Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-09-09 16:51

Regeringen och Vänsterpartiet höjer skatten på sparande och belönar lån

Regeringen avser att tillsammans med Vänsterpartiet höja skatten på sparande i det sk investeringssparkontot, samtidigt som man inte gör något åt ränteavdraget. Kort sagt så straffar man sparande och gynnar lån.
Vänsterpartiet får alltså diktera regeringens skattepolitik och höjer skatten på det sk investeringssparkontot (ISK).

Från årsskitet kommer schablonbeskattningen baseras på statslåneräntan plus en procentenhet. Idag är påslaget 0.75 procentenheter.

Det intressanta är att man på detta vis ska nå över de 1.25% som gäller idag, och är en botten för beskattningen. Aktuell statslåneränta är 0.60% och läget i november avgör skatten på ISK nästa år. Som det ser ut nu går underlaget för schablonbeskattningen alltså från 1.25% till 1.60%.

Beskedet är alltså att om du sparar pengar ska du straffas, medan den som istället lånar fortsatt får ränteavdrag. Och detta i en redan skulddopad ekonomi. Sverige behöver stimulera sparande, inte skuldsättning men för kommunismen är de enda lösningen hammaren och skäran och alla problem ser därför ut som spik eller sädesfält.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

194 kommentarer:

 1. Ja, detta är en tragisk eftergift till avundsjukans krafter.

  Det drabbar _alla_ som sparar pengar i ISK/KF, inte bara "de rika", så budskapet är tydligt -- "vi gillar inte folk som sparar pengar".

  Förresten, hur tror ni kommunisterna kommer agera om börsen sjunker? Kommer de att sänka avkastningsskatten då? Knappast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mest troliga är att dom höjer ISK/KF skatten ännu mer då värdet på depån sjunkit vilket resulterar i lägre skatteintäkter.

   Radera
  2. Jag håller helt och hållet med dig Toni. Det är precis vad man kan förvänta sig, så länge (s) och (v) styr budgeten och så länge "de rika" tjänar pengar (dvs börsen stiger eller fastigheter blir dyrare).

   Radera
  3. Joakim: Varför sänker dom inte räntekostnadssubventiontionen i så fall om dom nu bryr sig om att fastigheter blir dyrare? Dom två tillgångsslagen hänger inte ihop. Att spara i värdepapper gör dig inte skuldsatt utan tvärtom genererar det passiva inkomster. Dom sänder en tydlig signal om att belånar ni er inte och köper bostad ska ni fan ta och betala!

   Radera
  4. Mycket enkelt. För många personer som röstar tjänar på ränteavdragen.

   ISK har inneburit att jag betalat 3-4% i skatt på vinster och utdelningar istället för 30% under perioden 2012-2016. Det var bara en tidsfråga innan (s) och (v) tyckte det var orättvist.

   Radera
  5. Så med andra ord ska man belåna sig. Skiter det sig så kommer många som rösta vilja att dom med tillgångar ska betala eller hur? Samma logik.

   Radera
  6. Jepp, förutom att "ekonomi" kommer in i bilden.

   Läs på lite om 90-talskrisen och se hur det gick för de högbelånade hushållen och företagen där.

   Radera
  7. Hur gick det för dom med tillgångar i SEK då? Också relevant. Hur gick det för dom i tillgångar utanför Sverige som slapp betala i form av devalvering?

   Radera
  8. Det gick mycket bra, företagen förbättrade sina marginaler efter att vi gick över till rörlig valuta, och börsutvecklingen under 90-talet var verkligen fantastisk. Fråga gärna någon som var med.

   Radera
  9. Det går ju mkt bättre nu med värdestegringar på 1 miljon kronor om året för lägenheter. Utan att lyfta på ett finger. Det kommer fortsätta.

   Radera
  10. Absolut. Har du hittat något nybyggnadsprojekt att investera i än? Du behöver ju inte bo där själv, det räcker att du bokar en lägenhet och säljer före inflyttningsdatum.

   Radera
  11. På nittiotalet var väl om något "Slösa med lån" verkligen den stora vinnaren, skulderna i SEK devalverades och lönen sköt i höjden. Tråkigt ifall man lånat i annan valuta dock.

   Köpt hus i början av 80-talet med statliga lån (långt under inflationen) och 80% marginal skatt, win-win även ifall man sålde under 90-tals krisen (+100%).

   Jag är alldeles för ung för att relatera personligen (som löntagare/husägare) till förra seklet, men det verkar som om här byggdes många förmögenheter för kloka människor på rätt geografiskt område (ja många förutsåg nog utvecklingen) inom rätt branch.

   Känner att jag måste ge Cornu en massa cred, som upplyser om att vi befinner oss i en massiv bostadsbubbla. Risken är gigantisk, tyvärr. Lider med förstagångsköpare, speciellt de med barn.
   Frågan är bara när, jag gissar på 2019 det vill säga efter nästa val. Hade jag levt ett enkelt liv ensam, så hade jag själv varit hyresgäst.

   Angående fallhöjd är jag ense med Cornu 30/50% - villa/bostadsrätt, ingen teknisk analys här utan en enkel gissning/uppskattning mot folks inkomster.

   Radera
  12. Det märkligaste är att 1/3 av valboskapen vill ha det så här. Ropen skalla - Dåligt till Alla!!!

   Radera
  13. Fattigdom etc är alltid relativt. Om de som har sparkapital får mindre, så känner de utan sparkapital sig rikare.

   Radera
  14. Cornu, du skrev ju nyligen om ett dödskors...

   Vi är där!

   Radera
  15. Hej Cornu, det närmsta till svar jag fått.. Ja, det är bara att genomskåda spelets regler helt enkelt (och ja reglerna ändrar sig efterhand så det gäller att vara adaptiv :-) ). F ö är det fattigdom väldigt relativ precis som du skriver, väldigt få människor är med global mening fattiga, men det hjälper föga när man är fattig i det samhälle man lever i.

   Radera
  16. Förlåt för alla meningsbyggnadsfel etc, fingrar hänger inte med. Med ovan utgår jag ifrån landet jag lever i, d v s Sverige.

   Radera
  17. Dum fråga kanske (för er som kan läsa), men Cornu varför kom fattigdom in i det hela?

   Radera
  18. @Niklas

   Fattigdom etc är alltid relativt. Cornu avser sannolikt svensk avundsjuka. Kan inte jag få det bättre ska de andra få det sämre.

   Normal fattigsvensk har det fortfarande väsentligt bättre än medelafghan, medelsomalier eller medelvenezolan. Så allt är en perspektivfråga och för de som står för lagförlaget ovan är perspektivet alltid att någon annan har det oförtjänt bättre.

   Radera
  19. @Skolfrågan, du ber jag om ursäkt. Förstod inte kopplingen mellan avundsjuka och fattigdom. Måste vara att jag missat en TV4-morgon soffa kanske... Eller lever i en annan verklighet...

   För mig är fattigdom ett absolut mått. Men i en TV soffa nära TV4 är det extremt relativt. Tråkig utveckling... med allt detta relativa.

   Radera
  20. Inget att be om ursäkt för. Den socialistiska relativitetsteorin har sannolikt haft större betydelse än Einsteins. Om du jobbar åt dig själv och din familj tänker du helt enkelt inte i dom banorna. För dig handlar det om att du själv kan påverka så du får det bättre nästa år.

   Relativ fattigdom är ett idiotiskt mått för skattemässiga åtgärder i ett så rikt land som sverige. Däremot är det en bra varningsklocka för punktvisa insatser som ofta kunde vara mer radikala. Varför? Därför att svår relativ fattigdom tenderar att vara ärftlig.
   Ett av socialdemokratins värsta svek är att man övergav tanken på klassresa för att behålla röstboskapen. I ett postindustriellt samhälle räcker inte arbetarna till, varför alla sätt att skapa naturliga väljare var bra, även om det går ut över individerna i fråga. Svensk skolpolitik tillsammans med grundtrygghet och straffavgifter på utbildning ären del i detta. Problemet är förstås att de gick lite för bra och blev mycket för dyrt.

   Radera
  21. @Skolfrågan +1, jag håller med. @Skolan: Tråkig utveckling vi står inför, elever som behöver mycket hjälp får ej denna. Detta gäller åt båda håll, hög-/lågintellektuella, vill man främja lycka så tror jag vi är på väg åt fel håll. Sen är intelligens väldigt svårt att mäta. Progressiva matriser fungerar bara aningen bättre än slumpen anser jag (dvs menlösa mensa tester).

   Radera
 2. När det gäller andras tillgångar ser det tydligen ut som ett (deras) sädesfält som de kan skörda från fritt...

  SvaraRadera
 3. Surprise surprise för er som tror att vi inte lever i en socialism och för er som tror att inte ni kommer få era pengar konfiskerade vid en eventuell kreditförlust för bankerna. Sverige får Ryska federationen att framstå som kapitalismens grundare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Toni,

   Nej, jag tror inte mina pengar kommer "konfiskeras". Du vet om att vi har en annan resolutionsprocess nu väl?

   Radera
  2. Joakim: Jag tror inte det kan hända i andra EU länder men i Sverige kan det hända jo. Någon måste betala för skuldkalaset. EU kommer inte göra det.

   Radera
  3. Men varför det? Det finns inget historiskt exempel i Sverige som gör det troligt att vi plötsligt skulle konfiskera privat egendom i stor skala.

   Vad menar du betala för skuldkalaset? De flesta skuldsatta hushåll idag har gott om marginaler.

   Radera
  4. Men varför köper folk ädelmetaller? Är det inte säkrare att spara i SEK i kommuniststaten Sverige?

   Radera
  5. Jag föreslår att du pratar med någon som faktiskt bott i en kommuniststat i vuxen ålder innan du kallar Sverige för en sådan.

   Eller så betyder kommuniststat något i stil med "har ett skattesystem", och är ett meningslöst begrepp.

   Radera
  6. Oj vad det gör ont. Sverige är en kommunisstat. Till och med bloggaren skriver det där uppe men det gör ju ont även för honom. Han kanske hatar Ryssland eftersom dom frångått systemet från Sovjets tid och blivit mer kapitalistiska än USA.

