Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-08-23 09:23

Mediadrev mot AKB

Ett mediadrev har dragits igång om att moderater kräver partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Det hela verkar dragits igång av Aftonbladet efter att någon nisse i kommunen Solna krävt hennes avgång på grund av en opinionsundersökning. Kort sagt försöker media, påhejat av Aftonbladet, minska förtroendet för  Kinberg Batra och tvinga fram hennes avgång.
Kraven på den moderate partiledarens avgång fördes fram i den socialistiskt kontrollerade radiokanalen P4 Stockholm.

Igår 16:55 hängde Aftonbladet på och lyckades få tag på en kommunpolitiker i Solna och en i Staffanstorp som höll med om kraven och sedan var mediadrevet igång.

Tanken är förstås att mediatrycket ska bli så stort att det förändrar den interna opinionen för eller emot Kinberg Batra, och har inte så mycket med vad moderater tyckte före inslaget i P4 Stockholm. Ett typexempel på där man använder media i ett försök att förändra verkligheten.

Moderaternas opinionssiffror är en annan femma. Det stora raset berodde på en felformulering, som Kinberg Batra sedan backat från, om att man kunde tänka sig regera med Sverigedemokraterna, vilket fick alla moderater som är för att Sverige ska ta emot asylsökande utan asylskäl och ha de facto fri invandring att byta till Centerpartiet, med dess vision om 30 miljoner invandrare som ska befolka Reinfeldts tomma skogar i ett land på Alaskas och Sibiriens breddgrader.

Aftonbladet försöker blåsa upp en storm genom rubriker som "Detta är riktigt illa" att man hittat en kritiker i Solna och en i Staffanstorp, samt fått MUF att hänga på. Som att Aftonbladet någonsin skulle skriva något positivt om moderaterna? Men vad gör man inte för att dra bort uppmärksamheten från säkerhetsskandalerna inom den socialistiska regeringen och sosseriet?

Oavsett så är det inte så underligt att drevet drogs igång av socialistiska P4 Stockholm och socialistiska Aftonbladet. Slående är dock hur lättmanipulerade övriga media är, som okritiskt hänger på detta. Torde varit mycket enkelt att intervjua moderater som tycker tvärt om.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

68 kommentarer:

 1. "Den som kontrollerar det förflutna kontrollerar framtiden. Den som kontrollerar nutiden, kontrollerar det förflutna."

  SvaraRadera
 2. AB drevade mot Juholt eftersom man insåg att raset inte skulle stoppa om han inte försvann. Moderaternas ras borde göra en Sossetidning som AB fuktiga i brallan så varför vill man har bort henne nu? På ett år hinner man göra rätt mycket med rätt partiledare. Man har ingen ersättare? Vet vi det? Precis som alla som nekade till att bli partiledare i S så är det ju samma sak i M. Varken Svantesson eller Kristersson skulle öppet säga ja!

  Jag tror ärligt talat AB m.fl tar en riktig rövare och hoppas på total genomklappning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Aftonbladet gör sitt bästa för att skada Moderaterna maximalt. Om AKB verkligen varit en belastning så hade de hållit käften och jobbat för att hon ska vara kvar.

   Radera
  2. En grej är ju att det inte ser så bra ut att 3 av 4 partiledare bland de socialistiska "feministiska" partierna är män, medan 3 av 4 i alliansen är kvinnor.

   Radera
  3. "En grej är ju att det inte ser så bra ut att 3 av 4 partiledare bland de socialistiska "feministiska" partierna är män, medan 3 av 4 i alliansen är kvinnor."

   Så där är det faktiskt ut i min kommun också. Även där beskyller de socialistiska partierna de borgerliga för att inte vara feministiska.

   Radera
  4. Ok, om man använder "AKB-krisen" för att få bort fokus ifrån TS-gate och det som snart verkar bli Säkerhetsråds-bluffen, så visst, då är det ett smart drag av AB. Men nu har det börjat funderas på landsbygdstidningarna, Hela Gotland har också börjat undra om det är en bluff med Säkerhetsrådet.

   Vad händer med ritningarna från Fortifikationsverket som kineser har suttit och scannat in? När ska det brisera i MSM? Ska det ta lika lång tid som TS-gate gjorde?

   Radera
 3. Fredrik Reinfeldt begravde moderaterna med den "generösa" invandringspolitiken. AKB förespråkade vad jag vet öppna gränser i en riksdagsmotion för ca 16 år sedan, så hon är minst lika skyldig.

