Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-09-18 15:48

Regeringen överbeskattade svenska folket med 2 miljarder påsar ostbågar

Den offantliga verksamheten är så stor att den inte ens hinner göra av med beslutade utgifter. Således överbeskattades svenska folket med cirka 2 miljarder påsar ostbågar förra året, eller 34 miljarder kronor.
Ljuset är inte tänt och det är ingen hemma på Rosenbad.
Svenska statens offantliga verksamhet är nu så enorm att den inte ens hinner bränna av alla de pengar som socialisterna i regeringen beslutat ska tas från svenska folket för att köpa opinion och röster med. Svenska folket kunde under 2016 konsumerat 2 miljarder påsar ostbågar, eller cirka 200 ostbågar var (eller lite mer än en påse ostbågar varannan dag per person), om skatterna varit lägre.

Anledningen är att staten inte hann bränna av 34 miljarder kronor som man beslutade skulle gå till behövande, som integration och sk traineejobb, sjuka eller arbetslösa. 

Den offantliga byråkratin hann hinner helt enkelt inte med att förbruka skattepengarna. Därtill har regeringen gjort en felaktig analys ("räknat fel") av vad som faktiskt går att göra av med - det finns t ex i princip inga arbetsgivare som vill erbjuda traineejobb åt personer som inte kan ta sig in på arbetsmarknaden.

Enda slutsatsen är att skatterna måste sänkas, så OLW och Estrella kan sälja ytterligare 2 miljarder påsar ostbågar till svenska folket, vilket i sig skulle skapa enormt många jobb - närmare bestämt minst 34 000 jobb - inom livsmedelsförädlingsbranschen plus minst lika många hos underleverantörer till ostbågeindustrin. Eller som det heter - svenska staten kan inte skapa välstånd, utan endast inneffektivt minska välståndet genom missriktad tvångsomfördelning. Så till den grad att man nu sitter med 2 miljarder påsar ostbågar till ingen nytta.

För er som inte förstår tjatet om ostbågar, så beror det på att Vänsterpartiet kommit fram till att skatt numera ska mätas i påsar med ostbågar ("ostkrokar") istället för i svenska kronor. I ovanstående beräkning förutsätts en påse ostbågar kosta 17:- SEK, men då förstås inte på socialistiska Coop, utan hos någon effektivare butikskedja.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

58 kommentarer:

 1. Haha :) Lika bra Cornu. Hade svenska folket haft dom pengarna till övers hade dom väl antagligen lagt dom på högre lånelöfte och därmed högre bostadspriser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staten gör så gott den kan. I Nacka köpte kommunen 3 st bostadsrätter för 14 miljoner. En man från Syrien och de tre kvinnor han är gift med fått flytta in i tre lägenheter i en bostadsrättsförening.

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6780361

   Radera
  2. Helt sinnessjukt om det verkligen stämmer...

   Radera
  3. Vad är statens uppgift? Vad är en lagom stat? Att beskatta i huvudsak en etnisk grupp och dela ut till en/flera andra är inte en del av det klassiska samhällskontraktet. Vill man att SD ska få 50% så behöver man bara göra mer av ovanstående

   Radera
  4. Tony, mitt i prick :)

   Radera
  5. @Nils: Det är ju bättre att köpa bostadsrätter åt sådana än att betala för hyresrätter. Bostadsrätter ökar ju i pris med åren och staten/kommunen förlorar ju inte pengarna. Dom kanske till och med kan ta ett hypotekslån på bostäderna och få ut mer än vad dom investerat om 10 år med bostäderna som säkerhet. Hyresrätter är däremot dyrt. Det är ju bara en månadskostnad som går till någon uthyrare. Hur socialistiskt är det på en skala? :)
   Dessutom hjälper det faktum att kommuner trissar upp priserna och tävlar mot förvärvsarbetare i budgivningarna bostadsmarknaden att stiga i pris.

   Radera
  6. Vad bra. Då låter vi alla kommuner köpa upp alla bostadsrätter som är till salu för att bosätta med alla flyktingar som kommer hit. Dom har ju genom skattebetalarna no limit och kan ju bara höja skatterna. Alla vi Svennar får bo i hyresrätter eller bli utaliggare.

   Radera
 2. Svar
  1. Kommentarerna blir allt djupsinnigare här på bloggen. 10-talisterna har hittat hit!

   Radera
  2. Gillar inte du ostbågar?

   Radera
  3. Jag kör inte motorcykel. Är inte HD häftigare? En japanbåge kanske?

   Spola ostkröken!

   Radera
  4. HD är coola och ostbågar är goda!
   (OLW då)

   Radera
 3. Eftetsom det är möpmåndag idag, hur många mekbrigader blir det?

  SvaraRadera
 4. Haha. Och jag som brukade mäta saker i IT-prylar.
  Vi kanske skall konstruera ett ostbåge-index? Felräkning/år liksom?

  SvaraRadera
 5. Skratt är stöld, Cornu!