   Radera
  7. Nej, Ryssland är inte "mer kapitaliska än USA". Välj ett index, vilket som helst, som mäter ekonomisk frihet så kommer du att se att det inte är så.

   Radera
  8. Har vi inte "bail-in" i Sverige?

   Radera
  9. Beyond the point....Dom utvecklas åt det hållet. Det gör inte Sverige.

   Radera
  10. Sossarna är listiga som har lyckats göra "allas lika värde" till nationaldogm. Det går inte att bygga någon annan politik än kommunism på den dogmen. Men det är borgarna för korkade för att fatta.

   Radera
  11. Kuckeliku;

   Tack, jag önskar att jag kunde säga detsamma om högern. Men som du själv uttrycker det: borgare är för korkade för att fatta.

   Inte att undra på att Einstein var socialist.

   Radera
  12. Girighet kommer i alla färger och riktningar. Att leva på andras slit är inte frihet. De som kallar sig socialister och kapitalister är till stor del människor som lever på vad andra producerar. Det är vad Sverige är en fusion mellan två giriga kulturer.

   Radera
  13. Till någon historielös som inte trodde på konfiskering i Sverige. Det är fullt av dolda konfiskeringar under andra namn. Arvsskatt, förmögenhetsskatt, fastighetsskatt, arbetsgivaravgift, vinstskatt, stämpelskatt, expropriering osv. Allt uppvärmt i lagom mängd så att de små grodorna inte märker det. Det finns en anledning till att personliga förmögenheterna är så små nu jämfört med för hundra år sedan. Hur många betalar tex av sitt huslån på tjugo år idag? Hur många drängar kan arbeta ihop till en liten gård? Sverige hade ungefär femton procents skatt för hundra år sedan och då bara för rika. Nu är momsen tjugofem procent på det mesta, även för fattiga.

   I Sovjet och Nazityskland avlivade man folk vars förmögenhet man ville ta. Socialdemokrater är smartare, de vill(e) bygga det socialistiska samhället med reformer och demokrati, men målet är detsamma. Detta har de hållit på med i ca sjuttio år i Sverige och kommit ganska långt. Nästan allt i Sverige är beroende av bidrag, tex idrottsrörelsen.

   Ska Sverige klara sig hävdar jag att vi måste återgå till 1809 års grundlag och börja om med lagstiftningen från ca 1920. Dvs den tiden när välståndet byggdes.

   Radera
  14. GuDu;

   Du vill ha tillbaka lagstiftningen 100-200 år tillbaka i tiden du. Tiderna har dock förändrats av någon anledning. Men prova du att gå tillbaka till 1920-talets lagar och regler och se om det håller detta. Lite väl orealistisk, dum och förenklad lösning i mina ögon. Men knappt något förvånar mig längre.

   Radera
  15. Om du fortfarande betalar förmögenhetsskatt, GuDu, så gör du något fel. Beskattning av kapital har trots allt gått ner en hel del de senaste femton åren, eftersom vi blivit av med arvsskatt, gåvoskatt, förmögenhetsskatt och dessutom fått lite sänkt vinstskatt för företagen (plus att den låga räntan och stora börsuppgången gett väldigt låg kapitalskatt om man suttit på KF/ISK).

   Nu är det slut med detta eftersom (v) kommer insistera på höjda kapitalskatter i varje budget framöver (de fick ju igenom en ISK-skattehöjning senast 2015), kanske till och med ny förmögenhetsskatt om vindarna blåser åt rätt håll.

   Nä, vill man ha mer pengar så verkar budskapet vara att köpa lotter istället hos sossarnas lotterier...

   Radera
  16. ”– Inget land har gått så resolut fram när det gäller att avskaffa kapitalskatter. De flesta europeiska länder har någon form av skatt på förmögenheter eller arv, säger Erik Sandberg, författare till boken ”Jakten på den försvunna skatten”, till tidningen ETC. [...]

   Enligt ETC förlorar statskassan omkring 50 miljarder på de sänka skatterna på ägande - varje år. Det är lite mer än hela försvaret.
   Tidningen har under några dagar granskat vad som bäst skulle kunna beskrivas som en form av modernt skattefrälse. De superrika vill inte betala.
   Ett exempel är Antonia Ax:son Johnsson, ägare till bland annat lågpriskedjan Willys. Johnsson har inkomster på 5,4 miljoner kronor i månaden men betalar bara 18 procent i skatt. ETC jämför med kassörska Lilian, 67, som tjänar omkring 30 000 kronor i månaden. Hon betalar 23 procent i skatt.”

   Källa: http://www.aftonbladet.se/ledare/a/OVod3/rika-far-miljarder-i-sankt-skatt-varje-ar

   Man sänkte skatterna med omkring 140 miljarder under de åtta åren. Jag fick väl någon hundralapp extra i månaden som tacken för att jag både jobbat heltid och pluggat heltid/deltid. Hörni. Vart tog alla pengar egentligen vägen?

   Tacka vet jag sossarnas lotteri. Inte för att jag spelar men att möjligheten finns. Det var större chans att tjäna pengar på sossarnas lotto än att ha både ett hederligt heltidsarbete och samtidigt studera på högskolan under styre av alliansregering. Tack för det, Reinfeldt. Kom hit du bara så ska jag trycka tillbaka din skattesänkning i hålet där den hör hemma.

   Radera
  17. ETC/LO/Aftonbladet ser sänkta skatter som att staten "förlorar" pengar -- det vill säga, normalläget är att staten äger allt och att skattesänkningar därför är förluster.

   I själva verket är det ingen som betalar så mycket skatt som de rikaste i samhället och deras företag. Ta Axfood som exempel, som betalade in 421 miljoner i vinstskatt förra året, plus då 2 412 miljoner i till exempel arbetsgivaravgifter, moms osv. Sen får jag och Antonia betala skatt på utdelningen (eller schablonskatt) på det som blir över.

   Vad som är rimligt skatt på ägande kan diskuteras (om vi först antar att skatter behövs för att finansiera staten, så att vi kan sortera bort anarkokapitalisterna ur debatten). Fastighetsskatt, till exempel, är en mycket effektiv skatt på detta sättet, medan skatt på företagsvinster och finansiellt sparande inte är det.

   Radera
  18. +1
   Bra sagt. Socialisternas normalläge=idealläge är att staten äger allt. Allt annat är förluster. Deras tankegång är att ett samhälle typ Venezuela eller Zimbabwe är ideala då ingen tillåts tjäna "för mycket". Därav Palmes och Sveriges historiska stora bistånd till dessa framtidsekonomier.

   Radera
  19. Frihet och JP, jag gav exempel på olika sätt att konfiskera som tillämpats genom decennierna. Diverse ändringar av pensioner är ett annat bra exempel. Man började betala med skattade pengar för att få skattefri pension, vilket sedan ändrades till tvärt om. En massa pengar konfiskerades för den enskilde. Företagare beskattas för pension men får inte samma som en löntagare är ett annat.

   Angående lagar så är verkligheten inte speciellt annorlunda nu än då och självklart förenklar jag - detta är ett kommentarsfält. Människor, ägande och brott är för en människa ungefär samma genom årtusenden. Rekommenderar att skaffa lite längre historiskt perspektiv. Sverige fungerade i stort betydligt betydligt bättre på tjugotalet än nu. (Teknik har utvecklats och det är för stunden bara självsvält kvar mm.) Nästan alla lagar som gjorts sedan dess kan strykas, för de är skräp, för att eventuellt omprövas och inkorporeras i en vettigare lagbok tex mer maktdelning. Behöver man ändra en lag för att det plötsligt finns ljudboksteknik är den skriven fel från början. (Men det ger arbete åt jurister och politiker)

   Radera
  20. Att ha som politiskt program att "sudda ut de senaste hundra årens lagar" var lite nytt och kreativt, får jag säga.

   Företagare är väl inte missgynnade i pensionsfrågan? Att ta ut lön till maxgränsen för där allmän pension räknas blir väl samma kostnad som för arbetstagaren?

   Radera
 4. Det är bara att fälla förslaget. Det är väl inte svårt för allians och stödparti. Frågan är om alliansen och stödpartiet också är för denna ordning? I så fall behöver ännu fler partier i denna riksdag.

  SvaraRadera
 5. Eftersom ekonomin är beroende av lån i så hög utstreckning och pengar skapas via lån, så är det inte så underligt att lånande premieras.

  SvaraRadera
 6. Någon politiskt kunnig som kan förklara för mig varför S låter V överhuvudtaget påverka budgeten nu när DÖ inte gäller längre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt enkelt, utan Vs 21 mandat så skulle S+Mp få färre mandat än Alliansen så de har rätt bra förhandlingsposition. Samt fortfarande vara i någon slags opposition utan att behöva smutsa ner sig med ibland regeringsmaktens realpolitik.

   Radera
  2. Tack men hur kan det bli svårare att få igenom en ren S+Mp budget då alliansen ändå inte väljer att lägga fram en gemensam tillsammans? Det finns väl en rikstadsmajoritet mot både en S+Mp+V likväl som en S+Mp budget?

   Radera
  3. Man vill väl inte fälla en budget när det är val om 1 år. Just nu så ser det väl ut som det skulle bli S igen med stöd från V eftersom alliansens har en låg profil.

   Radera
  4. Ja men det är ju dit jag vill komma, en enbart S+Mp budget riskerar alltså inte bli fälld och skulle ha mer demokratiskt stöd??? Och mindre idiotiska påhitt...

   Radera
 7. Låt mig gissa vad "oppositionens" svar kommer vara

  - Det här stärker inte Sverige. Jag är stolt över att vi vill ha en politik för jobb och tillväxt som kan bryta det nya utanförskapet.

  Suck. vänsterpartiet vinner på walk over.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Med lite information som läckt ut kan jag avslöja att moderaterna lade författandet på sina kommentarer ut på entreprenad. Vänsterpartiet var det billigaste alternativet och vann såklart kontraktet. Vänsterpartiet ville såklart inte slita häcken av sig åt moderater utan de spelade bara in AKB på en upphakad grammofon och sen körde de på med samma svar om och om igen.