  Problemet är att man tagit "liberalismen" på alldeles för stort allvar och demokratin på alldeles för litet allvar. Man menade att politiken skall byggas på fritt svävande individer snarare än på hållbara gemensamma ordningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. öppna gränser är inget problem i ett borgerligt liberalt land där var och en försörjer sig själv.

   Problemet är öppna gränser i ett socialistiskt land där de som arbetar ska försörja alla andra. Samt hålla dessa md fri sjukvård.

   Som svensk utomlands kan du mycket väl dö utanför sjukhusdörren utomlands bara för att du inte hittar ditt försäkringskort och saknar cash.

   Radera
  2. Öppna gränser knäckte romarriket för 1540 år sedan trots att där inte fanns någon välfärdsstat. När staten inte bryr sig om en ett skit tvingas man plundra för att överleva.

   Radera
  3. Nja, att öppna gränser knäckte (väst)rom är ju ett så förenklat uttalande att det närmast liknar en lögn.

   Radera
  4. Fundera lite på ordet "borgerlig". Tror du att det kan ha något med en borg att göra? Dvs ett hårt skydd mot omvärlden. Man sluter sig samman som ett skydd mot en farlig omvärld. Precis det som Reinfeldt skrotade när han upphöjde "öppenhet" till politisk religion.

   Detta tillsammans med Gustav Fridolin, som i en egenförfattad bok angett som sitt politiska mål att riva gränser, inte att försvara något som byggts upp och allra minst någon levnadsmiljö.

   Radera
  5. Nej, borgerlig kommer ur det gamla ordet "burskap", dvs en person som hade rätt att driva näringsverksamhet. Burskapet var dock ofta kopplat till en stad, och burskapsinnehavare bodde oftast i en stad för att det var där man bedrev närigsverksamhet på medeltiden.

   Etymologi är ett uselt argument, särskilt när det är direkt felaktig.

   Men att moderaterna är ett parti som är vänligt inställt till folk som driver egna företag är väl iofs rimligt samt.

   Radera
  6. Under rubriken "borgare" skriver svenska Wikipedia "ej att förväxla med borgerlig". Det är dock uppenbarligen borgare du talar om.

   "Borgerlig användes ursprungligen om personer som bodde inom borgområde, det vill säga borgare i en stad som näringsidkare. Begreppet har sedan kommit att överföras på en samhällsklass, skild från överklass/adel, präster och bönder/arbetarklass, i Frankrike och England kallad tredje ståndet och i modern tid benämnts medelklass (bourgeoisie)."

   Radera
  7. Som jag uppfattat det är borgare snarare detsamma som stadsbor, vilket är ganska begränsande, än mer förr i tiden. Om borgerlighet bara handlar om affärsidkare så utesluter man verkligen större delen av befolkningen. Då kan man väl för tydlighets skull kalla sig "näringslivsliberal" snarare än "borgerlig"?

   Radera
  8. Hur förklarar du ordet "medborgare"?

   "Som medborgare avses i modernt språk en person som har fulla politiska och sociala rättigheter och skyldigheter i en stat."

   Här förefaller ordet "borgare" vara uppenbart knutet till en politisk enhet snarare än till några näringsidkare.

   Radera
  9. Orden har samma ursprung, se t ex:

   http://runeberg.org/varaord/0060.html

   härtill borgerlig .

   I modern svenska har orden olika betydelse och skall inte förväxlas, men de har likväl ett gemensamt ursprung.

   Det var du som började med ett påstående, det är ju höjden av intellektuell slapphet att du inte för att motbevisa det belagt ditt eget påstående istället. Ta nu fram bevis på att ordet borgare har nåt med "hårt skydd mot omvärlden" att göra.

   Radera
  10. Borgare kommer av tyskans bürger såg jag. Varför skulle det inte kunna vara härlett ur tyskans ord för borg? Diskussionen är för ointressant för att jag skall vilja ägna mig åt den mer. Ha det!

   Radera
  11. Jaha, så du hade alltså fel till att börja med och när det framkom så var du ointresserad av att fortsätta diskussionen. Spännande.

   Radera
  12. Tja ordets grundbetydelse syftar på skydd, men... https://de.m.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCrger

   Radera
 4. Risken är väl att moderaterna fortsatt låter media diktera deras politik och i praktiken styra partiet.

