Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2017-08-09 10:57

Omfattande assistansfusk på Försäkringskassan när Dan Eliasson var GD

Under nuvarande rikspolischefen Dan Eliassons tid som generaldirektör på Försäkringskassan skedde omfattande fusk med assistansersättningar, belopp i storleksordningen 2 - 3 miljarder kronor om året enligt en rapport från redan 2012. Ändå gjorde inte Dan Eliasson något åt det hela.


SvD avslöjar att enbart den senaste tiden har nästan 4 miljarder kronor gått till fuskande assistansbolag. Pengarna har bland annat gått till att finansiera terrorresor till Irak och Syrien enligt en rapport från Finansinspektionen.

Problemet fanns redan på förre generaldirektören Dan Eliassons tid, då det redan 2012 uppmärksammades att 2 - 3 miljarder kronor om året fuskades bort. När nuvarande GD tog över efter att Dan Eliasson belönats med att gå vidare för att istället förstöra svensk polis skrev hon följande:
"Under senare år har emellertid ett antal fall upp­dagats där överutnyttjande och fusk inom assistans­ersättningen stått i fokus. Mörkertalet är stort, men regeringens utredning från 2012 pekar på i storleksordningen 2 till 3 miljarder kronor årligen. Det är pengar som skulle kunna satsas på skolan, på jobben och inom vården. I stället går de rakt ner i fuskarnas fickor. Det är oacceptabelt."
Under Dan Eliassons tid gjordes i princip ingenting för att stoppa assistansfusket.
"Det var ungefär en månad efter att hon efterträtt nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson. Det är först med den nya ledningen som man på allvar börjat stoppa utbetalningen till kriminella assistansbolag."
Och det är helt uppenbart att skattepengarna till den sk "välfärden" kan minskas rejält, om vi hade sluppit personer med Dan Eliassons kompetensnivå som generaldirektörer. 

Korruption kan ta sig olika former. Vad kallas det när man ser genom fingrarna med att miljarder i skattemedel går till andra ändamål än avsett, utan att det får några andra negativa personliga konsekvenser än att man får en tredje myndighet att köra i botten?

Frågan blir nu vilken myndighet som Dan Eliasson ska gå vidare till och förstöra efter han kört polisen i botten?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

39 kommentarer:

 1. Inte ens ett armband med #fuskainte kunde han få fram?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett självmordsarmband hade passat bättre.

   Radera
  2. Varför skulle han självmant plocka bort sig från genpoolen? Han är ju brottsligt övertygad om sin egen överlägsna kompetens!

   Var det inte Persson som sa i ett tal att det på sin höjd var några enstaka kanske 2-3st som fuskade med bidrag i Sverige så det behövdes inte några kontroller.

   Radera
  3. Sveriges politiska ledning bevisar Dunning–Kruger-effekten dagligen.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger-effekten

   Radera
  4. Aktivtetsarmband hade varit bättre för att spåra fuskarna.

   Radera
  5. På Eliasson hade nog såväl aktivitetsarmband som EEG och EKG flatline:at dock.

   Radera
  6. I hans fal kanske nåt inspirerat av den där Rutger Hauer-filmen Wedlock hade varit mer passande. Fast med den skillnaden att det aktiverades om han kom för nära en statlig myndighet. (och innan jag anklagas för att uppmana till våld mot tjänsteman/offentliga personer,man skullekunna byta ut sprlng mot nåt som injicerade ett starkt laxermedel eller nåt)

   Radera
 2. Jag föreslår havs- och vattenmyndigheten, dels är de väl intresserade av botten och dels är dom väl vana vid hafsiga tillvägagångssätt.

  (badumtisch!)

  Skämt åsido, detta är ju helt enastående värdelöst.

  Sätter man in pengarna efter en bilförsäljning ska bankpersonalen i princip genomsöka ens kroppsöppningar efter kokain och Semtex, men att fiffla ut enorma summor pengar till nån terroriströrelse i mellanöstern är tydligen inga problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge du har rätt partibok och är lojal mot Partiet så har man sitt på det torra.

   Radera
  2. Det är för att Sverige är en bananrepublik. Eliten gör som de vill men average Joe jagas med blåslampa. Svenskarna kallar inte äpplen för äpplen. Våra politiker är korrupta landsförrädare, inget annat.

   Radera
  3. "average Joe", hoppsan, lite propaganda hämtad direkt från USA?

   Radera
  4. Vi kan ju fråga om GW vill bli GD för RPS, fast han behöver kanske en PT för att komma i form.

   Radera
  5. Den intellektuella skärpan och modet att säga som det är är iaf i toppform.

   Radera
  6. Du menar att GW har IQ och inte är PK till skillnad från det där andra CP:t som är GD?

