Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2017-08-06 11:10

Många bör nog ta sig en titt i spegeln

Nej, skadeglädje är inte en sann glädje, det är snarare inte en glädje alls utan ett tecken på att man själv har problem. Att en näringslivsprofil och tidigare minister nu avgått på grund av personliga drogrelaterade problem är inget att vara glad över, och visar tvärt om att det finns många människor på Internet som borde ta sig en titt i spegeln.

Näringslivsprofilen var tidigare minister i alliansregeringen, och har under bloggens första sex år utsatts för omfattande kritik. Personen och alliansregeringen fick ta konsekvenserna av sitt agerande och blev som sig bör bortröstade i valet 2014, vilket är rätt väg och en seger för alla kritiker. Därmed ska den saken vara utagerad.

Men så har vi Internet och näthatet, samt den vidriga skadeglädjen över individers personliga tragedier. I detta fall på grund av uppenbara drogproblem (alkohol är en drog), eventuellt underliggande kanske oupptäckt sjukdom. Det finns ingen glädje i detta, inte för någon inblandad, och det är direkt vidrigt att se hur så mänga frossar i andras olycka, bara för att de inte delat deras  åsikter.

Ex-ministern har fått ta konsekvenserna för vederbörandes politiska agerande och avsattes i ett demokratiskt val. Normala sunda mentalt friska människor är därmed nöjda och går vidare. Man kan rent av firat valresultatet, men sedan kavlar man upp ärmarna och går vidare.

Ni som frossar i skadeglädje bör ta er en ordentlig titt i spegeln. Jag vet att många personer som ägnar sig åt "näthat" i själva verket ofta själva har mer eller mindre allvarliga mentala hälsoproblem och/eller drogproblem. Det ger er dock inte rätten att vara skadeglada över andras olycka, även om det kanske är en tröst att ni inte är ensamma om era problem.

Så ta er en titt i spegeln. Det gäller också alla som ylat om "hade det varit en kvinna hade hon minsann fått gå". Nu fick han gå. Blir det ursäkter för sådana uttalanden och väntar ni några dagar nästa gång?

För övrigt har jag tidigare fördömt uthängande av rena privatpersoner i den svenska tabloidpressen eller hos Public Service. Vidrigt agerande, oavsett vilken politisk hemvist en person har. Man kan med all rätt sakligt sparka uppåt.

Kan ni inte hålla er till sakfrågor, utan ska ge er på personers privatliv så kanske ni borde hålla er från den allmänna debatten. Eller åtminstone tänka efter först.

Nu hoppas alla människor med sunda värderingar att näringslivsprofilen får hjälp med sina drogproblem och en ordentlig läkarundersökning för att fastställa eventuella underliggande faktorer. Och vi hoppas även att en hel del av skadeglada personer söker hjälp och reder ut varför de själva mår så dåligt att de måste frossa i andras olycka.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

91 kommentarer:

 1. Ska du försvara honom när han muntert inför en amerikansk tankesmedja tackade USA för alla krig och de flyktingskaror USA skapat? Han sa ordagrant:

  ”Ni krigar och vi får flyktingarna”

  Antar att du inte lär se nästa avlöning från GP om du tittade dig själv i spegeln och slutade hyckla.

  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/10/20/kan-man-kanna-annat-an-totalt-forakt-for-reinfeldt-och-borg/

  SvaraRadera
  Svar
  1. @parasitstopp 11:38
   "Ni krigar och vi får flyktingarna"

   Så är det när Sverige är USA:s geopolitiska bitch!

   Radera
  2. Tror också det är detta och en del annat som ligger bakom folks ilska. Idag har vi lärt oss bättre och förstår därför de verkliga anledningarna till Borg (och Moderaternas) politik. Det var inte Sverige han jobbade för

   Radera
  3. Parasitstopp: att du har problem med att läsa en text utan att lägga in en alldeles hemmasnickrad tolkning är inget nytt. Då kvittar det ju vad folk sagt, du tolkar det ju ändå som du önskar...

