Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-08-03 08:43

OMXS30 i stödområde

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har fallit tillbaka under juli månad och befinner sig nu i ett stödområde etablerat i mars till maj. Samtidigt är dock den kortsiktiga trenden negativ. Kort sagt så om inte börsen går ner, så går den upp, eller så går den kräftgång!
Dagschart OMXS30.  Blå områden anger köpsektorer, röda området anger genomgående felaktiga säljsektorer.
Börsen är i en stark långsiktig upptrend, som förstås bara gäller tills den inte gäller längre. För att upptrenden faktiskt ska brytas behöver vi en dubbeltopp, eller en sk huvud-skuldra, eller om man så vill en tjurfälla.

Vi kan vara i en sådan nu, när vi är nere på ett stödområde där börsen vänt tidigare och även handlats i kräftgång februari till maj. Vi kan alltså förvänta oss att alla tjurar köper på sig och att börsen rekylerar uppåt. Vänder det sedan ner igen från en lägre nivå än under maj - juli, så har vi den där trendvändningen. Och nej, den lilla upprekylen i juli var knappast en tjurfälla.

Så som vanligt gäller alltså - antingen går det upp eller så går det ner eller så går det åt sidan i en kräftgång. 

Jag tror, ungefär som man tror på zombieguden i kyrkan eller att Steve Jobs ande lever för evigt i Apple, alltså att vi får en upprekyl. Sedan huruvida det blir en trendvändning är inget att uttala sig om. Fundamentalt ska börsen ner ur ett konjunkturcykelperspektiv. Det enda att diskutera är när detta kommer ske.

Jag har efter sju år uppgraderat min chartprogramvara ProTA, men har inte än hunnit piska in relevanta indikatorer i den som MA50/MA200. Versionen ska annars vara programmerbar, så det går att göra automagiska tradingsystem att testa, t ex MA50/MA200. Ovanstående system gör något med MA21. Exakt vad vet jag inte, men det ser ju kul ut. Dippen i juni beror på att Stockholmsbörsen inte var öppen den 6:e juni, medan den amerikanska börsen var det och det tänkte inte systemet på.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Super Thursday idag som de säger internationellt.
  Bank Of England ska snacka och på DAX är det näst största rapportdagen för perioden. Vi får se om det blir några rörelser på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, nu kommer notan.
   Inte ens en USD-uppgång räddar OMXS30 idag.

   Radera
  2. Så blir det. Det kommer gå upp, ner eller sidledes kortsiktigt framöver på börsen. Historiska prismönster ger knappast någon vägledning.

   Femåringen har fortfarande inte varaktigt orkat klättra över noll. Snark.

   Radera
  3. Komiskt att 5-åringen fortfarande handlas runt nollan.
   Endast Sverige svenska räntor har.

   Radera
 2. Vad är det för blå och röda fyrkanter du har på grafen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tips: Läs artikeln och bildtexter.

   "Dagschart OMXS30. Blå områden anger köpsektorer, röda området anger genomgående felaktiga säljsektorer."

   Radera
 3. Min far sålde sina Industrivärden nyligen runt 210. Han sålde även i tid inför 2007 och 1999. Jag tror han sålt på toppen även den här gången

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var bra tajmat. När köpte han tillbaka dem efter 1999 och 2007?

   Radera