   Jag är ledsen, men man kan inte räkna med annat när moderaterna får för sig att styra sitt parti som de styrde vårt land.

   Radera
 8. Sossarna kommer med en massa vansinniga förslag nu som att straffbeskatta privat vård och skola och så hoppas de att alliansen röstar ned det så att det kan bli en höger - vänster fight inför valet.

  Man vill inte alls prata om att polisen inte fungerar, vården har månadslånga köer, skolan fungerar inte och att svenska myndigheter läcker hemligheter som ett såll.

  Lite Trump-taktik. När man trampat i klaveret så trampar man ännu hårdare någon annanstans så folk glömmer det första klavertrampet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det ju inte sossarnas förslag. Det kom från vänster. Högerut är det ju bara skattesänkningar om och om igen som man gastar om. Trots att de vanstyrde landet med enbart skattesänkningar i 8 år.

   Men vad är då ditt förslag? Kom med lite konstruktiv kritik och förslag på lösningar. Annars uppfattas du lätt som en klimakteriekärring som bara gnäller, svär och sparkar hur mycket man än försöker tydliggöra att det är lag och ordning som gäller.

   Radera
  2. Korrekt det var vänsterns förslag. Men eftersom förslaget medför ökade skatteintäkter, som kan användas för att dela ut nya bidrag under ett valår, så var det väl ingen högoddsare att sossarna nappade på förslaget.

   Radera
  3. Och ingen högoddsare att SD skulle nappa på det femte jobbskatteavdraget.

   Radera
 9. Funkar det fortfarande att ta ut allt och sedan sätta tillbaks hela beloppet då skatten beräknas på saldot under vissa dagar under året? (Daytraders siktar väl att vara likvida vid dagens slut eller?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast det är väldigt dumt, eftersom insättningar beskattas.

   Radera
 10. Sanningen är att det är VPK, Regeringen och Alliansen som genomför den här lagstiftningen (straffar sparande och belönar slösande). SD är helt emot höjd ISK-skatt men Alliansen vägrar hjälpa till att stoppa den i riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaja. Rösta på dem du. Det har du ju gjort i minst två val redan. Det finns en hake. SD är ju rasister och partiet har nazistiska rätter. Men det har du väl inget emot, bara de är emot ISK-skatt. Men det brydde du dig väl knappast om 2010 när du röstade in dem i riksdagen.

   Radera
  2. Hellre död än röd!!

   Radera
  3. Trötter;

   Det kliniska kriteriet på död i Sverige (sedan 1988) är hjärndöd.

   Alltså är du hellre hjärndöd än röd. Ett oåterkalleligt tillstånd av utsläckta hjärnfunktioner.

   Radera
  4. Att SD har socialistiskt förfluttet vet vi. Hjärndödhet verker inte vara hinder från att hylla kommunismen.

   Radera
  5. Jag och miljontals andra Svenskar är rasister enligt vänster tomtarnas definition på rasist.

   Radera
  6. Milda Webben;

   Du är knappast som miljontals andra människor i detta land så det är väl att ta i. Det finns inte miljoner rasister än i alla fall.

   801 178 människor röstade på ett rasistiskt riksdagsparti med nazistiska rötter i senaste valet och kan betraktas som rasister som skäms för mycket över nazismens brott för att kalla sig nazister.

   Nästan 2 miljoner röstade på Socialdemokraterna och kan betraktas som demokratiska socialister. De flesta är nog rätt stolta över partiets historia.

   356 351 röstade på vänsterpartiet och kan betraktas som kommunister men som kallar sig för socialister för de skäms för mycket över kommunismens brott.

   Radera
  7. Ja det är sant att de flesta sossar är stolta över partiets historia.
   Statens institut för rasbiologi / tvångssteriliseringarna / Vibyholmsexperimentet / Tankeförbudet mot kärnkraft / Lennart Geijer, bordellhärvan och dess offer, samt s-regimens tvång att låta Dagens Nyheter dementera en sanningsenlig artikel / Ebbe Carlssons polisbilsresor till sommarstugan i Värmland / Iden om förbud mot parabolantenner / Stödet till Zimbabwe och Kuba / Baltutlämningen / Stödet till Yassir Arafat och tusen saker till. Det är sant att de flesta sossar är stolta för man har ett otroligt starkt dumhetsfilter som sorterar bort det normalbegåvade människor upplever som trista eller tragiska händelser.
   Sossarnas historia är minst lika brun som andra partiers.

   Radera
  8. Lilla vän. Man får ha lite koll på hur det sett ut i både samtiden och omvärlden. Sossarna har hanterat sin samtid och historia väl med de förutsättningar som varit. Man har erkänt och tagit avstånd från felaktigheter och misstag. Man kan vara stolt. Inte alla partier som kan vara lika stolta.

   Radera
  9. Hur var det nu med baltstaterna blev de befriade av sovjetstaten eller återockuperade 1944?

   Radera
  10. Parafrasera;

   Ja, du. Nu ska du få en 1900-tals historielektion med ett tredje alternativ du ännu inte tänkt på. Det var ingen som befriade dem. De utropade själva sin självständighet från både ryssar och tyskar och alla andra år 1918. De ockuperades åter 1939 av ryssar. Sen ockuperades de av tyska trupper 1942, för att åter ockuperas av ryssarna 1944. Självständiga blev de åter 1991. Det var ingen som brydde sig om att befria dom. Dessa stater frigjorde sig själva.

   Radera
  11. Hur ställde sig socialdemokratin i Sverige till ockupationen av baltstaterna under 1944 till 1991? Jag tror armegrupp nord ockuprede dessa stater redan under 1941 om det ska vara en historielektion du har.

   Radera
  12. Ja, de ställde sig motvilligt men accepterande till på samma sätt som de borgerliga partierna motvilligt accepterade sovjets krav på utlämning. Den blivande statsministern Tage Erlander (då utbildningsminister) noterade i sin dagbok ”Unga, intelligenta bondpojkar. Inte kan man undgå att känna ångest inför de risker som man utsätter dessa pojkar för.”

   Radera
  13. ”Den politiska enigheten var stor. Beslutet hade fattats av samlingsregeringen, där även Högern, Bondeförbundet och Folkpartiet ingick, men verkställdes av den socialdemokratiska enpartiregering som tillträtt under sommaren.

   Politikerna var också överens om att hemlighålla beslutet. Inte förrän den 15 november kallades till presskonferens. De tidningar som deltog ombads att tills vidare inte sprida informationen. Hemlighetsmakeri var något som pressen fått vänja sig vid under andra världskriget. Två dagar senare publicerades dock nyheten samtidigt av två redaktioner som inte varit med, nazistiska Dagsposten och liberala Vestmanlands Läns Tidning, som gjort sig känd för sitt kraftfulla motstånd mot svensk eftergiftspolitik under kriget.”

   http://www.dagen.se/ledare/utlamnade-balters-ode-beror-annu-efter-70-ar-1.467270

   Radera
  14. Man accepterade väl verkligheten som den var med ett Sovjet som dominerade östra Europa, ett Tyskland som förlorat (och där många från öststaterna stridit på tysk sida) och ett USA på den andra sidan. Grannländer som ockuperats av faschistiska och kommunistiska diktaturer. Ett Europa låg i ruiner. Ett fattigt Sverige befann sig som en liten nation mitt emellan två segrande supermakter.

   Radera
  15. Så man tyckte det var okey är det du menar. Är det parti man ska känna sig stolt över att rösta på?

   Radera
  16. Ja. Det är ett parti som man kan känna sig stolt över att rösta på. Verkligheten ör inte så enkel som du vill få det till.

   En fråga till dig: Hur skulle du ställa dig till att unga flyende IS-krigare kommer till Sverige och Iraks regering kräver att 160 av dessa utlämnas för att kunna skipa rättvisa (på Irakiskt vid). USA och Ryssland står på Iraks sida och kräver även de att vi skickar tillbaka dessa gossar som stridit på förlorarnas sida.

   Skickar du tillbaka dem? Eller får de stanna i tryggheten i Sverige?

   Radera
  17. Det är du som nämner baltutlämning jag undrade mer om socialdemokratins ansåg om baltstaterna var ockuperade eller befride. Många av balter som stred för tyskarna var tvångsrekrytera men det var en hel del som var frivillga och ja om de hade begått krigsbrott ska de straffas. Men jag kan inte se att det är ett krigsbrott att försvara sitt land mot agressiva socialitiska stormakter som Tyskland och Sovjet. IS och SS kan man likställa de båda var/är kriminella organistationer. Det balter som hade begått krigsbrott under vk2 skulle ställas tillsvars för det i fri och demokratiska baltstater ej ockuperade av aggresiva socialistiska supermakter. Sverige skall givetvis se till att IS-mördarna ställs tillsvara för sina brott men i en rättsäker stat eller internationell domstol.

   Radera
 11. Ligger väl desvärre helt i linje med rådande penningpolitik.
  Allt för ofta, så är det alltid någon stackars obetydlig minoritet som får bära hundhuvudet för att den verklighetsfrånvända regimen inte lyckas manifestera sitt utopia. Göm undan konsten mina vänner, snart kommer de efter den också ;)

  SvaraRadera
 12. Man väljer ju såklart det lätta slaget, att beskatta folk, istället för att kämpa för att få bort ränteavdraget. Det är ju lättare att bara höja skatten lite, majoriteten har ju alla sina pengar på sin bostad och lär ändå inte märka något.

  Om fler förstod hur gynnsamt ISK är desto fler sparare skulle det bli i framtiden och mer intäkter skulle tillkomma. Men i nuläget, och som vanligt i det här landet, skrämmer man iväg folk genom att ta deras pengar... Effekten blir att alla stoppar sina pengar under madrassen och låter inflationen äta upp dem istället. Alla förlorar på det, allt från företag till stat.

  När inga skatter kommer in i kassan, blir man tvungen att hitta andra sätt att beskatta "de rika" på (dessa två miljoner sparare man pratar om som är så himla rika)...

  Det är ett slag i ansiktet, framförallt när man nyligen tog bort IPS, som var ett bra sätt att spara till sin pension och slippa skatten till dess att man tog ut pensionen.