   Radera
  7. Det är väl inte så konstigt, Assistentreformens nademening var väl att brukaren skulle få bestämma,och hade väl stöd på I bägge block. Det I kombination med mindre förståelse för torra paragrafryttare på myndigheter har väl antagligen gjort detta möjligt. Jag finner det inte omöjligt att oavsett viken färg på regeringen som försökt införa kontroller av detta skulle ha utmålats som att de jagade sjuka med blåslampa.

   Radera
  8. Två forskare som skulle kunna få tillbaka Polisen på rätt spår, GW och Stefan Holgersson.

   Helt galet hur vissa chefer och Generaldirektörer tillsätts.

   Radera
 3. Man vet ju inte vad dessa fuskisar, som bara vill korrigera lyckan lite, har gått igenom.

  Hellre ska vi låta oss bedragas än att misstro våra medmänniskor.

  SvaraRadera
 4. Vart tog polisen vägen - han som mitt i gatan står? Inte finns han på huvudvägarna för att övervaka trafiken i varje fall. Kör mellan Gbg - Strömstad ett antal ggr under sommaren och har sett en(!) polisbil under tre år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att assistansfusket skulle minska om fler poliser yrade runt på motorvägarna och kollade folks hastighet?

   Radera
  2. Kanske om de börjar stoppa fler permobilförare.

   Radera
  3. Ben Döver: Avsaknad av polis - där de tidigare var närvarande - är tyvärr tydlig idag. Att fuska med assistans är ett brott som "har tillåtits" p g a avsaknad av kontroll. Min poäng är att polis/myndighet låter brott passera av den anledningen att de inte är närvarande. Tydligt nog?

   Radera
  4. Jag har en känsla av att bidragsbrotten inte i första hand har upptäckts av polis förr i världen heller. Vad ska de göra, patrullera på bibblan där sjukpensionärerna sitter och gratisläser tidningar?

   Klart det handlar om myndighetstillsyn, men polisen har nog gissningsvis rätt lite med saken att göra.

   Radera
 5. GD på Försvarsmakten kanske....

  SvaraRadera
 6. Skatteverket låter som en bra plan

  SvaraRadera
 7. Obligatorisk läsning om Dan Eliasson
  http://uvell.se/2016/10/10/dan-eliassons-walk-of-shame/

  Den mannen förstör och korrumperar allt han kommer i närheten av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En invers Kung Midas? - allt han rör vid blir till skit!

   Radera
  2. Midas, han som fick åsneöron?

   Radera
 8. Kostnaden för assistansersättningen 2014 - 2016.

  År 2014: 25,9 GSEK
  År 2015: 27,1 GSEK
  År 2016: 28,6 GSEK

  Ett svinn på 2 - 3 GSEK per år är 7 - 10 % fusk.

  Helt fantastiskt hårresande! Att inte Dan Eliasson förpassats till soptippen? Han skulle göra större nytta för Sverige i en sopförbränningsanläggning.
  Där skulle han omvandlas till fjärrvärme eller elektricitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plussa på 45 på de ensamkommande barnen Varav som det verkar att 80% inte är barn. Det kanske inte räknas som fusk i den humanitära stormakten. Vi får iaf inte igen de pengarna.

   Radera
  2. @Hamid-Heidari Släpp sargen och kom in i matchen vet ja.

   Radera
 9. Här krävs en utredning. FK-anställda finansierar terrorism, omedvetet eller medvetet. Lutar åt att det sitter muslimska IS-anhängare på FK som hjälper de sina (får man säga terrorist eller heter det rebeller/krigare). Hur kan det annars fått pågå och fortfarande pågår... Vad gör SÄPO?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara om de är mörkhyade som det heter terrorist.

   Radera
  2. Nja, han i Trollhättan med DarthWader kostymen och svärdet var väl en ljushyad terrorist sedan kallas har vi superterroristen Breivik. Plus vänsterkommunisterna i Tyskland på 70-talet. De utgör minst 0,003 procent av alla terrorister. Så du har fel.

   Radera
 10. Jag röstar för Eliasson på skatteverket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska du rösta på S,VPK eller Mp i nästa val som miljontals andra medborgare.

   Radera
 11. Enkel "locket-på" strategi. Kan du inte lösa problemet eller göra det till någon annans problem så får du helt enkelt ignorera det. Enklast så, och mest karriärdrivande.

  SvaraRadera
 12. "Gentlemen, we can rebuild him. We have the technology. We have the capability to make the world's first bionic man. Dan Eliasson will be that man. Better than he was before. Better...stronger...faster." Dan Eliasson är 2-3miljarderkronorsmannen, fast när han gör något i slow motion så är det inte trickfilmat.

  SvaraRadera
 13. Generalissimus Discordia Elisson- Principa Chao Ab Chao eller nåt liknande.

  SvaraRadera