Jfr ägande av produktionsmedlen, arbetarklassens revolution etc.

   Högern, åtminstone nazismen, indelar människor efter ras eller folktillhörighet. Motsättningen mellan folkslagen är helt central för ideologin - jfr "Lebensraum", etc.

   Det märks att den svenska skolan verkligen gått utför.

   Radera
  5. För övrigt så ifrågasatte ju t o m den vänstersympatiserande tyske historikern Hans Mommsen om nazismen verkligen kunde kallas "totalitär".

   Visst, de var skitnoga med att leta rätt på judar och zigenare och lite politiska motståndare och så, men de var för kassa och o-organiserade för att kunna hålla nån vidare koll på de vanliga tyskarna på ett totalitärt sätt. För den vanlige tysken var livet under nazismen inte så vidare värst totalitärt, enligt honom. Man kunde tro på Gud och hänga i kyrkan och ha egna företag, osv, nåt som hade renderat en enkelbiljett till Sibirien i Stalinryssland.

   Radera
  6. Men I ärlighetens namn så fanns det väl en höger-vänster-konflikt inom det nazistiska partiet, Ben? Innan de långa knivarnas natt, vill saga. E Röhm var väl en del av denna falang?

   Radera
  7. Röhm undanröjdes väl mest för att han hade en egen lojal privatarmé i form av SA, som Hitler ville avveckla eller åtminstone minska.

   Det är väl bröderna Strasser som är mest kända för att ha tillhört vänsterfalangen, men Otto Strasser blev utesluten ur partiet i ett tidigt skede och Gregor Strasser lämnade självmant. Åtminstone Gregor mördades ju sedermera.

   Plus att dom gjorde sig av med helt andra politiska motståndare i samma veva.

   Så visst fanns den, men vänsterfalangen avspisades på ett tidigt stadium. Den passade inte Hitler och nationalsocialismen.

   Radera
  8. "Vänstern" är totalt perspektiv- och historielös och består mest av omogna och livsoerfarna "gaphalsar" mellan 20-25 som tycks tro att de skall "frälsa" världen... Med våld om så skulle behövas för de som inte "förstår"..

   Den primitiva gatuvålds- och stenkastaranarkin har ju visat sitt fula tryne förr. Senast i Hamburg och 2001 i Göteborg. Lär komma tillbaka till Gbg nu den 30/9 när nassar och "motdemonstranter" lrä drabba samman..

   Radera
  9. Men vad har det egentligen för betydelse om du blir mördad pga din etnicitet eller pga din samhällsklass? Marx fantiserade om rening genom folkmord han också.
   Ja, den svenska skolan har sannerligen gått utför. Du har ju helt köpt tramset att nazismen skulle vara höger.

   Radera
 5. Den skånska flaggan har alltid varit den skånska flaggan över "Skåneland"!
  Dessutom en av de mest kända och förankrade regionala flaggor vi har i Sverige idag. Att sedan Quisling & Co "kapat" symbolen är en helt annan sak.

  Vi måste ta tillbaka symbolerna från dem som kapat dem!

  F.öv. så ser sig skåningar INTE som en del av Sverige utan som en del av kontinenten! Det är både fysiskt och mentalt närmare till både Köpenhamn, Hamburg och Berlin än till Stockholm...
  Begreppet "noll-åtta" är ett "skällsord" som man ger den som tycks tro att denne ÄR något , som vet bäst och som skall komma (ner från Stockholm) och försöka styra över skåningarna...
  Pierre Schori fick minsann veta och känna på detta när han kom ner och skulle "prata förstånd" med invånarna i Sjöbo 1985 ! Sedan dess har han nog inte visat sig i provinsen utan mest "frotterat" sig med sina kompisar på Kuba, i Angola, Mozambique och Vietnam
  ;-)

  //B ( halvt skåning )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och när blev Köpenhamn kontinenten? Danmarks huvudstad ligger på en ö, vilket en hel del skåningar inte verkar har koll på. Många skåningar vet ganska lite om Danmark, och förstår danska dåligt.

   Och sådär förskräckligt nära Hamburg eller Berlin är det faktiskt inte. Skånskt kontinentallarv är just det.

   Radera
  2. Aha. Med samma argumentation kan man alltså hävda att Sveriges riksdag ligger på en holme och därmed inte i Sverige?

   Oavsett Köpenhamns egentliga belägenhet så är det bara ordmärkeri du håller på med. Säger nån svensk nånsin kontinenten så menar de:
   a) Inte Sverige, trots att det faktiskt hör till den europeiska kontinenten. Det sitter liksom fast nånstans däruppe i lapphelvetet.
   b) Däremot menar man Danmark, inklusive Köpenhamn.

