Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-08-14 16:17

Ledargästkrönika: Sverige är varken alliansfritt eller neutralt

Jag har skrivit en ny ledargästkrönika till Sveriges näst största morgontidning GP (större än SvD 2015). Den handlar om Aurora, Nato och att Sverige inte är vare sig alliansfritt eller neutralt, och kommer säkert göra rysstrollen och "fredsrörelsen" förbannade, så jag uppmärksammar den lite extra här på bloggen.
Fransk soldat vid evakueringen av Eiffeltornet i juni. Sverige med regeringen Löfven i spetsen svarade 2015
positivt på Frankrikes begäran om stöd enligt Lissabonfördragets klausul 42.7 och har gett militär hjälp.
Vi har alltså i handling bekräftat att vi är militärt allierade och icke-neutrala.
Sverige är som bekant inte alliansfritt eller neutralt sedan Lissabonfördraget trädde i kraft. 

Det är därför fullt naturligt att vi övar på att ta emot hjälp från våra allierade, som Frankrikes deltagande i försvarsövningen Aurora - en logisk konsekvens av att Sverige ställt upp med militärt stöd efter att Frankrike begärde hjälp enligt Lissabonfördragets 42.7.

Sverige kommer aldrig vara neutralt eller alliansfritt vid en konflikt i vårt närområde där någon av våra EU-allierade angrips. Den som påstår det är en lögnare och inget annat och lever kvar i LSD-hallucinationerna från 68-rörelsen.

Ryssland bygger nu upp offensiv anfallskapacitet vid EU:s gränser i Finland och Baltikum. Senast har man bland annat grupperat fram världens tyngsta granatkastare till gränsen mot Baltikum. Dessa är offensiva vapen till för att angripa försvarsbefästningar och används alltså inte defensivt - på samma sätt som ryska amfibiefartyg i Östersjön inte heller har någon defensiv funktion.

Kreml vill nu också ta över Vitryskt luftrum, som i praktiken blir ryskt. Detta är inte en del av anfallsövningen Zapad-17, utan en permanent och till synes ensidig förändring i avtalet mellan Minsk och Kreml. Mer detaljer om uppbyggnaden inför själva Zapad-17 hittar ni här.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

39 kommentarer:

 1. Fasen, jag är tidig. Jag går och handlar popcorn sålänge.

  SvaraRadera
 2. titta på Putin intervjun;) mycket intressant:https://www.svtplay.se/putin-enligt-oliver-stone

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men spola förbi SVTs grötmyndige Bert Sundström i början.

   Radera
 3. Lol, den enda som är förbannad är du Lars. Du försöker ta heder och ära av meningsmotståndare genom att säga att de går på LSD. Du håller ju på att gå upp i limmingen totalt.

  SvaraRadera
 4. Alla som inte accepterar Cornus ledartrolls-skrivivningar i GP (GöteborgsPravda)är rysstroll och går på LSD. Synsätt och fakta som motsäger GP får inte framföras av Putin enligt ledartrollet då det är odemokratiskt om andra än Lasse Liten och hans gammelmedia får klämma ut skiten. Om man trots det lyssnar på Putin går man som sagt på LSD.

  Att USA stått för nästintill alla krigshandlingar efter 2:a världskriget är något som inte ska diskuteras. USA:s dollarhegemoni ska inte heller diskuteras (De Gaulle var ju redan på 60-talet ett "Rysstroll" enligt den historiereviderade upplagan av "sanningen" på GP - eller snarare De Gaulles åsikter är totalt bortspolade från historien - de som påstår annat är "rysstroll" och "Putinkramare" - vete fan om De Gaulle ens har existerat enligt GP och Lasse Liten). Argumentbristen är total - Lasse liten klistrar istället epitet på dissidenter och skiter ikapp med sig själv i brist på logik, sammanhang och historia.

  Men va fan! Du får ju betalt för att prostituera dig, Lasse liten, så varför förvänta sig att annat än rännskita ska komma ut ur dig?

  Fast jag tror inte många orkar bli arg på dig längre. Nä, de flesta håller nog bara för näsan och garvar åt att du skiter på dig gång på gång.

  Det är surströmmingssäsong snart men du stinker betydligt mer när du slickar militarismens fasciststövlar och rasslar med krigsleksaker i en olustig blandning av Lasse liten och spöket Laban. Du är ett skämt skämt vid det här laget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skaffa gärna en grundläggande bok om argumentationsteknik.

   Radera
  2. Du menar en grundbok i att skriva meningslösa one-liners, såsom du?

   Radera
  3. Du har en sjukt otrevlig attityd...
   Både besserwisser och otrevlig. Mitt råd till dig är att sluta läsa Cornus blogg

   Radera
  4. Går du också på LSD? :) Är det GP som finansierar dina LSD-inköp också? Får du också militärfetischistiska syner och slickar på militärkängor och drömmer fascistiska drömmar om en nutida Karl den tolfte i fascistmundering när du tar LSD?

   Jo,jag vet varken GöteborgsPravda eller Lasse Liten vill att andra åsikter än deras egna ska få existera eller uttryckas. Det tycker jag är sjukt otrevligt - tydligen inte du.

   Radera
  5. *Mumsar popcorn*

   Lasse liten, prostitution, åsiktsförtryck, slicka militärkängor...

   Internet levererar.

   Radera
  6. Snälla du, parasitstopp, jag är en obildad medborgare som läser Cornus blogg för att få lite vassare åsikter än vad som serveras i vanliga tidningar och TV. Jag förstår inte varför jag skulle bli arg på Cornu. Han är en person som skriver personliga reflektioner och påstår saker så som han uppfattar dem i sin värld. Oavsett om jag delar hans världssyn eller ej måste jag inse att han är en individ med personliga åsikter och jag kan välja att läsa hans alster eller ej. Men varför skulle jag bli arg?

   Min känsla är att du, parasitstopp, har lite bekymmer med folk som inte tycker som du. Jag får lite haveristkänsla när jag läser dina inlägg. Som det här med USA. Javisst, USA är en galen nation som gör massa galna saker men de hotar inte oss eller våra närmsta grannar. Visst finns det anledning att uppmärksamma 9/11, inte bara för WTC utan också för vad USA gjorde 1973 i Chile. Men du, förändrar det Putinlands agerande?

   Putinland har ockuperat och annekterat delar av Ukraina. Ja, jo, jag vet att USA gjort fula saker och det är jättedumt av dem men om vi lägger det åt sidan ett ögonblick - är Putinlands agerande mot Ukraina sjysst, oavsett vad USA gjort? Känns det bra att Putinland flyttar offensiva vapen till sina gränser? För mig gör det inte det.

   Jag är glad att få lite vassa kommentarer om Putinland eftersom det finns så mycket vassa kommentarer om USA och USA gör ständiga självmål. Deras dumheter är jag liksom lite mer medveten om då de presenteras både av USA-media och annan media. Putinlandsmedia presenterar däremot inte speciellt mycket kritik av Putin eller Putinismen. Inte heller svensk media är lika vass, tycker jag då - personlig åsikt (ok?) - så jag är lite glad att Cornu skriver om Putinland.

   Så för min del kan du sluta kläkas ur dig dina drapor riktade mot Cornu. Starta en egen blogg vetja. Där kan du yla bäst du vill och skriver du någorlunda läsvärt kommer kanske några fler än rena Putinister att läsa den.

   Ta en Novalucol, luta dig tillbaka, andas djupt och lugna ned dig en stund.

   Radera
  7. +1

   Mycket bra sammanfattat mpjens. Håller med till fullo.

   Radera
  8. Puss på dig mpjens, jag bjuder på både öl o popcorn om vi ses! Det vill säga jag gillar ditt inlägg och det vore intressant diskutera med dig.

   Radera
  9. Alltid öppen för en diskussion.
   @parasitstopp, jag ser att du har minst två bloggar. Har kollat dem lite. Den om boolska sfärer förstår jag inte. Den andra, om bankerna och pengar, kunde varit intressant om den inte var så rörig och spretig. Vad är det du vill säga? Är USA roten till det onda du ser? Kanske är världen lite mer invecklad än du utmålar den? Jag kan hålla med om att det rådande ekonomiska systemet är vansinnigt och att "ekonomer" ha en skev världssyn men jag tror du behöver gå igenom din blogg, sammanställa dina argument och presentera en mer stringent beskrivning av problemen (och ev. lösningar). Det funkar liksom inte att bara skrika och sparka, för att komma nånstans behöver man ett förslag på alternativ till den rådande ordningen.

   Novalucol... Andas djupt... ;-)

   Radera
  10. Jag förstår inte heller varför du ska vara arg,mpjens - jag är inte arg - jag ser Cornu som det betalda skämt till ledartrollför GP han är. Om du läser om vad jag skrev ser du nog att jag inte tar honom på allvar överhuvudtaget. Det jag inte kan förstå är hur du kan ta honom på allvar.

   Hur du tycker jag ska lägga upp min blogg intresserar mig lika lite det. Att du inte förstår vad jag skriver har jag dock större förståelse för men det är inte mycket jag kan göra åt ditt förstånd.

   Var i media hittar du "vassa kommentarer" om USA krigande i Cornus GöteborgsPravda? Eller i media överhuvudtaget? Det är Cornu som inte vill att Putin ska få framföra sina åsikter i SVT - det är Cornu som vill tysta den lilla kritik som finns om USA:s krigande. Cornu diskuterar hellre om Anders Borg viftade med snoppen eller ej men inte fan tar han (eller media) upp det faktum att Borg inför en amerikansk tankesmedja muntert tackade USA med orden, citat:

   -"Ni krigar och vi får flyktingarna”

   Har du kollat på kartan var USA ligger och var de har militärbaser? Inte ett ord från Cornu där heller - istället påpekar, som i detta inlägg, att Ryssarna har vapen på eget territorium och därför är extremt aggressiva. Blundandet är totalt.

   Utsikterna för att du skulle fatta vad De Gaulle sa om dollarhegemonin tror jag också är kring noll. Lasse liten fattar och vet vad han sa men han låtsas inte om som dollarhegemonin någonsin existerat. Ledartrolls-suddigummit in full action.

   Du tror visst, liksom Cornu låtsas tro, att Ryssarna har startat alla krig och är orsak till allt ont i världen. Fakta säger emot känslobladder:

   Enligt en rapport från American Journal of Public Health står USA (Nato) för nästan alla krigshandlingar i världen.

   “Since the end of World War II, there have been 248 armed conflicts in 153 locations around the world. The United States launched 201 overseas military operations between the end of World War II and 2001, and since then, others, including Afghanistan and Iraq ….”

   http://www.washingtonsblog.com/2014/05/public-health-experts-identify-militarism-threat.html

   Vill du, som du påstår, diskutera dollarhegemonin så kan du diskutera den här (ett litet råd - sluta hyperventilera så tänker du bättre):

   https://parasitstopp.wordpress.com/2017/08/12/imploderande-imperiet-usa-kommer-suga-ut-vasallstaten-sverige-innan-imperiet-borjar-kannibalisera-pa-sig-sjalv/

   Radera
  11. @mpjens
   parasitstopp är rörig och undanhåller viktiga steg i sina egna resonemang. Det är därför de inte går att förstå. Det är också därför resonemangen inte stämmer överens med verkligheten.

   Argumentationen brukar buggas upp av korta citat som feltolkas, tex som citatet från American Journal of Public Health ovan.

   Radera
  12. Du skrev buggas, iblandekonomi, det är kännetecknande för dig då du alltid har den buggen att du, liksom Cornu och mpjens ovan, aldrig diskuterar i sak eller bemöter andras argument - en stor bug ni delar. för i sak har ju varken du, Cornu eller mrjens bemött ett enda argument - ni gör det ni alltid gör - diskuterar form och person kryddat med lite känlosvammel. Så tyvärr är det en stor gemensam bug hos er.

   Inlägget jag hänvisar till är en tolkning av ekonomiprofessor Michael Hudsons bok ”Killing the Host: How Financial Parasites and Debt Bondage Destroy the Global Economy”. Om ditt spelade oförstånd gäller mitt sätt att skriva kan du läsa hans bok istället - han har skrivit en annan som heter "Superimperialism" också. Han är en av 12 ekonomer i hela världen som såg finanskrisen komma - detta enligt ett Holländsk universitet. Så hans trovärdighet är ju på en lite högre nivå än ditt, mrjens och Cornus blundande bladder. Men ingen av er är ju, som sagt, intresserade av att diskutera i sak.

   Radera
  13. @parasitstopp
   Det spelar ingen roll hur stor trovärdighet dina källor har när du inte bryr dig om vad de faktiskt skriver. Du har visat så många exempel på det att jag inte förväntar mig att du lyckas bättre i inlägget du hänvisar till.

   Radera
  14. Ett till påstående från din sida som du backar upp med absolut noll argument. Dina påståenden är inte axiom bara för att du är så korkad att du tror att de är det - det leder bara till att du fastnar djupare i din egna intellektuella inavel. För jag tror förvisso inte att du är oärlig såsom Cornu är - du är bara obildad och inbillar dig att formell logik inte existerar. Cornu är i alla fall smart nog att inte bemöta då han vet att han är oärlig och kommer förlora - du är, som sagt, bara korkad.

   Radera
  15. @parasitstopp
   Jag känner inget större behov av att hålla dig i handen och leda dig rätt när det gäller detta. Om du inte kommer ihåg de belagda påpekanden som du fått tidigare så är det ditt problem. De står i kommentarerna på din blogg, och en del hittar du nog även bland kommentarer som du inte godkänt.

   Radera
  16. Det blev inte så många inlägg till den här artikeln, men det som blev höll hög klass, och detta är den klart mest underhållande.

   +1 till trådstarten, +1 till Somebody, +2 till mpjens

   Radera
  17. @iblandekonomi
   Inte ett enda argument denna gång heller - såsom alltid! Jo, precis - det är dina "behov" som är grunden i din "argumentation". Vi har tjafsat dina påståenden grundat på dina "behov" tidigare och du undviker alltid en strikt diskussion grundad på givna axiom och skiter fullständigt att bemöta logiska argument - allt ska utgå från dina "behov". Men varsågod här har du möjlighet att visa att du kan föra en diskussion utgående från ett givet axiom och inte utgående från dina "behov":
   https://parasitstopp.wordpress.com/2017/08/16/lognerna-som-bankernas-skuldslavsystem-kallat-penningsystem-grundar-sig-pa/

   Radera
  18. @parasitstopp
   Det går inte att föra en diskussion på din blogg eftersom du blockerar kommentarer som innehåller argument som är viktiga för att föra diskussionen vidare.

   Radera
  19. Jag blockerade dig då du gjorde precis vad du gör i denna tråd - kommer med påståenden utan vare sig argument eller logik baserade på dina "behov". I denna tråd har du inte heller gett ett enda sakligt argument - bara massa påståenden - precis på samma sätt höll du på på min blogg. Men du har möjlighet nu att visa att du faktiskt förstår vad ett axiom är och att du kan föra en diskussion baserad på logik - vill du inte ta den visar du återigen bara hur korkad du är.
   https://parasitstopp.wordpress.com/2017/08/16/lognerna-som-bankernas-skuldslavsystem-kallat-penningsystem-grundar-sig-pa/

   Radera
  20. @parasitstopp
   Nej det stämmer inte. Du blockade mig för att jag höll mig till ämnet kom med argument som tuggade sönder dina villfarelser och vägrade diskutera ytterligare tokigheter som du hela tiden kastade in i diskussionen.

   Radera
 5. Man kan ju annars göra tankeexperimentet att påvisa när Sverige inte har varit med i någon form av allianser.

  SvaraRadera
 6. När jag testade gp.se häromdan i det ryska internetfiltret som Cornu tipsade om så är den blockad i Ryssland. Dock inte SVT, DN eller SVD. De funkar i Ryssland.

  Är GP särskilt oönskad i Kreml?

  SvaraRadera
 7. Var det här MÖP-måndagsinlägget?

  SvaraRadera
 8. 1) "Frånvaron av protester från den svenska ”fredsrörelsen” säger allt om vems ärenden de går." Vilka organisationer inkluderar du i "fredsrörelsen", och varför har du klumpat ihop just dessa.

  2) Vilken förening tycker du man ska gå med i om man vill att Sverige för fredens skull ska rusta ner och istället tala och idka handel med möjliga fiender. Du vet, lite som EU-tanken.

  3) Varför tycker du att det är viktigt att vi snabbt kan sätta in militära resurser mot nästa arabland som anfalls av väst. Är det inte bättre att det tar lite tid, så att det kanske till och med slutar med att det inte blir något anfall för svensk del, som med Libyen tex, även om Saab gärna ville visa upp sina JAS och sedan också gjorde det.

  Har du förresten någon gissning om vilket nästa arabland kan bli? Om man tittar bara på den dominerande Amerikanska propagandan skulle man nästan kunna tro att de vill anfalla Nord Korea, men så dumma är de väl ändå inte?

  Hade det i så fall varit lämpligt att Sverige snabbt drog ut i krig mot Nord Korea vid sidan av andra Nato-länder? Inte för att vi skulle vara tvungna till det, utan för att skulle vara möjligt, och opinionsmässigt förberett.

  SvaraRadera
 9. Tillbaka i vårt närområde. Ryssland övade överlagt kärnvapenanfall mot Sverige under Ryska Påsken.

  Av signalspaning fick man fram att det handlade om två mål, ett i Stockholmstrakten och ett ner mot Blekinghållet. Trafiken mellan attackformationen och ledningscentralen utväxlade begäran för tillstånd och dess klarering för insats med kärnvapen mot svenska mål (kryssningsmissiler). De vek av först nära territorialvattengränsen. Oklart ens om besättningen ombord visste om det var övning eller skarpt läge förrän ledningscentralen längst in i Finska Viken blåste av.

  Denna exponerade aggressionshandling räcker gott och väl ensam som förklaring varför Ryssland är vårt hot. Vi är här. Det är våra liv, våra familjer, våra barn, vårt land som någon i en mörk ledningsbunker i öster ser som nukleära bekämpningsmål. Ryssland tränar aktivt för att ANFALLA, inte försvara sig. De tränar aktivt för att slå till med KÄRNVAPEN mot OSS. De gör detta för att de kan, de vet att de vinner då, vi kan inte svara på den aggressionen, de vet det.

  Om de visste att vi kunde slå tillbaka och bita ifrån oss på ett sätt så att de skulle få ta stora förluster som de inte har råd med så skulle de inte våga agera. Det är inte svårare än så.

  Ryssen tränade att kärnvapenbomba oss. Döda människor, barn, kvinnor, gamla, förstora byggnader, vägar, sjukhus, skolor....

  Ryssarna i detta sammanhanget hade inte funderat två gånger ens om deras förvirrade kompisar på marken blir köttaska oavsett hur mycket dessa hade gastat om att det verkliga hotet är amerikansk imperialistiskt storkapital.

  Det finns ingen bortförklaring för detta. Ryssland är ett direkt kärnvapenhot mot Sverige och de har aktivt själva visst att de tränar överlagt massmord på svenskar genom KÄRNVAPENATTACK, inte försvar, inte konventionellt försvar. De övar direkt och överrumplande massmord på OSS. Detta är inte något försvar mot någon. Det är attack och massmord på svenskar som är verkligheten.  SvaraRadera
  Svar
  1. Anser du att Ryssland hotar alla andra länder med kärnvapen, eller vad tror du annars gör Sverige till en måltavla för Ryssland?

   Radera
  2. Är inte hela poängen med vapen i allmänhet och WMD i synnerhet, att hota någon med att använda dem?

   Radera
  3. Ja inte är det vår aggressiva utrikespolitik och kraftiga militärmakts långt gångna anfallsförberedelser mot Ryssland...

   Vi utgör inget hot mot Ryssland. Vi saknar i stora stycken konventionell förmåga att ens försvara oss, än mindre att anfalla.

   I den mån, i ett skymningsläge om Sverige då under hot från Ryssland skulle ta emot trupp som skydd från andra EU länder som vi är i EU-allians med eller USA så är det helt överspelat med den typ av anfall som Ryssland övade. Det är bara överrumpling av en svag motpart där det fungerar att skicka fram och attackera med ett gäng plåtfåglar med kärnvapenbärande kryssningsmissiler. De måste ha luftherravälde och minimal risk för att bli nerskjutna. Attack med kärnvapen mot part som kan svara med samma mynt undviks.

   Attacken som tränades var designad för motpart som inte besitter överlägsenhet i luften (flyg, långdistansluftvärn) och som inte förväntas kunna svara med en lika hård kärnvapenmotattack. Kärnvapen i rysk doktrin används för att de-eskalera. Dvs slå till snabbt,hårt och slå ut offer som inte kan vedergälla. Kan motparten vedergälla då är det alldeles för riskfyllt för Ryssland och de avstår.

   Varför i grund det finns en rysk regim som ser överlagd KÄRNVAPENATTACK mot Sverige som ett realistiskt och naturligt handlingsalternativ förstår vi ju inte. Logiken finns inte i västerländskt tänkande. Finnar vet att på ryska är fruktan likvärdigt med respekt. De ser svaga stater som möjliga byten, möjlig vinst. De håller ihop en nation med en bild av ett fabricerat hot utifrån.

   Stalin på sin tid såg den fasta försvarslinjen Mannerheimlinjen på Karelska näset som ett hot. Det blev ju svårare att attakera då. Det basunerades ut att amerikansk/brittiska/franska intressen hetsade den finska medlöparregimen till att bedriva aggression mot Sovjet.

   Sverige utmålas i Ryssland som en svag nojig nation som söker skydd hos USA och motarbetar aktivt Ryssland, ja det är ju som ett hot mot Ryssland. Ett hot man snabbt måste slå ut hårt om tillfälle ges.

   Radera
  4. I Sverige utmålas Ryssland som en makthungrig, aggressiv nation.

   Radera
  5. Ja, @iblandekonomi. Det blir ju lätt så när Ryssland tränar ÖVERLAGT KÄRNVAPENANFALL mot Sverige.

   Eller varför inte nämna upprepade massiva marininfanterilandstigningsövningar. Tja vad finns på andra sidan Östersjön, jo Sverige. Ryssarna behöver inte massiv landstigningskapacitet för försvar. De behöver det inte heller för att attakera sina närmaste grannländer. De behöver det för att kunna ATTAKERA oss. Ryssland tränar inte försvar av Ryssland. De tränar anfall. De har stående pansararméer i längst fram vid gränsen mot Vitryssland som under Zapad 17 skall in i Vitryssland. Man förvarar sig inte med pansararméer i framskjutna positioner, man anfaller. Ryssland förstärkte Kaliningrad längst fram med än mer kärnvapenbärare (Iskander).

   Ryssland attakerade Ukraina och annekterade Krim. De stödjer aktivt med vapen och konkret militär insats ett slödder som tagit Donbass. De försåg slöddret med BUK-missiler och ett civilt passargerarplan sköts ner så den mobila plattformen fick raskt rulla tillbaka in i Ryssland. Man bombar glatt civila mål i Syrien och stödjer en regim som gasar ihjäl sin egen befolkning

   ...och ja igen, de har övat överlagd kärnvapenattack mot Sverige i tjurrusning mot svenskt territorialvatten med utväxling av tillståndsförfarande för kärnvapeninsats innan den i sista stund blåstes av.

   Rätt naturligt att Ryssland ses som ett hot i Sverige eller hur? För det var väl ändå inte det amerikanska storkapitalet som satt i den där flygformationen den där natten och begärde tillstånd till ledningscentralen för kärnvapeninsats mot två mål i Sverige?

   Radera
  6. Det verkar som att den ekonomiska chockterapin som förordades av västmakterna i samband med Sovjetunionens fall inte var så lyckad.

   Jag tycker läckorna från militären om Rysslands militära hot mot Sverige inte heller är så lyckade. Risken är att de då får avsedd effekt och skrämmer upp folk. Eller det kanske är Ryssland själva som förser massmedia med denna information.

   Nuvarande västerländsk strategi för Ryssland har bara dåliga möjliga lösningar:
   1) Krig
   2) Putin störtas och ersätts av något värre (eventuellt med en kort period av "demokrati")

   Västmakterna borde göra allt för att hitta ett sätt att lyfta sanktionerna mot Ryssland. Antirysk propaganda är inte ett steg i rätt riktning.

   Radera