Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-09-11 18:32

Nolltolerans mot anti-demokrater och Kremltroll under Aurora

Det ser ut som att de nyttiga begåvningsutmanade och de avlönade påverkansoperatörerna kör ett samordnat påverkansangrepp med start idag och den svenska defensiva försvarsövningen Aurora. Dessa frihets- och demokratihatande Kremltroll ska inte få använda vår demokrati till att motarbeta demokratin, och jag inför härmed nolltolerans mot dessa. De kommer permanent blockas från bloggens kommentarsfält och motsvarande åtgärd på min officiella Facebook-sida. Trots allt stöder de en nyfascistisk diktatur i Kreml och vill förhindra försvar av svensk demokrati och frihet, så de får bara smaka på hur deras hyllade diktatur i Kreml skulle agerat - undantaget fängelsestraff och blyförgiftning. Intolerans kan inte bekämpas med tolerans.
Jag har under dagen sett ett samordnat påverkansanfall mot Sverige på Internet. Kremls nyttiga begåvningsutmanade volontärer och deras avlönade påverkansoperatörer har postat lögner och desinformation om Aurora och hyllanden av den nyfascistiska diktaturen i Kreml i kanaler de inte brukar höra av sig i. Detta sammanfaller med Aurora.

Inför Zapad-17 nästa vecka inte bara övar man utan också genomför en samordnad påverkansoperation mot Sverige. Det är i sig oroväckande, men en intressant studie i den svenska femte kolonnen.

Det handlar dels om bland sk alver kända Kremltroll, men också ett antal mer okända identiteter.

Dessa aktörer missbrukar vårt demokratiska system, och vill förhindra att vi ska kunna försvara svensk demokrati och frihet. 

Då dessa direkt går till angrepp mot Sveriges frihet och rätt att själva bestämma vårt öde, till förmån för en nyfascistisk diktatur, kommer jag inte bereda dem någon plattform, vare sig här på bloggen eller på Facebook. 

Yttrandefrihet är inte en rättighet, utan en frihet. Den friheten är att starta sin egen kanal, inte att spy ut lögner och desinformation i andras kanaler. Därför inför jag nu nolltolerans under Aurora. En enda lögn till förmån för Kreml eller stöd för diktaturen i Kreml, en enda lögn riktad mot Aurora och svenskt försvar, eller ens antydan till desinformation och signaturen kommer permanent blockas från att kommentera på bloggen.

Putins och Kremls nyttiga begåvningsutmanade volontärer får hålla sig till sina egna kanaler. Passar det inte kan ni flytta till Ryssland, som ni hyllar, så får ni se om ni kan kritisera boendelandets försvar...

Enligt ansedda The Economists demokratiindex, som baseras på sextio olika indikatorer, så är Ryssland en diktatur, långt hårdare än Vitryssland, Vietnam och Kuba, och i nivå med militärdiktaturen Egypten eller kommunistdiktaturen Kina. Det är verkligheten. Sverige är en av de högst rankade demokratierna, men Kremls kreatur går nu till öppet angrepp mot svensk frihet och demokrati.

Intolerans kan inte bekämpas med tolerans. Frihet kan inte uppnås genom att ge antidemokratiska frihetshatare fritt spelrum att spy ut sina lögner i vilka forum som helst.

I relaterade nyheter deltar regeringspartiet Miljöpartiet i en manifestation mot svenskt försvar på Gotland. Det är dags att Miljöpartiet lämnar regeringen när man protesterar mot försvar av landets frihet och demokrati, och rent av den försvarsövning som regeringen beslutat om.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

49 kommentarer:

 1. Att miljöpartiet är i opposition mot sig själva är ingen nyhet. De beskriver ju politiken som förs av regeringen de själva sitter i som "skit". Detta håller jag med om till fullo, enda vettiga de någonsin sagt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. MP har utvecklat detta till perfektion att samtidigt sitta i regering och opponera öppet mot beslut de själva står bakom. Att inte fler ser igenom den här populismen säger mycket om tillståndet i landet.

