Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2017-09-24 09:34

Dödskorset i OMXS30 fortfarande intakt - nu även i OMXSPI

Dödskorset i OMXS30 är fortfarande intakt trots anmärkningar om en upprekyl i index. Det bredare indexet OMXSPI gör nu OMXS30 sällskap och fick ett eget dödskors i veckan.
Dagschart OMXS30.

Vi fick alltså trots upprekylerna i index nu ett dödskors även i det bredare indexet OMXSPI, och inte bara som tidigare i storbolagsindexet OMXS30.
Dagschart OMXSPI
Bägge dödskorsen är förstås falska dödskors, då MA200 fortfarande är stigande.

För att läget ska gå tillbaka till köpsignal via ett himmelskors eller guldkors, så behöver i princip index uppföra sig spegelvänt mot den tidigare nedgången, vilket gör att det dröjer kanske två månader innan det kan ske. 

För att signalerna alltså ska vara fel krävs att börsen återhämtar sig till tidigare höjder och inte faller tillbaka igen inom två månader. Upprekyler kommer alltid i alla nedgångar och kallas annars populärt för tjurfällor som lurar in de som känslomässigt inte klarar av att stå utanför börsen bara för att den stiger tillfälligt efter nedgång.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Vi ser här ett klassiskt dubbelt falsk dödskors. När därefter derivatan av inversen korsar den naturliga logaritmens integral. Vid t0, dvs nu, beräknas t delta till pi*e*k där k ligger 0..1 och har enhet månad. Snart blir de åka av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hans, hur definierar du en idiot? Nån som mig som du inte förstår. Två standardavvikelser skiljer utmananad vs normal vs högbegåvad enligt IQ mått. Ifall du nu tror på det, jag gjorde mensa.no och fick 145 päron på ett extremt lätt test. Inte för jag tror på resultatet, eller vad det nu säger sig mäta. Jag anser mig vara rätt normalbegåvad, dock inte idiot..

   Radera
  2. Det roliga med det menlösa norska testet. Var att en eller om det var två uppgifter hade fler än ett rätt svar. Snygga raven matriser..

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Hej Niklas, förklara hur färgen blå ser ut för en person som varit blind sedan födseln.

   Tack på förhand!

   Radera
  5. Bra fråga VP, varför ställer du den till mig som precis beskrivit mig som en högst ordinär människa, du har ju hela det intellektuella kapitalet samlat här. Men jag kan googla även ifall jag inte äger en dator men dock en telefon som jag fått via jobbet.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Blå

   Vill du veta mer om mig så varsågod; min första färg jag lärde mig som även är min min favoritfärg är lila. För att knyta an till färgen blå så får man avlägsna den röda färgen. Politiskt sätt är ja varken blå, röd eller som det lätt kan bli när man inte tänker till, brun. Jag är helt enkelt regnbågen :-). Blått är den tredje innersta färgen i regnbågen (lite klurigt det där då man/kyrkan antar jag la in indigo blått mellan blått och violett för att färgerna skulle bli sju. Att man sen kan se spegelbilder(s) av regnbågen komplicerar ytterligare, regnbågen kan t o m vara upp-och-ned vänd!.

   Sen har vi alla dessa stjärnor..

   Som sammanfattning: jag tror inte jag kan besvara din fråga. Söndagsmys på dig, jag försökte mest mysa till det med ovan. Jag har antagligen inte hjälpt någon blind människa, men kanske jag gör genom mitt engagemang i DHR. Vad gör du VP?

   Radera
  6. Blind eller inte så borde färgen blå vara blå?

   Radera
 2. Vi har en historiskt stark period framför oss. Och fortfarande är räntorna låga. Jag hänger med börsen ett tag till

  SvaraRadera
 3. Ser nästan ut som perioden 2015-08-31 - 2015-11-12. Då kom en korrektion...

  Vi får helt enkelt vänta o se om mönstret blir detsamma denna gång.

  SvaraRadera
 4. Tror att det är för många som är negativa till börsen och står vid sidan om. I det läget är jag tveksam till någon större sättning. Vid klassiska börsfall har nästan alla varit euforiska och det är då som det är som farligast. Handlade på mig lite för en månad sen och är just nu inte besviken.
  Ser man historiskt och oktober 1987, 1997 och 2007 så var det väldigt negativa månader. Vad händer i oktober 2017?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är ju sjukt positiva? Bara kolla runt på div. bloggar (utom denna) och aktieforum, finns INGEN som är negativ. Allt ska upp, vad är alternativen, räntan är ju så lång, sitt still i båten etc osv m.m m.m..

   Vi har en överhettad högkonjunktur, går inte att förneka, byggbranschen och tillverkningsindustrin står inför en trevlig kommande överraskning.

   Radera
  2. Jag håller inte med dig. Jag ser i alla fall i mitt tycke för många negativa. Bla olika ekonomiska gurus och börsproffs som är negativa.

   Vad alternativen är? Jag har varit med både -89, -97 och -07 och vet att inga träd växer till himmelen. Och vad det är som startar en nedgång kan vara mycket. Ex -97 då Fed plötsligt höjde räntan utan förvarning.

   Att ha pengarna på ett vanligt konto är ibland en bra strategi. 0% avkastning är ibland bra och man MÅSTE ju inte alltid ha pengarna investerade i någonting.

   Radera
  3. VP: Jag håller inte med dig. Jag tycker på många ställen är det enda man snackar om hur man ska "skydda sig mot nedgång" och att värderingen på framför allt den amerikanska börsen är rekordhögt (mätt som tex Schiller-P/E).

   Även "folk i allmänhet" tex kollegor tycker det är "för farligt" att gå in på börsen nu. Då känns det inte som en börstopp.

   NN: Det är en ovanligt lång uppgång vi haft nu, så kanske inte dumt att "vikta ner" lite.

   Radera
 5. Jadå du VP, jag scrollar ner och finner dig igen. Du verkar väldigt säker på din sak, kanske har du rätt. Nu har vi en överhettad högkonjunktur enligt dig, ifall du nu är så säker sälj alla dina tillgångar inklusive ev boende. Köp fysiskt guld och gräv, göm undan. Jag upplever dig som aningen stressad, så kanske lite sälj sälj sälj kan råda bot på dina nerver.

  F ö fanns det en rätt störig man på detta forum för nåt år sedan som utgav sig för att heta Svante. Vill minnas hen började sina börsmeningar med Upp upp upp, han har skrattar nog hela vägen till banken nu, då fick rätt i det mesta han sa då.

  SvaraRadera
 6. Tänk vad en enkel teknisk indikator kan dra fram för menlösa diskussioner.

  SvaraRadera