Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2017-08-22 21:48

Tisdagstrams: Vilka dör i säsongsavslutningen av Game of Thrones

Så var det dags för säsongsavslutningen av näst sista säsongen av Game of Thrones. Vilka av den kvarvarande ensemblen kommer dö, nu när de flesta kommer mötas på en och samma plats för första gången. Eller då på annat håll?
Svara på enkäten nedan, så får vi se vilka ni tror kommer styrka med. På grund av många svarsalternativ måste man klicka på "Visa grafiskt" för att se samtliga resultat efter röstning.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

40 kommentarer:

 1. Jag klickade faktiskt i allihop....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte mig att dom kommer fortsätta slåss med varandra och dom där zombierna kommer döda dom till slut. Hade varit det bästa möjliga slutet.
   Varför ska alla sagor sluta "lyckligt"? :)

   Radera
  2. Läste nu att det kommer en säsong 8.... trodde detta var sista. Nåja, det är då jag tror alla dör :).

   Radera
  3. Kanske skulle vara upplagt för en omröstning om vem som vinner spelet istället? Det säger ju att om man spelar spelet så antingen vinner man eller så där man. Skall det stämma blir det rätt många som dör (men någon skall med den logiken överleva).

   Radera
  4. Äh, bokserien heter "A Song of Ice and Fire". Handlar om Jon Snow (eg X Targaryen) och Danaerys Targaryen. I någon kombination tar de över tronen eller grundar ett nytt statsskick.

   Radera
  5. Om jag förstått det rätt så sträcker sig böckerna bara till säsong 5. Så då vore det ju konstigt ifall den handlar om något som i säsong 7 inte har hänt (Cersei sitter fortfarande på tronen).

   Din teori motsäger inte heller att alla andra spelare för heller.

   Radera
  6. GRRM har gett en synopsis på de kvarvarande delarna av bokserien till TV-seriens skapare. T ex Hodors namnursprung är från de kommande böckerna mm. Sedan avviker TV-serien på olika detaljer, men nyckelscener är från kommande böcker.

   Radera
  7. Det är möjligt, men det är väl inte så att man släppt denna synopsis? Isf är det ju likgiltigt för oss utomstående om denna finns eller inte. Då är ju böckerna det enda vi har att gå på (och de säsonger som sänts utöver det).

   Radera
 2. Littlefinger verkar stå ut. Nu får "wisdom of the crowds" visa vad den går för!

  SvaraRadera
 3. Chaos is a ladder. Var det Littlefingers ordspråk eller ryssarnas?

  SvaraRadera
 4. Sätt ut en spoilervarning är du snäll

  SvaraRadera
 5. Hade inte upptäckt att säsong 7 bara var 7 avsnitt, vilken jävla blåsning. Som när Westworld bestämde sig för att skjuta upp säsong 2 till 2018.

  SvaraRadera
 6. Arya dödar Littlefinger. Jamie <-> Cersei är en bubblare också men det blir nog inte förrän nästa säsong.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det är ju Arya som dödar Cersei utifrån böckerna. Lillasyskonet dödar henne. Profetian säger inte att det är hennes lillasyskon som gör det.

   Radera
  2. Så inte denna säsong.

   Radera
  3. Haha va? Lillasyskonet måste ju vara Jamie. Först Kingslayer, sen Queenslayer. Möjligen Arya med Jamies ansikte :)

   Radera
  4. Då kan det ju vara lite vem som helst. Daenerys, Tyrion (han är ju lillsyskon i dubbel mening) eller Jon Snow.

   Jaime är inte yngst av syskonen och det är inte Arya heller...

   Radera
  5. Jamie är lillebror till Cercei, därmed är han kvalificerad enligt profetian. Det är liksom inget att diskutera.

   Radera
  6. GRRM:s profetior är notoriska för att vara luriga. Det sägs inte att det är hennes lillasyskon. Dessutom kan profetian vara rent bluff och ljug bara för att profeten inte gillade Cersei.

   Radera
  7. Din gissning är lika god som min :). Men man kan inte utesluta någon på grunderna att de inte är yngst i syskonskaran. Däremot tror jag verkligen den kommer få signifikans för slutet. Det ultimata vore ju om Cercei i sitt vansinne tolkar den bokstavligt och dödar Jamie, bara för att få handen runt strupen av, tja varför inte Arya sekunden efteråt.

   Radera
  8. Här har du en annan variant nu när Cersei (påstår sig) är gravid: Hennes nya barn kommer strypa henne, det är trots allt det yngsta syskonet av hennes barn. Vore ju passande att hon föder fram ett (bildligt) monster som stryper henne.