  Matematiken är enkel: ränteavdrag kostar närmare 30 miljarder. Med det här förslaget får man in 790 miljoner kr. Att bara smygsänka ränteavdraget en aning hade genererat mer och ingen hade ens lagt märke till det... Istället skulle man börja visa att det är dags att planera sin ekonom inför ett samhälle med mindre lån...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När/om räntorna börjar stiga höjer man ännu mer skatter för att finansiera räntekostnadssubventionen istället för att plocka bort den som många tror.

   Radera
  2. Jag hoppas verkligen det. Så att hela Sveriges ekonomi kan kollapsa på riktigt, så att vi kan börja från noll igen...

   Radera
 13. I kommunisternas "drömvärld" skall ALLA ha det lika dåligt!

  Flit, sparande, utbildning mm skall INTE få löna sig utan alla, ALLA skall bli lika proletärer...

  I kommunisternas lyckorike skall också ALLA börja från noll, arvs- och gåvoskatterna skall vara 100% och ALLA skall proletariatiseras så alla röstar på proletariatets diktaturs ledare... Vilka likt gåslever- och gulaschkommunister skall vältra sig i lyx...

  Se bara på Nord-Korea !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Socialister, vilka säger sig hata den rika eliten och företräda folket, har inga problem med att en rik elit skor sig på folket. Bara det är rätt elit. Det är folket som förslavas i socialistiska samhällen. Inte eliten. Nu har de tydligen insett att man kan uppnå det målet genom att folk är belånade till sista skjortknappen. Hur var det nu igen: Den som är försatt i skuld är inte fri...

   Radera
  2. Rödgrön politik = Kontrollerad kapitalism för de många nyrika och socialism för fåtalet temporärt fattiga

   Blågrön politik = Socialism för fåtalet permanent svinrika och okontrollerad kapitalism för mångdubbla antalet permanent utfattiga

   Radera
 14. "Det är en rättvis skatt eftersom var tionde person drabbas, framförallt män" - kommunistisk rättviselogik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså? Jag tycker att det låter som att mest verkar drabba gnällkärringar.

   Radera
 15. Föga förvånande. Socialister vill förslava folk, och nu har vänstern upptäckt att bästa sättet att krama skattepengar ur folk är att de är belånade över öronen och därför inte har någon handlingsfrihet. När bostadsbubblan spricker, då sitter herr och fru svenne-banan fast i renlärig socialism. Hur var det nu: Ändamålet helgar medlen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det socialisternas fel nu att bankdirektören öppnar upp sin plånbok och vill låna ut sina pengar? Är det socialisternas fel att Svensson tävlar om vem som kan köpa den senaste bilen av tyskt märke? Eller att Svensson belånar sig för att få bo i den dyraste och trångaste bostadsrätten som någonsin byggts och måste styla runt i gucci-skor inköpta på en thailandsresan nummer 12? Eller att ungarna måste ha en ipad 5 med ultrasurroundsound för att räkna 2+2 i skolan? Och ändå måste ha en betald hjälp för att kunna läsa sina läxor?

   Radera
  2. Föga förvånande att du inte står för att det är ditt eget fel.

   Radera
  3. Svar ja på samtliga frågor. Det kallas väl klassresa att kunna göra en massa småborgliga saker.

   Radera
  4. Parafrasera;

   Jag misstänkte väl att allt alltid är nån annans fel. Det låter ju så när man inte klarar av att ta lite ansvar för något själv.

   Radera
  5. Ooooo frihet så klart hade de varit bättre om de ger hela sin arbetsinkomst till SAPs partistyrelse så att arbetarkommunen kan bestämma vad som ska inhandlas. I år ska familjen Frihetsson få nya promenadskor från Nordkorea tack vare arbetarkommunens omsorg om sina kamrater. Det skulle nog vara bra om alla kunde ta ansvar för sin egen ekonomi och med mindre styrning från politiskapartier som genom skatter försöker få dom i en beroendeställning av staten. Att ta ansvar var väl ha kontroll på sina utgifter och det bör väl även gälla en sosseregering.

   Radera
  6. Parafrasera;

   Jaja. Nu börjar du allt spåra ur. Vi tar och avrundar detta så får du gå och lägga dig. Det är sent för såna som du.

   Radera
  7. Jaja sov så sött du frihet och dröm om skattehöjningar som du kan omfördela till dina gelikar.

   Radera
  8. Sova? Det är bara du som ligger och sover. Du ska väl upp till skolan imorgon kan jag tänka mig. Kanske lära dig nånting på min bekostnad. Äta gratis mat på min bekostnad. Det är bra det. Jag tar igen det när jag blivit för gammal för att arbeta mer. Då får du se till att hålla dig vaken så du kan utföra ett jobb och finansiera min ålderdom. För det som jag har sparat ihop till pensionen via lönen, det har högern spelat bort på börsen.

   Radera
  9. God morgon Frihet dax att stämpla in för att föda det socialistiska odjuret så du kan behålla ditt sk arbeta. Att ha en anställning och få lön utbetlat är inte samma sak som att arbeta hoppas du lär dig det innan du går i pension. De mesta av pensionspengarna har väl gått rakt ner lädret på fackpampar och andra socialistiska högdjur de senaste 50 åren.

   Radera
  10. Frihet: Det står dig fritt att placera din PPM och tjänstepension i räntepapper om du nu tror att börsen är att likställa med ett casino.

   Det är förstås ett ämne för sig, men har man lite längre perspektiv (typiskt pensionssparande, 10-20+ år) så är det en bra affär att äga vinstdrivande företag.

   Radera
  11. Joakim;

   Jojo. Men det gäller att börsen fortsätter upp år för år. Du har ett problem som kommer att kosta framöver. Det som Trump blundar för och som kallas klimatförändringar. Vi har levt på både lånade pengar och på lånade resurser sedan lång tid vilket har fått börsen gå upp. Jag säger ingenting mot att äga ett företag.

   Radera
  12. Jaha, parafrasera;

   Dags att vakna nu? Iväg nu och försök gör nån nytta eller onytta nu. Huvudsaken är att du får in en lön och håller tillväxten igång så vi kan låna mer för att kunna konsumera ännu fler saker som vi inte behöver.

   Radera
  13. Frihet: Nåja, oavsett risken med klimatförändringar är det sannolikt att investeringar i börsnoterade företag ger positiv avkastning på lång sikt, och att detta är en lämplig sparform för många.

   Pessimisten kan alltid säga att allting är hopplöst eftersom jorden kommer gå under, och då är all politisk diskussion meningslös. Jag tror själv inte att världen är obeboelig år 2100. En möjlig och intressant lösning om vi sätter växthuseffekten som problem nummer ett: Vad tror du om geoengineering-insatser (typ släppa ut svaveldioxid i troposfären)?

   Radera
  14. Jag tror inte heller jorden är obeboelig 2100. Men jag tror att konflikter baseras på klimatförändringar, att kostnaderna kommer att öka för naturkatastrofer, flyktingströmmar - att människor kommer att fly för att delar av världen blir alltmer obeboeliga/konkurrensen om de kvarvarande resurserna hårdnar. Tilltron till demokratiska system kommer att falla, även i västliga demokratier som USA. Och det kommer att gå snabbare än vad du tror. Det är en accelerarande effekt och samhällen i den globaliserade värld vi lever i blir som dominobrickor. Världen gick inte under efter två världskrig. Men världen såg väldigt annorlunda ut för väldigt många människor.

   Radera
  15. Jag har tyvärr ingen större tilltro geoengineering-insatser. Vi måste inse att vår överlevnad hänger på att vi anpassar oss till omgivningen och dess allt snabbare förändringar.

   Radera
  16. Jo, risken finns helt klart. Jag är inte säker på att demokratin är på väg att falla, trots den senaste populistiska ökningen runt om i världen. Som vanligt mycket som kan hända, pendeln kan slå över åt det demokratiska hållet också.

   Radera
  17. Hur demokratier faller är en bedömningsfråga. DDR ansåg sig vara en demokrati. Vi har haft ”demokratier” där kvinnor inte har fått rösta. Med mera. Man kan kalla sig för demokrati men vara något helt annat. Vår syn på vad som är demokrati kommer att förändras.

   Radera
  18. Kanske det, fast på en skala så är världen idag något mer demokratisk än efter WW2. Du tänker att trenden "vänder" och att klimatförändringarna blir svåra att tekniskt lösa, jag tror annorlunda. Tyvärr kommer vi kanske inte så mycket längre, uppföljning 2040 kanske?

   Radera
 16. Åhå. Ojoj. Vad ni tar i. Nu visar sig minsann gnällkärringen i er igen. Gråt och skrik. Buhu. Nej. Ta lite eget ansvar över era liv istället för att skylla allt på någon annan. Kommer kronofogden och plockar lyxvillan du köpte för 12 miljoner? Nähä. Har ni nu bara råd att köpa en iphone 8 med endast 256 GB minne i årets julklapp till hela släkten, eller vad grinar ni för? När jul närmar sig kan ni nog skrapa fram lite mer pengar ur er gömmor.

  Sålänge ränteläget är så vansinnigt lågt som det är idag så är det ingen fara med en höjning av skatt på ISK. Ni lever i lyx och överflöd - men gnäller som om ni vore kärringar allihop.

  ISK är fortfarande lågt beskattat. Var glada att ni sitter i en sits där ni kan spara undan lite kapital. Det är för djävligt såna löjliga fruntimmer ni är. Vuxna karlar som sitter och lipar helt öppet inför hela världen och vräker ur sig den ena dumheten efter den andra. Skärpning.

  Jag fortsätter leva mitt liv, denna nyhet drabbar i alla fall ingen fattig. Det finns nog nåt värre att engagera sig i än att en krona eller två försvinner från ditt ISK-konto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite genus perspektiv tack :-)
   Håller med dig till fullo i övrigt.

   Radera
  2. Frihet: När statslåneräntan är tre-fyra procent igen, om några år, tror du vänsterpartiet kommer sänka ISK-skatten?

   Nej, självklart inte. Hela poängen är att vänsterpartiet hatar "inkomst av kapital" (eller som det också kallas: "sparande"), och gärna höjer skatten på detta.

