Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-08-12 14:46

Ny webtjänst: Blocked in Russia?

Det finns nu en webtjänst som kontrollerar om sajter har blockats i Ryssland. Kan nog intressera Putinhyllande Svärjevänner, eftersom deras sajter generellt verkar blockade av diktaturen i Kreml.
Lenin hyllas fortfarande med staty i S:t Petersburg.

Intressant för Svärjevännerna, dvs SD-svansen på Internet - som på inget sätt representerar alla SD-väljare i sin skränighet och rasistiska åsikter - är att flera av deras sajter som Avpixlat, (Avpixlat ligger tydligen inte på .se så det var fel) Nya Tider, Nordfront och Nyheter Idag är blockerade av regimen i Kreml. Till och med Sverigedemokraternas officiella partisida är blockad. Fria Tider är det dock inte. 

Så det känns inte riktigt som SD-svansen av Putinkramande Svärjevänner är så uppskattade av Kreml. Kanske blir ni först upp mot väggen när ryssen kommer? Eller så vill man åtminstone inte att ryssar ska kunna läsa skiten. Extra ironiskt är ju alla Putinkramande Svärjevänner som framhåller Ryssland, Kreml och Putin som ett föredöme. Om Puti-Put fick bestämma, så skulle ni inte få något utrymme på Internet.

Varför Ryssland blockerar Svärjevännerna är inte uppenbart. Det kan bero på Svärjevännernas anti-muslimska linje. Putin har trots allt proklamerat att Ryssland är en del av den muslimska sfären, i Moskva bor det någon miljon muslimer, det finns stora mängder muslimer i ryska armén och i delrepubliker har islamister fått självstyre och infört Sharialagar, samtidigt som rysk trupp strider sida vid sida med shiamuslimerna i Syrien.

Andra blockerade sajter är t ex den moderata friheteliga tankesmedjan Fri Värld.

Ni hittar sajten här om ni vill kontrollera. Sajten håller också nere vodkakonsumtionen i Ryssland, då den finansieras av pengar som personerna bakom annars hade lagt på just vodka.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

36 kommentarer:

 1. Ack ack nivån på dina inlägg sjunker allt djupare, Lasse lille. Själv anammar du Chomskys variant av censur som din arbetsgivare GP instruerat dig henom att hålla det som får sägas på inom strikta ramar:

  “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum....”

  Här är lite av det du försöker tysta ihjäl med dina selektiva val:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/08/12/imploderande-imperiet-usa-kommer-suga-ut-vasallstaten-sverige-innan-imperiet-borjar-kannibalisera-pa-sig-sjalv/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvet på spiken, den länken borde alla läsa.

   Radera
  2. Återigen ett konststycke i att tolka som man vill.

   Tipsa om en tjänst som visar vad som är blockat i Ryssland är tydligen censur.

   Får jag gissa att du tycker det Ryssland sysslar med inte faller under begreppet "censur" enligt dig?

   Radera
 2. Dä där va inge bra nyheter!!!! Dä betyder ju att Kreml i sina skumma syften stöder vår regering och mainstreamsvansen i riksdagen. Förmodligen för att dom leder oss i kollaps och ekonomisk kris. Då slår dom till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är en dubbelbluff från ryssarna... kanske retar det någon om påverkansoperatörerna blir blockade av sin arbetsgivare. Det går inte riktigt ihop men så är det...

   Radera
 3. Men bloggen är visst åtkomlig i Ryssland

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Om Svärjevännerna är tabu, är Sverigevännerna Ok?
  Om du är Sverigevän och Sverigedemokrat är det OK?
  Är det en slags acceptans för SD-röstare om man är Sverigevän och nationalist eller gäller rasistepitet fortfarande? Spännande nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver inte oroa dig - ni "Svärjevänner" som alltid anser att allt beror på invandring och invandrare och ständigt tjatar om det, ni är fortfarande rasister. Men tro inte att de som proteststöder SD i val eller opinion är som ni. Ni är fortfarande lika få i antalet här på bloggen som 2009, trots att det blivit fler bloggläsare. Ni är en liten skränig klick.

   Radera
  2. @Cornu

   Alltså, bara den direkta kostnaden för mottagandet kostar nästan 10% av statsbudgeten; klart som fan att det påverkar alla områden då.

   Radera
  3. För att vara Sveriges största ekonomiska blogg så är det lite konstigt att Lars inte inser kostnaden samt hur mkt det påverkar.
   Nu gjorde jag en halmgubbe och hacka lite på den, alltid lika kul. Lars har antagligen aldrig påstått att invandringen (den lågutbildade) kostar hutlöst mkt pengar vilket i sin tur påverkar väldigt mkt i samhället.

   Radera
  4. "inte kostar" skulle det stå.

   Radera
  5. Du bygger halmisen nu. Få påstår att ALLT är invandrarens fel. De flesta vänner påstår att invandringspolitiken är fel. Inte äns en lågbegåvad vänstertomte kan påstå det, jo kanske ett fåtal... Däremot finns det en hint av lågbegåvning att kalla alla för rasister och nazister som röstar på SD när det inte finns ett annat vettigt parti för majoriteten av svenskar, nya och gamla, som tycker att det gått lite snett...

   Radera
  6. Så varför kommenterar du alltid om invandring, invandring, invandring? Om det nu inte är alltings fel?

   Radera
  7. Du verkar iaf ha mjuknat i frågan om SD nu när det finns goda och onda sverigedemokrater enligt dig. Grattis till insikten.

   Radera
  8. Hmm, behöver nog kolla vad jag skrivit så att jag kan nyansera mig lite.

   Radera
  9. Det är fler som röstar på SD än som sympatiserar med partiet, vilket är anmärkningsvärt.