   Radera
  9. "Passande" är fan helt fel ord för det mest makabra slutet i en tv-serie någonsin haha

   Radera
  10. Poängen var att det är många som kvalificerar in som lillsyskon ifall man inte kräver att det skall vara Cerseis. Kräver man dessutom inte att det skall vara minstingen så utesluts ju färre ändå. Och tar man cornus tolkning där man även inkluderar de som inte har några syskon så blir det ytterligare fler.

   Men en klar möjlighet är att hon dör i barnsäng. Det som talar för det är att den som tar kål på henne är ju lillsyskonet, men också är där ju en profetia att hon skall få tre barn vilket hon redan har fått. För honom i barnsäng så föder hon ju inte den fjärde. Men som sagt andra kan döda henne innan.

   Radera
  11. Om Cersei nu verkligen är gravid så tror jag inte barnet kommer födas.

   Att Arya dödar Cersei med Jamies ansikte som skrevs ovan är absolut en intressant möjlighet.

   Radera
 7. Brienne blev ju ivägskickad av Sansa och Arya verkar osugen på att skydda sin syster så min röst faller på Sansa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bran finns ju kvar och kan berätta vem är den riktiga förrädaren. Jag tror personligen att Sansa är en av de som överlever hela historien och kommer bli Warden in the North.

   Radera
 8. Vet inte. Hoppas i alla fall den där jävla Jon Snow dör snart. Mildögd och mesig. Sosse.

  SvaraRadera
 9. Efter som alla alla som läser härinne antagligen kastat ut TV`n och verkar ha gott om tid över att kolla på annat, så kan jag rekommendera en programserie, "Hjernevask" som visades på Norsk Riks-TV , en populärvetenskaplig dokumentärserie av komikern Harald Eia och Ole-Martin Ihle.

  Han smular sönder ett antal vanföreställningar och Norska "forskare" vilkas motsvarigheter fortfarande frodas i Sverige.

  Del 1 Könens jämställdhet
  Del 2 Föräldrarnas påverkan på barnet
  Del 3 Homo/Heterosexualitet
  Del 4 Våld
  Del 5 Sex
  Del 6 Raser
  Del 7 Medfött eller tillfört

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLd9_g7lAICxtlGbxh4_z8ik178o8CDPnv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Textat på Engelska!
   Ja jag vet att det är off-topic och kan användas som ett vapen mot mig för att istället få mig blockerad med gott samvete, men den var faktiskt jäkligt välgjord, klart sevärd och dessutom roligt gjord.
   Hoppas att du vaknade på "rätt" sida idag Lars.

   Önskar er alla en trevlig dag!

   Radera
 10. Svar
  1. Men den är ju redan död. Drake nr 2 kanske.

   Radera
 11. Inte Jamie eftersom i en intervju så ser Nikolaj Coster-Waldau fram emot sista säsongen som kommer tidigast om 2 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Joseph Mawle spelar en roll trots att Benjen är död...

   Skulle dessutom gissa att skådespelarna skulle kunna säga något sånt i en intervju för att inte spoila.

   Radera
  2. En annan möjlighet är ju att Arya dödar honom och att Coster-Waldau kommer spela Arya som spelar Jamie...

   Radera
  3. A girl has been given a second chance. There will not be a third.

   Radera
  4. En tredje är att Jamie skall vara med i Bran's visioner...

   Radera
 12. Säsong 7? Det har inte spelats in något sedan slutet på säsong 5. Det som nu påstås vara GoT är inte det då materialet från böckerna är slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är inblandad i högsta grad och det finns en anledning att det är 2 år till "sista" säsongen. Nu planeras det också för en rad spinoffer.

   "Obviously, Martin didn’t reveal anything about what happens next, although he did have an eyebrow-raising response when one journalist asked if the fact that the White Walkers and wights are the main enemy undercuts the morally grey universe he’s created, one where flawed human beings fight flawed human beings. “As for the white walkers and the wights well I haven’t finished my series yet so I’ll reserve my comment on that until you see how I handle that in the last two books.” Food for thought."

   Radera
 13. Snälla, använd ett röstningsverktyg som inte kräver flash!

  Samwell kommer inte dö, tror han är den som "berättar" hela storyn.
  Antingen Grey Worm eller Missandei kommer dö, laddas upp för lite tragik där.
  Jamie hade kunnat fått ett fint slut när han red mot draken, men överlevde det så han klarar nog denna säsong.
  En av Arya/Sansa/Littlefinger kommer dö.

  SvaraRadera