   Radera
  3. Jaja, jag förstår din oro. Men lugna ner dig lite nu va, Joakim. Om det skulle behövas så hjälper nog moderater, centerpartister och liberaler de regerande Socialdemokraterna att sänka skatten igen.

   Du kan vara lugn.

   Radera
  4. Igen, det handlar om att skapa rätt sorts väljare. Uppgivna, avundsjuka och vänstervridna. För den som redan har en miljon på ISK och tror sig förstå börsen är det här något att gnälla om. För den som skulle behöva spara lite pengar blir budskapet att det inte någon idé.

   Radera
  5. Frihet: Jo, i hemlighet är jag såklart lugn. Vi går mot en S+C eller S+C+L-konstellation nästa val.

   Men det retar mig likväl att behöva 3 000 kr extra i onödan bara för att vänsterpartiet inte gillar att folk sparar pengar på egen hand.

   Radera
  6. Skolfrågan;

   Jaja, den stackars miljonären kommer snyftandes. Livet är ju väldigt svårt när man är miljonär.

   Radera
  7. "Löjliga fruntimmer". Det låter som om du har lite värdegrundsarbete kvar.

   Problemet är ju att en stigande ränta kan sammanfalla med ett kraftigt börsfall och då blir ISK rätt dyrt, utan förslustavdragsmöjlighet.

   Radera
  8. Ja. Att spara i aktier och fonder är ju inte helt riskfritt. Börsen går upp och ner som det spel det är. Att amortera på ett lån är däremot riskfritt, möjligtvis inte lika lönsamt. Det beror på låneräntan och helheten av din ekonomi. Jag uppmanar dig och amortera istället för att spara i ISK om du oroar dig för en stigande ränta.

   Värdegrundsarbete? Haha. Jag har nog tillräckligt bra värderingar. I alla fall om man jämför de andra här som kan vräka ur sig vadsomhelst.

   Man blir nästan förbannad på fjanterierna. Men tala om vad jag ska kalla er då om ni beter er som ett löjligt fruntimmer? Nej. Du har inget vettigt svar, det märker jag det.

   Det finns ett enda sätt att få mig att sluta kalla dig för ett löjligt fruntimmer - sluta bete dig som ett.

   Radera
  9. @Frihet, Jo du får steppa upp. Om du vill bli mer tagen på allvar, så använd ett bättre språk där du inte förnedrar 50% av befolkningen... Hursomhelst verkar du ha vettiga åsikter, och dessa gör sig bättre med ett finare språk.. Fortsätter du så här, så blir du bara negligerad, och det är nog inte vad du vill?

   Radera
  10. Niklas;

   Skulle jag bli tagen på allvar om jag som vuxen karl börjar steppa omkring som en liten ballerina?! Nu får du väl fan i mig ta ge dig.

   Hörrurudu. Jag ska minsann berätta en sanningens sak för dig: Så kallat ”finare” språk stänger ute en mängd konversationer med intelligenta människor som av olika orsaker inte kan artikulera sig lika vältaligt som du tvingats lära dig att göra, min herre. Intelligenta människor ser mellan raderna och förstår ordens verkliga betydelse. De kan bortse från en del saker och uppmärksamma andra. De tänker nämligen själva. De styrs inte av en massa annat än sin egen hjärna och det de tror på. Alla är dock inte födda med samma vokabulära förråd.

   Med ditt krav på vårdat språk stänger du ute betydligt fler intelligenta människor än vad jag gör. Ord betyder något men de är olika viktiga för olika människor. Vem bestämmer vilka ord som är viktiga? Det gör du själv och inte någon regelbok, kund eller chef som man måste följa annat än i sin lilla profession. Om jag blir negligerad för att du inte kan läsa mellan raderna så är det din förlust. Jag måste inte få ut nåt budskap hos nån som ändå inte är mottaglig för mina tankar. Men tydligen så kan du läsa mellan raderna eftersom du tycker att jag ändå har vettiga åsikter trots mitt missbruk av orden.

   Detta är inget du läser dig till på fina högskolor och universitet. Inget du kan skriva i ditt cv för att få ett välbetalt jobb som kommunikationsmanager av första rang på en flashig reklambyrå i innerstan.

   Folkvett får man genom att spräcka bubblor. Kasta cv och släng istället ner kommunikationsmanagern ner i en lerig bajsgrop på exempelvis Amf 1. Det kan denna människa knappast vara för fin för. Till och med den kungliga prinsen har ju badat i den. Det är i bajsgropar man ser vad folk verkligen går för, inte med ett välvårdat språk.

   Radera
  11. @Frihet, tack för svar. Ett mycket bra sådant. Jag köper ditt svar till fullo, dock har Cornu lagt ribban på en betydligt lägre intellektuell nivå, man ska helt enkelt medicinera argument som inte passar. Så därför försökte jag vägleda dig.
   Jag antar du är bipolär precis som jag, och som Einstein och Churchill var etc. Om inte så verkar du klok. Förlåt, jag anser inte att jag stänger ute människor, men du får gärna tro det. Men folkvett har du det säkert bättre koll på, jag skrev aldrig för att provocera. Men jag är nog ganska provocerande som person, vilket jag insett på senare år...

   Radera
  12. Jajaja. Du behöver inte vägleda nån annan än dig själv. Var och en har väl ett eget ansvar för sin vägledning hit och dit. Det är inte du som är provocerande, det som är provocerande är snarare alla dumheter och den egocentriska girighet som finns utbredd i samhället oavsett vem som kommer bärandes med dem. Ibland även jag själv, men då blir man riktigt förbannad på sig själv. Det borde alla bli. Det är bra mycket sundare än att stå och blåljuga bara för att framstå bättre för sig själv. Blir man förbannad på sig själv så ser man till och ändrar beteende efter ett tag. Personligheter ska man aldrig försöka ändra men beteenden är töjbara.

   Sätt hellre en diagnos på samhället, företagen eller olika grupperingar än på en individ. Allra minst dig själv. Du är normaliteten.

   Du får anse vad du vill men du stänger ute människor vare sig du vill eller inte. Det gör vi alla mer eller mindre. Ibland stänger vi ute oss själva från verkligheten med hjälp av våra fördomar.

   Radera
  13. De två kommunisterna Frihet och Niklas sover just nu ruset av sig. Bakfyllepizzan är ännu några timmar bort.

   "Igen, det handlar om att skapa rätt sorts väljare. Uppgivna, avundsjuka och vänstervridna."

   Signaturen "Skolfrågan" har naturligtvis helt rätt i påståendet jag citerat ovan. Detta är anledningen till att socialisterna agiterar för invandring och feminism. Kapitalismen har gjort den vita arbetarklassen alltför välmående, så vänstern behöver nytt material för att bygga upp motsättningar och avundsjuka i samhället.

   Då passar ett nytt proletariat i form av invandrare från U-världen som hand i handske. En permanent underklass av avundsjuka, uppgivna och vänstervridna. Generation efter generation. Fiffigt, va? Att rasmotsättningar uppstår är naturligt och passar också vänstern.

   Att feminismen totalt kapats av vänstern och torgförs med kommunistiska slagord som rättvisa och jämlikhet, har samma syfte. Att bygga in permanent avundsjuka hos kvinnor i syfte att socialisera tillgångar. Socialisterna vet ju att det är hos männen de stora skattepengarna finns att hämta.

   Med socialistisk politik så kommer dock kvinnorna cementeras i inkvoterat avundsjuketänkande. Enda vägen för att upprätthålla ett beboeligt samhälle, är att bygga det på kompetens. Enda vägen till sann jämlikhet är att bygga samhället på kompetens.

   Människan strävar uppåt, inte nedåt. Människor konkurrerar av naturen. Människor blir inte nöjda av en dräglig tillvaro och mat på bordet. Människan vill ha mer. Mycket mer. De horder av invandrare från U-världen är väl det främsta beviset på detta. De är inte nöjda för att de fick komma till Sverige och fick gratis mat på bordet. Eller gratis boende, iPhone och medelålders svenska kvinnor som gärna vill ha sex med mogna unga invandrade män. De vill ha mer.

   Radera
  14. "De två kommunisterna Frihet och Niklas sover just nu ruset av sig. Bakfyllepizzan är ännu några timmar bort." Jag visste inte du var pizza-delivery-boy, när kommer pizzan?

   Radera
  15. På riktigt så handlar inte detta något om att skatten blir hög. Isk är billigt och kommer fortfarande vara det länge.

   Det är däremot en principsak där man som medborgare vill ha förutsägbarhet och där man vill att staten tar lite ansvar och vågar faktiskt ändra på de verkliga problemen.

   Som jag nämnde tjänar staten inte alls mycket på denna höjning. Ja, staten vill ha in mer pengar men det vore smartare att faktiskt gå på problemet från andra hållet. Att sänka till exempel ränteavdraget väldigt lite. Effekten blir densamma och den indirekta effekten ännu bättre då vi minskar skuldsättning.

   MEN vi har en feg politisk kår som inte vågar röra något som de vet kommer att få folk att börja gnälla och skylla på de folkvalda. Även om de folkvalda vet att detta vore det rätta.

   Återigen, det handla om principer och om att faktiskt ställa krav på våra politiker så att de gör sitt jobb och ser till att landet fungerar på ett bra sätt.

   Radera
  16. "...när kommer pizzan?"

   Typiskt kommunister. Arbetsfientliga och ska ha allt serverat. Inte undra på att ni vill ha invandring. Någon ska baka pizzan åt er. Någon ska köra hem den åt er. Ut och jobba i stället, Niklas. Finns ingen anledning att den kristna vilodagen, som ni föraktar, ska gå till spillo.

   Radera
  17. Att skatterna kommer att höjas är ju inget konstigt. Olika avgifter eller högre skattesatser. De låga räntorna har ju skapat stora underskott i välfärdssystemen och det finns inga gratisluncher.
   Sen att kommunisterna jublar över att sparsamma människor straffas för att de har sparar i stället för slösar. Det är lika naturligt det. Det ingår i en kommunists hjärna med den ambivalenta avundsjuka som finns däri.

