Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-09-20 11:46

Citerad av professor Krusell vid SU

Tydligen blev bloggen citerad av professor Per Krusell från Stockholms Universitet vid en presentation för riksdagens finansutskott.
Det handlade om en dragning av diverse ränteexperter, och det är ju trevligt att se att bloggen kunnat minska offentliganställdas arbetsinsatser på detta vis så skattepengar kunnat gå till nyttigare saker. Nu har iofs underlaget till ovanstående graf, den sk riksbanksigelkotten, kommit från en av bloggens läsare som gjort hästjobbet.

Men det hade ju varit förskräckligt om professor Krusell hade behövt ta fram denna graf själv, rent av gjort en mer aktuell dito.

Professorn kallade grafen för Cornucopia, och tyckte det var ett underligt namn på denna graf. Själv kallar jag den som sagt riksigelkotten och finns i lite nyare version här från förra sommaren. Själva poängen med grafen är att visa hur dåliga Riksbanken själva är på att killgissa hur man avser göra med räntan framöver, och kan väl i stort sett sägas såga allt var ekonomisk prognosförmåga heter. Och med det även alla "ränteexperter".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Jag skulle fortfarande vilja se motsvarande graf för invandringen baserat på prognos samt utfall. Snälla Cornu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För arbetskraftinvandrare är antalet rätt konstant, något sjunkande dock senaste åren. För asylsökande är det ju sedan slutet av 2015 på lägstanivåer sen många år tillbaka.

   Vad som förväntas är ju idag rätt enkelt att räkna ut, nivån kommer hållas så här låg om inget ändras i gränskontrollerna. Vad som tidigare förväntats lär ju vara ungefär extrapolerade grafer och matcha väl utfallet, med undantag för Syrienkriget respektive Jugoslavienkriget. Svårt att förutse var stora krig kommer blossa upp i framtiden, till skillnad mot ekonomi där RB själv ansvarar för utfallet, till viss del.

   https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asylsokande---de-storsta-landerna.html

   Radera
  2. Hur var det med anhöriginvandring, räknas varken som asyl eller arbetskraft ?

   Radera
 2. Stort att få riksigelkotten citerad!

  SvaraRadera
 3. Kan man utgå från att RB kommer att ha lika fel om när räntan ska börja höjas? Kan det då bli så att höjningarna kommer tidigare än prognoserat?

  SvaraRadera
 4. Kanske om man gav RB-folket löneavdrag när de missar sina prognoser så skulle de sluta med förhoppningsprognoser de inte tror på själva.

  SvaraRadera
 5. Det är en fin graf helt enkelt, mycket användbar i dessa sammanhang! Kul!

  SvaraRadera
 6. Ganska otroligt att vi har en hel myndighet som sitter och hanterar en ränta som numera inte betyder särskilt mycket. Om inte annat bevisar riksigelkotten att det är verkligheten som styr.

  SvaraRadera