Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2017-08-31 14:39

Vem borde bli respektive blir Moderaterans nästa partiledare?

Så, dags att spekulera i vem som blir Moderternas nästa partiledare. Dels vem du vill ska bli partiledare respektive vem du tror ska bli det.
Nope.
Svara på enkäterna nedan. Som vanligt ska man räkna med att det svaras av ren illvilja och med dolda intentioner. Sedan spelar denna enkät noll roll - det är vad Moderaternas medlemmar ute i distrikten skickar för representanter och direktiv till stämman som avgör, inte vad någon svarar i en enkät.

Listan nedan är väl någorlunda sannolikt omfattande nästa partiledare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

52 kommentarer:

 1. Självklart skall Reinfelt tvingas in i partiet igen.
  Man skall städa upp sin egen skit...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vill se en ökad migration igen, förstår jag...

   Radera
  2. Rickard har en poäng.
   Har man sått ska man skörda.

   Radera
  3. Qvintus, varför inte? Så länge det sker på rätt vilkor så behöver det inte vara ett problem. Men visst, Reinfelts yttersta mål som tokliberal var att öka belastningen på välfärdssystemet så det hade varit tvunget att tas bort och skatterna därmed kunde sänkas. Att det hade lett till social oro av Venezulansk dimension begrep inte han..

   Radera
  4. Hade du Lars varit på listan hade jag röstat på dig.

   Radera
 2. Vem är Hans Westermark?

  SvaraRadera
 3. Carl-Axel Roslund! Är från Malmö, spelar säckpipa och var helt OK med att regera ihop med SD. Vad kan gå fel, liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inte funderat på att ställa upp själv?
   Sveriges mammor har ju faktiskt rösträtt nuförtiden.

   Radera
  2. Ja det är ju svårare att trampa i klaveret om man bara har en massa säckpipor hemma? Eller är säckpipa någon sorts eufemism?

   Radera
 4. Hittills visar enkäten hur fullständigt blåsta M är för närvarande.
  4.8% vill att Ulf K blir partiledare medan 69% tror att han blir partiledare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får justera för Svärjevännerna som trollar alla undersökningar. De röstar förstås för Hanif Bali för att han är tydlig på Twitter.

   Radera
  2. Nu är jag inte en av Svärjevännerna men jag röstade faktiskt precis som majoriteten i denna frågan.

   Radera
  3. Nu har jag ju inte röstat i enkäten, men kan man tänka sig att de satsar på nåt som förväntas bli en övergångslösning, medans man reder ut sig?

   Radera
  4. Är det inte ironiskt att Sverigerasisterna vill rösta på en Iranie?...
   Eller så kanske dom inte bryr sig om hudfärg och ursprung så mkt som folk tidigare trott? En idiot är en idiot även i afrika, hudfärg har inget med saken o göra, tyvärr så skyddar ju PK media idioter med att skrika rasism vid minsta kritik.
   Jag är för övrigt inte heller en av Svärjevännerna.

   Radera
  5. Sverigevännerna som är hemska rasister vill helst av allt ha en iranier? Kan någon förklara logiken?

   Radera
  6. Hanif Bali är väl svensk ?

   Radera
  7. Måste vara svårt för Sverigefienderna att ta in att Sverigevännerna föredrar en ensamkommande från Iran som Alliansens statsministerkandidat.

   Radera
  8. Det måste bli en som kan hålla sig neutral mot SD kanske Billström.

   Radera
  9. Första frågan den nya M-ledaren kommer att få är hur förhållandet till SD kommer att se ut. Enda rimliga svaret är att Alliansen lägger en gemensam budget efter valet 2018, oavsett utgång i valet. Om Alliansen inte ens vågar ge det beskedet så bör man skrota Alliansen.

   Radera
  10. Förklaringen måste nog vara att de allra flesta ni kärleksfullt benämner "Svärjevänner" kanske inte är rasister?

   Eller gäller inte att den enkla förklaringen är den rätta just för dem?

   Radera
 5. Hanif Bali hoppas jag. Blir säkert nån sovsäck typ Odenberg. En ny Sveinfeld är definitivt sista spiken i kistan för moderaterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker tvärtom. Odenberg verkar vara rakryggad och med stor integritet. Jag skulle bli hoppfull för M och Sverige om han blev vald.

   Radera
 6. Spelar ingen roll vem det blir. Det är ner till 10% oavsett. I listan kan man konstatera att den absoluta majoriteten var med och bäddade för detta ras i den tidigare alliansregeringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte särskilt märkligt att Moderaterna tappar i opinionen. De vet ju inte vad de vill... Det märkliga är att sossarna inte är under 20%

   Radera
 7. Om Mikael Odenberg blir ny moderatledare kommer jag rösta på Moderaterna igen. Tyvärr är väl detta oacceptabelt för ledande inom partiet.
  Vad gör att Hanif Bali är så populär bland läsarna? VAd har han sagt/gjort som är så bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hanif Bali är populär för att han är otrevlig mot folk på Twitter.

   Radera
  2. Hanif Bali är populär för att han är ganska floskelfri. Övriga politiker kanske skulle prova det...