  Sen vet jag inte om det var utspelet om SD som kostade moderaterna rösterna, bland mina bekanta är det snarare frånvaron av ryggrad, att staka uten realistisk politik, inte minst gällande invandring, och sen stå för den inför media och väljarna som avgjort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppfattar det likadant. Att man inte litar på moderaterna efter vad Reinfeldt gjorde och sa. De flesta har ändå listat ut att han står bakom mycket av eländet nu och de flesta är av intrycket att Batra är hans arvtagare och man har mycket svårt för att åter lita på M. Uppfattar inte alls att det har så mycket med SD-utspelet att göra. I övrigt hade det varit skönt med ett program för varje partieladre där denna under en timme eller mer förklarar sitt partis visioner. Vad man vill, hur man tänker göra. Det skulle få svensson att kunna värdera på ett helt annat sätt när man hade sett alla. Skulle bli tydligt vilka som pratar stora ord och vilka som ör konkreta. Istället för program där alla skriker på varandra. Ett år kvar till valet, inget kommer bli bättre tills dess så valet kommer bli mycket spännande. Ska bli kul att se när media med aftonbladet och DN i spetsen ska dra igång sin kampanj mot SD eller om de riktar in sig på M kanske.

   Radera
 5. Varje dag AKB sitter kvar som partiledare kan Löfven dricka champagne. Alliansen är uträknade i nästa val. Men den stora anledningen till att man vill avsätta AKB måste ju komma inifrån partiet. Det är för många som kommer att förlora sina jobb i det egna ledet vid ett svidande valnederlag och då mandaten ska fördelas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt.
   Så länge som AKB sitter kvar, bingo för SAP.

   Radera
 6. Jag tycker att det hade varit bra om AKB hade blivit ersatt med en partiledare som står för tydliga liberal-konservativa idéer. Då hade man kunnat börja rösta på dem igen. Synd att Sara Skyttedal är kristdemokrat, hon hade passat bra annars.

  Faktiskt går det inte att lita på att AKB skulle föra en politik med moderata värderingar om hon blev statsminister, jag säger bara decemberöverenskommelsen.

  SvaraRadera
 7. Nu är det väl så att om drygt ett år har vi en ny regering och den kommer att bestå av S+M+C kanske L, SD kommer att leda oppositionen eftersom de har 20-25% av rösterna V kommer att kackla i bakgrunden, MP och KD slickar såren efter förlusten. Förvisso kan antingen S eller M bilda regering med SD, men det anser jag osannolikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser det som väldigt sannolikt att Löfven börjar samarbeta med SD efter valet då SD antagligen kommer ha växt ytterligare en hel del.

   Nåt sånt här kommer han säga efter valet:
   Väljarna har sagt sitt och nu måste vi ta ansvar och respektera deras val.

   Radera
  2. Två saker vet vi med säkerhet om sosseriet: De är otroligt makt-kåta och fullständigt skamlösa.

   Radera
  3. Mnils: Det är så fullständigt självklart att det behöver inte ens nämnas. Och om så inte vore fallet skulle jag för egen del aldrig ge dem min röst!

   Radera
 8. Fick just en push-notis om precis detta från SR-appen, har aldrig fått nåhon notis från den tidigare...

  SvaraRadera
 9. Jag tror att AKB har avgått innan partistämman i Örebro om några veckor. Bättre att avgå självmant innan mötet än att under förnedrande omständigheter bli avsatt.
  Då har ändå M ca 1 år på sig att ändra väg inför nästa val och få tillbaka några av de röster det tappat.
  Att fortsätta som nu är ju risken stor att M går under 10% vid valet och att C blir största borgerliga parti.

  SvaraRadera
 10. I min värld är det bara en hjärndöd som röstar på alliansen. De hade åtta år på sig att göra något borgerligt men åstadkom nästan bara mer socialism. Något av det första de beslutade om var bälte i bussar, hallå fokusera på det väsentliga! De dugliga borde övergett partiskeppen medans tid var. Nu är de bara otrovärdiga.

  En eloge dock för hur finanskrisen hanterades annars inte mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, man avskaffade förmögenhetsskatten, sänkte skatten på arbete, tog bort apoteksmonopolet, sänkte socialförsäkringarna något, sänkte bolagsskatten, införde investeingssparkonto, med mera.

   Visst, efter 2010 inte mycket spännande, men nog fick man ovanligt mycket gjort ändå. Sänkning av både skattetryck och offentliga utgifter som andel av BNP.

