Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2017-09-24 20:04

Massivt stöd för svenskt försvar och Aurora - 80 000 besökte Gärdet

Stockholmarna visade ett massivt stöd för svenskt försvar och Aurora, när enligt polisen ca 80 000 personer besökte Försvarsmaktens uppvisningar på Gärdet under dagen. Detta kan jämföras med de enligt uppgift till bloggen 20 personer som besökte ett seminarium arrangerat av stalinisterna bakom anti-Aurorademonstrationen i Göteborg, eller organisationen Fredsrörelsen på Orust, som består av två personer.
Hemvärnsmän på hundpatrull i Stockholm tidigare i veckan i anslutning till plats som Försvarsmakten själva sagt ska vara en del av övningen.
Svenska folket har alltså sagt sitt och det är att antidemokraterna och stalinisterna som protesterar mot försvarsmaktsövningen Aurora inte representerar svenska folket. I jämförelse med den handfull personer som deltog i demonstrationer mot svenskt försvar, svensk demokrati och frihet, så slöt enligt Stockholmspolisen ca 80 000 personer upp och besökte Försvarsmaktens uppvisningar och utställningar på Gärdet under dagen. 

Ordet folkfest kanske är passande.

En läsare har rapporterat att cirka 20 personer var på ett anti-Auroraseminarium arrangerat av stalinisterna i Göteborg. Varav en var läsaren, som bara var där för att titta på hur få som är emot svenskt försvar.

En av medorganisatörerna till stalinisternas demonstrationer mot svenskt försvar och demokrati är den självtitulerade Fredsrörelsen på Orust. Den organisationen består av två personer.

Men 80 000 besökte alltså Gärdet under dagen, vilket till skillnad mot antidemokraternas protester mot övningen bara genererade en enda artikel hos statstelevisionen. Och inte fick någon av de 80 000 närvarande citeras med vad de tycker heller. Antagligen passade inte stöd för svenskt försvar med SVT:s uppdrag från Kreml.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

75 kommentarer:

 1. Det sista stycket! Den sista meningen!

  Vad håller media på med? Det är verkligen så illa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Jag vill ha en FM-dag i Göteborg! Kan vi hoppas på hösten 2020? Eller gärna tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller varför inte på Orust :-)

   Radera
  2. Säve!
   Gamla F9, "Göta Flygflottilj" med sina underjordiska bergshangarer...
   Platsen där "finlandsreserven" av J35 stod ...

   http://lae.blogg.se/2011/april/den-hemliga-finska-draken-optionen.html

   Sedan så skulle jag vilja se en 40 mm "Boforsare" uppställd på höjden på den gamla platån från 40-talet bakom radhuslängorna där jag bor under inflygningen... ;-)

   Radera
 3. Det vore på sin plats med en jämförande uppställning utvisande SVT:s rapportering/inslag från dels Aurora 17 inkl Gärdet-evenemanget, dels "Anti-Aurora"-evenemang av olika slag.

  SvaraRadera
 4. Jag var på gärdet, det var riktigt riktigt trevligt. Speciellt imponerad på hur förbannat trevliga alla tjänstgörande personal var, verkligen imponerande.

  Kan tycka att de verkligen lyckades visa budskapet om varför det är viktigt att försvara det man tro på och att alla kan bidra med något. Verkligen tummen upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tycka eller tycker?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Vilken sorglig själ du är. Leker du språkpolis?

   Radera
  4. Ja det var en trevlig och uppsluppen stämning på Gärdet idag! Glada och positiva försvarsmaktsanställda på plats.

   Trygga, vuxna och yrkes-stolta anställda soldater fick visa upp verksamheten, i stället för som förr, nittonåriga vilsna värnpliktiga.

   Radera
 5. (S)(V)T i sitt esse, som vanligt.

  Riktigt kul också att läsa om att ÖB verkar vara en rekordelig karl med mycket stort förtroende inom den organisation som han är satt att leda. Han gjorde även bra ifrån sig i Lördagsintervjun.