   Radera
 2. MiljöFascisterna de Gröna är på Gotland.. mmmm..kände en viss symbolik med gröna gubbar , nyfascism och sverigefientlighet i stort. Dessvärre ör idioti inte straffbart så de gröna klarar sig tyvärr

  SvaraRadera
 3. Tidningsinnehållet är klart bisarrt dessa dagar. Vet inte hur många gånger på bara några dagar det har publicerats fullständigt vridna artiklar runt Aurora. Fakta i målet är trots allt att Sverige genomför en helt accepterad och internationellt godkänd och genom observatörer övervakad övning med sitt försvar. Inget särskilt kontroversiellt. Samtidigt genomför Rysslans en, får vi säga, hemlig övning, utan observatörer och där de totalt har vilselett omvärlden om omfattningen. Slutsatsen hos många journalister och intervjuobjekt i rikstidningarna är att Sveriges övning är provocerande.
  Till detta kan läggas undervegetationen av marxistiska och kommunistiska tidskrifter; etc, fib, proletaren, som gladeligen kör rena kremlkampanjen, men i deras fall får man väl hoppas att de åtminstone får betalt för det. Igår körde en av dem som en händelse en längre artikel som var ett frontalangrepp på Ukraina där det väsentliga materialet var från 2015. Det framgick helt tydligt i artikeln att de gjort ett snabbesök i Ukraina för att kunna köra naziststoryn en gång till. Totalt oaptitligt men antagligen inte kriminellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller väl inte med till 100 %. De stora verkar beskriva Aurora i rätt neutrala termer och sakligt (försvarsövning mm). Finns till med artiklar som tar upp påverkan/desinformation och infiltration av fredsrörelsen.

   Radera
  2. Internationellt godkänd... I en demokrati är väl frågan om folket i fråga godkänt den?

   En frågeenkät (val) med valen:
   1 jag vill ha rysk trupp på svenskt territorium
   X jag vill ha amerikansk trupp på svenskt territorium
   2 jag vill endast ha svensk trupp på svenskt territorium.
   X2 jag vill ha annan beväpnad organisation på svenskt territorium.

   Borde hållas i hela landet och sedan skulle politiker och makthavare rätta sig efter det.

   Anknutet, i Sverige verkar bara skattskrivningen fungera ordentligt tänkte jag tills jag skrev detta, men så inser jag att landet lär vara befolkat av ett stort antal inofficiella och de är inte beskattade. Det får mig att tänka på att under sjuttiotalet var någon drive att horors arbete skulle erkännas och de fick starta företag. De som gjorde detta ångrade sig bittert. De fick skatta bort en stor andel av inkomsten och tvangs arbeta betydligt mer...

   Radera
  3. Tja, intervju som ligger på Svt med innebörden att den ryska övningen har observatörer på plats men att det är osäkert i fallet Aurora.

   "Cirka 20.000 personer är med i övningen. Förutom Sverige så deltar åtta andra länder, däribland natomedlemmarna Danmark och USA.

   – De allra flesta i nätverket är för ett försvar, de allra flesta förstår att man måste öva. Men vi tycker att det är att provocera våra grannar att öva tillsammans med kärnvapenmakten Nato.

   Men samtidigt så pågår ju den ryska övningen Zapad, där kärnvapen finns med i bilden, hur ser ni på det?

   – Vi har inte diskuterat den frågan. Men det är en övning som den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE håller ögonen på med observatörer. Jag antar att de har observatörer även under Aurora, säger Sten Sandberg."

   Radera
  4. Ja, dessutom är det ju närmast ett sakfel att "NATO är en kärnvapenmakt". Samtliga kärnvapen ägs av medlemsstaterna, t ex Storbritannien och Frankrike. Men det är klart, det låter ju mycket läskigare med några hemliga NATO-kärnvapen.

   Våra med-övare är samtliga västliga demokratier medan Ryssland samövar med idel diktaturer typ Kina, Vitryssland osv. Undrar vem det är som bör fundera över sitt sällskap?

   Ang observatörer vid övning Aurora:

   http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/06/sverige-bjuder-in-utlandska-observatorer-till-militarovnin/

   Radera
  5. Dessutom är väl systemen för att leverera kärnvapnen I målet ganska långräckviddiga så behov av att lagra dem nära ryssland är väl ganska begränsat?

   Radera
 4. Det bärande idéen i detta vansinne (som är att skilja från motiv naturligtvis) är tankegången att om ingen militär finns så finns inga krig. Eller om inga lagar finns så finns det inga brottslingar. Eller om inga vapen finns blir ingen skjuten.

  Allt är variationer på det sinnessjuka temat: Om det inte finns något gott eller ont så finns inte heller några konflikter.

  Med andra ord, ont = gott och gott = ont. Detta leder till ett motstånd till allt som är gott (det beskrivs som ont), och ett vurmande för allt som är ont (det beskrivs som gott).

  Förfärligt att se hur många, även intelligenta, personer har drabbats av detta totala hjärnsläpp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (tryckfelsnisse ber om ursäkt..)

   Radera
  2. "Eller om inga vapen finns blir ingen skjuten." öh, ja, det var väl svårt säga att det var osant?

