Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2017-09-05 12:21

Bloggen firar nio år

Igår var det bloggens nionde födelsedag, då första inlägget publicerades den 4:e september 2008. Vilket jag kom på live i intervjun hos P4 Sjuhärad.
Graf med sidvisningar per månad sedan starten enligt Google Analytics. Bara fyra dagar i september 2017 än så länge.
Google Analytics statistik ovan är klientsidebaserad och täcker därmed inte in all trafik, utan missar runt 20% av trafiken i stigande takt, i takt med att allt fler kör adblockers och liknande.

Bloggers serversideloggning nedan är däremot korrekt, då alla anrop loggas. Förra designen på bloggen gav fler serversidevisningar pga den tekniska lösningen, vilket drog upp trafiken 2015 - 2016. Med samma tekniska lösning borde det istället se ut som ovanstående graf.

Bloggers serversideloggning.
Mest lästa inlägg hittar ni som vanligt i bloggens botten.

Totalt har jag publicerat 12 747 blogginlägg sedan starten.

Hur stor är då trafiken? SIS-Index anger 70 511 unika besökare förra veckan, fördelat på 181 736 besök och 364 498 sidvisningar. Källan är Google Analytics, vilket blir fullt jämförbart med kommersiella KIA Index.

Sett till unika besökare är det i linje med Dagens Media, Dagens Medicin, Bohusläningen, Norra Skåne, Sydöstran, 99Mac eller kanske VA Finans.

Vill ditt företag köpa reklamplats går det bra att kontakta [email protected].
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Du borde länka till första inlägget, eller göra en greatest hits

  SvaraRadera
 2. Av sidvisningsgrafen skulle man lätt kunna dra slutsatsen att Peak Cornucopia passerades under år 2015.
  Har du gjort någon analys av möjlig[a] orsak[er] till rådande regress och i så fall, har du några motdrag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möjliga orsaker är främst två.

   1) Att jag nått den maximala läsekretsen som tilltalas av mitt anslag och redaktionella innehåll.

   2) Asylkrisen 2015. Därefter handlar allt om invandring och eftersom jag inte skriver om de frågorna för att jag inte vill dra till mig Svärjevännerna, så får jag färre läsare. Folk som bara vill yla om invandring söker sig någon annanstans.

   Radera
  2. Ökat användande av adblockers? Iaf i världen. Hittar inga siffror för Europa eller Sverige. http://www.businessinsider.com/pagefair-2017-ad-blocking-report-2017-1?r=US&IR=T&IR=T

   Radera
  3. Man kan tänka sig ökad konkurrens också, Netflix och HBO säljer mer i Sverige och dygnet har bara 24 timmar.

   Radera
 3. Apropå bemärkelsedagar firar vi idag att Julio Iglesias har blivt pappa för nionde gången. Ett välskapt gossebarn på 41 år, hittat på byn.

  SvaraRadera
 4. Grattis! Läsvärd blogg, initierad och betydelsefull.

  SvaraRadera
 5. Grattis och tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 6. Grattis. Tack för bra bevakning av omvärldshändelser och tidig information av viktiga händelser som Transportstyrelsen. Jag ska bättra mig och klicka lite mer på annonserna, inser att bloggen inte drivs med ryggdunk & varmluft allena.

  SvaraRadera
 7. Grattis är kanske fel valt ord. Det ligger ju hårt arbete bakom. Jag måste erkänna att det är givande att höra motsatta åsikter och få lite fakta på köpet. Intressanta ämnen. Håll din fana högt i många år till, kamrat Lars. Guldklockan som du ska få från oss läsare kommer när bloggen firar 20 år till. Jag ska börja spara undan lite av lönen nu med detsamma så får vi se hur mycket guld vi kan spara undan. Lägger du ned bloggen så behåller jag dock klockan själv, annars lovar jag skicka en med posten.

  SvaraRadera