  SvaraRadera
 6. Ja eller varför inte låta försvaret få de 34 miljarderna. Ostkrokar ska man inte kasta på fienden, men väl andra saker. Kanske singla lite chips eller nåt, som typ kaststjärnor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller utöka bistånden med 50 miljarder och passa på att höja ISK/KF skatten och flygskatten ännu mer. Svenska folket går ju ändå med på vad som helst. Ganska simpelt att vara politiker i Sverige haha

   Radera
 7. Från och med nu deklarerar jag att Sverige inte längre är midnattssolens, surströmmingens och de platta IKEA-paketens landet lagom längre. Vi är Ostkrokspåsarnas rike.

  Ut med Big Mac-index. In med Ostkroks-index.

  SvaraRadera
 8. Kanske är detta pengar som Regeringen lagt undan för att kompensera kommunerna för när överrullningen av nyanlända startar på allvar någon gång nästa år. Kostnaden för det kan mycket väl stämma överens med 34 mdr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, förvånansvärt vä.

   Ca 250000 mellan 2014-16.
   I princip noll försörjning från år två till år fem -sex. Historisla data ovidkommande då det var ett annat läge.

   Vad är nettokostnaden för någon som skall beredas bostad (ej byggd) samt försörjas på rimlig nivå i högkostnadssverige med alla dessa miljökrav enligt BBR osv ?
   100000 per år? Dvs 25 miljarder/år?
   Lägg på lite offantlig ineffektivitet så är det lätt 30 miljarder.

   Det förutsätter såklart låga nivåer av asylsökande fortsättningsvis och noll i anhöriginvandring, annars börjar dessa felräkningspengar likna feluppskattade kostnader ...

   Å andra sidan kanske man kan utbilda alla till civilingenjörer och annat krafs.

   Radera
  2. Allvarligt, har Fi verkligen mörkbudgeterat för att i smyg kunna bekosta kommunal bespisning av nyanlända med ostkrokar - jag fattar inte...

   Radera
 9. Självfallet måste Magdalena ta åtskillig höjd enär den ofantliga sektorns utgifter förra året uppgick till 49,1 % av BNP. Det är väl rätt klart att ska man finansiera verksamheten vid 343 statliga myndigheter, 290 kommuner och 20 landsting så kostar det en del. Gläds åt överskottet - ostkrokar är ändå onyttiga...

  SvaraRadera
 10. "I ovanstående beräkning förutsätts en påse ostbågar kosta 17:- SEK, men då förstås inte på socialistiska Coop, utan hos någon effektivare butikskedja."

  Vilken butikskedja tänker du på då?
  En snabb sökning ger vid handen att Coop:s och ICA:s priser är i stort identiska. Exempelvis tar båda kedjornas storbutiker, (Forum/Maxi), 19,95 för en 225g-påse OLW Cheese Doodles. Som mest kan det diffa nån halvkrona hit eller dit.
  Mest socialistiska är väl i så fall mathem.se. De tar 25,95 för motsvarande påse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att COOP är ineffektiva och taskiga på marknadsföring. I mitt tycke så är deras egna produkter oftast ruskigt bra och sopar banan med konkurrenternas egna märken samt många av de klassiska märkena.

   Radera
  2. Coop Värmdö är hopplöst efterblivna. Gigantisk butik fylld med varor som ingen köper och som bara finns där som utfyllnad. Man får gå enorma avstånd för att hitta samma sortiment som finns på City-Gross i huset intill med halva butiksytan. City Gross skickar aktuella erbjudannde på SMS och de har fritt WIFI i butiken. Inget av detta finns på Soose-Coop. Däremot har Coop en tiggarkäring som blockerar halva entren med stickade vantar till försäljning. Ostbågar är f.ö. äckliga.

   Radera
  3. Korkat av Coop att placera den där tanten i entrén...

   Radera
  4. Problemet är att COOP envisas med att täcka upp för vanskötta butiker med oengagerade butiksföreståndare, vilket nästan stjälpt hela koncernenen. Och då undrar man över den affärsmässiga kompetensen hos de som styr koncernen som helhet. Ständiga namnbyten och ombyggnader trots samma innehåll. Det finns dock riktigt bra Coop-butiker i Stockholm, både koncern-ägda och franchaise-ägda.

   Radera
  5. Misstänkt likt statlig förvaltning kan tyckas.... 🤔

   Radera
  6. Tycker det priset är väldigt representativt.
   Ordinarie pris på min ICA-butik är 17,50 SEK, eller 2 för 30 SEK.

   Radera
  7. ÖoB hade olw:s 450 grams maxi-påsar för 15 kr här i veckan. Blir ca en maxi-påse per skattebetalare och dag. Undrar hur många miljarder som skulle behövas skjutas till hjärt- och kärlsjukvården?

   Radera
  8. @Aarne
   Sen när blev majs och ost så himla farligt menar du?