   Att däremot inte ha soldater, det går ju inte. Vilken människa som helst kan ju ta en påk och vips är den en soldat?

   Radera
  3. Om alla människor är blinda och döva så blir ju heller ingen skjuten. Det är ju svårt att säga att det också är osant, på en ytlig nivå. Nu vill jag inte ge nyliberalerna några fler korkade idéer men... ser du problemet? Satt i praktisk får det fruktansvärda konsekvenser.

   Radera
  4. Man kan säkert skjuta någon utan vapen typ om man övar med en riktigt hård fotboll kanske det går eller typ om man tar massa massa gummiband o laddar med nått vasst gem rätt in i ögat. Nä det finns ju inget samband mellan vapen o massakrer. Lite som Cornus atombomber = fred. Riktigt hög IQ resonerande.

   Radera
 5. Vissa motkrafter verkar finnas även i media,,
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/analys-sverige-inte-l%C3%A4ngre-alliansfritt-1.4618813

  SvaraRadera
 6. Har bloggaren blivit helt galen nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påminner om när Dorsin gjorde tingeling på schlagern och ryska ambassaden gick i taket och protesterade mot nidbilden av Ryssland. Talesmannen lägger sen till att Dorsin och gänget borde sitta på sinnesjukhus. Då vet vi att just det inte var en nidbild.
   För er som inte minns var det där man spärrade in oppositionella i den fina rättsstaten sovjetunionen. Wikstroms kommentar säger allt.

   Radera
  2. Och ändå överträffade verkligheten dikten.
   https://youtu.be/Xhuyds_3G3Y

   Radera
  3. Han har av någon anledning fått för sig att ryska agenter är efter honom, låter lite som paranoia. Dock bättre att vara paranoid än död.

   Radera
  4. Tja, den som idag ifrågasätter "kritisk teori", "intersektionalitet" eller "radikalfeminism" blir ju satt i frysboxen i den akademiska hitte-på-världens institutioner...
   Förlorar forskningsanslag, fryses ut och får inte åka på konferenser mm.

   En slags avancerad mobbning som kan liknas vid den som i Sovjetunoionen INTE okritiskt med hull och hår om- och innefattande den rådande marxist-leninistiska teorin!

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Verkligen, Bengt? Malmö Högskola har kraftigt skurit ner genusvetenskap, se t ex:

   http://www.gu.se/omuniversitetet/vision/likabehandling/Nyheter/Nyheter_detalj//antagningsstopp-for-genusvetenskapen-pa-malmo-hogskola.cid1153094

   Vem blev utfryst och fick inte åka på konferens etc på grund av det? Räkna upp dem.

   Radera
 7. Detta staplande av invektiv. Fyller det någon funktion egentligen? Argumenten blir liksom inte bättre av det. Men, är väl så det är nuförtiden. Polariserat och enfaldigt.

  SvaraRadera
 8. Det mest makalösa är att dessa sekteristiska "fredsaktivister" få så in i h-vete stort utrymme i media. Dessutom får de ofta helt oemotsagda sprida sina "twistade" och oproportionella amsagor om att Sverige "hotar" freden. De riktiga trollen är de som sitter och gör nyhetsvärderingen på ett flertal redaktioner i mediasverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att man inte följer gammelmedia så jag har knappt sett dom !

   Radera
 9. Hur kan vi ha ett regeringsparti som tycker att det inte är ok att Sverige övar försvar av eget territorium?
  Samtidigt som man tiger om att Ryssland övar anfall mot grannland med kärnvapen stöd.....

  Det är inte så att Aurora är en offensiv övning där Sverige övar invassion av ex Finland med understöd av ex Amerikanska kärnvapen...

  Skka någon anmälas för landsförräderi är det miljöpartiet och alla andra av Kremls nyttiga idioter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som jag tidigare sagt och hävdar med en dåres envishet. Miljöpartiet är inte moget att sitta i regering och är med sina snäva och kortsiktiga perspektiv ett direkt samhällsfarligt parti...De måste till varje pris hållas borta från makten och grytorna.

   Radera
 10. DPRK då ?
  Nej, nu skall vi alla sätta oss i ring i skräddarsträllning, sjunga kum-ba-ya och kasta stora mjuka rosa kuddgrisar på varandra istället! ;-)

  SvaraRadera
 11. Lämnar denna här, den kanske triggar någon att bli bannad.

  https://www.youtube.com/watch?v=NcOw6aJpSsw

  SvaraRadera
 12. Tack och lov, släng ut propagandörerna!