   Radera
  10. SD är ett missnöjesparti. Om Batra kom ut ur garderoben skulle inte SD finnas.

   Radera
 6. Och så förbjuder de VPN. Hur de nu skall kontrollera att förbudet efterlevs...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte just därför de blockar VPN, för att ingen ska surfa anonymt så förbudet kan verkställas?

   Radera
  2. Jo, men det kan bli svårt att blocka alla VPN-providers i hela världen. Dessutom kommer det förmodligen någon lösning för att gå runt eventuella blockeringar. Men kanske det funkar för att hålla gemene man på mattan.

   Radera
  3. exempelvis VPN-providern https://member.hide.me är inte blockerad

   Radera
 7. Såssarnas hemsida är blockad, men Måderaternas hemsida är det inte.

  SvaraRadera
 8. Царь Владимир Путин !!

  Царь Владимир Путин

  Men VAD kulle vara bättre ? Den "stora oredans Ryssland 2"?
  SvaraRadera
  Svar
  1. ... för så länge den vanlige ryske medborgaren känner och märker att denne fått det bra mycket bättre i jämförelse med hur det var å Brezjnevs, Andropovs, Tjernenkos, Gorbatjovs eller Jeltsins tid så kommer Putin att sitta säkert!

   Annars är det bara att "välja en favorit": Kim Jong Un, Donald Trump, Stefan Löfven eller Putin...

   Radera
  2. Putin pratar dessutom tyska, bra engelska, pladdrar inte på twitter, kläcker inte den ena grodan efter den andra och super inte skallen i bitar...
   Hur många tidigare Ryska / Sovjetiska ledare har gjort det ? ;-)

   Radera
 9. Vore intressant att fundera på hur finnarna hanteras i detta censurfilter. Kreml flörtar ju hårt med finnarna för att ha en samtalspartner inom EU.

  Kreml beordrade ju en byst av Mannerheim i St Petersburg där hans tid i Tsarens tjänst lyfts fram. Tidigare i Sovjetisk/rysk propaganda var han Hitlers hantlangare (vilket ju även Molotov och Stalin var fram till -41).

  Om Mannerheim blev rysk hjälte 2016 när bysten sattes upp, så är Finlandsflörten på högvarv. Lite Operabesök i Nyslott tidigare i somras etc.

  Alltså, hur blockas finnarna? Ses de som lika negativa som svenska adresser i gemen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag utmanade min lathet och kollade lite själv. Yle.fi och hbl.fi (Hufvudstadsbladet) funkar fint, inget stopp där inte.

   Nyfiket går jag vidare med svt.se, svd.se, dn.se, expressen.se, aftonbladet.se, alla anges som åtkomliga.

   ...Men gp.se är blockad! Ja du Cornu, ditt extraknäck som gästande ledarskribent på GP ser ut att ha fått sina konsekvenser. Du har nått kändisstatus i Kreml! Det är kanske inte så trevligt i ett skymningsläge.

   Det andra alternativet är att Kreml vill skydda den ryska befolkningen från eviga debatter om Västlänken, stadsdelsnämndstrassel, Sahlgrenskakollapsen och ideliga shoot outs på
   Hisingen, i Angered och Frölunda.

   Radera
 10. Bolshevikerna och maktövertagandet 1917 var helt och hållet finansierat av väst; Rothschild, JP Morgan etc. Även om Lenin var ett ärkesvin, så var han en körkosse jämfört med stalin. Kommunismen skapades som en antites till kapitalismen och syftet var att spela ut varandra i en framtida konflikt. Ja, det finns en maktelit och dom planerar långt frammåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan åtminstone mitten av 60-talet har även västvärlden infiltrerats av kommunistisk ideologi; det kan man se överallt i väst, speciellt inom media, men även bland unga. Problemet med kommunism är att det skapar rotlösa ateister utan ideal. Hela samhällskroppen, inte bara i Sverige är i upplösning p.g.a detta; samtidigt blir vi invaderade av religösa fanatiker som är beredda att mörda för sina ideer. Problem?

   Radera
 11. Det har nog blivit syntax error i huvudet på dig, Corny. Fattar du inte att det här bevisar att Sverigevänner och nationella nätsidor INTE är Putins femtekolonnare? Du verkar inte koppla det i riktigt ditt huvud, för där inne är allt som utmanar det svenska etablissemanget/sjuklövern = destabiliserande verksamhet = ryssen.

  Men tomhylsan Hultqvist och den totalt havererade mångkulturen, det är fina grejer det. Ridå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tänkte samma sak faktiskt. Cornu är rätt patetisk faktiskt; han står alltid på storebrors sida och trycker gärna ner oliktänkande / folk som ser igenom lögnerna som systemmedia pumpar ut. Peak oil, klimatförändringar, havshöjning, månlandning; allt tror han på, eftersom etablissemanget säger så. Han är ett hopplöst fall, men underhållande är det.

   Radera
  2. Mänskliga orsakade klimatförändringar d.v.s. Skövlingen av regnskogen pratar han sällan om, även om det är den största orsaken till höjda co2-värden.

   Radera
  3. Inte för att höga co2-värden i sig är något negativt, naturen kommer skapa balans, det är så syre-kol organismer fungerar, ingen kan leva utan den andra. För länge sen hade Jorden flera tusen ppm co2 i luften enligt Cornus etablissemang och vi gick inte under för det.

   Radera
  4. Vet ej om det var KGB som myntade uttrycket subversion, men det är i.a.f en metod som användes/används av sovjet/ryssland för att knäcka västvärlden. Cornu går helt klart dess ärenden; ironiskt nog.

   Radera