  SvaraRadera
 6. Måhända många av de 80.000 som besökte Gärdet var nyfikna på hur den stolta svenska armen ser ut som endast mäktar med att förvara en liten del (Stockholm) av Sverige i endast högst 2 veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är väldigt onyanserat, lyssna på Lördagsintervjun med ÖB. Rekommenderas.

   Radera
 7. Hoppas vi får ett Agenda på SVT där Lindeborg, Greider och Arnstad får ge svenskarnas syn på försvaret så vi får veta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg Arnstad i Södermalmsnytt häromdagen. Han hade skaffat någon el-skateboard och såg ut som en glad liten pojk. Hoppas han finner ro med det och slutar med sin besatthet kring fascism.

   Radera
 8. SVT/SR alltmer iögonfallande och otidsenliga vänsterperspektiv beror knappast på uppdrag från främmande makt eller från svenska politiska partier. Det är mer subtilt än så. Under årtionden har journalister skolats in i vissa värderingar, värderingar som också varit kriterier för att få tjänster och göra karriär. Åsiktsbagaget har bl.a. innefattat förakt för militär, polis, USA, Nato, gränser, frihandel mm. Det är långt ifrån säkert att dagens journalister fortfarande i grunden har dessa åsikter men ingen vill bli först med att avvika och därigenom riskera sin karriär.

  Det hoppfulla är att när vändningen väl kommer kan det gå snabbt och SVT/SR kan bli den opartiska nyhetsförmedlare den alltid borde ha varit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkar vara som om de redan börjar svänga i polisfrågan. Från att ha föraktet poliskåren börjar de nu se dem som ett nödvändigt ont.

   Radera
  2. Nu kan vi ju inte direkt beskylla media för att vara Rysslandsvänner heller.

   Radera
 9. Kamraterna på SVT kan dessutom se alltihop från sina kontorsfönster. Men fegisarna törs inte göra ett reportage, i alla fall vad jag har sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske kan börja med att byta TV-kanal från nickelodeon till SVT innan du uttalar dig om saken.

   Radera
  2. Nä, jag föredrar kvalité.

   Radera
 10. Mmm, statsmedia ska ju vara neutrala, så även om det bara är en person i motståndsrörelsen måste den få lika stort utrymme som mainstream, eller ja just, fick inte mainstream något utrymme?.... Å andra sidan är det just nu viktigt att samtidigt uppmärksamma många andra viktiga nyheter, som det ovanligt produktiva svampåret. Ja, statsmedia har det rätt körigt just nu. Små misstag kan lätt hända när trycket är så högt som nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag konsumerar i huvudsak statsmedia (med undantag från morgontidningen) vad gäller nyheter och tycker att det rapporteras rätt bra. Resten får jag in via utvalda RSS-flöden och Twitter. Få saker undgår mig, men jag slipper 80% av skiten som vanligt folk matas med överallt. Jag lägger kanske 20% av tiden på nyheter av vad jag gjorde förr innan jag strukturerade upp det men snappar nog upp 80-100 av allt relevant (för mig) av som händer i omvärlden. Resterande av det som är viktigt informeras jag av folk jag då och då pratar med och som väljer att lägga sin tid på att glo på morgon-tv, se tv4-nyheter mitt i en film, läser kvällstidningar fullproppade med reklam, får anpassad webbreklam och ständigt lyssnar på hjärndöd reklamradio. Det övriga som jag missat kan jag räkna ut själv genom logiskt tänkande eller konsumtion av bra dokumentärer i efterhand.

   Ingenting tar död på hjärnaktiviteten och uppmuntrar till överflödig konsumtion som den reklam som många ständigt väljer att se och höra i kommersiella kanaler. Prova att vara utan två månader och återkom sen så får du se om du orkar med skiten sen.

   Radera
  2. Snart kommer vi vara nerlusade med politikers jobbsökar annonser där man brer på ordentligt i sina CVen om hur bra just dom är. Det kommer svida ordentligt i öronen under ett år framåt.

