Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2017-09-03 15:07

Ekots Olle Zachrison medger - man var ute efter att smutskasta Ulf Kristersson

Den socialistiska Sveriges Radios nyhetsprogram Ekots ansvarige utgivare Olle Zachrison medger på SR:s hemsida att man var ute efter att smutskasta den moderate partiledarkandidaten Ulf Kristersson. En reporter fick specifikt i uppdrag att lista blåsvärder partiledarkandidaten varit i.

Olle Zachrison säger på SR:s hemsida:
"En reporter fick i uppdrag att göra en faktagenomgång av blåsväder den moderate partiledarkandidaten Ulf Kristersson varit i genom åren."
Man kallar sig alltså opartiska, men letade specifikt efter negativa punkter kring Ulf Kristersson (m).

Detta står i kontrast mot hur man hyllade Stefan Löfven när han var kandidat till partiledarposten för Socialdemokraterna.

Listan som Ekot publicerade var direkt hämtad från den socialistiska webtidningen Dagens Arena och var alltså förutom helt osaklig och partisk även ett plagiat. Ni kan läsa den Googlecachade numera raderade Ekot-artikeln hos Google och jämföra.

Den helt partiska och osakliga politiskt styrda Public Service sägs framöver komma att finansieras via tvångsbeskattning av hela svenska folket. Det är helt uppenbart att det krävs en omfattande utrensning och nedskärning av Public Service om så sker och det inte längre blir frivilligt att betala för skiten.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Anledningen till att statsmedia nu går ut med ett sådant här medgivande är för att de för tillfället vill haussa Ulf Kristersson så att inte den dumma Mikael Odenberg ska få in en fot i valberedningen.

  Var bara lugn, allt kommer att återgå till det normala tids nog när han blivit partiledare den där Kristensson, och han kommer att få ta emot skit igen och vika ned sig som alla andra pseudokonservativa. De försöker bara att mjölka kon gratis nu och vinna sympati för sin påstådda men obefintliga opartiskhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja märkligt är det, ser de Kristersson som så bra att han kan lyfta M till fornstora dar? Vi som åtminstone har lite sympatier åt M hållet ser honom som bara "more of the same"!

   Radera
 2. Tror det sitter i väggarna.

  Jämför med att en förvånansvärd stor andel av alla filmer inte passerar The Bachdel test, dvs har två kvinnliga skådespelare som för en dialog med varandra. Varför är det så? Troligtvis för det är mest män som skriver manus och regisserar filmer. Likadant är det på Ekots redaktion. Folk som har vänstersympatier tenderar att välja en vänstervinkling. Ibland blir det tydligt, som när det gäller Ulf Kristersson, men nästan alla andra gånger flyger det under radarn. Det går inte att bevisa att just det urvalet inte var en slump. Många gånger kan det handla om problemformuleringen, har den fattiga mamman ekonomiska problem för bidragen är för låga eller för skatterna är för höga. Tror aldrig jag hört någon journalist ta upp den senare vinklingen. Moms, kommunalskatt och arbetsgivaravgifter tar ju trots allt hälften av alla inkomster för en låginkomsttagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grundavdrag på 100k, finns det någon som för den frågan?
   Det skulle göra väldigt mycket för låginkomsttagare.
   Det är för övrigt så mycket byråkrati som behöver bort, förenklas.

   Förresten kul att någon på den här bloggen med övervägande män (av vad som går att läsa sig till, ej särskilt progressiva i att omfatta annat än traditionellt manliga ämnen i samtal och tankar), drar upp en sådan sak som The Bachdeltest, och utfallet i dagsläget.

   Radera
  2. Det är väl en och annan som förespråkar det, brukar komma upp i samband med att medborgarlön kommer upp.

   Hur stort grundavdraget bör vara kan diskuteras, men det är ju fel någonstans att man skall behöva gå till soc för att kunna betala sin skatt...

   Radera
 3. Att betala för Public Service är väl knappast frivilligt nu heller, såvida man inte väljer att inte ha en TV? Vad jag menar är att vi borde göra ett av följande alternativ: 1, Rensa ut ordentligt inom alla Public Service-bolag och byt in riktiga journalister som gör ett hederligt opartiskt granskade och nyhetsförmedlande. 2, Lägg ner skiten då den inte längre fyller någon funktion pga sin partiskhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tämligen frivilligt, bara att säga att du inte har någon TV. De ljuger om att de är oberoende, varför skall jag tala sanning om eventuella tv apparater, jag tycker dessutom det är fult att skryta :-)

   Radera
  2. Problemet är strukturellt, journalistkåren som helhet har vänstersympatier. Jag tror mer på att ta fram principer, t.ex låta båda sidor få komma till tals, och kontinuerligt försöka mäta vinklingen och göra redaktionen uppmärksam på det.

   Har man siffror så blir det lättare att gå emot grupptrycket. En journalist som är vänster kan då skriva en "positiv artikel" om Trump och motivera det för en vänsterkollega med att statistiken måste balanseras.

   Radera
  3. Det är naturligtvis inte frivilligt att betala tv-licens om man måste ljuga om att man inte innehar en produkt som av staten räknas som tv-mottagare.

   En skatt på skiten är dock värre då tv-licensen åtminstone har den fördelen att det är en platt skatt. Dessutom är den begränsad till bara en avgift per hushåll, något skatten inte är.

   Fast naturligtvis ska public service helt läggas ned. Om svensk Public service lyckades rapportera från det amerikanska presidentvalet utan att en enda gång hänvisa till amerikansk public service finns det naturligtvis ingen orsak heller för den svenska varianten att existera...

   Radera
 4. Desperationen sprider sig !!

  Precis som inom de statsbärande myndigheterna och verksamheterna i DDR den varma sommaren 1989...

  SvaraRadera
 5. Nu när Radiotjänst lär läggas ned så kan vi väl flytta SVT/SR till Kiruna som kompensation? Då lär en ordentlig personalrensning följa av flytten. Regeringen verkar ju gilla att flytta statliga jobb.

  Till skilnad från en flytt av ex. Strålsäkerhetsmyndigheten så innebär en flytt av SVT/SR inte någon säkerhetsrisk för landet om alla säger upp sig.

  SvaraRadera
 6. SVT och SR måste få veta om Kristensson tar avstånd till SD, det är den stora frågan för dom så att SVT och SR inte tar en ulv i fårakläder till sin barm.

  SvaraRadera
 7. En av SR:s tyngre journalister har ett litet porträtt av Mao på skrivbordet.

  Kanske en skitsak men kom ihåg att hata slumpen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett ett SR-kontor med liknande märkligheter.

   Radera
 8. Jag har på min blogg granskat påståendet att Ekots lista skulle vara plagierad från Dagens Arena:

  https://granskningar.blogspot.se/2017/09/nej-lars-wilderang-ekot-plagierade-inte.html

  SvaraRadera