   Radera
  3. Jaha. Av dessa kommentarer, kan man gissa att HB kallar en spade för spade och gärna slår folk i huvudet med den. Kanske inte den bästa vägen framåt.

   Radera
  4. Det kommer en tid för den sortens politiker så småningom. När folk tröttnat på ursäkterna om hur "naiva" politikerna varit och kräver resultat.

   Trump är ett exempel, fillipinernas duterte en annan, och faktiskt så är jag nog benägen att placera Putin där, om än med viss tvekan.

   Radera
 8. För egen del skulle jag föredra Alice T, men det lär inte hända.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var länge sen Alice Timander var aktuell. Fråga Ben Dover.

   Radera
  2. Hon har sin plats som toppjournalist. Henne vill vi inte mista in i den dunkla politiska världen.

   Radera
  3. Varför inte, Kim-Il-Sung är ju Nordkoreas evige president trots att han varit död sedan 1992.

   Radera
 9. Alltså, är inte Bildts garderob ganska rymlig..

  SvaraRadera
 10. Vet inte, men om de mer sexuellt frigjorda inom folkpartiet får ha ett ord med i laget lär ju Gösta Bohman "ligga" bra till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle säga att Bohman är mer möjlig än Anders Borg i alla fall.

   Radera
 11. Vore ju kul om de vågade tänka nytt och valde ett par språkrör - typ paret Alice T och Hanif B! :-)

  SvaraRadera
 12. Det spelar eg. ingen roll längre.

  En röst på Moderaterna blir en röst på DÖ2.0.

  De kommer lämna walk over även om de vinner valet. De ger hellre bort makten än genomför sin egen politik. Hur sjukt det än låter är det så de gjort i snart 4 år.

  SvaraRadera
 13. Skulle vara kul med en återgång till lite gammeldags moderatpolitik, med en rakryggad partiledare som inte låter de icke-moderatröstande vänsterkolumnisterna styra partiets politik...

  Men det tror jag inte händer.

  Jag sa efter valet att AKB skulle göra moderaterna till ett 10% parti, nu fick jag fel, hon sparkades innan, men egentligen var det inte AKB, utan riktningen partiet valt. Rent krasst tror jag inte att de kommer byta riktning, det måste till ett katastrofval först misstänker jag, utan man nöjer sig med att byta ansikte och tror det kommer hjälpa.

  SvaraRadera
 14. Hanif Bali vore intressant, men tror Håkan Juholt har bättre odds än honom. Kan alltid hoppas på HB.

  SvaraRadera
 15. Jag tror att Lars Tobissons artikel häromdagen fångade kärnan - Reinfeldt har flyttat partiet men en stor del har varit triangulering utan eg substans i reformer. Efter detta är det mkt svårt att skapa en ny linje, och otåligheten hos M med AKB gagnar ingen.
  Man kunde tillägga att en kanske den enda räddning nu vore en idebaserad nystart. Vem har ett sådant program i bakfickan? Är det några jag saknar i cornus listor så är det det Gunnar Hökmark, samt av andra själ Tove Lifvendahl. Båda har på olika sätt naturligtvis profilerat sig de senaste åren på sätt som borde intressera (M) och dess väljare, om de vill att en partiledare skall vara ngt mer än en VD...

  SvaraRadera
 16. Ulf Kristersson är om möjligt ännu torrare än AKB så det blir säkert ett kanonval! Över 10% får anses som en prestation.

  SvaraRadera
 17. Svar
  1. Ja låt den hänga ute...

   Radera
 18. Jag vill ha Bildt som ordförande på ett kort kontrakt. Typ 2 år, i princip för att städa upp och organisera upp det hela. Alternativet för mig är Odenberg. Resten innebär inte någon skillnad mot det som har varit.

  SvaraRadera
 19. Först måste M bestämma sig för vad dom vill vara för parti, och sen välja partiledare som bäst tros kunna genomföra visionerna. Problemet med M är att dom vet inte vad dom vill. Dom hade hoppats på ordentlig recession under nuvarande mandatperiod, men nu lutar det åt att det är dom själva som kommer få ta tag i elendet vid ett ev maktövertagande, och det vill dom absolut inte. Jobbigt läge.

  SvaraRadera
 20. Blir nog Elisabeth Svantesson, bara för att hon är kvinna;

  SvaraRadera
 21. Odenberg var med och skapade de "nya moderaterna" att han hade insikt nog att lämna när borg skulle vara försvarsminister också är förvisso ett gott betyg men tveksamt om det räcker för att tvätta bort "nya".
  Röstade själv på Bali mest för att han är rolig och faktiskt verkar stå för något. Vad Svantesson och Kristersson står för vet jag inte, annat än att de parti-insiders som är så mediatränade att de känns som urvattnad mellanmjölk. Vilket antagligen är varför det blir någon av dem vilket inte kommer locka tillbaka en enda väljare. Får medge att jag inte tror att Bali är en bra partiledare heller men ingen av de på listan tror jag är bra utom möjligen Bildt som sagt att han absolut inte vill.

  SvaraRadera
 22. Saknar Gunnar Hökmark, men han är väl inte aktuell gissar jag.

  SvaraRadera