   Radera
  2. Reinfeldt I var väl den regering som uppfyllde flest vallöften av alla regeringar, i alla fall i modern tid. Därav tvärstoppet 2010, man glömde att se längre fram än en mandatperiod och tillsammans med Reinfledts personliga SD-hat så gick man på grund ordentligt.

   Radera
  3. "Visst, efter 2010 inte mycket spännande, men nog fick man ovanligt mycket gjort ändå."

   Man fick ungefär lika mycket gjort som sossarna åren innan. Under sossarna avskaffades arvs- och gåvoskatten, skattetrycket sänktes, momsen minskades, postens paketutlämning privatiserades mm.

   Ekonomisk frihet
   Svårt att se när Alliansen hade makten.
   2014 7.46
   2013 7.33
   2012 7.41
   2011 7.50
   2010 7.51
   2009 7.38
   2008 7.40
   2007 7.42
   2006 7.45
   2005 7.50
   2004 7.47
   2003 7.59
   2002 7.49
   2001 7.31
   2000 7.62
   https://www.fraserinstitute.org/economic-freedom/map?page=map&year=2014

   Skattetryck
   Skattetrycket minskade med 3% mellan 2000 och 2006, dvs ungefär lika som under Alliansen.
   2000: 49.0%
   2001: 46.8%
   2002: 45.2%
   2003: 45.5%
   2004: 45.6%
   2005: 46.6%
   2006: 46.0%
   2007: 45.0%
   2008: 44.0%
   2009: 44.1%
   2010: 43.2%
   2011: 42.5%
   2012: 42.6%
   2013: 42.9%
   2014: 42.6%
   http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Skatter/Skattetryck/Skattetrycket-historiskt/


   Radera
  4. SäS: Jag säger inte emot dig, men vi vet inte om (s) faktiskt hade fortsatt sin skattesänkar/avregleringsvåg 2006-2014 om de hade haft makten. Nuvarande (s)-politik går ju mot svagt stigande skatte- och utgiftstryck.

   2000-2006 fixade ju sossarna en av tidernas största inkomstskattesänkning, nämligen skattereduktionen som kompensation för den allmänna pensionsavgiften.

   Radera
  5. Jag tror den mesta skillnaden mellan S och M är retorik. De flesta människor tittar inte på vad politiker faktiskt genomför utan på hur debatten går. Det gör att de tror att skillnaderna är större än vad de är.

   Man ska inte heller glömma att mycket ny lagstiftning kommer från EU.

   Radera
  6. Absolut, på regleringssidan har EU mycket att säga till om, men den faktiska nivån på skatter och utgifter bestäms nationellt.

   Inom (S) har traditionell finansministern varit betydligt mer rationell och förstående inför marknadskrafternas betydelse än övriga ministrar och fack, åsminstone sen Feldts tid. Det är ungefär samma sak som inom (M), men en skillnad är att man inom (S) hela tiden måste "kompensera" missgynnade grupper, dvs man jobbar inom ett oförändrat skattetryck och utgiftsnivå för det mesta, medan borgerliga politiker gärna ser ett svagt sjunkande skattetryck och utgiftsnivå.

   Detta framkommer tex i finansplanerna, jämför gärna BP från borgarnas tid med 2016 och 2017.

   Radera
  7. Apotekförändringen var väl bara en halvmesyr till gagn för oligarker/riskkapital där det mesta utom fysiskaaffären är styrd av staten.

   De gjorde inte något åt skolan vilket Bildt regeringen förstörde genom frånvaro av sensorer.

   De fortsatte centraliseringssverige av rättsväsendet.

   De "moderniserade" grundlagen ännu mer.

   Fastighetsskatten är inte avskaffad utan ökad och omdöpt.

   Skatterna sänktes inte annat än som avrundningsfel. (Det behövs en tydlig strategi för skattetrycket, inklusive obligatoriska avgifter kommer ner till konkurrentländernas (fd öststater) nivå.)

   Socialism alternativt inkompetens i annan språkdräkt mao.

   Sverige känns som facebooksjukan, man lägger ihop allt som alla andra publicerat och inför det som skatt och regel i Sverige.

   Radera
  8. GuDu: Jag vet inte om man kan ha mycket större förväntningar på samhällsförändringar i Sverige. Det går inte snabbt. Skatterna sänktes enl ovan från 46% till 43% av BNP, alltid något.