   Radera
  3. Kontinenten bildligt och kulturellt sett! Inte fysiskt !

   Du vet väl att "på andra sidan Sundet börjar världen".. ;-)

   https://www.youtube.com/watch?v=3KquHpO2VWI&t=145s

   Radera
  4. Njae, de flesta svenskar tänker nog på Tyskland och Frankrike när man pratar om kontinenten. Alltså inte Irland, Storbritannien eller Danmark för den delen.

   Lasse Holmström på Sydsvenskan håller med mig och föreslår att man behöver ta sig förbi Danmark för att komma till kontinenten. Billigaste vägen till kontinenten tar lång tid

   Radera
  5. "Kungslededn" !!

   Trelleborg - Sassnitz!

   Och det inte bara för att (tågfärje)ramperna i Trelleborg bär förgyllda SJ-symboler!

   Radera
  6. Gränsen mellan nordmännens land och kontinenten där frankerna huserar går naturligtvis vid Danevirke (i nuvarande norra Schleswig-Holstein). Allt annat är efterkonstruktioner.

   Radera
  7. @iblandekonomi:

   Så din briljanta comeback till att Danmark visst räknas till kontinenten är att Frankrike och Tyskland också räknas till kontinenten? Bra där, verkligen.

   Radera
  8. Lasse Holmström, det var längesedan. Undrar vad det blev av honom.

   Försöker förgäves förstå relevansen till Bengts länk till Volvos vintersaga.

   Radera
  9. Lasse Holmqvist !!

   Sten Broman som "bonus"!

   https://www.youtube.com/watch?v=SVRTUYccAlU

   Vintersaga, komponerad av Ted "olyckan" Ström och med Monica Törnell i sin mest framförda version tolkar det svenska vemodet på ett suveränt sett.
   De stora tysta granskogarna , vidderna, de kalla mörka årstiderna , kärvheten, kylan, mörkret, blåsten och regnet mm.

   Men !! En strof i detta stämningsfulla nationalepos lyder:
   ".. på andra sidan Sundet börjar världen.."
   ;-)

   Radera
 6. Född i Skåne såg jag under min barndom den skånska flaggan ungefär tiotusen gånger i olika officiella och inofficiella sammanhang. Däremot har jag aldrig lagt märke till Quisling-varianten, trots en mor från Norge och lång utbildning.

  Så den kopplingen är lite för långsökt för att det ska bli ironiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, hade ingen aning om Quisling-flaggan.

   För mig är den skånska flaggan en symbol för att vi är ockuperade av Sverige (Gult kors) men fortfarande i själen tillhör Danmark (Röd botten) :-)

   Radera
  2. Det roliga är väl att ge igen med samma mynt angående vänsterns symboler eller förslag. När de ser nazister i varje buske och tom mjölk anses vara högerextremt så kan man svara med samma mynt. Jag antar att det är nåt sånt Cornu hade i tankarna.

   Frågan är vad vi kan hitta för 'uppenbar' nazikoppling till sossarnas ros eller vps nejlika?

   Radera
  3. Nåja, borgarna i Helsingborg gjorde livet surt för de danska ockupanterna 1710 och bidrog till att svenskarna vann slaget och dansken fick evakuera. Sedan dess betraktade danskarna skåningarna som svenskar.

   Liknande historia med Halland som med sina kapare ställde sig på Sveriges sida i sjökriget mot Danmark-Norge. Den halländska lojaliteten gjorde att Halland 1719 blev upptaget som en svensk provins med rätt att sända delegater från de fyra stånden till riksdagen. Fram till dess från 1645 var det satt under svensk militärförvaltning (ockupation). Liknande resa med Skåne.

   Det danska sentimentet i Skåneland är ett långt senare nationalromantiskt påfund. Efter Stora Nordiska kriget var det Sverige rakt av. Danskar stod inte högt i kurs vare sig i Skåne eller Halland.

   Radera
 7. Jämför:

  * Skåne - Sverige
  * Skottland - Storbritannien
  * Bayern - Tyskland
  * Katalonien - Spanien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! En ska bort? Jag har svaret: Tre av de fyra länderna vill ha kvar regionen i landet/samväldet...

   Radera
  2. *Vanliga människor - din mamma

   Radera
 8. Den finlandssvenska flaggan:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Finlandssvenska_flaggan

  SvaraRadera
 9. Vilka är de mest välkända regionala beteckningarna (på engelska / latin) i Europa?

  Jo, Scania och Bavaria.. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt vilken måttstock?

