Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-08-09 08:53

Pojtr Velikij har lämnat Östersjön via Stora Bält

Det finns nu fotobevis på att den kärnvapenbärande slagkryssaren RFS Pjotr Velikij lämnat Östersjön. Huruvida kryssaren RFS Marshal Ustinov lämnat är fortfarande okänt.
Dmitrij Donskoj och Pjotr Velikij för ankar vid Kronstadt utanför S:t Petersburg.
Fotobevisen på att Pjotr Velikij lämnat Östersjön hittas i ett forum här. Den kärnvapenbärande slagkryssaren gick före kärnvapenrobotubåten Dmitrij Donskoj.

Den kärnvapenbärande mindre kryssaren Marshal Ustinov syns dock inte på bilderna, och det är fortfarande okänt vart hon har tagit vägen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Jaha, de klarade sig från att bli dykrev den här gången också. Kul för dem.

  SvaraRadera
 2. I min enkla värld är farleden mellan Själland och Fyn kontrollerad så tillvida att fartyg större än säg 200BT måste höra av sig till lämpligt organ, Århus Radio eller VTS Århus?, när man passerar valda punkter. OM inte förr så vid gränspassage om man för utländsk flagg. Eftersom det här sker över VHF 16 så är det svårt att smyga.

  Som anekdotisk bevisning framhåller jag Finska kustbevakningen som en mörk och stormig natt i Finska Viken höll god koll på en segelbåt som försökte söka lä bland skären. Eftersom båten ifråga senast kom från Tallin och inte hade klarerat in i Finland blev de på butter Fingelska uppmanade att inte göra så, utan att gå direkt till tullbryggan i Hanko.

  SvaraRadera
 3. En drake som blev kvar i baltiska badkaret då.

  SvaraRadera