   Radera
 11. AKB har säkert inga lik i garderoben, hon verkar vara den ordentliga typen d.v.s. det finns inga skandaler att läcka ut 1-2 månader innan valet. Bättre att få fram en ersättare som tagit ut svängarna ordentligt så det går att köra ett mediadrev inför valet.

  SvaraRadera
 12. "Oavsett så är det inte så underligt att drevet drogs igång av socialistiska P4 Stockholm och socialistiska Aftonbladet."

  Skulle Moderaterna byta till Ulf Kristersson skulle de med hög sannolikhet få mer röster i valet 2018, så dessa socialister agerar nyttiga idioter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var du ju oavsiktligt rolig.
   Skulle M byta till Ulf Kristersson går de mot ensiffrigt i väljarstöd.

   Radera
  2. Stefan Ö: En liten fråga eftersom du ofta tar upp Ulf: Är din aversion mot Ulf K beroende på att du investerade i Adcore under IT-bubblan?

   Radera
  3. Det beror på att jag anser att han ljög under den tiden.
   Hursomhelst hänger AKB löst nu, "STOR MAJORITET AV STOCKHOLMS M-KOMMUNALRÅD VILL GE HENNE SPARKEN" citat Marcus Oscarsson.

   Radera
  4. "Skulle M byta till Ulf Kristersson går de mot ensiffrigt i väljarstöd."

   Bra försök :)

   Ulf Kristersson är den enda Moderat med regeringsefarenhet som behärskar logos, etos och patos. Han är dessutom balanserad. Svantesson har regeringsefarenhet och logos. Batra har inget.

   Radera
  5. Vi kan iaf enas om att detta blir intressant och definitivt inget som Aftonbladet dragit igång.

   Radera
  6. Där får vi enas -- för idag.

   Radera
  7. Så mellan 1 och 9 röster till M med Kristersson som partiledare :-)
   Det kan man kalla ett rejält tapp!

   Radera
 13. Mediacirkusen med politikerna som "puppet on springs". Media dikterar och politikerna följer; livrädda för den 3:e statsmakten.
  Visserligen är det journalismens uppdrag men på något sätt har det blivit en snedfördelning; ungefär som mellan en lärare och elev. Eleven står till svars och måste säga rätt saker. Åtskilliga gånger har journalisten tjatat håll i huve´t för att få det svar som hen vill ha. Ingen bra utveckling...

  SvaraRadera
 14. Enda vettiga ersättaren är Hanif Bali, ingen mening att ersätta en torrboll med en annan torrboll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle gärna se AKB vara kvar men om det blev Hanif Bali som ersättare skulle politik bli kul igen.
   Han skulle helt klart få min röst.

   Radera
  2. En partiledardebatt med Bali skulle behöva både popcorn, smör och chokladsås :-)

   Radera
  3. Ser gärna att AKB sitter kvar då det minskar deras antal röster i nästa val och ökar chansen för att SD får egen majoritet. Men som realist med landets bästa i tankarna så hoppas jag också på som "plan B" att Hanif Bali blir partiledare.

   Men det vore orealistiskt att hoppas på att det släpps upp en vettig människa som partiledare för M, särskilt om Aftonbladet försöker bli av med AKB, så väntar nåt värre för landet.

   Väntar med spänning på att det blir förbjudet att länka till hatsiterna Aftonbladet och SVT.

   För det känns ju inte särskilt kul när den partiledare man gillar blir förföljd i MSM, eller hur Cornu? Men du börjar ju vakna du med, på tiden faktiskt, tycker vi som försökt få dig att förstå att MSM, med Aftonbladet och SVT i spetsen är svårt infiltrerade.

   Radera
  4. Stackars dig Kallle7. Ärligt.

   Hatsajterna skriver bara om en sak. En enorm skillnad. Fast de tilltalar ju inte de skarpaste knivarna i lådan, så att du hänger där inger inte något hopp om att du ska förstå skillnaden.

   Radera
  5. Hatsajterna behöver bara skriva om en enda sak, nämligen det som envist utelämnas eller förvrids i MSM, det är faktiskt den absolut enda anledningen till att de uppstod och existerar öht. Förvisso syns en viss bättring, nuförtiden kan man faktiskt läsa reportage som för nåt år sedan bara skulle funnits på hatsajterna, helt tack vare att MSM VET att det ändå kommer skrivas där.