   Radera
  2. Jämför Holland (två små provinser) i stället för Nederländerna.

   Radera
  3. Finlandia är ju ett i vissa kretsar välkänt latinskt namn.., :)

   Radera
 10. Har du suttit för nära Arnstad och smittats av hans trollteknik, Cornu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att Lars är ute och kör el-skateboard? :-)

   Radera
  2. Vad menar du? Vem är Arnstad?

   Radera
 11. Stackars Cornu har ingen egen flagga ;)

  Han behöver lära sig lite om Skånes flaggas historia. Ingen mer än du som gör kopplinegn till ockupation av Norge :D

  Annars är ju rasist kopplingen till Svenska flaggan väl utbredd.

  SvaraRadera
 12. Dras nu Quisling in, hur ska våra svenska bröder vid rikets gamla östgräns betecknas? Skulle dessa vakthållare mot öster vara nidingar?


  https://sv.wikipedia.org/wiki/Finlandssvenska_flaggan

  SvaraRadera
 13. Fast den norska nazi-varianten går det knappast att förväxla den med.. såvida man inte verkligen vill hehe.

  SvaraRadera
 14. Kör på, bevara skåne eh.. skånskt!

  SvaraRadera
 15. Sen har jag ju även sett samma bild fast där flaggorna är röda med vitt kors. Kanske något danskarna borde ta sig en funderare över...

  SvaraRadera
 16. Det där med att Skåne på något sätt skulle vara mer danskt är nog en myt som lever och frodas i den skånska folksjälen.
  På en direkt fråga till en dansk om de vill ha tillbaka Skåne, fick jag till svar: "Nej. Vad får dig att tro att vi skulle vilja ha dem?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Skåne är naturligtvis skånskt.

   Radera
  2. Det där att norröver boende har fåt t.för sig att skåningar vill tillhöra Danmark är en skröna. Skåningarna kan mycket väl tänka sig vara en del av Sverige som andrahandsval. Men Tokholm skall inte bestämma så mycket. Förslagvis betalar skåningar bara halv statlig skatt tex.

   Radera
  3. Skåningar, skåningar, skåningar...

   Hallänningar är i precis samma sits.

   Radera
  4. Ungefär som man fick kallortstillägg förut? Plattlandsavdrag?

   Radera
  5. Skall man vara precis så är hela den svenska väst och sydkusten en stormaktskonstruktion.

   Det påminner om hur Ryssland trängde fram till Finska Viken/Östersjön på Sveriges bekostnad och konstruerade en nytt andhål mot väst och konstruerade ett omkringliggande uppland.

   Sverige konstruerade Göteborg med samma syfte och konstruerade ett omkringliggande uppland till Göteborg och fritt in- och utlopp till Östersjön på grannländernas bekostnad.

   Radera
 17. INTJ i ett nötskal. Försätt bara, rätt underhållande med lättkränkta individer som trots försöker hålla fanan högt.

  SvaraRadera
 18. Lars är på trollerihumör.
  "Flaggan är mest känd som den norska Quisling-diktaturens flagga" Nej.

  SvaraRadera
 19. Om man inte ser nån skillnad på dessa flaggor utan bara de likheter som ligger i ett par färger och ett kors så börjar det bli verkligt fåningt!

  SvaraRadera
 20. Lars är ute och tramsar. Den skånska flaggan är säkert dokumenterad sedan 1800-talet. Dessutom finns uppgifter om att det finns ett ursprung redan från 1100-talet. På den punkten är dock källorna mer osäkra. Flaggan är även en symbol för Skåneland, som omfattar Skåne, Halland, Blekinge och Bornholm.

  SvaraRadera
 21. "Flaggan är mest känd som den norska Quisling-diktaturens flagga.." Nu börjar den gode Lars bli riktigt oseriös. Den har dessutom funnits långt innan några nazister ens var påtänkta.

  SvaraRadera
 22. Malmö är ju redan tredje rikets största stad enl. fd ordförande för Socialdemokraterna i Malmö, så förändringen är inte långt därifrån.

  Länktips (intervjun med ordföranden S):

  https://www.youtube.com/watch?v=0djLA8bCiT0

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte på precis samma klipp, cirkeln är sluten.

   Radera
 23. Flaggan skapades i slutet av 1800-talet. Enligt forskning av Sven-Olle R. Olsson var Martin Weibull den av bröderna Weibull som tog initiativet till att införa flaggan.

  SvaraRadera
 24. Finns hopp
  https://www.sydsvenskan.se/2017-11-28/trots-motstand-skanska-flaggan-blir-officiell

  SvaraRadera