   Radera
  3. Frihet, ja att du är indoktrinerad och helt förstörd av statsmedia är ju tämligen uppenbart när man ser din kommentarer här. TV som medium är ju fullständigt passé idag oavsett om det är fyllt med reklamskräp eller statens godkända vänsterpropaganda. Twitter är ju också en helt värdelös kanal, TV har snuttifierats ner till smulor utan någon plats för analys och resonemang. Då kommer Twitter, en kanal där man bara kan skriva några få rader och alla kastar paj på varandra - helt meningslöst och otroligt fördummande!

   Radera
  4. Mnils;

   Twitter blir vad man gör det till. Vill man ha skit via Twitter får man skit. Men jag går sällan in på twitter utan får några få tysta notiser från få viktiga källor varje dag. För mig är det inte socialt media utan social är jag på riktigt istället. Twitter är bäst som ren nyhetskälla om man väljer ett fåtal källor noga. Och vem har sagt att man själv måste skriva några rader? Det gör jag ju istället här.

   TV? Du menar kanske gammel-TV? Jag ser på TV-appar och väljer själv (eller övriga familjen) ut vad jag ska se när jag vill/kan se det. UR play, SVT och TED är bra TV-appar, men det finns även några fler.

   Viktiga nyheter (ex. när terrordådet i Stockholm skedde) får jag snabbt av SR och SVT-apparna (som jag sällan använder till annat än notiser). Får annars information om intressanta ämnen från mestadels amerikanska podcasts till och från jobbet. Andra kanske väljer att lyssna på reklamradio.

   Du kanske bör skaffa något mer seriöst än bara en blogg som tycker som du som din nyhetsförmedlare. Det är lätt att halka efter eller råka hamna i en filterbubbla om man inte har någon seriös nyhetskälla. Eller slösa bort oerhört mycket tid på skit och bli övermatad med kommersielll dynga om man tar in allt. Reklamradio och reklam-TV är ren och skär vrålande högerpropaganda där de rikaste kan köpa in sin tid och sitt budskap. Helt meningslöst och otroligt födummande!

   Radera
  5. @Frihet, betalar du din TV-licens? Jag ser ingen anledning till att du skulle behöva det, såvida du inte har en TV mottagare? Ifall du ändå gör, utveckla varför.

   Radera
  6. Tror du att jag har varit en borgerlig kulturminister? Nej. Klart att jag betalar TV-licens, jag ser ju på TV ibland vid 19:30-tiden. Den står oftast svart och tyst men den finns där att knäppa på och då betalar man. Så enkelt är det. Sen är den kopplad till en Apple TV (eftersom det var billigare i längden att ha det så än att ha en vanlig digitalbox). Man får inte va dumsnål. Men det är likförbannat en vanlig TV som står där ser du. Fast boxen ser annorlunda ut och Claes Elfsberg kommer in via fiberkabeln istället för framflygandes i luften till antenn. Behöver väl inte utvecklas vidare?

   Radera
 11. Hade bloggaren konsumerat SVTs primära medium hade han upptäckt åtminstone tre "vanliga människor" samt en amerikansk högre officer som fick komma till tals i 19.30-utgåvan av Rapport.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Disproprotion av utrymmet i SVTs sändningar och artiklar mellan för och emot Aurora 17 menar Bloggaren antar jag. Men sitter man hemma och kollar gamla betamaxrullar med Palmes tal antar jag att man inte förstår det.

   Radera
  2. Igår tittade jag på Lars Fält som pratade kring överlevnad på SVT.

   Radera
  3. Var det jag som antogs titta på gamla Palme-filmer? Påpekade bara att det finns mer än Sveriges TELEVISIONS hemsida. Men alla här tittar ju inte på TV.

   Sedan var kanske inte urvalet av intervjupersoner det bästa, även om de var mer eller mindre positiva.

   Radera
  4. Nä jag menad Frihet. För mig är SVTs app den primära källa för nyheter, vet inte hur det ser ut allmänt. Hur många sätter sig soffan och tittar på Rapport 19.30?