   De fattar att många ruttnat på dem länge nog nu och om de vill betraktas som seriösa så måste de anpassa sig. Jag skulle kunnat länka till en intervju med Jens Ganman där han intervjuar en "journalist" men den sidan kanske tillhör hatsiterna enl din uppfattning nuförtiden.

   Känns överflödigt att jag ska behöva förklara det för dig, men med tanke på hur du skriver så tycks du tro att det bara är rasister som med onda avsikter som driver de där sidorna och det enda de vill är att skada folk på grund av deras ras. Och vi som läser där är precis likadana. Men så är det inte.

   Kram på dig också

   Radera
  6. Nämn gärna några i SD som är lämpliga ministerämnen, jag skall göra det lätt, det räcker med 5st.

   Radera
  7. De mest lämpliga ministerämnena för SD VÅGAR inte ens tänka tanken på att bli medlemmar där även om de innerst inne gärna skulle göra det.

   Och det beror helt och hållet på klimatet som MSM mfl skapat, även Cornu är en del av stigmatiserings-skapar-armén. De har hjärntvättat folk att tro att SD är dåliga smygrasister, vissa klarar av att gå emot hjärntvätten för att de inser att deras partiprogram fan är det enda som ev skulle kunna rädda det här stackars landet.

   Det lilla fåtal väldigt modiga personer som ÄNDÅ vågar bli aktiva inom SD kanske inte är de mest lämpade alla gånger, några har en egen agenda som inte har med SD´s politik att göra, andra har uppfört sig direkt olämpligt eller kommer att göra det, men med tomma stolar så antar jag att de som vill vara aktiva blir accepterade utan närmare granskning just då.
   Och sen blir de, de mest granskade personerna i media, de får sitt liv kartlagt och utrett, minsta lilla fel startar drevet för avsättning, de blir förföljda och hotade, får hembesök av AFA. De riskerar få sina liv förstörda, ja du vet. Eller det vet du inte? Du verkar åtminstone inte förstå det.

   Det jag sett är ju att vettiga personer med en inställning som hade passat klockrent i SD istället söker sig en karriär inom tex M, förhoppningsvis leder det i förlängningen till att den politik (SD´s) som behövs ändå blir den som drivs i det här landet. Och att samarbetet med SD faktiskt börjar istället för mobbing-sandlådan som råder idag.

   Men som anonym väljare blir man inte lika lätt bortskrämd, det kommer nästa val att visa.

   Önskar er en trevlig dag! :)

   Radera
 15. En kvinna är på gång att bli partiledare i Liberalerna. Med fyra partiledarfruntimmer i Alliansen blir det en lätt seger för Löven.

  SvaraRadera
 16. Det enda skälet till att socialisterna attackerar AKB är att hon i viss mån framstår som genuint intresserad av demokrati och humanism. Iallafall nu inför det kommande valåret.

  SvaraRadera
 17. AKB har varit en övergångslösning från dag 1, en kompromiss fram tills någon annan kliver fram - fatta bara hur ofta statsmedia och även social media kommer att rulla "stockholmare är smartare än lantisar" under valrörelsens slutskede nästa år - om hon är kvar då krävs ett mirakel för att M skall få över 10%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är väl inte stockholmare själv?

   Radera
 18. Tror att Anna Batra lider av högmod och tar faktumet att hon inte avgår när hon är den sämsta partiledaren under hela 2000-talet som kvitto på att så är fallet.

  Tror hon verkligen att hon kan vända på opinionen? Folk hade inget förtroende för henne från dag 1. De kommer inte ändra åsikt pm henne på ett år.

  SvaraRadera
 19. Verkar ju vara lite mer storm i vattenglaset än Nisse från Solna.

  "Det mäktiga länsförbundet i Stockholms höll två telefonmöten på förmiddagen där röstsiffrorna innebar ett kraftigt bakslag för moderatledaren: 13-3 respektive 23–5, uppger DN.

  Även M-förbundet i Dalarna och Moderata ungdomsförbundet kräver nu Kinberg Batras avgång."

  SvaraRadera
 20. Träskpaddan Lena Mellin sitter som vanligt i AB och spyr galla över Moderaterna och Alliansen, politisk sandlåda..

  SvaraRadera
 21. Tappet inleddes när M och övriga gjorde upp med MP i migrationsfrågorna, och det har sedan fortsatt.

  Det senaste tappet under AKB inleddes innan utspelet om SD. Nu har de dock målat in sig i ett hörn där de får svårt att växa i närtid pga dubbla budskap kring SD.

  SvaraRadera