   Radera
  18. Niklas och Frihet; jag gissar att ni är arbetslösa (Niklas och Frihet kanske rent av är samma person?). Ni lever gott på att lyfta bidrag och jobbar troligen svart vid sidan om. Ni har inga pengar på ISK eftersom ni får betalt i cash för svartarbetet och det nuförtiden inte är helt enkelt att få in kontanterna i banksystemet.

   Radera
  19. Oj då, någon blev provocerad. Jag har både arbete och betalar skatt. Dock jag sagt upp tv-avgiften för slippa föda beroende journalister. Så som svar noll rätt.

   Radera
  20. Niklas;

   Jag sover minsann inget rus av mig.

   Doktor Syn;

   Feminismen är inte kapad av nån vänster. Finns väl knappt nån manlig borgerlig partiledare att välja på längre. Och dom som funnits har ju stått och gett städ-tips i Aftonbladets kvinnobilaga. Här Fredrik Reinfeldt som nybliven statsminister som intr har vettigare saker för sig än att berätta hur han desperat försökte blidka den gnälliga frun (som sedan ändå tog pengarna och stack) och de ouppfostrade barnen som var för fina för att kunna hjälpa till:

   ”– Man får höra att det är så dumt så dumt, men jag knäskurar. Då ser jag att jag verkligen får undan fläckarna, framför allt i köket. Att bara gå med en svabb blir inte alls lika rent.

   Roligast är resultatet – att det blir rent och fint.”

   Det är väl det högerfeministiska drömsamhälle som du suktar efter? Självaste statsministern som i sitt eget hem tvingas krypa runt på sina fyra som en slags hund och dessutom tvingas skryta öppet om det för att försöka vinna ökat stöd inom sitt eget parti.

   Radera
  21. http://www.aftonbladet.se/wendela/article11701226.ab

   Radera
  22. Pizzorna delas säkert ut först när ni betalat Mohammeds Pizzeria för de tidigare pizzorna. Att producera pizza är säkert inte lika billigt som att lägga pengar på ett ISK-kontot. Men det får ni höra med Mohammed om. Han vill säkert prata med er. Det är ju ett företag han driver och ingen idéell välgörenhetsorganisation. Då krävs det kunder som betalar för sig.

   Radera
  23. Morgan Vekling;

   Jag kan leva på min lön efter skatt för jag anpassar mina utgifter efter inkomsterna. Det är värre med de rikaste knösarna som försöker se till att tvinga statskassan att anpassa skatten efter deras alltför höga utgifter. Hur kan man inte klara sig tillräckligt på fem miljoner i månadslön och dessutom betalar en mycket lägre andel skatt än kassörskan på ICA?

   Radera
  24. Frihet;
   Inte ens med den mest magstarka kommunistretoriken kan man väl hävda att ICA kassörskan betalar en högre ANDEL skatt än någon med fem miljoner i månadslön. Antingen har du mycket begränsade kunskaper i matematik eller så förstår du inte hur skattesystemet är uppbyggt (gissar på båda).

   Förklara gärna konkret hur du menar utan att svamla.

   Radera
  25. @Morgan Vek

   "Förklara gärna konkret hur du menar utan att svamla."

   Det blir svårt för honom att göra. Det är nog fortfarande minst 1,5 promille i utandningsluften efter nattens inmundigande av underklassens rusdrycker.

   Radera
  26. ETC (som Frihet hämtar uppgifterna från) har faktiskt rätt, men nu är det inte så att Antonia Ax:son Johnson har "månadslön" som vanliga anställda, utan i den här summan handlar det förstås mest om kapitalinkomster (som beskattas lättare än inkomst av tjänst).

   Det blir stora pengar in till statskassan ändå. De som är allra rikast, både kapitalägare, löntagare och företagare, betalar givetvis mycket mer skatt än kassörskan på ICA.

   Radera
  27. Morgan Vekling;

   https://www.etc.se/inrikes/miljardar-betalar-lagre-skatt-en-kassorska-pa-willys

   Syndoktorn;

   Fram med den lilla syntavlan så ska jag nog kunna bokstavera åt dig, lille vän.

   Radera
  28. Sover ni både på natten och mitt på dagen?

   Radera
  29. Joakim Persson;

   ”Det blir stora pengar in till statskassan ändå.”

   Jaja. Tänk om alla kunde få ärva en förmögenhet och få en bra lön på en vd stol i sin pappas företag och därmed få slippa betala lila mycket skatt som vanligt folk. Det blir ju så stora pengar in i statskassan ändå.

   Radera
  30. ...Och hennes far ärvde ju sin rikedomen i sin tur av sin far.

   Radera
  31. Nu betalar man ju faktiskt väldigt mycket mer skatt än vanligt folk i absoluta tal räknat, plus att företagen i sin tur betalar mycket skatt på sina inkomster.

   Men så är det. Den som har inkomster från kapital betalar mindre skatt (som andel av total inkomst) än den som bara har inkomster från arbete. Jag förstår att det retar vänstern något oerhört, det ser vi med ISK-skattehöjningen.

   Radera
  32. Jaja. Nu förstår jag. Kassörskan hade väl inte riktigt samma tur i livet och ska därför straffas med att betala mer i skatt än de som bl.a. ärvde en stor del av sin rikedom. Jaja, det är ju klart. Man ska förstås ha haft en farfar som hade turen att ha tillräckligt med pengar att kunna göra sig rik på aktier under 1800-talet medan andra svalt och emigrerade. Då är det klart att man ska betala mer i skatt. Det kommer ju så mycket in i statskassan ändå.

   Radera
  33. "Man ska förstås ha haft en farfar som hade turen att ha tillräckligt med pengar att kunna göra sig rik på aktier under 1800-talet"

   Det här är en kommunists syn på hur man blir rik. Tur och alla som investerar i börsen blir rika och som att börsen är som ett lotteri och inte hjälper företag till att investera. Det kan ju naturligtvis inte handla om en strävsam människa som genom innovation skapat arbete till många andra människor genom företagande. Nej det är ju tur och tursamma människor ska ju straffas. Om du inte vunnit på lotteri eller är idrotsstjärna.

   Radera
  34. Nils Nilsson;

   Nej tack, det är ingen kommunistisk syn. En kommunistisk syn (för de rika) är din däremot att de med lägst löner ska betala mest skatt bara för att de rikaste ska kunna betala mindre skatt för att de rikaste ofta har ärvt pengar som kunnat gjort dem rikare.

   Varför ska kassörskan behöva finansiera de absolut rikas oerhörda överflöd med den lilla lön hon har i jämförelse? Kan du svara på det?

   Det är väl egentligen kassörskan som ska betala mindre skatt än den rika ägaren så att hon får möjligheten att kunna öppna sin egen butik och därmed slippa slava för en billig peng åt nån rik människa som ärvt möjligheten till sin framgång. Men pengarna att betala statsskuld, bankernas girighet, vägbyggen, försvaret, sjukvården, skolor med mera måste ju komma från nånstans. Det är kassörskan som vänder på sina slantar för att ha råd med hyra och mat som får betala detta medan andra som äger sin bostad och som slösar hejvilt med sina kan smita undan.

   Radera
  35. Det är väl därför en f.d. kommunist sitter som nordens mäktigaste finansman. Syftar naturligtvis på Nordeas Björn Wahlroos.

   Radera
  36. Nu vet jag ju inte hur du definierar rik och alla dessa som ärver en massa pengar. De du hänvisar till måste ju vara färre än 1 % av befolkningen.

   Det går alldeles utmärkt för alla att starta eget företag man behöver inte vara "rik" för att göra det. Däremot måste man ha en skapligt bra affärsidé. Att vara beredd på hårt slit med många sömnlösa nätter när räkningarna ska betalas och pengarna fattas.
   Att varierande och under lång tid kanske inte kunna ta ut någon lön. Se dig runt om. Alla hantverkare, frisörer, hudvårdare mm som startar eget. Börjar med två tomma händer. Väldigt många av dessa går under. Fungerar inte av olika anledningar. Vissa av dem lyckas. Det fungerar och kanske kan t.o.m anställa. Man kanske köper en ny fin bil för att man tycker man är värd det. Men då har man plötsligt blivit en rik kapitalist som ska straffas.
   Så även den stackars kassörskan som fick vända på slantarna, startade eget och lyckades. Sätt dit henne! Var går gränsen för att hon är ett offer tills hon blir en girig kapitalist?

   Radera
  37. Det finns ca 1 200 000 företag i Sverige. 52% av dessa är enskild firma. Det nyregistreras ca 100 000 företag årligen (71 825 år 2016) Ca 76 000 årligen avregistreras.
   Och alla dessa är giriga kapitalister som ser till att deras barn kommer att ärva en massa pengar.

   Radera
  38. Problemet är knappast alla som startar och driver sina små företag. Problemet är att just 1 % (siffran som du nämner) av världens befolkning äger mer än 99 % av världens befolkning. Att endast 8 personer äger mer (över 460 miljarder dollar) än vad hela 3,6 miljarder människor äger. Det är svårt att driva företag i en värld där färre och färre äger mer än halva världens tillgångar. Antalet som gör det har minskat från 85 personer ner till 62 personer på bara några få år. Att dra gränser är komplicerat men det kanske är dags att börja dra en gräns eftersom den fria konkurrensen är satt ur spel.

   Radera
  39. Fast i det här fallet höjer man skatten på vanligt folks sparande. Hade man verkligen, på riktigt, velat gå efter de allra rikaste så hade man siktat in sig på tex Wallenbergarnas (mfl) familjestiftelser eller lobbat hårdare för en förmögenhetsskatt på, säg, förmögenheter större än 100 miljoner kronor.

   Nu handlar det mest om att man inte tycker om sparande i största allmänhet (så länge det inte sker kollektivt i löntagarorganisationernas regi a la löntagarfonder).

   Det låter kraftfullt det där med att 8 personer äger mer än 3,6 miljarder personer. Fast ett nyfött barn äger med samma resonemang mer än 2 miljarder personer tillsammans, eftersom det finns 2 miljarder människor med negativ förmögenhet här i världen. Så frågan är vilka praktiska gränser det finns att starta företag och tjäna bra pengar om man nu har en bra eller trevlig verksamhet som folk vill ha (modernt exempel: Mojang).