   Radera
  5. Vad bra att du förtydligar. Det är svårt att förstå sig på vad du menar när man samtidigt sitter i soffan och lyssnar på betamaxrullar med Palmes tal i bakgrunden. Spela vidare i din fantasivärld i minecraft du medan du kladdar ner skärmen en klämd finne. Rapport har fortfarande miljonpublik, även om siffrorna sjunkit i samma takt som ni ”gamers” och tv-spelande ”hipphoppare” blivit fler och fler. Men ta av dig den svettiga lortkepsen i alla fall. Och dra upp byxorna. Och... ja, nej, det där överlåter jag åt dina stackars föräldrar att ta itu med. Arma stackare... Dina föräldrar alltså.

   Radera
  6. Frihet, du som är socialdemokrat - är din människosyn representativ för socialdemokrater eller är det bara du?

   Radera
  7. Cornucopia;

   Nejdå. Det är bara mina personliga åsikter som avspeglas i kommentarsfälten. Jag är inte aktiv i politiken och jag är bara människa som alla andra. Jag har t.om. röstat blankt i ett val då jag ifrågasatte socialdemokraternas politik och de som då främst representerade partiet på riksplanet för att protestera. Det borde fler göra. Men till största delen är jag stolt över socialdemokratin för dess grundläggande värderingar (jämlikhet, demokrati, solidaritet, internationalism och folkstyre) och allt det som partiets medlemmar har åstadkommit genom tiderna.

   Tack för att du frågar.

   Radera
  8. Då låter arg Frihet men du hinner byta din tena och lägga ut droppskyddet i soffan innan Rapport börjar.
   Oviss framtid för Rapport 19.30
   Få tider på dygnet har varit så inpräntade i folks medvetande som 19.30, nyhetsprogrammet Rapports sändningstid. En gång i tiden kunde rapport locka uppåt hälften av tv-tittarna. Men sedan tv-monopolet upphörde i början på 90-talet har tittarsiffrorna stadigt krupit nedåt. – Om tio år lär vi veta om Rapport 1930 är en vana som följer med att bli äldre, säger Jan Helin, programdirektör på SVT.
   När de reguljära tv-sändningarna i år fyller 60 kan man fråga sig vad som ska hända med SVT:s största nyhetssändning.

   I dag är det bara 11,5 procent av tittarna som bänkar sig framför Rapports halvåttasändning – och de blir allt allt äldre.

   Radera
  9. Glöm nu inte bort att ange källan så du inte åker dit för upphovsrättsbrott. Det vore ju synd.

   Sen glömde du förstås meningen: ”Rapport 19.30 har fortfarande en miljonpublik, säger Jan Helin.”, vilket bekräftar det som jag skrev tidigare.

   Arg? Jaha. Ska jag vara tvungen att ha en smiley efter varje mening som dina kompisar gör när de skriver till dig för att inte såra dig?

   Radera
  10. Källa:
   https://www.svt.se/kultur/oviss-framtid-for-rapport-19-30

   Radera
  11. Men ditt nick, är det lite paradoxalt att vara Sosse. Ni vill ha er egen Frihet, men vägra att ge andra möjlighet att känns sig fira, genom orättvisa etc, ni kallar det Socialism. Hur tänker du där? Varför är du inte liberal?

   Radera
  12. Socialism handlar om att befria individen. Alla föds och växer upp med olika individuella förutsättningar. Men man tar ett gemensamt ansvar för att alla ska få möjlighet att kunna växa upp med likvärdiga möjligheter i livet trots att vi alla är olika. Att vem som helst ska uppnå friheten att kunna göra vad man vill med sitt liv utan att det minskar andras chanser från att uppnå detsamma.

   ”Från var och en efter förmåga, till var och en efter behov".

   Medan liberalismen istället utgår från att vi alla redan föds lika fria med exakt samma förutsättnigar och inte låter oss påverkas av vår omgivning. Det är upp till var och en att ansvara för sin frihet.

   ”Vi är övertygade om att människor kan styras av förnuft och sanning allena" - Thomas Jefferson

   Var är det paradoxala? Hur tänker du själv? Föds alla med exakt samma förutsättningar? Det är den liberala synen på människan. Eller föds vi med olika förutsättningar - som är den socialistiska synen på människan. Vill du förhindra att vissa människor ska uppnå individuell frihet?

   Varför är du inte socialist? Det är ju liberaler som vill vägra andra möjligheten att vara fria, eftersom er s.k. frihet baseras på att andra förblir ofria.

   Radera
  13. Du är fortfarande arg Frihet. Med den lilla kopierade texten ville jag tydlig göra vilka som tittar på Rapport och jag kan tänka mig 11,5% blir ca 1 miljon och att det inte komma med. Du kanske har problem med att räkna,själv är jag dålig på stavning och meningsbyggnad.

   Vilka är det som ska bestämma det där med förmåga och behov är det kollektivet eller individen? Mitt behov att behålla större delen av mitt arbete är stort,min förmåga att dela med mig är min egen.


   Radera
  14. Jag tenderar även att särskriva. Tydliggöra

   Radera
  15. "Frihet" är ju ett relativt innehållslöst begrepp som kan fyllas med vad som helst lite beroende på ideologi. "Arbeit macht Frei" kunde man t o m skriva på dödslägren och jag kan ge mig fan på att såväl Franco som Pol Pot hävdade att de befriade ditten och datten.

   Frihet från marknadens infall, eller frihet att tjäna pengar efter förmåga på marknadens infall?

   Radera
  16. Nu är ju detta långt ifrån ämnet. Säg bara till hur många som sitter och glir på tv en kväll så ska jag räkna ut det åt dig. Jag har miniräknare i telefonen.

   I Israel finns kibbutzer, ett slag kollektivt samhälle, som till stor del styrs efter samma devis. Dessa har betytt mycket för landet och har ett stort stöd inom den israeliska befolkningen.

   Ja, vilka ska bestämma det. Vilka bestämmer lönen på ditt arbete idag? Är det arbetsgivaren? Facket? Eller är det du? Ni brukar antagligen göra det tillsammans och komma fram till att du inte förtjänat att få mer än den lön du får. Låt det förbli så.

   Barnbidrag och allmän pension är ett exempel på hur man kan använda skatten till människor som har ett större behov just nu. Vem bestämmer? De folkvalda bör väl göra detta, det är väl därför vi röstar fram dem och betalar dem lön. Vad har vi demokrati för?

   Varför ska människor som föds med liten förmåga fast med rika föräldrar få mer än människor som föds med stor förmåga men som har fattiga föräldrar? Är det inte bättre att alla får en likvärdig möjlighet att kunna utbilda sig och jobba med det de är bra på? Annars får snart föräldrars plånbok styra vem som blir vad. Snacka om ett samhälle som är ineffektivt.

   Låt förmågor och behov hos människor styra över marknaden istället för tvärtom. Men detta fungerar naturligtvis bara i ett folkvalt demokratiskt fungerande statsskick.

   Enskilda människor med stor makt styrs nämligen inte alltid av sitt förnuft och av sanning (det som är verkligheten hos majoriteten).

   Men nu avslutar vi denna diskussion och återgår till ämnet.

   Radera
  17. Snäll, ärlig och omtänksam och behandla andra som du vill bli behandla själv räcker för mig som ledord för frihet.

   Synd att jag missade uppvisning på Gärdet det skulle varit kul att se.

   Radera
  18. Det kan också ses som dumsnäll, lättlurad och utnyttjad. Jag har kommenterat dig vänligare än vad du har kommenterat mig så du hade förlorat på att få samma sorts behandling tror jag.

   Ja, det hade varit roligt att delta. Tyvärr fick jag inte ledigt av min arbetsgivare för att kunna åka till Stockholm och gå på detta. Jag fick istället nöja mig med en blandning av de statliga mediernas samt cornucopias rapportering. Det är alltid trevligt att gå på militära uppvisningar när det handlar om ett försvar för vår demokrati. Jag stöttar det till 100%.

