Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2017-09-13 11:25

Höstsol fjärde mest sålda skönlitteratur

Förläggareföreningens försäljningssammanställning för vecka 35 finns nu ute och facit på vad alla topplisteplaceringar hos olika onlineåterförsäljare kan översättas till i verkligheten finns nu ute. Höstsol visar sig vara fjärde mest sålda skönlitteratur i Sverige under releaseveckan, även om boken inte fanns ute i den fysiska handeln förrän mot slutet av veckan. Topplista följer nedan.
Nåja, Aurora har börjat. Läs ändå!
Enligt Förläggareföreningens sammanställda topplista över all bokförsäljning i Sverige under vecka 35, så landade alltså Höstsol som fjärde mest sålda bok. Jan Guillou, Emelie Schepp och Fredrik Backman sålde mer, men jag får trösta mig med att Höstsol inte nådde den fysiska bokhandeln förrän torsdag - fredag den veckan.

Numera har de stora bokhandlarna integrerade system mot förlagen, som gör att dessa kan se sin egen bokförsäljning i princip live och Förläggareföreningen kan sedan samla in försäljningssiffror från respektive förlag och sammanställa. Vilket ledde till följande topplista för vecka 35:

#1 Jan Guillou: 1968 (Piratförlaget)
#2 Emelie Schepp: Pappas pojke (Harper Collins Nordic)
#3 Fredrik Backman: Vi mot er (Forum)
#4 Lars Wilderäng: Höstsol (Massolit)
#5 Elena Ferrante: Den som stannar, den som går (Norstedts)
#6 Kjell Westö: Den svavelgula himlen (Albert Bonnier)
#7 Elena Ferrante: Det förlorade barnet (Norstedts)
#8 Colson Whitehead: Den underjordiska järnvägen (Albert Bonnier)
#9 Emelie Schepp: Prio Ett (Wahlström & Wistrand)
#10 Lucy Dillon: När livet börjar om (Forum)

Höstsol verkar slutligen nått ut i alla distributionskanaler. Elektronisk distribution är om möjligt svårare än fysisk - trots allt innefattar det en massa IT-system som ska prata med varandra.

E-boken finns nu också hos Google Play för 121:63 SEK, vilket nog är billigast. På Google Play ligger boken #2 på topplistan efter M5, medan boken ligger #3 hos iBooks efter M4 och M5.

Nextory har också fått in Höstsol, som därmed nu finns hos samtliga tre strömmande tjänster, dvs också Storytel och Bookbeat.

Härnäst blir det intressant (för mig iaf) att se hur statistiken ser ut för vecka 36. Förvisso kommer M5 att peta ner alla andra minst ett steg på listan och den initiala anstormningen kanske är över. Men vi får se.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Mycket välförtjänt. Vi har utlovat terapisamtal över boken ute i busken nästa vecka.

  SvaraRadera
 2. Utläst, väntar med spänning på fortsättningen, för så kan det väl inte sluta.

  SvaraRadera
 3. Jag erinrar mig en replik i en pjäs på TV-teatern för väldigt många år sedan: "Jag lånar alltid bra författares böcker på biblioteket. De skriver bäst när de är fattiga". Lars W lär väl inte längre ha det inticamentet ...:-)

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar självreferensen (right?) 9:e januari, 15:45: "'Värst vad du var påläst? Du är inte journalist?' [...] 'Bloggare.'"
  :)

  SvaraRadera
 6. Roligt att det går bra för dig med författarskapet! Jag såg att Höstsol låg på premium plats vid ingången på bokaffären i Solna Centrum när jag passerade igår. Tummen upp! Är det inte dags för Tysk och Engelsk översättning snart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Översättningar bestämmer inte jag. Det bestämmer utländska förlag, om de finner en bok intressant nog. Vilket är svårt - på översättningsmarknaden slåss man inte bara mot alla andra svenska författare om förlagens uppmärksamhet, utan mot hela världens samlade författare.

   Radera