   Radera
  40. "Problemet är knappast alla som startar och driver sina små företag"

   Men det är oss dom (vänsterpartiet) sätter åt. Jag är en av alla dessa småföretagare som blir drabbad. Startat med två tomma händer. Den här veckan ökad skatt och en ny LEI avgift som kommer kosta ca 1000 kr/år

   Radera
  41. Jag är rätt övertygad om att förändringar är på väg vare sig du vill eller inte. Frågan är om man vill styra vart förändringen ska ta vägen eller om man plötsligt tappar kontrollen (skotten i Sarajevo 1914, revolutionen i Ryssland 1917, Mussolini 1922, och Hitlers maktövertagande i Tyskland 1933, Mao:s Kina 1949, mm. Desperata och missnöjda människor kan ställa till med mycket elände.

   Radera
  42. Nils Nilsson;

   Du startade inte med två tomma händer. Du förlöstes av en barnmorska (betald av skattemedel), fick väl fri tandvård (betald av skattemedel) under uppväxten, fick fria vaccinationer (betalda med skattemedel), fick fri utbildning (betald av skattepengar), du fick (antagligen) militär utbildning (betald av skattepengar), polisen (betald av skattepengar) rättade dig när du var på fel väg, brandkåren (betald med skattemedel) släckte branden du ställde till med när du lekte med elden, och du kört på våra allmänna vägar (betalda med skattemedel) och säkert en massa annat som du utnyttjat betalt av skattemedel. Dina föräldrar hade jobb och kunde förse dig med mat och husrum under hela uppväxten (förhoppningsvis). Kom inte och säg att du enbart började med två tomma händer. Tack vare alla skattemedel vi lagt ut på dig under uppväxten så kunde du till sist starta dig ett företag.

   Radera
  43. Frihet,

   Vilken logik du har. Bravo. Sno folks pengar och dela ut dem efter kommunistisk rättvisemall, och VIPS! så är allt betalt av staten och vi ska vara evigt tacksamma.

   Med din moral, får jag fråga dig; går du runt och stjäl i butiker också?

   Radera
  44. Doktor syn;

   Nu får du väl ge dig med dina tröttsamma kommunistanklagelser. Värre än muppen Joseph McCarthy på 50-talet.

   Det är inget fel på min moral och hag kan tala om för dig, mespropp, att jag har aldrig stulit någonting. Hur är din egen moral som utan några bevis försöker få mig att framstå för att vara både kriminell och kommunist. Mer fel kan du inte ha. Det visar ju på din intellektuella nivå. Gå och lägg dig så kanske den blir något högre imorgon.

   Radera
  45. Frihet.

   Viket nonsens. Jag jag tar också syre ur luften. Beskatta det också. Alla människor som föds och finns är det du jämför med. Så din lösning på problemet är väl att skära halsen av vissa nyfödda så de inte kostar alla det här pengarna. Det är väl bara de barn som passar in i din mall som får leva. Bara de som har potential att leva hela livet på bidrag och absolut inte ha en kreativ ådra. Men det är väl det som finns i den kommunistiska historiken.

   Frågan är ju varför din stackars kassörska som startade med två tomma händer och var ett offer. Från början andades syre. Startade eget och lyckades. Fick några anställda i sin livsmedelsbutik. När växlar hon från offer till en girig kapitalist?

   Radera
  46. Nils Nilsson;

   Jag har inget emot kapitalister. Dock har jag något emot girighet. De hutlösa vd-löner och förmåner som ges när de anställda inte ens tjänar hälften så mycket. Eller ens 1/10. Eller 1/50. Långt ifrån. Har man inte råd att betala en bra lön i jämförelse med vad man får själv så ska man inte bedriva företag.

   Dålig luft har sitt höga pris för samhället. Den dag som du börjat profitera på det som blir en bristvara i framtiden (som redan är en bristvara på sina håll) - ren och frisk luft, så är det dags att vi andra börjar beskatta den med.

   Det bästa sättet att undslippa skatt är att inte ta betalt för det du gör. Det är frivilligt. Lika frivilligt som alla höga avgifter och annat som tvingas på en om man inte istället vill betala lite skatt för samma kostnad.

   Radera
  47. Frågan blir ju när kassörskan, rörmokaren, snickaren, elektrikern går från anställd till att starta eget. Om man lyckas och företaget går bra då är man väl i dina ögon girig. Om det däremot går i kk eller att man är under existensminimum då är det bra. Då också att bli en permanent bidragstagare. Flytta till Nordkorea. Det borde vara det perfekta landet för dig. Där bara högsta ledarna får leva i överflöd.

   Radera
  48. Tack. Men jag är ingen kommunist. Jag trivs bra i ett Sverige som styrs av Socialdemokrater med en ekonomi som går på högvarv.

   Flytta istället till Turkiet. De har ju ett konservativt parti (AKP) vid makten. Eller Viktor Orbáns Ungern?

   Eller varför inte till USA? Se bara till att skaffa dig en värdig sjukvårdsförsäkring och spara till ungarnas utbildning. Och inte minst till pensionen. Där får man väl inte ett öre i pension utöver det man lyckas spara själv.

   Radera
 17. Beklämmande, dels eftersom en skatt höjs och det är precis vad vi inte behöver. Dels eftersom detta eviga ändrandet gör att det inte går att lita på att det som är sagt gäller.
  Kapitalskatterna är absurda i Sverige i jämförelse med andra länder. För att undkomma dem kan man med fördel flytta ut kapitalet så att andra länder får skatterna av det istället. Det var för att förhindra just det som ISK infördes, nu verkar det som att kapitalflykt kan bli aktuellt igen. Stackars medborgare.

  Höjd skatt på ISK kommer inte ge socialism, det kommer bara att försämra för medelinkomsttagarna = väljarbasen. De riktigt rika sitter ju inte med små fondandelar i ISK utan klarar sig i vanlig ordning. Stackars skattskyldiga medborgare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1

   Opålitligheten, oförutsägbarheten och instabiliteten i Sveriges kapitalbeskattning kan inte fixas med tillfälligt låga skattesatser i ISK, det blir snart offer för giriga vänsterpolitiker, vilket nu bevisas.

   Alltid mer, aldrig nog, som salige Isaksson brukade skriva.

   Radera
 18. Tyvärr så är det ytterligare en indikation på att ingen egentligen står vid rodret i landet Sverige. Saker händer och statsministern blir inte briefad om dem. Sosseriet försöker förtvivlat få ihop någon form av sammanhållen minoritet för att försöka ta lite random beslut som inte gör någon glad (annat än 2-3 % av väljarna). Tragedin fortsätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för att du sitter på fel skuta. Det är moderaterna som inte har någon vid rodret på sin skuta. De orkade inte ro i motvind så de gjorde myteri och avsatte sin kapten. Nu seglar ni dit populist-vinden för er medan sosse-skutan har fått upp farten och drar ifrån med flera procent. Haha.

   Att 97-98 % av alt missnöje stannar innanför din privata miniatyrversion av Berlin-muren till överklass-reservatet borta i Danderyd är ingen vi normalt folk kan lägga någon större vikt vid. Det är din privata tragedi.

   Sluta vara så negativ nu och se allt det positiva i livet! Gläds åt framstegen och utvecklingen av det samhälle som under åtta år slogs sönder. Men vars tragedi nu bara drabbar det sjunkande blå skeppet.

   Radera
  2. +1 Frihet, En annan Niklas.. Härlig ironi, sammanfattning av de senaste åren..

   Radera
  3. Jag tror de flesta svenskar kommer dra åt sig öronen nu sosseriet har upptäckt att de finns flera små lador att tömma på dess innehåll för att underhålla bidragsprekariatet slösaktiga leverne.

   Radera
  4. Parafrasera;

   Jaja. Så blir det alldeles säkert. Du har nog så rätt så lilla gubben.

   Radera
  5. Åhh men lilla du så sött av dig. Ja jag ror så svett lacker på din sosseskuta så att den inte ska gå i kvav. Tyvärr så sitter vi i samma båt men det är inte du som ror.

   Radera
  6. Det stämmer bra det.

   Du ror på bra, lilla pojk.. men.. får man fråga. Varför sitter du med oss och ror du sosseskutan framåt? Du ser så arg, olycklig, besviken och bitter ut. Det är sällan vi ser såna människor här på denna båt. Du är förvisso välkommen att ro på mitt ställe så jag kan få min välförtjänta rast men du kom ju ombord frivilligt på vårt välvårdade fina skepp. Är det för att moderaternas båt sjunker pga för dåligt underhåll? Eller har de för många självutnämnda chefer? Så kan det ju gå när kortsiktig personlig vinstjakt går före långsiktiga samhällsinvesteringar. Man måste satsa också inte bara dra ner på allt. Eller är det för att Jimmie Åkesson slängt dig över bord pga felet på dina gener? Åker du inte med KD för att du inte tror på gud och vill ha livbåtar till hands? Hade du för dåliga betyg för att få ro åt liberalerna? Betalade Annie Lööf dig för dåligt i ingångslön? Eller konkurrerades du ut av någon desperat kossa?

   Du kan väl fortsätta ro så tar jag över när du inte orkar mer. Att svetten lackar efter att du rott i 35 sekunder visar mest bara på att du är ovan vid riktigt arbete. Men lugn, vi har ordnat med 8-timmars arbetsdag, 5 veckor semester, rättvis lön, fackliga rättigheter och en pension när du blir gammal. Denna båt har hållt råa kapitalister, blodtörstiga nazister och hämndlystna kommunister i schack sedan 1889. Så ro på så svetten lackar - för din egen skull. Men gör det inte för min skull. Jag klarar mig. Säg till när du behöver pausa! Men fem minuter måste du väl i alla fall klara av?! Höhö.

   Radera
  7. @Frihet

   De enda som är ovana vid riktigt arbete (vad det nu är), är i så fall sossepacket som (van)styr det här landet. Svetsarn kan inte ens svetsa ihop en funktionsduglig regering. Hela den här mandatperioden är kantrad av svek, skandaler lögner, mer svek och skandaler samt ännu fler lögner. Löfvén kan inte ens skilja på Jan Eliassons nylle och Magdalena Anderssons arsle.

