Aktuellt

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövnin...

2017-08-13 13:32

Stockholmspolis: Droghandel i demonstrationen på Medis

De sk ensamkommande ungdomarnas demonstration på Medborgarplatsen fortsätter, trots att den varje natt efter klockan 2200 bryter mot ordningslagen. Enligt uppgifter till bloggen från en bekräftad Stockholmspolis pågår droghandel obehindrat i demonstrationen. Det har även identifierats så kallade radikaliserade personer, som besökt demonstrationen. Tillägg: Uppgifterna bekräftas av frilansjournalisten Nuri Kino på Facebook och Twitter.
Polisbuss vid Medborgarplatsen. Foto taget vid annat tillfälle.
Demonstrationen för att slippa omfattas av svensk lag och därmed slippa utvisas från Sverige fortsätter på Medborgarplatsen. Bland annat har statsrådet Gustav Fridolin (mp) varit där och själv visat sitt stöd för protesterna mot regeringens politik. Vad han kanske inte visste var att han samtidigt rörde sig bland viss droghandel.

Enligt en erfaren Stockholmspolis, som jobbar i City, pågår viss droghandel i folksamlingen vid demonstrationen. Vederbörande kunde av de bedömt 500 närvarande själv identifera ett 20-tal personer som polisen varit i kontakt med pga brott och ordningsstörningar. Flera personer är tidigare gripna för olika typer av narkotikabrott.

Den erfarne Stockholmspolisen konstaterade också att det fanns personer som inte var afghaner närvarande och som inte stödde själva demon. Det handlade bland annat om fleratelet sk marockanska gatubarn. Dessa ägnade sig åt "överlåtelseliknande situationer", dvs narkotikaförsäljning. Man försöker dock vara diskreta framför de närvarande uniformerade poliserna.

Taktiskt är det förstås helt omöjligt för polisen att gå in i folkmassan och gripa personer som köper eller säljer droger eller är efterlysta av andra anledningar - fyra mot 500 är sk taktiskt underläge. Droghandeln pågår därför nu ganska riskfritt med en demonstration som skyl på Medis trappor.

Det identifierades också sk radikaliserade som rörde sig i demonstrationen. Personer som har kopplingar till rekryteringen av stridande i Syrien. Detta trots att den förmodade hazariska folkgruppen är shiamuslimer och inte sunni. Personer från Muslimska Brödraskapet ska också identifierats i folksamlingen. Exakt vad dessa gjorde där är dock okänt. Marockanska gatubarn är dock sunni, kan vara dem man vill åt. Tillägg: Tydligen får marockanska gatubarn natthärbärge i moskén vid Björns trädgård, och det är alltså rimligt att man var i demonstrationen för att titta till sina skyddslingar, eller erbjuda fler av dem härbärge.

Problematiken är känd inom poliskåren säger den erfarne Stockholmspolisen:
"Majoriteten av mina kollegor som jobbar i City känner till problematiken. Vi är ganska öppna under våra utsättningar/möten och tar upp problematiken som fakta."
Drogproblem finns i alla ungdomsgrupper, och kan vara mer eller mindre ovanliga. Naturligtvis kommer inte gruppen ensamkommande vara några änglar, lika lite som det alls kan påstås vara drogfritt bland gräddhyllornas ungdomar - tvärt om ofta stora problem.

Det som är spektakulärt är att droghandeln i skydd av demonstrationen kan ske framför polisernas ögon.

Man ska komma ihåg att vi inte har ministerstyre i Sverige. Myndigheter som polisen ska följa lagen och regleringsbrev och skita i politikers eller medias åsikter. Det enda regeringen kan göra är att sparka rikspolischefen eller en GD på en myndighet, och skriva ett regleringsbrev. Riksdagen kan stifta lagar, men tills dessa gäller ska myndigheter, speciellt den lagupprätthållande polisen, följa rådande lagar.

Däremot är det taktiska läget för en underbemannad poliskår sådant att man bara kan titta på. Och i polisledningen finns tydligen inget intresse av att upprätthålla svensk lag.

Demonstrationen är varje natt olaglig och ett brott mot ordningslagen när den pågår efter 2200. Den kan också sägas bryta mot den lokala ordningsstadgan om förbud mot camping på allmän plats i centrala Stockholm. Därtill saknar flertalet deltagare uppehållstillstånd i Sverige efter ett flertal avslag. Då de ljugit om att de kommer från Afghanistan så ska de utvisas dit, men de flesta är i själva verket från Iran, där de levt tryggt i flyktingläger.
Medis i januari. Återstår att se hur länge demonstrationen håller på...
En politisk bedömning är dock att en amnesti skulle vara politiskt omöjlig, då vi har val om ett år, om man nu inte vill göra Sverigedemokraterna till största parti även i valet, och inte bara via protester i opinionsundersökningar.