  SvaraRadera
 13. Felet många gör är att analysera exempelvis Ryssland och Nordkoreas agerande utifrån sitt eget tankesätt. Kim Jong Un handlar rationell utifrån sin position, han vet vad som händer med diktatorer som saknar kärnvapen (tex Saddam och Khadaffi) och försöker hålla sin regim vid liv. Putin handlar också rationellt utifrån sin position.

  Man kan också säga att Sverige på något sätt handlar rationellt som söker skydd i NATOS trygga famn när man insett att vi är försvarslösa. Det har dock ett pris och inger ingen respekt. Försvarslösheten är helt självförvållad.

  Precis som i schack, använd hjärnan och låt inte irrationella känslostormar påverka dragen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. DU HAR HELT RÄTT.....
   SVERIGE HAR INGET FÖRSAR MOT KÄRNVAPEN...
   NATO HAR DET.....
   GÅ MED I NATO FÖR ATT FÅ FÖRMÅGAN ???? ELLER BARA ACCEPTERA ATT RYSSLAND DIKTERAR VILLKOREN ?

   Radera
  2. Jag kan bara komma på en rationell anledning för Ryssland att rikta kärnvapen mot oss, det är om vi låter NATO placera kärnvapen i Sverige och rikta dom mot Ryssland.

   Vilka villkor dikterar Ryssland för Sverige?

   Radera
  3. Då har du inte tänkt till ordentligt Lars G. Jag kan, på rak arm, komma på flera olika scenario där Putin, rationellt, kan få för sig att använda kärnvapen.

   Radera
  4. "Vilka villkor dikterar Ryssland för Sverige?"

   NATO medlemskap är ett t ex. Där har man redan öppet hotat med kärnvapen ifall Sverige skulle gå med.

   Radera
  5. Sovjet hade då inga betänkligheter mot att rikta kärnvapen mot sverige då det begav sig. Tror inte ryssarna har det nu heller.

   Radera
 14. Vi har 4 Strf90 Bataljoner 2 Archer Bataljoner 1/2 RBS23 bataljon och möjligen flera bataljoner RBS90 i förråden och inget har tagits i drift.

  Det jag önskar från våra politiker är mindre plakatpolitik och mer upprustning.
  Sanktioner mot ryssland i all ära men det är inte ett substitut för ett stärkt försvar som en del av våra politiker verkar tycka.
  Dessutom varför har vi inte folk i ukraina som hjälper till, erfarenhet av det moderna slagfältet vore ju riktigt bra tex kunde Strix testas skarpt !

  SvaraRadera
 15. Så länge det är fred har fredlig påverkan mycket större genomslag än militär. Det är därför just Ryssland har så lite inflytande i Sverige just nu.

  SvaraRadera
 16. När Krim intogs ökade inläggen på bloggen drastiskt och många inlägg ifrågasatte om det överhuvutaget var någon invasion, sedan försvann de kommentatorerna när det hade gått en tid, jag tycker att man kan klara av att bedöma dessa för vad de är, intressant att se vad de använder för argumentationsteknik, stavfel, språkfel etc således synd att de blockas.
  Undrar var de kommer att posta nu?

  SvaraRadera
 17. Göteborgs-Postens ledarkrönika är inne på samma linje som bloggaren enligt dagens tidning där "Fredsröreselsen benämns som Putinregimens svenska gren: http://www.gp.se/ledare/cwejman-fredsr%C3%B6relsen-%C3%A4r-putinsregimens-svenska-gren-1.4621600

  SvaraRadera
 18. Det faktum att trollen vill posta här är ju ett intyg på att bloggen bedömes som viktig...

  SvaraRadera
 19. Synd att du blockerar trollen. Det finns ett visst underhållsvärde i deras inlägg. Du kan väl sammanställa alla trollbidrag i ett inlägg senare så man kan garva åt dem.

  SvaraRadera
 20. Ett intressant debattinlägg av Gunnar Hökmark i Expressen idag. Som Moskva väser ropar Vänsterpartiet: http://www.expressen.se/debatt/som-moskva-vaser-ropar-vansterpartiet/

  SvaraRadera
 21. Det är väl bra om man avslöjar dem. Varför inte hålla en lista?

  SvaraRadera
 22. Vi kanske skall gå ett steg längre och införa någon slags registertvång för aktörer som uppenbarligen pratar i annat lands sak. Tex registertvång samt 10 000 SEK per år i registeravgift. Är det en förening så kan avgiften smitta medlemmarna ? Om man inte registrerar sig själv så blir det en utredningsavgift på 40 000 SEK (+ 10 000) totalt 50 papp som "utländsk agent".

  SvaraRadera