Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-09-08 13:08

Man gripen vid Göteborgs Garnison

Militärpoliser ska ha omhändertagit en man vid Tångudden i anslutning till Göteborgs Garnison. Enligt garnisonens informationschef Ulrika Roos ska personen lämnats över till polisen, men kommenterar inte det hela ytterligare. Polisregion Västs presstalesman Gustavsson säger att polisen inte känner till något om detta.
Foto från ingripandet, som visar minimalt av det inträffade.
En man omhändertogs (gripen är en juridisk term och används bara i rubriken, men det kan inte bekräftas nedan att någon egentligen gripits formellt) alltså vid sjutiden under gårdagskvällen i anslutning till Göteborgs Garnison. Omhändertagandet ska ha skett med M90-klädd personal med militärpolisbindlar och ett fordon uppmärkt med militärpolis. Personen ska ha lagts ner på en gräsmatta under omhändertagandet.

Göteborgs Garnisons / Försvarsmedicinskt Centrums informationschef Ulrika Roos bekräftar att en man omhändertogs och att personen lämnades över till polisen, men lämnar inga ytterligare kommentarer om det inträffade.

Polisens presskontakt Gustavsson på polisregion Väst säger sig inte känna till det hela och ger beskedet att han inte har någon information om det inträffade, som vare sig tagits upp på möten eller finns i deras system.

Kort sagt finns ingen information om vad det rörde sig om, eller åtminstone ingen som vill berätta mer om det inträffade, även om garnisonen bekräftar. Man kan dock konstatera att såväl allmänheten som Försvarsmaktens personal är på tårna.

Utländsk personal och utrustning har börjat anlända till Sverige antingen för Aurora eller för landbaserade stödförband för pågående Northern Coasts. Det kan pågå inhämtning kring detta, men också pågå försök från den sk "fredsrörelsen" att störa åtminstone Aurora. Det kan också vara ett penetrationsförsök i syfte att testa säkerheten inför kommande aktioner mot försvaret av Sveriges frihet och demokrati. Det förväntas att utländska samövande personal och materiel ska anlända till Göteborgs hamn som en del av Aurora.

Detta är ingen pågående insats och kan därför skrivas om.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. Är det månne fredsrörelsen på Orust som är ute och luftar sig? Eller nån av Sven Lundehälls gamla paranoiker från Ellös som protesterar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om fredsrörelser på Orust flyttar sig utanför ön, är det fortfarande fredsrörelsen på Orust?

   Radera
  2. Tror inte det är aktuellt, den senaste rörelsen var hemgång från Ica Pärlan, enligt uppgift.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjälp inte "fredsrörelsen" och de som ägnar sig åt inhämtning genom att lägga ut sådana uppgifter.

   Radera
  2. Exakt, den enda "fredsrörelse" som ska ha nån cred är den fram-och-tillbaka-pendlande rörelse som jag gör med mina höfter just nu. UH! UH! UH! UH!

   Radera
  3. Jag respekterar ditt beslut att ta bort kommentaren, även om jag nog tycker att det är i stingsligaste laget, givet att platsen jag beskrev har full insyn från minst två större vägar och ett flertal bostadsområden. Dessutom är det ju sedan länge känt att införsel till verksamheten i fråga kommer att komma den vägen.

   Radera
  4. Inte enligt vad syrran berättade för mig Ben. Hon sa att du slocknade efter en halv folköl och hon var tvungen att injicera dig med Caverject och Benzedrin för att få fart på dig.

   Radera
  5. öh,öh,öh...Aje

   Radera
 3. Finns Göteborgs garnison?

  SvaraRadera
 4. samtidigt i den stora världen, den utanför Göteborgs garnison har i den av FN nyligen offentliggjorda rapporten efter undersökningen av saringasattacken mot den syriska staden Khan Sheikhun, tidigt på morgonen den 4 april, såväl krigsförbrytardiktaturen i Kreml som dess allierade officiellt beslagits med att uppenbart ha mörkat, ljugit och skyllt attacken på andra.

  I rapporten fastställs att ett rysktillverkat stridsflygplan av typen Sukhoi Su-22 ca kl 06:45 släppte fyra bomber i staden. En av dessa bomber var en 250-kilosbomb, av sovjetiskt ursprung, innehållande ca 40 kg sarin eller sarinliknande substans.

  Vid attacken dödades 83 personer, varav 23 kvinnor och 28 barn. 293 personer skadades, varav 103 barn. Det medicinska omhändertagandet av skadade försvårades väsentligen på grund av att ryska och syriska stridsflygplan dagarna innan bombat närliggande sjukhus.

  Emotser nu kraftfulla åtgärder i säkerhetsrådet från regeringen Löfven, ansvariga för dessa flagranta brott mot mänsklighet, folkrätt och krigets lagar måste rimligen bestraffas…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omöjligt, Hr Assad har ju gett sitt hedersord på att alla kemiska vapen förstördes efter den där attacken för fyra år sen som han absolut inte låg bakom. Jag vet att Sergei Lavrov håller med mig i detta.

   Det är så klart tjetjener som fått sarin av CIA som ligger bakom, det vet ju alla att CIA hjälper tjetjener för det sa Putin i den där Oliver Stone-intervjun så då måste det ju vara samt trots att det inte finns en strimma bevis nånstans för det påståendet.

   Radera
  2. Hr Assad torde inte ge avkall på "hen"s hedersord ens om grönköpings-corpsen satte honom under sin svåraste s.k. interrogation, med både vatten och kanske brödliknande substanser. Hr Assad är förmodligen en av mänsklighetens mest svårflirtade ledare-figurer. Och som sådan bör man förstås inte flirta i onödan.

   Radera
  3. Finge han äta Svenskt bröd talte han nog ganska snart

   Radera
  4. Barkbröd. Eller kanske råbarkat bröd. Eller kanske rättare sagt bli omhändertagen av ett antal råbarkade bröder.

   Radera
  5. Enligt hyfsat trovärdiga uppgifter konsumerar herr Assad endast grönt och liknande, ja rent vegetabilisk kost, precis som hr Hitler gjorde. Ingen skulle ens komma på att ifrågasätta dessa stora mäns val av grön mat.

   Radera
 5. Givetvis ett fyllo. vad skulle det annars vara?

  SvaraRadera