   Radera
 11. Cheez Doodles har blivit hårdvaluta. Det går väl inte så många påsar på en liten pension. Ska ändå försöka skicka en påse till Magdalena, som hon kan dela med kommunisterna. Det är ju ändå dom, kommunisterna alltså, som gör budgeten åt regeringen.

  SvaraRadera
 12. Enligt GP har det läckt ut från "Public service-kommittén" att den kommande PRAVDA-skatten (TV) kommer att hamna på 1% av årsinkomsten med ett maxtak på 1300:-/år (130000 i årsinkomst). Det blir 17,5 påsar ostbågar extra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men man äter väl inte ostbågar när man tittar på Svt. Snarare popcorn när 180-gradarna står som spön i backen.

   Radera
  2. Härligt! En platt + regressiv skatt som gör det ännu förmånligare för lågpresterande att gå på bidrag, istf att jobba. Lämpligen med ostbågar framför gratis TV-n.

   En intressant följd är dock att TV-avgift ingår i scialbidragsnorm, vilken alltså borde justeras nedåt..

   Radera
  3. 1300 / år blir ju rabatt för alla ensamhushåll som i nuläget betalar tv-licensen (dvs ca 108 kr / månad istället för 195 kr / månad). 21 kr dyrare / månad för parhushållet, dvs en påse ostbågar och 4 jenka dyrare om vi ska sätta det i faktiska omkostnader.

   Det blir ju dock ca 6 påsar ostbågar dyrare för Cornucopia som ju har gjort misstaget att investera i en tv-mottagarfri panel istället för vanlig TV. Tji fick han!

   Radera
 13. Ostbågar i s f bitcoin? Fungerar det? Kanske, men man blir så gul om fingrarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moderat valslogan: Vi gör dig gul med blå politik! Mera ostbågar till folket!

   Radera
 14. I vilken ålder slutar man egentligen att mäta värde i ostbågar?

  SvaraRadera
 15. Flummandet om ostbågar bör inte skymma den enkla sanningen att statens främsta uppgift INTE är att göra av med sina skatteintäkter så fort de erhålls. Om planerad och budgeterad verksamhet inte kan genomföras på ett ändamålsenligt sätt är det bättre att medlen återgår till Staten för att användas på annat, förhoppningsvis bättre sätt. Som att minska statsskulden eller - teoretiskt - reducera framtida skatteuttag. Motsatsen - att göra av med pengarna så att man inte riskerar att få mindre nästa år - kallades förr för anslagstänkande och brukade i det militära illustreras med att låta alla lastbilar köra varv på varv runt kasernområdet när man riskerade att inte köra upp det planerade antalet körmil. Hur kan en av en pseudokommunist använd klyscha få sådant genomslag i vad jag trodde var en på hela taget seriös blogg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen! Den första vettiga kommentaren på detta dravvel.

   Radera
  2. De kanske kan sätta in pengarna på ett isk konto, så får de skatt av skatten

   Radera
  3. Överbeskattning av medborgarna bidrar hindrar ekonomisk tillväxt och bidrar till arbetslösheten i stora grupper så Cornus inlägg är inte alls flummigt, Visar bara på överbyråkratiseringen och en övertro att höjda skatter löser alla problem.

   Radera
  4. Nähä sjunkbomben för så fungerar det minsann inte i Sverige. Här är det bara positivt att ta ut mer skatt för när man gör det så kan man anställa jättemånga sjuksyrror och lärare för dem pengarna och då ökar sysselsättningen, så det så!

   Hade vi höjt skatten ännu mer hade vi kunnat anställa ännu fler och nästan helt utraderat all arbetslöshet men det fattar ju inte borgarna och de rika.

   Det är skitenkel matematik faktiskt!

   Eller inte...

   Radera
 16. Om de har tagit för mycket så måste de lämna tillbaka pengarna.

  Vad sägs om en julbonus till alla arbetande i Stockholm?

  SvaraRadera
 17. När olika myndigheter av någon anledning inte bränner hela sin budget så går pengarna tillbaka till statskassan vid årets slut.

  Jag antar att staten fungerar på samma sätt gentemot medborgarna och ser därmed fram mot min del av de 34 miljaderna. Skatteverket kan sätta in pengarna på mitt föranmälda konto.

  SvaraRadera
 18. Fråga: Hur länge kan man preppa en påse ostbågar? De blir ju normalt godare ju äldre/fnasigare de är - men jag antar att det kanske finns något slags bortre gräns. Någon som testat?

  SvaraRadera
 19. Vad det här landet och dess politiker skulle behöva är en riktigt djup lågkonjunktur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Be careful what you ask for.."

   Men håller med.

   Radera
  2. Det tråkiga är att de som är ansvarfulla och förberett för sämre tider skulle tvingas vara "solidariska" med de oansvariga som levt från hand till mun.

   Det blir väl att man sprider ut behållningen på ISK till massorna...

   Radera
 20. Vore humor att se det ramaskri som skulle uppstå om pengarna skulle återlämnas, med omvänd fördelningsprofil.

  SvaraRadera