Det tidigare så enorma refugees welcome-stödet som gällde på det rödgröna Södermalm är som bortblåst i takt med att problemen med marockanska gatubarn och ensamkommande nu flyttat till första parkett. Var är de 10 000-tals som borde vara ute och visa sitt stöd nu?

Uppgifter gör gällande att tålamodet tryter fort på Södermalm. Det var ju inte meningen att asylsökande skulle finnas där, de skulle inte synas och inte orsaka några problem.

Gustav Fridolin (mp) borde avgå från regeringen om han inte stöder regeringens politik. Om inte annat borde statsminister Stefan Löfven (s) visa lite handligskraft och sparka honom för att ha gått till demonstrationen.

Man kan också fråga sig att om svensk lag inte ska gälla i Sverige vad för funktion fyller egentligen riksdagen i form av lagstiftande församling? Ska inte deras lagar gälla så kan vi lika gärna avskaffa riksdagen.

Tillägg: Frilandsjournalisten Nuri Seyhan Kino skriver publikt motsvarande uppgifter på sin Facebook:
"En annan nyhet är att flera av de som demonstrerar är kända av polisen, en polisman pekade ut dem åt mig. Några har tidigare gripits bland annat för narkotikainnehav. En av dem hade på sig 16000 kronor när han greps. Demonstranterna lämnade inte Medborgarplatsen klockan 22.00 som är bestämt. Polisen sade att det inte är något de kan göra något åt. På plats fanns också, enligt en polisman, företrädare för Muslimska brödrarskapet i Sverige. Majoriteten av de här killarna är inte kriminella. Men att inte rapportera adekvat från demonstrationen är fel, man måste vara blind om man inte ser organiserad kriminalitet bland dem."
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

93 kommentarer:

 1. "Uppgifter gör gällande att tålamodet tryter fort på Södermalm. Det var ju inte meningen att asylsökande skulle finnas där, de skulle inte synas och inte orsaka några problem."
  Ä men vad säger du störs den vita eliten i sin gated community av att behöva konfronteras med verkligheten? Det är väl bara ett dela ut gräddbakelser till demonstranterna så blir de säkert nöjda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Snart nära dig" kan vara passande och "plötsligt händer det"...

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är härmed blockad från bloggen pga hets mot folkgrupp. Mitt tålamod med dig är över. Kom inte tillbaka.

   Radera
 3. Har varit på Medborgarplatsen ett antal gånger tidigare och jag tänker automatiskt på den som "Missbrukarplatsen". För det är det namnet som slår en när man går där och ser många kraftigt påverkade missbrukare som yrar omkring.

  Kul att dom valt rätt ställe för sin sittstrejk.

  SvaraRadera
 4. De jagas av polisen men håller sig undan, alltså är de kriminella.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Länk till hatsajt raderad. Du är härmed varnad. En gång till och du blir blockad.

   Radera
  3. Ser ingen lista över vilka du anser vara "Hatsiter" i kommentarsreglerna?
   Och jag har länkat dit tidigare utan några tillsägelser.

   Antar att jag är på samma lista som gruelse, listan över personer som måste vara bannade och borta innan nästa val så du kan sprida din dynga oemotsagd.

   Radera
  4. Alltså din Anti-SD dynga då, för den här artikeln eller tex föregående var absolut ingen dynga.

   Radera
  5. +1, Kallle

   Cornus censurlista är antagligen lika lång som Putins.

   Radera
 5. Dessa unga män i vapenför ålder kan vara en säkerhetsrisk för Sverige?! Jag skulle inte bli förvånad om det finns "illegalister" eller "sleepers" i denna grupp.. Med Operation Saif (Erik Lewin) i färskt minne, så blir utvecklingen i Sverige minst sagt "spännande" om man vill vara konspiratorisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför då? Man slår inte mot sin egen logistik och bas. I Sverige får terrorister fristad, mat, husrum och möjlighet till planering. Sedan åker de till Syrien eller Belgien (även Paris väl?) och begår sina terrordåd.

   Gott om svenskar som grips eller dödas utomlands för terrordåd eller planering av dito. Fler än i Sverige iaf.

   Radera
  2. Eller med andra ord: Man skiter inte där man äter.

   Radera
  3. Jo, förvisso, det är ju logiskt utifrån våra västerländska "glasögon", eller är det så de vill få oss att tro? Den egentliga agendan kan vara något helt annat än vad vi kan förutse.

   Radera
  4. Drottninggatan talar för att dessa individer är lite för dåligt organiserade och flertalet av dom både biter handen som matar dem och kackar i eget bo.

   Vi är trots allt bara otrogna hedningar och vill man ha snabb förlåtelse och 72 oskulder som belöning så.... shoot!

   Radera
 6. Skulle det vara brottsligt att betala ett par hundra bussbiljetter till Östermalm, från orter i landet?
  Så även Östermalmsborna får vara lite duktiga och leva upp till sina tweetade hasch-hisch-taggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Östermalmsbor har aldrig stött invandring. Läs t ex Björn af Kleens reportage från Östermalm.

   http://fokus.dn.se/vreden-pa-ostermalm/

   Radera
  2. Ja jäklar... Tack för länken. Redan Mars 2016.
   Detta innebär att jag måste omvärdera min djupa misstro för befolkningen på Östermalm.

   Härmed ber jag Östermalmsborna om ursäkt för ovanstående fördomsfullt missriktade kommentar och hoppas att den godtages. Förlåt!

   Radera
  3. "Östermalmsbor har aldrig stött invandring"

   Du måste ha slintit lite på tangentbordet när du påstår sådant. Det är bara några timmar sedan jag på Det Goda Samhället skrev att "Högermänniskor vill inte hitta problemen på högersidan. Kanske vill de till och med genom mer eller mindre meningslösa angrepp på vänstern dölja att det i själva verket är deras egna kompisar som skapar problemen. Vilken roll har Timbro och en massa andra näringslivsrelaterade organisationer haft för att skapa våra gigantiska framtidsproblem? Sannolikt en oerhört stor roll."

   Många nyliberaler har förespråkat öppna gränser. Men de tänkte sig att välfärdsstaten skulle passa på och dö. Vilket den kanske också gör. Det blir dock inte så sött som vissa inbillat sig...

   Radera
  4. Nattväktarstatsanhängare kunde nog förespråkat hårda gränser, som i en gated community, men hitta mig gärna en sådan! Jag kan inte minnas att jag stött på någon sådan.

   Radera
  5. Kucku, Om Sverige vore en nattväktarstat så skulle alla som vill kunna komma hit för vi skulle inte behöva försörja dem.
   Men dom skulle dom aldrig ha kommit hit. Dom har vallfärdat just till Sverige för att det är vi som ger dem bäst socialbidrag utan att de behöver göra nåt. Dessutom ofta till flertalet identiteter.

   I en nattväktarstat så skulle de som ändå kommer ha fullt upp med att arbeta och försörja sig och de skulle knappast vara intresserade av att sitta på ett torg och demonstrera.

   Radera
  6. Försök fatta att unga män mer än gärna kommer för att plundra. Det går som för Romarriket.

   Sverige blir således aldrig en nattväktarstat, utan bara en failed state. Man kan riva ner allt som byggts upp under århundraden och årtusenden genom stolliga, ansvarslösa och ogenomförbara politiska idéer.

   Titta tex på den här lilla godbiten så fattar ni möjligen lite mer om vilka de ansvariga är:

   http://www.flashback.se/kronikor/67/manniskors-lika-varde

   Det är Frihetsfrontens Henrik Alexandersson som skriver.

   Radera
  7. Jag tar och citerar Frihetsfrontens Henrik Alexandersson (HAX), för er som är för lata för att kopiera och klistra länkar. I följande citat är mina korta invändningar markerade med ##...##:

   "Ta det här med människors lika värde, till exempel. Det är en rimlig princip. ##Inte!!!!##

   Ingen är värd mer än någon annan. ##Jo!!!## Därmed är dina, mina och alla andras livsval precis lika rätt. ##Nej!!!## Av detta följer också, i rimlighetens namn, att alla skall ha lika rättigheter. ##Nej!!!##

   Principen om allas lika värde hyllas ofta vid högtidliga tillfällen. Göran Persson talade om allas lika värde när han senast läste upp regeringsförklaringen. Och i den svenska grundlagen kan vi läsa följande: "Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet."

   Lika riktig, rimlig och viktig som principen om allas lika värde är - lika lite betyder den i verkligheten. Politikerna skiter helt enkelt i alla de vackra orden. Låt mig ta ett par exempel ... ##Det handlar om en rubbad felöversättning av en FN-text!!!##

   Den som inte redan bor i EU får i princip inte bosätta sig i vårt land. Detta trots att rätten att välja var man vill bo måste anses vara en följd av alla människors lika värde och rättigheter. ##Som bara är en felöversättning!!!## Accepterar vi inte fri rörlighet för alla människor, då står vi inte heller för våra principer. I det ögonblick vi avvisar en enda asylsökande visar vi också att vi egentligen tycker att vissa människors har större värde än andra."

   Radera
  8. Det är bara extrema idioter som tror på "allas lika värde". FN tror inte på allas lika värde och kommer inte heller göra det. Du hittar aldrig FN säga något om "everyone's equal value" eller "every human beings equal value".

   Det är bara extremkorkade svenskar som tror på sådana felöversatta, ultranivellistiska och ultramarxistiska förskolefabler och upphöjer dem till en statsreligion som alla måste böja knä för, även när det leder till landets och civilisationens oundvikliga undergång.

   FN har aldrig heller påstått att det finns några rättigheter för folk att bosätta sig precis vart de vill i världen. Men i gravt mentalsjuka och livströtta svenska hjärnor existerar ändå en sådan rätt.

   Och det är alltså en nyliberal nattväktarliberal som slänger ur sig de här sataniskt destruktiva dumheterna. Han var alldeles säkert inte en udda fågel i Frihetsfronten.

   Radera
  9. Så Kucku, vad kan dom rent praktiskt plundra en nattväktarstat på?

   Radera
  10. Så du menar att alla lever i svåraste armod i en nattväktarstat? Ungefär vad jag misstänkt. Men det finns i alla fall kvinnor att bemäktiga sig. Även när det inte finns några rikedomar att plundra så behöver man mat och annat. Brudar exempelvis. Bara för att kristendomen lyckades göra oss vikingar hyfsat snälla tror våra idiotiska politiker att dravel om allas lika värde skall göra detsamma med islamister och klanister. Patetiskt!

   Radera
  11. Nej, jag menar bara att det inte finns några socialbidrag dom kan parasitera på.

   Patetiskt... tja övriga läsare får göra den bedömningen, jag avstår. ;-)

   Radera
  12. De som tror på allas lika värde kan aldrig ha varit på en krog eller ett dansställe. Noll kontakt med verkligheten. Det gäller att ha rätt egenskaper och helst också en massa pengar (om man är man). Det är bara idioter som inte fattar att det är en djungel där ute. De drar sina idiotiska lögner för att lura oss på våra livsmöjligheter.

   Radera
  13. Vad är det för monolog du har? Jag tror du ska ställa tillbaka flaskan i kylen för resten av kvällen.

   Radera
  14. Monolog? Ser du inte att jag har en dialog med någon idiot som heter Kent?

   Radera
  15. Jag ser inte att den här Kent har skrivit nåt som går att koppla till vad du Kucku skriver.

   Kanske rösterna tystnar om du tar din medicin?

   Radera
  16. Rösterna tystnar när du bestämmer dig för att knoppa.

   Radera
 7. Hazaarerna är shiiter och är inga terroristwannabes iaf. Det hedrar dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä de är bara ålderslögnare och fanflyktingar.

   Radera
 8. "Öppen droghandel"? Ja, det tillhör väl knappast ovanligheten. Bara att uppehåll sig mer än en liten stund på flera ställen i Sthlms innerstad med omnejd för att bli erbjuden. Förstår inte riktigt det sensationella i detta, sett till demonstrationen alltså.

  SvaraRadera
 9. Hej

  Det är fascinerande och samtidigt skrämmande att se hur laglösheten breder ut sig mer och mer i landet för varje dag.
  Sverige närmar sig i allt raskare takt på många områden "fritt fall"..kanske dags att avlägga jägarexamen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jägarexamen redan klar. Rekommenderas. Kursledaren i sin tur rekommenderade hagelgevär.

   Radera
 10. Marockanerna är livsstilskriminella redan när de kommer. De trivs bra med att begå brott i Sverige, speciellt som att ett gripande hävs direkt i princip då de ju hävdar ålder. De gör precis som de vill. Rent krasst innebär det att de är straffimmuna. Att gripa dem innebär endast att patrullen som gör ingripandet är borta minst 2 timmar. Den gripne är ute på gatan igenlångt innan patrullen. En iakttagelse är att marockanerna i princip inte alls finns i Malmö utan till absolut största del i Stockholm och till viss del i Göteborg.

  Afghanerna eller för att tala klarspråk, Hasarerna då det i princip är uteslutande sådana som är ensamkommande från Afghanistan (Iran oftast), är glada i rökheroin och cannabis generellt. Detta är något man har med sig hemifrån. Kul grej är att när de blir äldre pch mer etablerade så kan man tänka sig att heroinet blir rätt mycket billigare i Sverige. Gällande hasarer så finns det en del att säga om man varit i Afghanistan.

  Nog om det, verkligheten därute passar sig inte här. Kommer man bara bli kallad det ena och det andra. Personligen tror jag inte vi får ordning på det här. Men skam den som ger sig. Bara att jobba på.

  Gällande refugees welcome undrar jag om han som tatuerade det i nacken kommer ha den kvar om fem år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kanske får göra en till i svanken...

   Radera
  2. De marockanska "gatubarnen" är INTE några "stackars" barn utan GATUKRIMINELLA som motsvaras av de som i Sverige sitter i ungdomsfängelse...

   De har kastats ut av Marocko, fått oerhört mycket stryk av polisen i Spanien, ännu mera stryk av polisen i Frankrike men i Sverige får de saft, bulle, ballonger och halal-korv av polisen...
   Samt "samtal" med socialtant i batik och klapp på huvudet...

   Radera
 11. Jag har bott >10 år inom 500 meter från medborgarplatsen men flyttade därifrån för 8 år sen, det har bara blivit värre och värre på söder skulle inte vilja bo där igen och ha mina barn i det området.

  Lite skadeglad är jag dock att det bor kvar så många vänstervridna journalister i området vilka nu får och kommer få "skörda sådden".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att se hur det kommer röstas kommande val på Södermalm. Vem vet, kanske inte blir någon förändring alls?

   Radera
  2. Billiga lättillgängliga droger kanske t.o.m höjer värdet på deras bostäder?

   Radera
 12. Anders Lindberg (aftonbladet) argumenterade bra för att inte dra tillbaka (dubbelt) medborgarskap för terrorister i Godmorgon Världen i morse. Problemet är bara att lagen bara ska gälla lika ibland. Aftonbladet tycker ju inte att de som får avslag på sin asylansökan ska utvisas.
  Det är så jävla trist att man drygt 200 år efter franska revolutionen fortfarande inte har egalite. :-(

  SvaraRadera
 13. "Man ska komma ihåg att vi inte har ministerstyre i Sverige. Myndigheter som polisen ska följa lagen och regleringsbrev och skita i politikers eller medias åsikter"
  +1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar varför de inte gör något då, har polisen en politisk agenda tro?

   Radera
 14. Hmm. Och stämmer det att demonstrationen helt saknade tillstånd den tid den var förlagd på mynttorget mellan slottet och riksdagen? Låt mig se om jag förstått rätt, skulle man kunna rekapitulera situationen såhär? (med reservation för att alla dessa förutsättningar _kanske_ inte uppfyllts vid samma tillfälle):

  För polisen kända kriminella personer som dessutom vistas illegalt i landet, bedrev narkotikahandel framför ögonen på polisen i en gatudemonstration (propagerande emot lagvunna beslut) som ej fått demonstrationstillstånd och var belägen mellan två skyddsobjekt.
  Detta ansågs inte föranleda polisingripande och riksdagsspolitiker anslöt sig för att stödja demonsrationen.

  Internationell media borde väl intressera sig om inte annat...

  SvaraRadera
 15. Favela Medis. Fördelen med Södermalm är att det är en ö.

  SvaraRadera
 16. Va, sker det droghandel på Medborgarplatsen?
  Det var något helt nytt. Måste helt klart ha med den pågående demonstrationen att göra.

  //j

  SvaraRadera
  Svar
  1. I trappan vid moskén i Björns trädgård

   Radera
  2. Det står droghandel i demonstration på Medis. Det handlar inte om dig och när du går och handlar ditt lördagsknark Jeppe.

   Radera
  3. Handlar absolut inte men barnens fritids brukar leka i parken. Har fungerat bra senaste åren men det blir intressant att se om de undviker parken från nästa vecka eller inte.

   Radera
  4. Nä det var menat till Jesper, om dig tror jag bara gott om.

   Radera
 17. GLÖM INTE Oliver Stones samtal med Cornys hatobjekt i kväll SVT2 kl. 21.15.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1, tack för påminnelsen. Hade faktiskt glömt.

   Radera
 18. Apropå ministerstyre, eftersom det är politiker med i demonstrationen och de stiftar lagar vill polisen inte göra något, https://twitter.com/polisen_sthlm/status/896034820492537856

  Först var det för att de var barn, när det visade sig vara fel så kom ovanstående. Nu är det droger som verkar OK...

  SvaraRadera
 19. Ett resultat av FLUMMET från 68 !!

  Polisen får inte ingripa / vågar inte ingripa... För då får de bannor av de. s.k "rikspolischefen"..

  Man får väl bara hoppas på att de har med sig s.k "dialogpoliser" utbildade i normkritiskt tänkande, patriarkala maktstrukturer och qweerteori från Södertörns "lekskola" samt ordentliga mängder med saft, bulle , ballonger och halalkorv!

  SvaraRadera
 20. Många av de unga gossarna från Afghanistan har varit "Gastarbeiter" och en slags 2:a klassens arbetskraft i Iran och gjort de jobb som vanliga iranier inte vill göra. De har vistats i Iran illegalt men med de lokala myndigheternas goda minne.

  Eftersom de varit inofficiella medborgare i Iran har de heller inte kommit i åtnjutande av de "frynsegoder" som erbjuds vanliga iranska medborgare som sjukvård, skola etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 21. Frigolit besökte väl bara torghandeln för att handla svamp antar jag?

  SvaraRadera
 22. Oj, har du blivit "Svärjevän" Lars? Du argumenterar i ovanstående text som "SD-slödder" brukar göra, dvs. sågar massinvandringen och den grasserande grova invandrarkriminaliteten som följt i dess kölvatten, anger etnicitet gör du också klart och tydligt. Välkommen till verkligheten!

  SvaraRadera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Måste vara svårt för dig att inte få kommentera här, GRU-else. Det är nästan som att du får betalt och måste kommentera här, eftersom du inte som vanliga människor förstår när man säger "nej, du är inte välkommen hit" och respekterar det och håller dig borta.

   Det finns forum där alla tycker som du, där du kan skriva ditt dravel. Föreslår att du provar där istället.

   Bye, bye, igen.

   Radera
 24. Gick förbi alldeles nyligen och det väl tveksamt om droghandeln verkligen ökat med anledning av demon. Rätt friskt förekommande sen tidigare, framförallt i trappan i Björns trädgård. Tydligen ger moskén natthärbärge till Nordafrikanska gatubarn vilket i och för sig är behjärtansvärt men inte gör situationen i omgivningen bättre. Toaletten på Medis är ju också använd som missbrukarbordell, förhoppningsvis miskar dessa affärer i alla fall. Demon tydliggör flera saker. Afghanerna är många, de är inte barn och de är bara män. Säkerhetsläget i Afghanistan verkar försämras kontinuerligt så min gissningar är att de flesta kommer få stanna på något sätt om inget oväntat händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men vi behöver ju inte skicka dem just till Afghanistan, bättre skicka tillbaka dem antingen till det land de var i innan de klev över vår gräns eller dit där många egentligen kommer ifrån, Iran.
   Vi kan säker övertala någon där att ta emot de stackars barnen.

   Radera
  2. Hälften av afghanerna kommer från Iran, antingen trygga flyktingläger eller är helt enkelt vanligt folk med jobb. Det finns inget tvång att åka till Syrien och kriga för Iran/Assad även om rekryteringskampanjer bland afghanerna förekommit. De är i Sverige för att tjäna pengar och är inte i behov av någon asyl och bör naturligtvis komma hit som arbetskraftsinvandring som alla andra, inte genom att låtsas vara flyktingar, barn och vad allt det är. Situationen för de afghaner som verkligen kommer från Afghanistan, alltså hazarer, är lite annorlunda. De är shiamuslimer och ligger alltså i konflikt med sunnimajoriteten. Hur som helst så förbättras situationen successivt för hazarerna, i synnerhet efter talibanregimens fall. Det finns nu bl.a. hazarer i den afghanska regeringen och shia är en erkänd gren av Islam. Sverige har på 13 år gett landet 6.9 miljarder kr.

   Radera
  3. Hahaha!! Var där nyligen.. såg faktiskt EN tiggare som efter fråga kunde konstateras vara Rumän.
   Övriga småtiggare som inte heller var vanligt förekommande var drog/alkohol missbrukare.
   De enda icke europeer jag såg pratade svenska med brytning....
   Är väl dit flyttlasset går när Sverige krackelerar på riktigt.

   Radera
 25. Hur många säkra länder passerade dessa barn innan dom kom till Sverige och varför i helvete sökte dom inte asyl där ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom agerade ju helt logiskt och rationellt enligt då gällande asylhantering inom Europa. Det fanns ju absolut ingen anledning avsluta resan i länder som Ungern eller Serbien när det var/är möjligt att ta sig till Sverige. Chansen att få asyl här är ju mycket högre än i andra länder även om den absolut inte är 100%ig oavsett bakgrund.

   Radera
  2. Nej, ur sitt eget perspektiv finns det väl ingen asylsökande som gör något fel om de söker sig till Sverige. Förmånerna är bättre, möjligheterna att lura systemet är bättre, och det existerar i princip inga straff eftersom det svenska systemet förutsätter att alla följer regelverket snällt.

   Felet ligger på svenska politiker som lockade hit dem.

   Radera
  3. Framförallt ligger felet hos väljarna (dvs sådana idioter som jag själv) som röstar på dessa politiker som gör detta spektakel, lagbrott och bedrägeri möjligt. Afghanerna agerar fullt rationellt även om jag blir heligt förbannad när de (obs, inte alla, många har asylskäl) ljuger om ålder och identitet. Även politikerna agerar rationellt eftersom de vill bli omvalda och då gäller det att liera sig med opinionen inom media. Den tiden är dock förbi snart och 2018 kommer flera av dessa få lämna sina positioner.

   Det är mycket tråkigt att fru Fortuna inte är blind och att vissa kan bryta mot lagar om man tillhör en utsatt grupp och har media på sin sida. Detta urholkar så klart förtroendet för rättssamhället.

   http://iotakt.se/medierna-och-makten/

   Radera
  4. En fröjd att läsa era kristallklara kommentarer.
   +1

   Radera
  5. Det underliga är varför det bara är när svenskar/européer agerar rationellt i eget intresse som det är fult?

   Radera
  6. En blandning av att du ska hjälpa din nästa som befinner sig i nöd och att många har dåligt samvete över livets orättvisa lotteri där vi i Sverige kan njuta frukterna av 200 års fred och våra förfäders slit?

   Radera
  7. @Cornu och Somebody

   Ser även att vi glömde medias samlade insats till katastrofen.
   De är ju trots allt skyldiga till en hel del, vilseledande av de röstberättigade medborgarna så de röstar fel, piska upp drev mot och stigmatisera precis alla som vågar yttra minsta avvikande mening från åsiktskorridorens.

   Får jag länka till bloggen "i otakt"?
   Han har ju en fin artikel liggande idag ang media och politiker den 12 Aug.
   Säger du till när man inte får länka dit längre?
   För när jag läser de klockrena artiklarna där och jämför det som skrivs på din uppfattning av "Hatsiter" så ser jag faktiskt ingen skillnad.

   Eller ska jag inte våga länka någonstans längre, t.o.m SVT ingår väl i din lista över hatsiter nuförtiden antar jag. Men det tänkte du kanske inte nämna? :)

   Kram på er!


   Radera
  8. Kallle

   Jag har redan länkat till Antonsson, skärp dig!

   Radera
  9. @Somebody
   Rätt, jag ska göra det, skippade de sista 2 raderna i den kommentaren eftersom jag trodde jag visste ungefär vad där skulle stå :)

   Radera
 26. Varför kan man inte prova på att använda vattenkanoner som finns i flera andra både demokratiska och civiliserade länder ?
  OM man nu verkligen VILL upplösa olagliga demonstrationer utan tillstånd ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanka med avloppsvatten så går det lite fortare.

   Radera
  2. Går nog ännu snabbare med svinblod.

   Radera
  3. Visserligen är vatten ett farligt gift som omger Visby stift...

   MEN !!
   Vatten är betydligt ofarligare än både tårgas och gummikulor samt även slag av batong !
   Vatten är billigt!
   Vatten är miljövänligt!

   De enda skador som vatten kan åstadkomma är blöta kläder och därmed en viss nedkylningsrisk hos bäraren med därtill följande risk för förkylning etc. Dock INTE något som är livshotande. Dessutom är vädret nu på den varma sidan och vattnets kylande effekter skall inte förringas!

   Radera
 27. Hela kommentarsfältet skiter ner sig och skriker i falsett om laglöshet, men faktum är att polisen ALDRIG avbryter en demonstration som saknar tillstånd, åtminstone inte om den inte allvarligt stör den allmänna ordningen. Det är likadant när Nördfront eller vem som helst demonstrerar.

  Skälet till detta är så klart att det kostar mer än det smakar, SÅ roligt är det inte att plocka fram batongen och risken finns ju att det spårar ur mer än det hade gjort om demonstrationen bara får fortsätta tills folk tröttnar. Plus, tja, hellre fria än fälla när det gäller yttrandefrihetsrelaterade grejer antar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa individer ingår väl inte i demonstrationsfriheten?
   Den inkluderar väl enbart medborgare?

   Vilket om det stämmer (kan vara fel) gör detta lite extra olagligt =)

   Radera
  2. Nja den verkar innefatta var och en, inte bara medborgare. (även om det verkar finnas möjlighet I grundlagen att undanta icke-medborgare genom lagstiftning)

   2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter


   Opinionsfriheter


   1 § Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad
   1. yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,
   2. informationsfrihet: frihet att inhämta och ta emot upplysningar samt att i övrigt ta del av andras yttranden,
   3. mötesfrihet: frihet att anordna och delta i sammankomster för upplysning, meningsyttring eller annat liknande syfte eller för framförande av konstnärligt verk,
   4. demonstrationsfrihet: frihet att anordna och delta i demonstrationer på allmän plats,
   5. föreningsfrihet: frihet att sammansluta sig med andra för allmänna eller enskilda syften, och
   6. religionsfrihet: frihet att ensam eller tillsammans med andra utöva sin religion
   25 § För andra än svenska medborgare här i riket får särskilda begränsningar göras genom lag i fråga om följande fri- och rättigheter:
   1. yttrandefriheten, informationsfriheten, mötesfriheten, demonstrationsfriheten, föreningsfriheten och religionsfriheten (1 § första stycket),

   https://lagen.nu/1974:152

   Radera
 28. Snyggt grävt av frilandsjournalisten Kino :-)

  SvaraRadera
 29. Ännu ett par exempel på hur oerhört viktigt det är att kontrollera vad som som försöker komma in i landet. Det som kommer in, är sjukt svårt att få ut..

  Kontrollera gränsen. Det enda som hjälper mot dylikt.

  Detta kan fälla vilken regering (demokratisk) som helst och felbeteendet (statens)som orsakar det bisarra som vi nu ser utspela sig på Medborgarplatsen, kommer att bli en ödesfråga i valet 2018, eller absolut senast 2022. Inte sedan mycket mycket länge, har skillnaden mellan folkets vilja och maktens vilja, varit större.

  Det enda rätta hade givetvis varit att fängsla dessa demonstranter. Den som gör det, vinner (berättigat) det svenska folkets stöd.

  SvaraRadera
 30. "Man kan också fråga sig att om svensk lag inte ska gälla i Sverige vad för funktion fyller egentligen riksdagen i form av lagstiftande församling? Ska inte deras lagar gälla så kan vi lika gärna avskaffa riksdagen."

  Polisen har ett visst utrymme när det gäller vilka lagar man upprätthåller och när. Det är typiskt obra att ha en polis som MÅSTE ingripa vid varje brott som de ser hela tiden eftersom då skulle man t.ex. få situationer där folk som ber polisen om hjälp vid små trafikolyckor alltid bli av med körkortet eller få böter. Så som det bör se ut är ju att polisen ska kunna säga "Okej du bröt uppenbarligen mot lagen men det var ju bättre att ringa oss så vi kunde förebygga en större olycka än att du försökte fixa det här själv så då ger vi dig helt enkelt en varning och hoppas du lär dig något till nästa gång"

  (För de som inte minns exemplet: http://cornucopia.cornubot.se/2016/12/bad-polisen-om-hjalp-blev-av-med.html)

  Såvida det inte fanns någon omständighet som inte framgick i det inlägget (Vilket är fullt möjligt då vi bara har ena sidan av historien) så var det ett klantigt och osmidigt agerande från polisens sida. Vilket inte förvånar mig eftersom våra poliser må ha 2.5års högskoleutbildning men de är ändå inte särskilt bra utbildade om jag ska jämföra mina personliga interatktioner med Svensk och Amerikansk polis.

  Ett annat exempel är ju den tiden då polisen sket i att upprätthålla copyright lagar på internet eftersom det ansågs för resurskrävande och inte lika viktigt som att jaga bus ute på byn.

  SvaraRadera
 31. Jag har hålit mig borta från medis och kommer nog att fortsätta med det ett bra tag till

  SvaraRadera