Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-09-30 16:05

Bildserie: Mycket professionellt agerande av polisen i Göteborg

Det märks att det gått 16 år sedan Göteborgskravallerna. Idag är polisen mycket professionella och rensar i lugn och ro rent gatorna och skiljer demonstranter och motdemonstranter åt med minsta nödvändiga våldsinsats. Nedan följer en bildserie på hur polisen separarerade NMR och antifa.
Polisen börjar inbrytning för att skilja sidorna åt. Nasister uppe till vänster vid hörnet på Fokushuset. Passande nog ligger bägge sidors sponsor uppe till höger i bild med ryska konsulatet på andra sidan motorvägen.

Sidorna separerade.
Vänteläget. Kastas sten och smällare mot främst polisens hästar. Inte veganer bland antirasisterna/antifascisterna iaf.
Borttryckning pågår.
Säcken knyts ihop runt de mest våldsamma inom antifa, varav några får statligt erbjudande om resa, kost och logi.
Säcken ihopknuten. Dålig stämning.
Nytt läge. Svarta blocket härjar framför Liseberg. Böljar fram och tillbaka.
Polisen låtsades retirera, varpå svarta blocket började hurra och rusade framåt, vilket möttes av en full motstöt av polisen, som grep flera och i princip besegrade antifa framför Liseberg.
Hot black-on-black action. Antifa börjar slåss internt.
Polis från bägge håll. Svarta blocket drar. Mässan och Liseberg stängda och erbjuder inte någon flyktväg. Allmänheten applåderade när polisen kom med sin busschock från andra hållet. Tillägg: Flera antifa ska ha lyckats fly in på mässan och gömt sig på toaletter på andra våningen, där de försökte byta kläder. De greps dock av polisen, då de bytte till vita kläder, och ingen har vita kläder på bokmässan, så ...
Nytt lugnt läge. Polisen ute i dialog bland kvarvarande.
Överlag mycket professionellt och våldsminimerande agerande från polisen. Upploppsmakare ges hela tiden valmöjligheten att fredligt avvika från platsen och har alla möjligheter att fly. Det hettade i princip bara till framför Lisebergs huvudentré och även om jag bevittnade flera mordförsök med stenkastning mot polisen, så var ungefär hälften av våldet svarta blocket som slogs mot andra inom svarta blocket. Verkar ha svårt att komma överens internt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

31 kommentarer:

 1. De kom vål dit för att slåss? När antifa hindras att slåss med nazisterna så får de väl slåss inbördes för att få utlopp för sin aggression?

  SvaraRadera
  Svar
  1. +2

   Och tack för saklig rapportering på bloggen. MSM är ju inte att lita på, tyvärr.

   Radera
 2. Tänk om media inte hade uppmärksammat nazisterna.

  Då hade det varit like lugnt som när nyliberalerna höll sin "Walk for capitalism".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå, det är ju underhållning.

   Radera
  2. 'Ja, det är nog så många ser på det, lite som tjurrusningen i Pamplona.

   Folket vill ha lite blod och våld på gatorna, bara man kan hålla sig på säkert avstånd själv.

   Radera
 3. Hej

  Fick idag en kommentar från en överlevande från Ausschwitz:
  "Det fanns bruna och röda fascister...och de röda var betydlig farligare!"

  Varför?
  Räcker att titta på deras hemsidor.
  Jämför gärna själv:
  NMR mot AFA och ARNA där de röda fascister helt klart visar på mera intelligens och bättre organistationsförmåga.

  Kanske även denna länk kan ge lite mera insyn: https://uvell.se/2017/09/29/liket-lever-en-guide-till-autonoma-vanstern/

  Bra jobbat av polisen tycker även jag...

  SvaraRadera
 4. De röda har alltid varit farligare, de röda fascisterna i Tyskland vann ju upploppen och fick folket att sympatisera med de bruna. Både nazismen och Kommunismen kommer från samma skrot, marxismen.. ... vad mer behöver man säga egentligen ?

  SvaraRadera
 5. Snyggt jobbat av polisen! Och de har säkert mer i sin taktiska arsenal, som antika svinfylkingen och sköldborgen, vilka lämpar sig utmärkt i anakronistiska stridssituationer som denna.

  SvaraRadera
 6. De ser rätt futtiga ut från ett helikopterperspektiv, ett rätt litet antal "huliganer" som enbart är ute för att slåss och har förmodligen en rätt vag uppfattning om respektive sidas politiska argument.
  Skulle bli rätt förvånad om dessa personer skulle demonstrera mot långa vårdköer, säkerhetsläget i Östersjön eller samla in pengar till Puerto Rico.

  SvaraRadera
 7. Stackars antifascister. De tilläts inte ens slå sönder en fascistisk farfarsbil. Nu får de istället sitta hemma och förtvivlat försöka göra handhjärtan samtidigt som de vibrerar av uppdämt hat mot samhället.

  Nazisterna behöver inte ens diskuteras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Björn

   Dagen är inte slut än...de mörka timmarna kommer att framkalla de riktigt mörka...fast, finns ingen att slåss mot, så rinner det förhoppningsvis ut i sanden?

   Antar att även det har polisen tagit med i beräkning.

   PS Idag så visade polisen att man kan få bukt med stenkastning (bara man ger de mandat!) DS

   Radera
  2. Snart är det G20 möte, då har dom chansen igen.