   Radera
 12. Jag var där hela dagen. Väldigt intressant att få se maskinerna. Och efter Midvintermörker, Midsommargryning och Höstsol få titta närmre på fordonen. Tidigt ute så han jag sätta mig i "bollhavet" på Strf 9040. Strv 122 fanns också. Men sen när besökarna tilltog var det 30-40 meters kö för att gå upp på stridsvagnen. Mestadels småbarn med föräldrar så jag nöjde mig med att titta runt och prata. Om man sa saker som man verkade kunna något (majoriteten där gick väl runt och tittade på "pansarvagnar" eller "tanks"...) så sa jag att jag läst Wilderängs böcker för att förklara mig. :-)

  Vid anfallen på manöverområdet länkades radiotrafiken in (kompanikanal? Kan inte allt det där som återkommer i böckerna). Men lät ju väldigt likt radiotrafiken som återges i böckerna.

  MSB var i totalförsvarstältet och tryckte på 72-timmarsberedskap osv.
  Bäst var luftlandsättningen med fallskärmsjägare som säkrade upp och sedan Hkp 16.

  Finns flera som lagt upp filmer (av varierande kvalité) på youtube om man vill se hur det var.

  SvaraRadera
 13. Intressant; minst sagt.
  https://youtu.be/v-OWSGs1n1w

  SvaraRadera
 14. Vet ej huruvida de passerade Gärdet eller ej, men årets (decenniets?) höjdpunkt inom det militära temat var definitivt upplevelsen av gårdagseftermiddagens mäktiga möte med en fyrgrupp CH-47 (Boeing Chinook) i farleden in mot Stockholm. Ett inslag i det svenska luftrummet vi gärna ser mer av. Mötet skedde i höjd med fyren Bogesund - ungefär där överstelöjtnanten (PA) och hedersmannen Sven Olof Kviman gjorde sina ubåtsobservationer den 31 oktober för snart tre år sedan. Observationer Försvarsmakten på ett mycket skamligt sätt lagt åtskillig möda på att förringa.

  Som sagt - ett mäktigt möte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju även andra sorts möten där upplevelsen möjligen skulle kunna toppa det ovan beskrivna. Så här års patrullerar vi, jag och min gode vän Mr Remington, stokastiskt ledavsnittet mellan Askrikefjärden och Trälhavet. Winchester Super-X 1 oz. Slugs är måhända inte optimalt för höstens sjöfågel- och minkjakt – med de ger rätt god verkan i hårda mål på korta avstånd…

   Radera
 15. Var det inte en Arméns dag en gång om året på Gärdet förr i tiden ?
  Var där 1983 som 5 åring och fick sitta i 20mm luftvärnskanon och åka dom nya IB77 fordonen TGB20 och Bv206.
  Sen var det militärparad med stridsvagnar etc !

  SvaraRadera
 16. Det var en väldigt välregisserad och lyckad uppvisning i strålande "höstsol".
  Bra tempo i uppvisningsmomenten Imponerande och viktigt att visa allmänheten både för förankring,förtroende och rekrytering.
  Jag hade nog "gått på media" lite här och trodde faktiskt att det skulle finnas aktivister som skulle störa men som sagt, inte ett spår av dem. Man undrar lite hur de kan få så mycket media egentligen jämfört andra företeelser som pågår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilder från Försvarsdagen på Gärdet 2017 Okänd fotograf.
   [img]https://i.imgur.com/PgQKXyj.jpg[/img]

   Radera
  2. Jo, en tant fanns det som delade ut flygblad "mot Nato".
   Stod precis vid entren, vid gång och cykel-vägen.

   Radera
  3. Det är väl bra? Då slipper försvaret betala för att rekrytera studenter som ska agera demonstranter när soldaterna ska öva hur de handskas med dessa.

   Radera
 17. Om man gör en googlesökning på den senaste veckan om aurora och SVT så kan man inte säga att den är speciellt kreml-vänlig. Möjligtvis kan man väl påpeka att man I journalistiken är lite almänt okunnig, men inget allvarligt egentligen.

