Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2017-09-11 11:00

Preppa för Zapad och vintern med Preppad.nu

Detta inlägg är sponsrat av Preppad.nu.

Med Aurora och särskilt den ryska anfallsövningen Zapad 17 så är det hög tid att se över den personliga hushållsberedskapen. Snabbast kan du uppnå fullgod beredskap, långt bortom 72 timmar, genom Preppad.nu:s produkter. Lantmännen Aspen kommer i samarbete med Preppad.nu inom kort även erbjuda bensin och diesel med lång hållbarhet till bränslekök, reservkraft och fordon. Aspen kommer först att erbjuda en beredskapsbensin och sedan en beredskapsdiesel med 10 års hållbarhet utöver Aspens befintliga alkylatbensin Aspen 4 med hållbarhet 3-5 år.
Dags tanka inför Zapad?
Om Zapad esakalerar till en konflikt i närområdet så blir det ett test av samhällets resiliens. Risken finns för omfattande störningar i Sveriges just-in-time-ekonomi och infrastruktur, inklusive el, telekommunikationer, vatten, mat och bränsle. Exempelvis så är maten slut i Sverige efter en vecka av drivmedelsbrist.

När det väl smäller på allvar räcker inte floskeln om 72 timmar långt, utan man kommer behöva klara sig betydligt längre än så, eller åtminstone inte belasta det allmänna under långa perioder. Enklaste lösningen för detta är lager av frystorkad nödproviant likt Preppad.nu erbjuder. Denna frystorkade mat har 25 års hållbarhet och erbjuds i olika tre, sex och tolv månaders förråd, samt ett vegetariskt alternativ. Det handlar alltså inte om normal frystorkad med några års hållbarhet, utan proviant försluten i särskilda behållare. Därmed behöver man inte lägga tid och energi på att ständigt ha ett förråd hemma. Därtill går den att tillaga utan värme, med enbart rent vatten, men blir naturligtvis godare varm.

I första hand bör man dock säkra tillgången till vatten. Även om det sägs att vattnet i Sverige går att dricka, så handlar det främst om vattentäkterna och inte det ytvatten du själv kan komma åt i en nödsituation. Preppad.nu erbjuder även olika filterlösningar för detta.

Samtidigt är det meningslöst att lagra livsmedel om man inte kan tillaga dem.  

Det samma gäller även reservkraft, som trots allt kräver drivmedel. 

Aspen har sedan tidigare sin alkylatbensin Aspen 4, som har en hållbarhet på 3 - 5 år, i bjärt kontrast mot vanlig bensin. Både vanlig bensin och diesel åldras med tiden och måste bytas ut med jämna mellanrum. Aspen kommer inom kort tillsammans med Preppad.nu erbjuda en ny Beredskapsbensin, som har garanterad hållbarhet på tio år. Bränslet kommer levereras på förslutna metalldunkar och är som sådana perfekta till hushållets eller gårdens reservkraft samt bilen, men också till bränslekök eller bensinvärmare. Likt för frystorkad nödproviant behöver man inte oroa sig över att kontinuerligt rotera lagrat bränsle upp till två gånger om året. Aspens bränslen är utvecklade för att uppfylla särskilda behov som renare utsläpp eller i detta fall bränslen med extrem lagringsstabilitet, som både kan lagras på dunk och kan även finnas kvar i en motor mycket längre än vanlig bensin, vilket gör den rekommenderad till reservkraft.

Preppad.nu kommer erbjuda bränslet längre fram.

Detta inlägg är sponsrat av Preppad.nu.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Inga jodtabletter, preussian blue eller edta som hindrar upptag av aktiva tungmetaller eller I-131?

  SvaraRadera
 2. Vad är det gör degradering som sker i bränslet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vattenupptagning, mikroorganismer som bryter ner bensin/diesel eller komponenter i densamma som tex etanol ellern biodiesel, luftoxidation av tillsatser osv .

   Framförallt biodrivmedel är känsliga. De härsknar...

   Radera
  2. För motorbränsle kan jag tänka mig, men för kaminbränsle så borde det inte göra såstor skillnad? (Vattenupptaget borde inte vara så stort förresten, bränsle brukar vara opolärt)

   Radera
  3. Bensinen är opolär men etanolen i den är det inte. Ju renare och enklare bränsle destonbättre hållbarhet. Aspen 4 är ju ren sk alkylatbensin, primusbensin är liknande. Ren fotogen också osv.

   Det är fördelen med gas på flaska att det är rent. Men det finns mer ved än gasolupplag i Sverige.
   Men som övergångsperiod vid en relativt kortvarig och lokal konflikt kanske det går att förlita sig på gasol mm.

   Radera
  4. Förvisso,men det borde fortfarande bli ett tvåfassystem, såvida man inte tillsätter enemulgator och energy för at bilda en emulsion. Jag kan iofs tänka mig att det ändå kan bli problem I en förbränningsmotor men för sådant som man bränner medöppen låga borde det inte vara problem att använda som bränsle.

   Radera
 3. Ingen dålig marginal på den vedgasbrännaren.. Men visst, riktigt praktisk är den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går säkert att köpa en "kopia" på eBay från det stora landet borta i öster...
   ;-)

   Radera
 4. Sawyer filter mini är en ypperlig produkt men jag ser ingen anledning till att den ska vara 3 gånger dyrare än på andra sidor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har för mig att jag betalade ca 300kr på Amazon

   Radera
  2. Någon som har tips på andra sajter, helst inom EU så att man slipper tull, moms mm, och där man kan köpa frilufts- och prepperutrustning billigare?

   Globetrotter ( globetrotter.de ) är annars en stor sådan tysk sajt som gärna levererar till Sverige.

   Detta företag har dock kopplingar till Sverige via "Naturkompaniet" och "Fenix Outdoor" ( ägare till "Fjällräven" bl.a )

   Radera
 5. Lite tråkigt att min gamla BOV / "Prepperbil" (traktor) , en VW Golf DIESEL inte längre finns kvar då den annars gick att köra på det mesta av oljeliknande derivat som var flytande vid normala temperaturer

  SvaraRadera
 6. Uppblåsbar Barbara kanske man ska ha, kan ju bli ensamt.

  SvaraRadera
 7. Om du har tillräckliga förråd kan nog vilken tjej som helst fastna för en sliten barrista med fallenhet för jordbruk när skiten väl träffar fläkten, och ligga så mycket man vill när världen brinner omkring en.

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas att prissättningen på den här produkten är satt av misstag:
  http://www.preppad.net/store/p/utrustning-159837/sawyer-filter-mini-398908

  För den går att finna för mindre än en tredjedel på andra svenska sidor.

  SvaraRadera