   Radera
  8. Vet du inte ens vad ett arbete är?

   Radera
  9. Frihet

   Att arbeta på en socialitisk smidaränker smedja kan knappast räknas som arbeta eller nytta.

   Radera
 19. "Bästa tjejgänget" slår huvudet på spiken igen... suck

  SvaraRadera
 20. Som jag tidigare har sagt så betalar jag gärna skatt på vinsten jag gör. Gillar inte schablonskatter på kapital och vinst, som mer är en förmögenhetsskatt. Jag behöver inte heller få göra avdrag för förluster. Jag menar att det heter att "man tar en risk". Ja, men så låt det vara en risk, då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tala för dig själv. Vill du så gärna betala ner i skatt, så kan säkert Cornu hitta alternativ för just Dig.
   Vill minnas han redan redovisat hur du ska gå tillväga.. Snälla döm inte andra som vill ha så mycket pengar kvar som går.

   Radera
  2. Är du grälsjuk eftersom du inte argumenterar i sak, utan ger dig på mig som person. Ja, men jag gillar raka och förståeliga skatter som jag själv kan räkna på. Och jag behöver inga avdrag.

   Radera
  3. Att du fick detta till personangrepp, säger mycket om generation X. För jag som personangrepp antar du är född på 80-talet. Ifall jag har fel, ber jag om ursäkt. Men ber ber dig samtidigt att välkomna verkligheten.

   Radera
 21. Bra kläm åt rikingar så att vi som lever på bidrag kan få det lite bättre. Jag ska åka till Dominikanska Republiken en månad och behöver mer bidrag.

  SvaraRadera
 22. När kommer den särskilda pensionskatten på tjänstepensioner. Samma argument kan tillämpas....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, det finns tyvärr också historiska exempel, nämligen den där engångsskatten på livförsäkringar på 80-talet som fick mycket skit eftersom den var retroaktiv.

   Mycket möjligt att man tycker att tjänstepensionerna vuxit sig för stora hos vissa grupper. Men då kan man räkna med stora protester, så jag tror inte man vågar gå så långt. Den här ISK-skattehöjningen är nog så långt man vågar.

   Radera
  2. Finns ju redan särskild löneskatt på pensionsinbetalningen, och sedan årlig avkastningsskatt på kapitalet i tjänstepensionen. Dessutom extra hög pensionärsskatt när man tar ut pengarna.

   Efter lyser du någon ännu mer särskild skatt?

   Radera
  3. En skatt på alla dumheter skulle snart radera ut statsskulden så vi slipper betala räntor i onödan.

   Radera
  4. Frihet

   Om du tror att skulder kan betalas av (bortsett från enskilda individer) så vet du inte hur penningsystemet fungerar. Enda anledningen till att statsskulden skjunkit är för att andra delar av ekonomin ökat sina skulder i motsvarande grad.

   Radera
 23. Såg det komma, men... VAFAN!! Smoke & mirrors det här. Det finns ingen väg tillbaka, lånekarusellen måste fortsätta. Dvs beskattning av tillgångar och premiera nya skuldslavar. Samtliga centralbanker vet om det, räntan måste hållas nere för att nå 2% inflation (nirvana). Sossarna och V står inte ensamma i det här. Samtliga politiska företrädare och finansiella institutioner bedriver konfiskering på hög nivå. Jag vet vem jag kommer ställa in siktet på när musiken slutar spela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högaffel eller lie i samlad trupp. Antagligen inte utanför varken LO eller V:s lokaler vi stannar. Traska vidare till brottslingarnas byggnader med sedelpressarna i källaren som snott dina besparingar och din väl förtjänta lön och gjort dig till slav. Löjligt att ens prata om orättvisor i skattesystemet när skattepengarna gång på gång köper ut dessa brottslingar som trots sedelpressarna lyckas hamna i knipa. Pöbelmobb på det säger jag bara.

   Radera
  2. Hej! Ni ser vilsna ut. Kan jag hjälpa er? Det är nog Storgatan 19 i Stockholm ni letar efter i såna fall. Lycka till!

   Radera
 24. Hur får man annars fram fler bostäder om inte folk tycker att det ser attraktivt och billigt ut med lån som kryddas med möjlighet till värdestegring på bostaden, när inte stat och kommun längre vill betala fram bostäder och miljonprogram till behövande längre så måste slösa gynnas och spara missgynnas.

  Lån och låg pension håller ekonomin igång och gör det attraktivt för pensionärer att arbeta längre antingen dom vill eller ej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja bensinen i ett skuldbaserat ekonomiskt system är mer skuld. Det finns ingen väg tillbaka o alla vet om det. Vi MÅSTE köra rätt in i kaklet. Det fattas dock några viktiga ingredienser fortfarande. Centralbankens intervention direkt på börsen, devalvering, mer populism och kriminalitet. Men det är väll priset man får betala för några goa år med thailandsresor o badrumsrenoveringar. När det här blåser över är det antagligen barnbarnen som får starta om på nytt precis som gammelmorfar gjorde en gång. Det kanske blir några knapra decennier men vafan det viktiga är ju trots allt att vi kan leva över våra tillgångar så länge som möjligt.

   Radera
  2. Ett fint upplägg i någon skvalkanal på tv kanske, Bostadsracet typ. Folk i soffan, lite reportage om lyckliga familjer som sett sin bostads värde öka markant, vems fastighet har ökat mest, veckans utmanare, lånehävstångsraketen och så lite husband med gästartister. Folket kan nog pressas till lite än mer skatter på annat då.

   Radera
  3. Nja, vet inte. Just den euforiska känslan känns som 2013-2016 i min bok. Magkänslan är nu att det inte längre är så glammigt, utan att skruvarna börjas dras åt hårdare på hushållen. Tror snarare man kan se paniken när alla försöker casha ut samtidigt snart för o undvika att stå med brallorna helt nerdragna när värdet börjar gå upp i rök i kör med politisk vilsenhet o inkompetens.

   Radera
 25. Varför talas det alltid om att hela tiden öka skattens andel av de total nationalintäkterna?

  I ett normalt företag ser man över både intäkts och utgiftssidan. När får vi se lite detaljerade genomgångar i folkmedia av utgiftssidan av statens budget?

  För ett tag sedan bad FN Sverige att upphöra med ekonomiskt stöd till Kambodjas regering då FN summerade att det bara ledde till att den sittande auktoritära regimen stärktes/berikades utan att något hjälpte landets demokratisering.

  Det är kanske inte ett representativt exempel och det finns ju u-hjälp som är av godo, men om en närmare granskning av en grupp representativa empatiska, normat begåvade med folkvett (kanske ingen från detta forum då :) ) hur många frågetecken, uppenbara felprioriteringar och totalt slöseri kommer man att hitta, oavsett färg på regering?

  Om det finns allmänna medel för konstprojekt medan behövande människor samtidigt inte kan få en vårdplats så blir det fel oavsett hur mycket kultur- och konstvän man är. Om det inte finns pengar till fungerande flygskydd på marinens korvetter, varför ens lägga skattepengar pengar på att driva runt dem? Eller tvärtom, lägg ner något statligt nybildat verk som vi klarat oss utan ända fram tills dess nyliga bildande och anskaffa flygskydd etc.

  Budgeten lär innehålla bra bitar, slöseri samt en hel del som så att säga är på steg 5 i Maslows behovstrappa, samtidigt som behov på lägre steg är mellanbra eller rent undermåligt prioriterade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sånt höll väll media på med mycket i samband med 90-tals krisen. Onödigt med sånna grejer när man kan förfasas över nån skitskatt på ISK. Det går bra nu.

   Radera
 26. Det fina med att majoriteten är skuldsatta är att de måste arbeta, dvs om allt för många spar massa kapital och Lyckas leva på egna tillgångar så är det svårt att styra dessa individer. En liten klick är ok bara den inte blir för stor. Fasas inte av att bubblan spricker, det kommer göra folk mer arbetsvilliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart, låneslaven är statens bästa vän, det finns inget som är så bra för arbetslusten som stora lån.

   Radera
  2. Näringslivets bästa vän menar du. Finns inget mer lönsamt för näringslivet än en skuldsatt, sönderstressad, karriärlysten, hamburgartuggande och konsumtionsknarkande herr och fru Svensson. För staten (skattebetalarna) är detta en ren förlustaffär.

   Radera
 27. Ja och lönerna kan hållas nere också. Slavar kan hållas i schack med extremt små belöningar. Oftast räcker det med enbart mat och kanske lite underhållning.

  SvaraRadera
 28. Låt mig få betala mindre skatt. HÖJ MIN LÖN!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, om du får högre lön, så ökar även din skatt. Skatten är ju dessutom progressiv. Du får justera ditt utrop till "jag vill betals MER skatt, HÖJ MIN LÖN".

   I det socialsocialistiska samhället så behövs ju mycket skatteintäkter för att ingen tittar på utiftssidans effektivitet eller prioritering, bara att man ständigt ser nya områden som skall in i budgeten.

   Radera
 29. Abbe;

  Jaja. Högerns effektivitet och prioriteringar. Karolinska Sjukhuset blev ju väldigt billigt. Lilla Sverige fick ett av världens dyraste sjukhus. Och strump-avalet som skrevs 2014 med kontrakt på fem år... kostade 6000 kr per par? Köpet av Nuon med Maud Olofssons (C) godkännande... Sveriges sämsta affär... någonsin.

  Och hur var det nu med apoteksförsäljningen?

  ”För tre år sedan köpte Wallenbergsfärens riskkapitalbolag IGC tillsammans med Priveq 24 statliga apotek.

  Enligt Dagens Industris källor var priset 225 miljoner kronor och de nya ägarna lovade att driva apoteken i minst tre år.

  När inlåsningstiden var över såldes apotekskedjan Vårdapoteket till Apotek Hjärtat i april för över 600 miljoner kronor — således en årlig avkastning på närmare 40 procent.

  "Vi tycker det var märkligt att de fick apoteken så billigt", säger en av källorna till DI.”

  http://www.di.se/artiklar/2013/5/15/apoteksaffar-klipp-for-wallenberg/

  SvaraRadera