Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2017-09-05

Intervjun med mig i Eftermiddag i P4 Radio Sjuhärad

Nedan hittar ni intervjun med mig i Eftermiddag i P4 Radio Sjuhärad.
Författarjäveln på plats i Radio Sjuhärads nödhusbil.
Intervjun hittas inbäddad nedan och bör också finnas som fungerande länk här.
Intervjun pågår från 70 minuter (1:10) in till ca 105 minuter in (1:45). Det är avbrott för musik (Ida Wiklund - Mellan Dröm Och Verklighet, Kleerup & Titiyo - Longing For Lullabies, Docenterna & Idde Schultz - Utan Dig och eventuellt Mariette - Louder), samt ett trafikmeddelande, lokal nyhetsuppdatering och en uppdatering om Radio Sjuhärads sociala medier.

Likväl blir det några minuter med mig under perioden, som säkert kan intressera såväl blogg- som bokläsare. Vi diskuterar såväl Höstsol som tidigare böcker, liksom bloggen.

Då P4 Sjuhärad just nu flyttar till gamla lokaler och överger Radiohuset där de suttit sedan 90-talet, så skedde inspelningen i deras nödhusbil, passande målad i rosa kamouflage. Den kan användas som studio i fält, eller för den delen i händelse av kris eller krig, vilket Niclas Odengård påtalade. Trots att lokalradions lokaler i princip var utslagna kunde man fortsätta sända som vanligt.

I övrigt alltid intressant och imponerande att se vilken stressnivå och nivå av flera bollar i luften som programledare i radion kan hantera. Detta live för en publik och inte bara firmainternt inom ett kompstrinät eller batstrinät. Det pågår ofta 3-4 parallella diskussioner i pauserna - diskussion runt studiobordet, diskussion med producenten i hörlurarna, diskussion med någon tredje kommande part i hörlurarna, samtidigt som man också hör pågående sändning (musik, nyheter, trafikmeddelande) och producentens ständiga påminnelser om hur länge ett inslag pågått, hur länge det är kvar, och om man är "inne" eller "ute" ur sändning.

Programledaren småpratar i pauserna med gästen (mig) samtidigt som allt annat hanteras, och det småpratet kommer tillbaka som frågor eller diskussionsunderlag i sändningen.

1 kommentar: