Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-08-27 13:36

Regeringen bekräftar: Backar om chockhöjningen av egenföretagarstraffskatterna

Regeringen bekräftar nu det man förnekade för en vecka sedan. Man backar helt från chockhöjningen av straffskatterna på jobbskapande egenföretagare, går med på att räkna upp skiktgränsen för statlig skatt och sänker den planerade höjningen av flygskatterna.
Regeringen gillar sedan förra året inte att folket skulle kunna komma för nära Rosenbads stenväggar.
Regeringen skriver nu på sin hemsida, och är noggranna med att nämna Vänsterpartiet för att två sina händer om att de tidigare planerade skattehöjningarna inte var regeringens idé, att man backar från föreslagna skattehöjningar.
"Vad gäller förändringar av 3:12-reglerna och skiktgränserna kommer regeringen, i samarbete med Vänsterpartiet, inte lägga fram de remitterade förslagen."
Alliansen hotade med att rösta bort tre av regeringens ministrar i en misstroendeförklaring, och hotet att bli av med jobbet slog så hårt att man alltså backar från skattehöjningar.

Däremot kvarstår införandet av den destruktiva flygskatten, som dock inte blir lika hög. Därtill ska man sponsra flygplatser i Norrland och på Visby med 120 MSEK för att kompensera för minskad flygtrafik. Regeringen har redan tidigare konstaterat att flygskatten är meningslös, men håller fast vid den ändå.

Enligt TT säger moderaterna att om de bildar regering nästa år, så slopas flygskatten. Mot förmodan får man väl förutsätta... Alliansen backar nu från att lägga misstroendeförklaringar och nöjer sig med en marginellt sänkt flygskatt.

Man har också skrivit en debattartikel tillsammans med Vänsterpartiet där man kallar att en riksdagsmajoritet ska få sin vilja igenom för "en ny och farlig praxis" och försöker hävda att skatten på egenföretagare skulle handla om att beskatta den rikaste en procenten i ett försök att anamma någon form av amerikansk tramsretorik. Som visat tidigare skulle chockskattehöjningen ge 40% högre skatt för företagare med helt normala tjänstemannainkomster. 270 000 företagare skulle drabbas, så Sveriges befolkning måste alltså vara 27 miljoner för att dessa 270 000 personer som "hänger vid Stureplan" skulle vara en procent av befolkningen. Men så har ju den socialistiska regeringen allvarliga problem med verklighetsuppfattningen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Hur blir det med SINK-skatten? Ska den fortfarande upp till 25% nästa år?

  SvaraRadera
 2. En stor framgång för oppositionen, som efter tre år förstod att regeringen sitter i minoritet.

  Att göra upp om skattepolitiken över blockgränserna var ju väldigt vanligt även förr i tiden, vilket Löfven borde upplysts om.

  SvaraRadera
 3. En ny stor skattereform vore bra att få på plats så vi slipper tjugofem års tjatande om 3:12-regler och annat. Så platt skatt på arbete som möjligt så tjänar man inte lika mycket på att förvandla småföretagares överskott till kapitalinkomst. Om sossarna inser att de inte är i närheten av egen majoritet så borde detta vara möjligt att få upp på agendan.

  SvaraRadera
 4. Sossarna är nog nöjda. Tror inte de var speciellt intresserade av att ha de där skatterna till att börja med. Det var krav från Miljöpartiet och Vänsterpartiet.


  Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt
  sossar och moderater, dom sitter i samma båt

  SvaraRadera
 5. Fint, då blir man kanske kvar i Sverige något år till innan man migrerar...

  SvaraRadera
 6. Enligt "det är tomt i ladorna" Maggan så finns plötsligt som av en händelse 40Gsek över till nästa budget som råkar vara valbudget. Så någon anledning till att höja skatterna finns ju inte heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det finns 40 miljarder över, så tycker jag staten ska be om ursäkt för att ha skattat oss för hårt och sen ge tillbaka pengarna, t.ex som en julbonus.

   Radera
  2. Ladamaggan har nog räknat fel enl KI. Men som sagt - valbudget; lite lurendrejeri måste till för att det skall bli trovärdigt...

   Eller som Stickan Andersson myntade: Svenskarna är inte så dumma som man tror - de är dummare.

   Radera
 7. Detta hade kanske inte skett om KD hade rivit upp DÖ och om AKB börjat resonera kring hur Alliansen ska förhålla sig till SD. Heder åt AKB och KD med andra ord.

  Dessutom är SD inte fullt så sossiga som många vill göra gällande.

  SvaraRadera
 8. Mm, för den rikaste 1 procenten jobbar ju antagligen ihjäl sig för att skapa värde. Sitter sent inpå småtimmarna på kontoret i Kista för 80k/månad, med risk att bli rånmördad på vägen hem. Petar sedan med egen deklaration för succebolaget som genererar ytterligare 50k/månad och sover någon timme innan det är dags att åka igen.

  Inte för att tillskottet på 0,01% till det, per ursprungligt antagande, stora kapitalet är så viktigt utan för att det är så roligt liksom.

  Allt snack om att beskatta rika är just snack så länge vi inte har exempelvis internationellt och akademiskt vedertagen fastighetsskatt.

  SvaraRadera
 9. Så vad man lyckats uppnå med denna cirkus är att företagare plockat ut pengar ur sina företag för att rädda dem undan högre skatt. Pengar som annars hade använts för tillväxt. Starkt jobbat sossepatrask!

  SvaraRadera