Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2017-08-17 12:36

Svenska Spels spelombudstjänst har legat nere i tre dagar

Det svenska statliga hasardspelsbolaget Svenska Spels webtjänst för spelombud har nu legat nere i tre dagar. Butiker har enligt uppgifter till bloggen inte vare sig kunnat sälja eller lösa in lotter de senaste dagarna.

Sedan förra året används inte längre de gamla terminalerna för Svenska Spels ombud, utan en webbaserad tjänst. Denna tjänst har nu varit nere i tre dagar.

Uppgifterna kan bekräftas genom att ringa Svenska Spels ombudsservicetelefon, där det konstateras följande:
"Idag är det problem med att logga in på webterminaler. Rensa cookies och temporära filer, alternativt avvakta."
Samma besked har alltså getts i tre dagar och en handlare som bloggen varit i kontakt med konstaterar att "vår butik har varken sålt eller löst in lotter på tre dagar". Någon särskild information har inte utgått från Svenska Spel till ombudet, som normalt löser in ca 20 trisslottvinster dagligen.

Svenska Spel är det statliga hasardspelsbolaget, och drar in stora summor pengar för att finansiera statens utsvävningar, medan man drar ner personer i spelberoende, med krossad ekonomi och krossade personliga relationer eller havererat yrkesliv som följd. Vinsten var nästan 5 miljarder kronor, av en omsättning på nästan 8 miljarder år 2016. Till det betalas en särskild skatt som hasardspelsbolag.

För många småbutiker kan dock Svenska Spel-ombudet vara avgörande för att butiken ska gå runt ekonomiskt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Hoppas det ligger nere för evigt.
  Nej just ja, dom är ju så moraliskt överlägsna sina konkurrenter och "skänker" pengar till idrottsrörelsen...
  Jack Vegas måste ju vara djävulens påfund. Vi känner säkert alla någon som trillat dit rejält på de där förbannade maskinerna med raserat privatliv som följd.

  SvaraRadera
 2. Ja det är någon konstig idé att koppla sånt till idrott. När det gäller ren sports betting så finns ju i allafall en koppling. Och jack Vegas maskinerna ser jag inte mycket nytta med, tycker att de har minskat i omfattning eller så har jag bytt lokal... Är nog det senare min upplevda minskning av jack Vegas sammanfaller nog med mer microbryggda öl :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Din ölkarriär gör att du ser mindre av Jack Vegas.
   Allt är noga uträknat för att utnyttja de svagaste i samhällets tjänst.

   Radera
  2. Tecken på att man är på ett kvalitetsställe:
   -Man har kunder som köper stor stark även på typ en tisdagsförmiddag
   -Nr 1 på öllistan är en 7,2-öl
   -Gott om Jack Vegas-apparater
   -Alla känner varann med förnamn
   -Månadens öl och menyn ändras aldrig.

   Känner du igen dig, hälsa på mig nästa gång. Det är jag som sitter ensam i en svart skinnjacka och en avslagen öl året om och försöker tilltala folk som bara kommer in och hämtar sin pizza.

   Radera
  3. Att koppla spel med idrott gör att man legaliserar spelet. "Överskottet går ju till en god sak".
   Postkodlotteriet, som omsatte ca 3,5 miljarder, lämnar överskottet till olika hjälporganisationer. Att man skalar av ca 1 miljard (!) för "kostnader" har fått kritik men detta försvinner i den allmänna "yran". Skitkanalen TV4 får en icke föraktlig del av kakan...

   Radera
  4. @Ben Då finns du på alla mina stamlokusar...

   Radera
 3. Anar vad som ligger bakom, trots tjusig ITIL process, dokumenterade system och avtal med de förmodade utvecklarna så kokar allt ner på några fåtal individers kunskap även i stora organisation när det gäller problem utan för normalbilden. Är denne person på en 4 veckors seglats runt norra Ishavet så får man vackert vänta.

  SvaraRadera
 4. Öhh, finns det fortfarande folk som spelar via ombud? Trodde alla satt hemma på kammaren och spelade via datorn. Ser att webb-sajten fungerar och noterar att min lottoinvestering ännu inte gett någon utdelning.

  SvaraRadera
 5. Finns det någon vadslagningssida där man kan satsa på när den skall komma igång igen?

  SvaraRadera
 6. Galet mycket pengar måste spenderas på reklam, det känns som att 3/4 av all radioreklam är för spel i olika former. Tänk att miljonärsfabriken skapat 11 nya miljonär, Jessica har vunnit superjackpotten två gånger (11 plus 40 miljoner!) och att det inte är lätt att vara rik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju. Som min gamla mattelärare hade sagt, det finns tre typer av oändligheter. I stigande ordning: uppräkneliga (ex rationella tal), icke uppräkneliga (ex icke rationella tal) och antalet nätkasinon som gör reklam på radio och tv.

   Radera