   Radera
  4. Jo, att tolka ditt blajsvar som annat än blajsvar är svårt. Har du något sakligt att invända mer än att tramsa lika mycket skit som Cornu? Dessutom var det ett tal som Borg gav - men jag har förståelse för att du har problem med att skilja mellan tal och skrift likväl som du har uppenbara problem med att tänka.

   Radera
  5. Att du inte tycks kunna tolka en enkel mening på svenska kan ju vem som helst se när du tolkar citatet på helt annat sätt än d n betydelse meningen i citatet har (på normal svenska). Och att du tycker inte lyckas tolka att man påpekar detta. Detta sammantaget visar att du har problem med att förstå normal svenska.

   Radera
  6. Att du överhuvudtaget inte tolkar någonting och inte kan läsa vad han sagt (inte skrivit som du i din mentala förruttnelse tycks tro) säger något om din förmåga att förstå uttalad normal svenska. För de facto har du inte skrivit ett ord om vad han menade - mer än att han inte menade det han sa. Tänka är inte riktigt din grej va? Att du sen tycker det är "normalt" att inte kunna tänka får stå för dig.

   Radera
  7. Citat från dig: ”Ni krigar och vi får flyktingarna”

   Jag tolkar det som: ”Ni krigar och vi får flyktingarna”

   Du tolkar det som: "Tack för alla krig och flyktingar"

   Att du får min tolkning som ett utfall av mental förruttelse kan man kanske förstå utifrån hur du verkar tolka citatet, men det är isf mest ett utfall av din oförmåga att tolka vanlig svenska och din tendens att tolka in vad helst du önskar i texter du läser.

   Radera
 2. En bra söndagspredikan. Bättre än kyrkans

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här handlar inte om invandring.

   Radera
  2. Handlar inte allting på internet om invandring nu för tiden?

   Hade varit intressant att se logiken bakom hur Borgs fyllefestande är invandrarnas fel, har han månne druckit utländsk sprit som någon asylsökande haft med sig i handbagaget?

   Radera
  3. Klart det är invandrarnas fel. Potatisbrännvin uppfanns av Eva de la Gardie, som tillhörde en invandrarsläkt i Sverige. Säkert har fler invandrare varit inblandade i brännerier och andra industriella processer.

   Å andra sidan var det väl under Karl XIV Johans beskydd som den första nykterhetsrörelsen startade och han var ju också en svett- och vitlöksdoftande grodätare.

   Radera
  4. Mitt inlägg handlade om att vi dömer potentiella brottslingar olika beroende på bakgrund och att jag upplever att media visar mer förståelse för den fd ministern än andra grupper. Det behöver inte specifikt vara invandrare

   Radera
 4. Ingen vacker syn idag heller. Tror däremot att den offentliga personen blivit bortkollrad i en KSI-operation som hämnd för dennes medverkan i slakten av försvarsmakten under ministertiden samtidigt som denne fortfarande kan fortsätta att skada riket i sin nuvarande roll om offentlig person. IT-skandalerna har lett till att MUST nystat upp ett GRU-nätverk av bestående av högt uppsatta korrupta tjänstemän, datatekniker och neoliberaler i nöjesbranchen och nu fått fria händer att rensa upp. GRU-operatörererna kommer man dock inte åt dock tyvärr. Och deras chef är på jaktresa i Sibirien och har inte haft haft möjlighet att beordra insats från någon av de skyddsgrupper som normalt kunnat avstyra KSI-operationen.

  SvaraRadera
 5. Jag minns någon artikel i DI om att Anders Borg var den starke mannen i regeringen som ledde allt i bakgrunden. Reinfeldt och Borg har fortfarande chans att bli ovanligt hatade politiker pga deras överenskommelser med "Miljöpartiet" mm. Framtiden kommer avgöra deras eftermäle. Om jag vore Reinfeldt eller Borg skulle jag vara väldigt orolig. Kanske supa skallen av mig för att dämpa ångesten.

  SvaraRadera
 6. Jag har väldigt svårt att förstå nyhetsvärdet i Borgs ev fylledumheter. Det rör sig om en privat fest som han gjort bort sig på, vem har inte det? Ingen på festen har anmält honom för något. Däremot har ett skitnödigt polisbefäl har gjort en anmälan utifrån vad han läst i tabloidpressen, vilket närmast är komiskt när man tänker på vad polisen ser genom fingrarna med annars.

  Borg representerar idag bara Kinnevik genom sin styrelseplats (som han nu avgått från), att AKB öht uttalar sig är patetiskt och bara ytterligare ett exempel på hur olämplig hon är som partiledare!

  Ni som är upprörda, kan ju avstå från att bjuda honom på er nästa fest!
  Själv är jag mest avundsjuk på att jag inte blev bjuden, verkar ju ha varit bra drag på det gillet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra kommentar. Jag håller med till 100% (också till blogginlägget).

   Mvh

   Egon

   Radera
  2. Rätt skall vara rätt. En formel anonym anmälan hade inkommit till polisen enl uppgift i G-P (6/8).

   Radera
  3. En anonym anmälan från någon som inte varit med på festen? Låter som ett starkt case!

   Radera
  4. Undrar om någon har tänkt på att han kan ha blivit drogad? Sånt drabbar ju inte bara kvinnor.

   Radera
 7. Det som retar mig är, att i denna polisbristens tid,polisen själv tänker anmäla honom, tydligen vill man skaffa sig mer arbete. Givetvis kommer allt att läggas ned eftersom det antagligen inte finns vare sig målsägande eller vittnen, alltså bortslösade skattepengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är självklart att det finns både målsägande och vittnen. Frågan är bara om de vill samarbeta med polisen. Vill de inte det är det inte alldeles hedrande. Vilket inte innebär att jag tycker att det är särskilt angenämt när poliser ser till att få hämnd på personer de inte gillar. Räckte det inte med den anonyma anmälan som sägs ha lämnats in till den aktuelle polisen?

   Radera
  2. Det sägs, och andra har sagt och enligt vissa källor är det si eller så, men ingen vet vad som har hänt.

   Radera
  3. Inte nog med att Borg förstört för sig själv. De närvarande som förmodligen bara vill glömma det hela måste nu beakta att de kan bli kontaktade av polisen, och vad de skall säga då. Förmodligen kommer även de (fiender?) som läckte till AB att säga att de inte sett något för att slippa förhör och liknande. Hela polisgrejen kommer att sluta i just ingenting, med några hundra timmar uppbrända som kunde ha använts på annat sätt.

   Radera
  4. BW menar du att 60 vittnen ska "glömma" att de sett en blottare och sexuellt antastande person bara för att han är en känd person, som var full? Jag tror inte det är så många som "glömt". Om du sett något och förnekar detta är det ett falskt vittnesmål.

   Hoppas och tror att han får behandling av sjukvården vilket jag inte tror gäller alla blottare med lägre social status. Samhällstjänst borde räcka som juridiskt straff med tanke på kvällstidningarnas skandalisering av honom.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  5. Jag menar att de har sett något de inte ville se, och inte vill påminnas om igen. Om de berättar för polisen måste de gå igenom det hela igen. Min bedömning är att de inte vill det. De har annat att göra, och kommer därför att ljuga för att slippa det. För "fienderna" är målet uppnått, och de vill inte heller prata med polisen av samma skäl.

   Och, hur traumatiskt är det att se en snorre som vi inte har några problem med i en bastu? Snarare är det traumatiskt att se en högt aktad person bete sig helt självförnedrande. Det är grundproblemet.

   Radera
  6. Ska det inte vara 60 möjliga vittnen som kan ha sett en blottare som sexuellt antastade en eller fler personer. Eller du kanske var där och stod i ring med övriga 59 hetsade med en liten ballad om Theoblad Thor.

   Radera
 8. Först och främst så vet vi inte riktigt än vad som är sant och vad som är falskt ifrån media's rapportering. Men om vi utgår ifrån informationen som vi fått, så tvivlar jag på att det endast var Alkohol inblandat i detta ytterst märkliga och ovanliga beteende -- kanske en kombination av piller och alkohol om man tillåter sig själv att spekulera.

  Det intressanta med detta är att vi ibland har en bild av våra politiker som om de vore felfria. Men sanningen är att det nog knapras en hel del Valium, Xanax och andra receptbelagda läkemedel bland våra makthavare och detta är värt att ta upp -- även om det gäller en avgående minister, då han också varit del av samma etablissemang.

  Drogtesta Riksdagen. Vi kan inte ha ett gäng piller-knaprare, cannabis-brukare och alkoholister styra vårt land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom att tänka på Papi Raul:

   ”Jag ska prata lite om knarkare och då skulle jag vilja att vi först får lite fakta att vila oss emot så att vi inte bara sitter här och bladdrar på och det blir tokigt och så… så jag ska visa lite knarkstatistik här. Och då är det så här att jag vill inte att ni håller på och snackar om de här siffrorna utanför det här rummet, utan vi håller det här konfidentiellt härinne. Inget snack. Och det är inte så att det är hemligt, den här statistiken, den är inte hemlig, men det är det att jag har gissat mig till det här. Så att… vi håller det härinne.

   Och då är det så här att vi ska ta en titt på första yrkesgruppen här. Och då frågar vi oss: hur många i riksdagen knarkar egentligen? Hur många riksdagsmän knarkar? Och då tittar vi här. (visar en handritad OH-bild) Sjuttioåtta procent i riksdagen knarkar. Och när man ser det här så tänker man ju så här att fan, det är inte sant det här. Det kan inte vara sant! För det är… i och för sig möjligt att det inte är sant.

   Men jag kan säga så här. Personligen fick jag en chock när jag gissade mig till det här, det fick jag.”

   Personligen tycker jag att det kan ställas högre krav på de personer som har viktiga positioner i samhället. Även i privata företag kan det ju förväntas att cheferna är föredömen.
   Men att media ska gräva i just denna händelse är ju dåligt.

   Radera
 9. Nej, allt är inte utagerat för att man röstats bort, dumheter.

  Jag gillar inte Borg och tycker han liksom många andra ur eliten har mer än han förtjänar och bl.a. därför tycker jag detta är rätt festligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis att du var bjuden. Det låter onekligen som om det var en festlig tillställning...

   Radera
 10. Har kanske herr Anders Borg ett förflutet som raggare, kvalitén på hans agerande tyder på det.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Vad som säkert gör detta intressant för många är inte "bara" det att han stupfull hänger ut picken på en fest, tar folk mellan benen och kallar kvinnor för horor, utan även att han som Finansminister motiverade skattehöjningar på alkohol med att, "Folk ska inte supa, utan arbeta". Jag tror inte att gemene man därför kräver att han ska vara absolutist eller något, men dubbelmoral är något som svenskarna reagerat starkt på i många olika fall genom åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det hela visar att folk borde jobba istället för att supa.

   Radera
 13. Äh vadå han har aktivt arbetat för att hamna i rampljuset och detta är en av nackdelarna.

  Nej politiker är inte som andra personer. Politiker SKA ha högre moral än alla andra, det är ju därför det blir sånt liv om det. Om Robinson Robban hade gjort samma sak hade ingen höjt på ögonbrynen direkt.

  Man ska leva som man lär. "Svenskarna ska supa mindre och jobba mer" sa han väl?

  Han är och kommer alltid vara en offentlig person.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Robinson Robban hr ju redan gjort allt man kan göra, exempelvis häftat fast saker i pungen och tömt vodkaflaskor i arslet, vilket det t.o.m. finns (fanns?) filmbevis på. Det handlar om folks förväntningar. RR hade som affärsidé att chockera. Borg förväntas uppföra sig på ett helt annat sätt, som fd aktad och hyllad finansminister, hot shot i näringslivet, etc. Det svärtar inte bara ner Borg, utan alla som höll honom högt, och till viss del Sverige. Det är tragiskt tycker jag.

   Radera
 14. Svensk media gräver sin egen grav.
  Ta bort mediastödet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utav alla anledningar vi bör ta bort mediastödet från en totalt vänstervriden media, är uthängningen utav Borg, imo den minst viktiga.

   Radera
  2. Jag säger ej heller det.
   Det jag säger är att mediastödet måste bort, så stormedierna får dö en naturlig och dem värdig död.

   Trots ex-ministerns ev. misstag har jag som person mycket större förtroende för honom än t.ex. hela SVT, SR, DN, Aftonbladet, ETC, Politicerat mm. mm.
   Tragiskt så det förslår.

   Radera
 15. Bra och tänkvärt inlägg av Cornucopia!

  SvaraRadera
 16. Nu var det ju inte en fest av privat karaktär, det var tydligen en stor tillställning med 60-talet gäster däribland flertalet näringslivstoppar. "Representation" med andra ord.

  Anders Borg är tidigare högt uppsatt politiker, mycket välkänd, representerar alldeles oavsett omständigheterna både sitt parti och det offentliga Sverige.

  Nu hade han tydligen ballat ur helt, ni vet vad han gjorde. Han går först ut och säger att han fått en blackout, och sedan ber han alla om ursäkt för vad han gjorde. Rimligen borde han inte vetat vad han gjorde iom hans så kallade black-out. Han borde naturligtvis först ha tagit kontakt med festarrangören och klarlagt exakt vad som hände.

  Jag håller med om att personlig häxjakt är lite unket. Gjort är gjort, och nu får Borg ta konsekvenserna. Det som däremot gör mig heligt förbannad (och väldigt förvånad) är det enorma stödet och urskuldandet från alla möjliga håll.

  Det att några menar att shit happens, sånt där händer alla någon gång, vad har de för verklighetsbild eller självbild? Har "alla" verkligen supit skallen i bitar och antastat folk sexuellt på fest? Är det normalt? Nej, det är det inte.

  Klart man ska visa sitt stöd i en kris men man ska banne mig inte ursäkta ett sånt beteende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska vanligt, och handlar om missriktad välvilja i kombination med psykologiska försvarsmekanismer mer än ett försvar för själva gärningen.

   Mängder av människor som inte visste ett jota var helt övertygade om att O.J Simpson var oskyldig bara för att han var just O.J Simpson. Så fort någon idoliserad kändis gör något är det gott om anhängare som drabbas av

   - förnekande (Folk får tro vad de vill, jag vet minsann att han/hon/hen ALDRIG skulle...),

   - rationalisering (Ja ja, men OM han/hon/hen nu gjort något så vidrigt måste han/hon/hen ha blivit drogad eller sjuk/vara under tvång/ha blivit lurad eller provocerad till det...)

   - projektion (Det var inte hans/hennes/hens fel. Det var samhällets/alkoholens/*annat ovidkommandes* fel...)

   ...eller något annat psykologiskt halmstrå.

   Det ska absolut inte förväxlas med att beteendet i sig är allmänt accepterat på något sätt.

   Handen på hjärtat, hur många i Sverige känner personligen någon som tycker att det är normalt att gå runt på en halvoffentlig fest och blotta sig, mucka gräl och greppa folk i skrevet, och som skulle gå omkring och känna sig stolt och nöjd efteråt?

   Hur många känner någon som skulle försvara ett sådant beteende - eget eller andras - med "så brukar jag ju alltid göra. Jag trodde det var helt okej."

   Anders Borg har gjort bort sig. Rejält. Och kommer att få ta konsekvenserna. Under överskådlig tid - troligen för alltid - kommer han att få kämpa med sin trovärdighet. Det kommer aldrig att bli som förr, och det kommer att ta tid att arbeta sig tillbaka till ens något i närheten av den trovärdighet Anders Borg nu dränkte i en flaska sprit.

   Liksom Gudrun Schyman alltid kommer att få bära arvet av sina biosalongs-eskapader (även om det inte skrevs en enda rad i media om detta när det begav sig).

   Radera
  2. För att drabbas av minneslucka räcker det ej att dricka mkt vid ett tillfälle. Det är ett symptom på alkoholskador efter längre missbruk. Kort sagt alkoholproblem, alternativ olämplig kombination m medicin. Oavsett allvarliga problem, och inget att vara skadeglad över.

   Radera
  3. Jag har haft minnesluckor... Dricker otroligt sällan. Inte för att vara duktig, utan bara för att jag ej behöver dricka ofta. Jag festar ca. en gång per år.

   Likt ex-ministern har jag bjudit på en generös nakenchock vid en av minneslyckorna.

   Har jag förstått saken rätt är det inte svårare än att minneshanteringen ej fungerar p.g.a. intoxikationen. Precis som när våra sinnen börjar faila vid fylla.

   Radera
  4. Beklagar. Di bör nog ej dricka alls. Kolla upp det där m proffs. Ej Google.

   Radera
  5. Mitt tips är kombinationen medicin och alkohol, detta är för extremt för att bara vara alkohol. Man däckar isåfall innan

   Radera
  6. Det finns inget att beklaga... Det är min poäng.

   Radera
  7. Nej, Cornu, angående minnesluckor har du fel. Det behövs inte långvarigt missbruk för att drabbas. Det kan hända även vid enstaka fylleslag.

   Radera
  8. Verkligen? Krävs rejäl tillvänjning f att inte däcka först.

   Radera
  9. Hmmmm, det är väl inte omöjligt att "herr Linna" kan uppfört sig illa innan också när han druckit, men inte av den magnituden attt det är värt att rapportera. Vi får väl se om fler historier följer.

   Radera
  10. Ryssfemmor och alkohol har aldrig varit en bra kombo

   Radera
  11. Ingen tillvänjning behövs för mig.

   Radera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  13. Enligt en snabbgoogling så verkar det räcka med att man toksuper, dvs drar i sig rätt mycket alkohol på kort tid. Så man behöver nog inte vara alkis för att få minnesluckor.

   Radera
  14. När det gäller ryssfemmor och alkohol så har jag bevittnat några såna incidenter och det lär inte vara det Borg kombinerat. I såna fall brukar det krävas en tre-fyra man för att ta hand om vederbörande.

   Radera
  15. Angående minnesluckor är det högst individuellt när och om man får dem. http://www.nyttigt.eu/blackout-av-alkohol-darfor-drabbas-vissa-av-minnesluckor-nar-de-dricker/

   Radera
  16. Sandow, precis. Det är individuellt hur man reagerar. Därför är det lätt att projicera hur man själv reagerar på andra, och sen döma dem för hur de reagerar och agerar.

   Medvetandet är som en orkester där alla delar av hjärnan spelar i harmoni för att generera en helhet, men vid intag av för mycket droger kanske hos vissa dirigenten går hem och solisten börjar spela Jimmie Hendrix medan flöjtisten spelar Bach Air till ett trumsolo, hos andra däckar hela orkestern samtidigt. Den verklighet som de som inte däckar upplever är långt ifrån den som de normalt upplever, och agerar därför mkt konstigt utifrån ett nyktert perspektiv. Det svåra är att när sinnenas fulla bruk återvänder skapa en acceptabel historia för det oacceptabla.

   Radera
  17. Vad gäller minnesluckor finns även varianten tidsförkortning, där tiden i efterhand verkar allt mer komprimerad allteftersom festen led. Minnet kan sedan återkomma i lagoma skämsportioner en tid efteråt så att man kan suga på karamellen i flera dagar, eller veckor om det vill sig illa.

   Radera
  18. Duon Sandow/Morgonsur har väl sagt vad som behöver sägas ovan. Borg kommer att få ta konsekvenserna; troligen för alltid men helt säkert för överskådlig tid. Ibland skadar ursäktandet mer än själva gärningen. Det är faktiskt inte så svårt att säga "det var dumt, det finns inga ursäkter och de som envisas med sådana på mina vägnar bör sluta med det".

   Radera
  19. Sällan bloggen är pinsam, men här är det skämskudde på.

