Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2017-09-15 08:38

Climeon till börsen

Climeon meddelade just att man genomför en börsintroduktion. Detta sker via en publik nyemission till kursen 31:- SEK per aktie, eller ett marknadsvärde på 1 100 MSEK före emissionen.
Geotermisk energianläggning på Island.
Dagen efter gårdagens nyhet om en villkorad order på 300 MSEK till geotermisk energi på Island, så gick energiteknikbolaget Climeon just nu med ett pressmeddelande att man går till börsen.

Bolaget ska lista sig på NASDAQ First North Premier via en nyemission på ca 200 MSEK. Före emissionen värderas bolaget till 1 100 MSEK. Hälften av nyemissionen är garanterad av t ex Ålandsbanken, Alfred Berg mfl investerare.

Befintliga aktieägare har också sagt sig vara beredda att gå in med 90 MSEK i bolaget, även om det är icke-bindande, vilket gör att 190 av 200 MSEK i princip redan kan vara tecknade.

Av nyemissionspengarna ska 49 MSEK gå till marknadsförings- och säljorganisationens utbyggnad, 49 MSEK till service och leveransorganisationen, 40 MSEK till produktutveckling och 40 MSEK till finansiering av bolagets verksamhet tills man kan visa vinst. 10 MSEK går till avbetalning av kortfristiga lån.

Jag är aktieägare i Climeon och har icke-bindande sagt mig vara beredd att gå in med ytterligare kapital.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Som amatör men intresserad av sådana här företag med visioner, hur mycket måste/bör man gå in med? HUr gör man?

  Får säkert en massa kommentarer nu, men skit i det, nån gång måste man ställa frågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skaffa en depå, avanza eller nordnet är billiga online alternativ. Avanza är tydligen inblandade i denna dessutom. Jag gissar att om man är avanza kund kommer man få info från dom. De brukar skapa erbjudande man kan tacka ja till på deras sida. Prospekt ska släppas 22 september, så innan det händer det nog inget. Courtage är idag låga så man behöver inte köpa så stora poster, själv tänker jag 10k

   Radera
  2. https://www.avanza.se/kampanjer/climeon.html

   Radera
 2. Kul med ett private placement som verkar gå hela vägen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå hela vägen? Varför är målet så ofta Early Exit? Detta att aktiebolag är gynnade juridiskt och skattemässigt är fatalt för det privata (speciellt det långsiktiga) ägandet istället har det blivit ett gynnande av anonyma institutioners ägande.

   En sorts socialism.

   Radera
  2. Nu tänkte jag mig ur Lars perspektiv, som tidig investerare som ställer upp med riskkapital. Ett viktigt mål är att företaget blir så pass livskraftigt att man kan handlas på börsen, så att man kan göra (helt eller delvis) exit när det passar.

   Radera
 3. När blir de börsnoterade

  SvaraRadera
 4. 49 till säljarna och 40 MSEK till ingenjörerna.... suck

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte orimligt. När det väl lossnar på allvar frigörs resurser för produktutveckling.

   Nu är det viktiga att få ut produkt på marknaden för att visa att det fungerar, och få betalt för det. Man har några referensprojekt med sig men de brukar inte vara de som ger bäst marginal för ett så här nytt företag.
   Go Climeon Go!

   Radera
 5. Tja, kan väl inte gå sämre än SeaTwirl :-)

  SvaraRadera
 6. Du menar oprövad teknik som skall konkurrera med etablerad teknik på en öppen marknad?

  Climeon har lite andra marknadsförutsättningar.
  Men att koppla upp mot elnätet, då får det vara bra dyr el.

  SvaraRadera
 7. Kan detta vara något att investera SCANIA / VolksWagen pengarna I ?

  SvaraRadera
 8. Climeon har väl fått flera ordrar tidigare, Silja Line och något italienskt varv. Har de presenterat någon data från dessa anläggningar? Hur har det gått?
  Jag är ganska luttrad när det gäller förhoppningsbolag som får stora ordrar. Vad hände med Seabased till exempel? De hade ju flera stora projekt och stora planer. Har något realiserats?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 4:e augusti tillkännagavs en ny order från deras första kund Viking Line.

   http://cornucopia.cornubot.se/2017/08/ytterligare-order-till-climeon-fran.html

   Man kan ju gissa att Viking Line som befintlig kund vet vad de gör när de lade en ny, större order.

   Radera
 9. Det är som Cornucopia skrivit nyligen säljläge på börsen.. :-)

  SvaraRadera
 10. Nu finns erbjudandet upplagt hos Avanza, under Mina sidor > Nyintroduktioner & Emissioner.

  Minsta antal är 320st x 31 SEK, sista svarstid 2017-10-09 17:00.

  SvaraRadera