   Radera
 8. Hej Lars

  En eloge till dig!

  Än en gång lyckas du som "enmansredaktion" sprida mera ljus över vad som pågick i Gbg än en hel redaktion...så som du gjorde med reportaget om Karlskrona och ryska fartyg när det begav sig.

  Lysande helt enkelt.

  Trevlig helg

  Manfred

  SvaraRadera
 9. Övertecknad kom till platsen något efter det att det värsta skett..
  Polisen hade spärrat av området totalt utanför "Focus"/Lisebergsstationen och så fanns ju även Mölndalsån som effektiv avskiljare. Att bli blöt och kall gillar ju inte någon "kravallare", varken brun eller röd.
  Tog även efteråt en "sväng" bortåt "andra lång" - 2:a Långgatan - vilken är en känd "alternativ" gata bortanför Järntorget där både de få kvarvarande sex-shopparna _och_ V(PK) håller till men där var det lugnt.
  Kan dock bli "kravaller" där om nassarna bestämmer sig för att gå dit och "spöa upp" de "röda"..

  SvaraRadera
 10. Polischefen i Göteborg , Erik Nord (?) verkar vara proffsig. Bet också ifrån sig mot Annie Lööf m.m..

  SvaraRadera
 11. Polischefen i Göteborg , Erik Nord (?) verkar vara proffsig. Bet också ifrån sig mot Annie Lööf m.m..

  SvaraRadera
 12. Glimrande reportage. Inte ett jäkla dugg om hur du kände det som alla de andra klåparjournalisterna.

  SvaraRadera
 13. Glimrande reportage. Inte ett jäkla dugg om hur du kände det som alla de andra klåparjournalisterna.

  SvaraRadera
 14. Glimrande reportage. Inte ett jäkla dugg om hur du kände det som alla de andra klåparjournalisterna.

  SvaraRadera
 15. Bra rapportering, här lyser du som den starkaste stjärnan. Det är sådana här inlägg som gör din blogg så läsvärd! Vissa andra inlägg hör hemma på tippen, men låt mig nu buga och berömma!

  SvaraRadera
 16. Var det verkligen en inbördes fight i det svarta blocket? Enligt några skildringar var det snarare fullt normala svenska medborgare som grep in när de så kallade antifascisterna började kasta sten.

  https://www.youtube.com/watch?v=mTf8Y4XiUVQ

  Oavsett vilket, ett föredömligt arbete av polisen och väldigt skönt att det inte blev några värre kravaller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer det var vanliga Göteborgare.

   Radera
  2. Bilden "Hot black-on-black action. Antifa börjar slåss internt." är delvis felnamgiven skulle jag också vilja säga, inte för att hålla bloggägaren ansvarig då denne förmodligen haft fullt upp och är på det hela mycket bra. Lite egna känslor och rent rapporterande.

   Petigt kan man tycka, men jag tycker ändå det är lite ovanligt att man ser "vanliga" människor gå imellan på detta vis. Vilket faktiskt gjorde mig stolt som Svensk medborgare. Kanske någon kan ge exempel på liknande händelser där 30-40-50 åriga gummor o gubbar helt enkelt får nog av autonoma vänsteraktivister (om vi får kalla dem så) på detta vis.

   Jag är inte journalist eller betald för detta, så ni får leta bevisen själva, men ex. tv4 klippet ligger ute (youtube) och man kan se,lyssna vad den kvinnliga reportern säger under tiden.

   Framförallt handlar det om dem som springer över den streckade biten av övergångsstället från den övre delen av bilden.

   Radera
 17. Tack Cornu för en bra och överskådlig genomgång av det intensivaste förloppet.
  Bra jobbat!

  SvaraRadera
 18. Festligt! Bra reportage. Mycket glädjande att polisen hade full kontroll och behöll initiativet hela tiden och lyckades framställa demonstranterna som de idioter de är.

  SvaraRadera
 19. Trevligt att läsa. Nu lär väl både polis, internetcasinos, pizzabagarna och socialsekreterarna i Göteborg få en ovanligt lugn arbetsbörda till veckan om de inte är utsläppta redan på måndag. Polisledningen beter sig proffsigt och ska ha beröm. Det enda man kan hoppas är väl att politiker slutar klaga på folk som demonstrerar för eller emot något faktiskt kan se till och skärpa straffen när folk som demonstrerar för och emot något börjar begå brott. Allt lär väl finnas på film så det är bara att sätta dit dem.

  SvaraRadera
 20. Vackert! Proffsigt agerande från ordningsmakt och enmansredaktören. Ibland blir man riktigt glad.

  SvaraRadera
 21. Tack Cornu. Stort tack!

  Som några tidigare förklarat var det killar från Göteborg som försökte stoppa stenkastarna. Du missade det. Det finns på AB en sekvens som visar vanligt folk igång med detta. Vem var de? En grupp syntes också ge sig på de svarta från sidan... fantastiskt. Jag hoppas vänstern kan hitta en väg att hindra stenkastare. Som Noam Chomsky redan uttalat sig: AFA är en gåva till de konservativa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bekräfta detta - fått det från goda källor. Det var delar av "svarta blocket" som gav sig på stenkastarna, som enligt trovärdiga uppgifter må varit från en grupp som avskyr polisen men som annars inte hade med demon att göra.

   Radera