   Radera
  20. Jag har läst här länge men jag är så trött på att bloggaren inte är politiskt real. Nu har det talats om kostander för asylfest, men när inbjudan kom, nejnej.

   Radera
 17. Tänk om festen på Husarö är fake news och aldrig har existerat? Då blir det långnäsa!

  SvaraRadera
 18. Det visade sig att han inte är ett dugg bättre än de skattebetalare han så föraktar och läxar upp och däri ligger en bitter men ändock liten glädje. Äger bloggägaren en spegel?

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Håller helt med och även om själva incidenten åtm för mig tedde sig mer än en smula komisk kände jag ingen glädje. Tycker även att han hanterade efterspelet på ett bra sätt.

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och skall väl tillägga att han nu fått sparken från sin styrelseplatser, eller avgått, och gjort officiell avbön på facebook och att tidningarna sliter honom i bitar i veckor framöver och att feministerna haft en field day.

   Skall vi prata straff så har han ju nästan åkt på en jesus här och är just nu korsfäst för att ha hängt ut xxx och kallat någon för slampa :)

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Totalt ogrundade anklagelser. Skäms på er.

   Radera
  4. Och, ja, Herodotos, jag vet att du sade emot. Raderade ändå.

   Radera
  5. Som du säger så ifrågasatte jag det han sa, därför borde det också vara "Skäms på dig" i ditt svar och inte "skäms på er" ;)

   Radera
  6. Korrekt, slarvigt av mig.

   Radera
 22. Hear hear. En normal partyweekend, bör inte hållas en till last om man sköter jobbet snyggt. Han har fått köra hårt för Millicom. Work hard, play hard.

  Krishanteringen är snabbare och snyggare än hela den sorgliga Transportstyrelseaffären. Avsätt sossemesen Bjelfvensctham och tillsätt Borg som ny GD. Ingen risk för mutaffärer dessutom, efter jakterfarenheterna (dessutom har han ju egen helikopter!).

  SvaraRadera
 23. Anders Borg förtjänar skiten han får. Går man runt med kuken i högsta hugg på en fest får man räkna med lite skriverier om man är Kinnevikpamp och fd. minister. Hoppas film och bilder på hans bravader kommer också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför? Det finns rätt.många som visat snoppen, men det blir inga skriverier för det.

   Han var VICE ordförande för Kinnevik. De flesta vet inte vem ordinarie är och mot den bakgrunden är inte vice något som gör en speciellt intressant som person.

   Det som gör honom känd är att han varit finansminister. Han är inte finansminister längre och därmed faller nyhetsvärdet rätt mycket.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Vad vill du säga genom att skriva vice med versaler? Fortfarande en tung post inom ett av landets mäktigaste företag.

   Anders Borg är inte vilken parkblottare som helst, fatta det.

   Radera
 24. Anders Borg förtjänar skiten han får. Går man runt med kuken i högsta hugg på en fest får man räkna med lite skriverier om man är Kinnevikpamp och fd. minister. Hoppas film och bilder på hans bravader kommer också.

  SvaraRadera
 25. Är det tillåtet att ha två åsikter om händelsen?

  1: Å ena sidan förstår jag inte hur Anna Kinberg Batra på något sätt skulle bli en sämre statsministerkandidat av att Anders Borg visat kuken (under prideveckan dessutom).

  2: Å andra sidan tycker jag det vore poetiskt rättvisa om åtminstone en minister från den förra regeringen tvingades ta sin tillflykt till Ecuadors ambassad under några år.

  SvaraRadera
 26. Borg och Ekeroth borde supa ihop då fick vi ännu mer att skratta åt.

  SvaraRadera
 27. Det är m.a.o. inte enbart Löfvén, Ågren, Hultqvist och Ygeman som har minnesluckor. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyktra minnesluckor är trots allt värre än alkoholorsakade! :-)

   Radera
 28. Är det bara jag som småfnissar när du gång på gång skriver "hänga ut"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara väntat på att någon skulle upptäcka och omsluta den frasen...

   Radera