  SvaraRadera
 18. Slutsatsen blir väl att oproportionerligt många redaktörer sympatiserar med minoriteten femtekolonnare och pacifister?
  De är ju helt suveräna på att få in sina artiklar däremot, vissa debattartiklar i exempelvis ETC är katastrofalt illa skrivna men kommer in ändå om de innehåller feminism, antimilitärpropaganda eller pro-invandringsargumentation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I de rena kommunistblaskorna räcker det med att vara mot USA/Israel för att artikeln ska duga. Är man maniskt emot USA/Israel på ett mer militant sätt, och gärna anhängare av någon mordisk regim med leninistiska eller maoistiska förtecken, kan man även kalla sig del i fredsrörelsen.

   Radera
  2. Jaja, visst. Säkert är det så. Vad står det mer i de där rena kommunistblaskorna som du sitter och läser hela dagarna då? Sammanfatta och recensera dem du som ändå tar dig tid att läsa dem.

   Radera
  3. Alltid bra att hålla koll på fienden på nära håll, som din mamma sa när hon gav halva ryska armén gonorre.
   De är ganska snabblästa för oss snabbläsare, och i land underhållande.

   Radera
  4. Kung Edward;

   Du drar dig inte för att gå ner på en väldigt låg nivå du. Jag tänker dock hålla mig på min nivå här uppe och låta dig kravla ner i humordiket tillsammans med den ryska statstelevisionen och kanal 5:s pajasprogram.

   Nej, men sitt du där du med dina kommunistblaskor och roa dig om du tycker att det är det enda som kan underhålla dig i ditt liv. Annars finns ju tidningen 8-sidor om du behöver något lättläst och som du kanske kan växa av. Själv läser jag nog rätt snabbt oavsett vad det är. Jag behöver inte stödja kommunisttidningar med prenumerationsavgiften (de säljer nog ingen reklam så de lever väl till stor del på denna).

   Radera
  5. Tack för ett som vanligt givande och kverulantiskt inlägg.

   Radera
  6. 8 sidor är väl en tidning för lätt utvecklingsstörda, men är man en riktig, dreglande grönsak kan man ju läsa 8 dagar istället.

   Radera
  7. https://www.youtube.com/watch?v=IJJzscTJeXA

   Radera
  8. Sen så skämt åsido så är det väl knappast kontroversiellt at påpeka att det finns ett antal tidsskrifter, till vänster om SAP, som har proportionerligt store inverkan I det offentliga samtalet, än vad resultat I riksdagsval skulle ge vid handen. I en del av dessa är det dessutom viktigare att vara emot USA (oavsett vad de gör) än att vara för något bra.

   Radera
  9. gbd crvx;

   Och vad har du att säga om alla ledarsidor som hyllar centerpartiet (partiet har ju tidigare ägt många av dessa tidningar)?

   Det finns undersökningar i USA som visar att närmare 70% av alla amerikaner under 30 år numera kan tänka sig att rösta på en socialist i valet (Barack Obama hör inte till en socialist oavsett vad Trump än påstår).

   Men hör i Sverige låter det annorlunda i de liberala kretsarna. Nu är ju plötsligt Trump också nästan socialist. Fredrik Segerstedt (en svensk liberal debattör och författare som bl.a. jobbat åt Timbro, lett projekt inom den nya välfärden och skrivit en mäng rapporter åt Svenskt Näringsliv) tycker istället att Trump är för mycket åt vänsterkanten. Trots att en av hans närmaste rådgivare (och val-finansiärer, miljardären Carl Icahn) utropade socialismen som död, när Trump höll sitt installationstal som president.

   Tankesmedjan ”Den nya välfärden” kan ni läsa om här:
   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Den_Nya_Välfärden

   Radera
  10. Meh, jag tror inte några tidsskrifter öht har något större inflytande.

   Radera
  11. Du går alltså lite på den linje som Tom Araya framförde I "Live Undead" Ben?

   ( "They say the pen is mightier than the sword. Well I say fuck the pen! They can die by the Sword")

   Radera
 19. Kul att så många kom, tittade och intresserade sig för vårt försvar.

  SvaraRadera