Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-09-28 08:18

Privata Affärer rekar tecknande av Climeon - som krydda

Magasinet Privata Affärer rekommenderar tecknande av aktier i energiteknikbolaget Climeons nyemission.

En första mediaanalys av Climeon finns nu ute via Privata Affärer, som landar i en rekommendation att teckna:
"Men framför allt är det förstås den möjliga potentialen för Climeon där bolaget oblygt beskriver sin affärsidé som en del av en mer hållbar framtid på global nivå. Huruvida bolaget kommer lyckas med detta är naturligtvis svårt att säga, men uppenbart finns tekniken på plats varför aktiemarknaden kommer att vara intresserad.
Privata Affärers råd är därför att teckna bolaget - miljöprofilen och potentialen bör göra aktien till en intressant krydda i vilken portfölj som helst."
Någon fundamental analys ligger inte bakom, utan som man skriver handlar det om en krydda, dvs chans/risk.

Sista teckningsdag är den nionde oktober. Jag är aktieägare i Climeon.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. Mycket kul för er som deltagit i private placement (och för ledningen med sina teckningsoptioner).

  Kan bli en fin affär på lite sikt, så jag slänger in en liten krydda, så får vi se om pengarna är kvar om tio år.

  Börsvärde på miljard+ utan försäljning, men väldigt mycket intressanta kunder i pipen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag minns rätt var senaste PP:n ungefär på börsintroduktionsnivån. Kanske 10% lägre?

   Radera
  2. Ja, Viking Line är ju inte de som gör "snabba klipp" eller ger sig ut på "grumliga investeringsfarvatten"..
   Och man gör inte "lurendrejeriaffärer" med danskar - Maersk

   Radera
  3. Jo det gör man, men det är alltid du som är lurad, inte dansken!

   Radera
 2. Om Magnus på Privata Affärer gjort reaserch kunde han upplyst att istort alla aktier till emissionen är sålda. Garantera tar 100 millar och befintliga aktieägare tar 90 millar kvar blir bara kaksmulor på bordet. Målet med den kraftigt framflyttade introduktion är att pumpa värderingen på bolaget nu när det är som hetast på börsen för att hinna casha hem i tid.
  Rekrytering till styrelsen med två unga donnor varav en från aktiespararna med 0 industriellt kunnande är helt rätt för att pumpa och dumpa!!!

  Leveranstiderna är minst 1 år, lägg därtill astronomiska försäljningsprocesser.

  "Vi lämnar inga prognoser! men vi ska nå positivt kassaflöde inom 2 år, inga flera nyemissioner kommer behövas. Jag Våra kunder kräver att vi är noterade!"
  Kraxade VDn Öström i tisdag. Jo tjena ger ni personaloptioner till kunderna?
  När lockupen är passerad och cashen är slut sitter småspararna som vanligt med minus på depån när det är dags för nästa nyemission.

  When in doubt stay the motherfu#king out!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Befintliga aktieägare har väl inte företrädesrätt?

   Jag fattade det som att det var free for all så att säga

   Radera
  2. Cornu, ligger det något i det Flako skriver eller är det bara trams?

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Om jag tolkar rätt (vilket jag är osäker på om jag gör) kommer man ställa ut aktier till ett värde av 200 milj
   199 av dessa är redan tecknade men man avser att ställa ut ytterligare aktier max 15% så att värdet motsvarar upp till 230 milj.

   Radera
  5. Det gjordes en icke-bindande enkät om intresset från befintliga aktieägare innan emissionen. Även om befintliga ägare har företräde, så har inte garanterna det. Garanterna är garanter, och går bara in om det i övrigt inte blir fulltecknat.

   Där har Flako fel och borde veta bättre.

   Kort sagt finns det gott om utrymme att teckna och rimligtvis goda möjligheter att få tilldelning.

   Radera
 3. Spännande tider i energisektorn onekligen.
  Kjell Aleklett har just publicerat ett kort, vingligt inlägg på sin blogg som ifrågasätter det mesta han har sagt de senaste tio åren. Han är ungefär halvvägs mellan gamle Aleklett och Marian Radetzki. Fortsättning följer, antagligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är tyst på "peak oil"-fronten. Att det kommer hända är väl givet men konsekvensen inte lika självklar. Ordnar sig nog.

   Radera
  2. Precis, kombinationen Peak Oil med efterföljande långsamt sjunkande produktion och möjligen långsamt sjunkande efterfrågan kan bli väldigt odramatisk. "Ordnar sig nog"-falangen kan nog få rätt.

   Radera
  3. Om man inte tjatar om problem så kommer de inte lösas. Det vore väl fantastiskt om "det ordnar sig"? Om alla dock bara säger "inget att bry sig om, det ordnar sig", så ordnar det sig inte.

   Det har gjorts enorma investeringar i energiteknik, alternativ energi, snålare fordon, utökad oljeutvinning mm sedan "vi" började tjata om peak oil runt 2001. Tjatet har bidragit till vad som för tillfället ser ut som en lösning.

   Följer man Rogers råvarucykler träffar skiten fläkten igen runt 2030.

   Radera
  4. Om man tror på marknadsekonomi så är det dock rimligt att företag och entreprenörer förutspår en utveckling av denna typ och agerar därefter. Själva peak oil-trummandet är en del av denna marknadsekonomi, inget fel med det.

   Radera
 4. Grillkrydda, passa dig för att bli brand?

  SvaraRadera
 5. Lars, kommer du teckna aktier i nyemissionen?

  SvaraRadera